Zanima me da li je neko koristio ovaj kompresor sa TV shopa?
Malo sam skeptičan kad je u pitanju TV shop, pa ne bi bilo loše da udjelite neku informaciju:)
Ako ne znate o čemu se rad...
http://www.topshop.ba/index.asp?tn=prod ... p=77&pcs=1
Kompresor za krečenje
Moderator: anex
- Aphex_
#2 Re: Kompresor za krečenje
Komšija je uzeo, i nisam čuo da se žalio. Štaviše, i ja ću to nekad morati kupiti i upotrijebiti. Bolje to, nego platiti majstore, koji će to bilo kako uraditi. 
- Referent za ONO i DSZ
#3 Re: Kompresor za krečenje
Dobro pitanje, mene interesuje koju farbu moze koristiti i najvaznije koliko je trosi. KAko izgleda zid nakon sprejanja, jel ostaje bijelo 
- zvornicanin
#4 Re: Kompresor za krečenje
Svaki od ove vrste moni-tip-top kompresora je kucna igracka.Vjek trajanja je vrlo mali i onda pocnu problemi,sto se vise nestrucno koristi onda krace traje.Za razliku od profesionalnih sistema za krecenje ova mini igracka je za zamazivanje ociju.Razlog i bitna stavka je viskozitet!Kupis boju a ona napravljena za valjak.Taj viskozitet kompresor koji hvalite nemoze rasprskati,on ce samo rastrcati boju po zidu i onda opet popravljaj valjkom.Razlog mali kompresor i izlazni pritisak jako slab i nestabilan.Primjeticete to kad u boci ostane manje boje ili prilikom zaustavljanja prskanja.
nacin da uspjesno obavite farbanje/lakiranje je da morate koristeci fordovu casu razrijediti boju/lak na prihvatljiv viskozitet sto sa druge strane daje lose farbanje ili vrlo tanak nanos iste.(naravno ukoliko ne zelite da se pojavi curak).Ipak je to profesija koju ljudi rade i nekoliko godina da bi postali dobri farbari/lakireri.Da je to moguce ta profesija nebi postojala vec bi svako sebi farbo i lakirao auto.Dakle pokusajte ali ujedno spremite i valjak i cetku ako nesto ne ide i razrjedite tek toliko boje da probate.jah jos nesto dizna za lateksne boje mora biti od 1,8 do 2,5mm i to je standard.Dakle jakoooo skeptican na ovu vrstu dzidze...
nacin da uspjesno obavite farbanje/lakiranje je da morate koristeci fordovu casu razrijediti boju/lak na prihvatljiv viskozitet sto sa druge strane daje lose farbanje ili vrlo tanak nanos iste.(naravno ukoliko ne zelite da se pojavi curak).Ipak je to profesija koju ljudi rade i nekoliko godina da bi postali dobri farbari/lakireri.Da je to moguce ta profesija nebi postojala vec bi svako sebi farbo i lakirao auto.Dakle pokusajte ali ujedno spremite i valjak i cetku ako nesto ne ide i razrjedite tek toliko boje da probate.jah jos nesto dizna za lateksne boje mora biti od 1,8 do 2,5mm i to je standard.Dakle jakoooo skeptican na ovu vrstu dzidze...