Damir Džumhur- juniorski U18 EU prvak
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
red01
#1 Damir Džumhur- juniorski U18 EU prvak
Fantastičan rezultat mladog bosanca koji je superiorno osvoji titulu ....
Damir je danas osvojio titulu prvaka Europe u konkurencij U18 u tenisu....
Ovim je pokazao da ima talentovane djece u sarajevu i BiH i ne samo u tenisu nego i u nogometu , košarki, ali i da mnogi propadaju upravo zbog maćehinskog odnosa grada i države prema tim mladim talentima, kao i sitnih interesa mafioza koji su šatro menađeri, a u biti će biti da prije pripadaju krim miljeu....
Sa njim i Bašićem u svakom slućaju kreće i BH tenis prema vrhovima, a siguran sam da će povući za sobom i ostale mladu raju, kao što je ro zradio Živojinović i Đoković u srbiji, i Pilić, Franulović i Ivanišević....
Šteta što je Čilić iz Međugorja zaigrao za CRO.....
Damir je danas osvojio titulu prvaka Europe u konkurencij U18 u tenisu....
Ovim je pokazao da ima talentovane djece u sarajevu i BiH i ne samo u tenisu nego i u nogometu , košarki, ali i da mnogi propadaju upravo zbog maćehinskog odnosa grada i države prema tim mladim talentima, kao i sitnih interesa mafioza koji su šatro menađeri, a u biti će biti da prije pripadaju krim miljeu....
Sa njim i Bašićem u svakom slućaju kreće i BH tenis prema vrhovima, a siguran sam da će povući za sobom i ostale mladu raju, kao što je ro zradio Živojinović i Đoković u srbiji, i Pilić, Franulović i Ivanišević....
Šteta što je Čilić iz Međugorja zaigrao za CRO.....
-
_A_
#2 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Čestitam Damiru Džumhuru, ali i njegovom ocu, treneru Neni, i svim ostalim trenerima!
Ah da... šteta što je Čilić zaigrao za Hrvatsku, ali i Ljubičić, no šta je tu je, život ide dalje.
Damire, sretno u budućem radu!
Ah da... šteta što je Čilić zaigrao za Hrvatsku, ali i Ljubičić, no šta je tu je, život ide dalje.
Damire, sretno u budućem radu!
-
red01
#3 Re: Damir Džumhur- juniorski U18 EU prvak
U svakom slučaju , pokazao je ogroman potencijal, nadam se da će brzo među 100 najboljih u seniorskoj.... 
- dharma
#4 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Svaka mu cast, puno srece u daljem radu mu zelim

- burek_in_space
#5 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Svaka chast Damiru
ali ovo ce biti samo jedan bljesak, ukoliko se drzhava, Federacija ili Kanton ne pobrinu za sistemska rjeshenja i finansiranje daljnje Damirove ali i Mirzine karijere.
- black
#6 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Damiru svaka castburek_in_space wrote:Svaka chast Damiruali ovo ce biti samo jedan bljesak, ukoliko se drzhava, Federacija ili Kanton ne pobrinu za sistemska rjeshenja i finansiranje daljnje Damirove ali i Mirzine karijere.
@bureche dzaba je sve jer kod nas prvo shto nema je jaka shkola tenisa, samo pare i pravac florida
Last edited by black on 25/07/2010 19:03, edited 1 time in total.
- BiH-x
#7 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Svaka cast

- burek_in_space
#8 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Damir je proizvod svog oca i njegove ogromne zhelje, truda i novca koji je ulozhio u njega. Dakle, nije da nam treba bash Florida, jer imamo par trenera kojima bi pozavidjeli i neki iz Evrope, ali problem je sistem odnosno odsustvo istoga.black wrote:Damiru svaka castburek_in_space wrote:Svaka chast Damiruali ovo ce biti samo jedan bljesak, ukoliko se drzhava, Federacija ili Kanton ne pobrinu za sistemska rjeshenja i finansiranje daljnje Damirove ali i Mirzine karijere.
![]()
@bureche dzaba je sve jer kod nas prvo shto nema je jaka shkola tenisa, samo pare i pravac florida
- cyprus
- mayab
#10 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Svaka mu čast, ali eto sinoc u dnevniku on sam rece da ce vidjeti sta ce biti dalje, tako da ni odlazak van nije iskljucen, treba ga razumjeti, ako ovde dobije stipendiju od koje ne moze ni da se prehrani, sta mu preostaje- ali vidjecemo, valjda ce i ova drzava jednom doci pameti!
- Obuca9
#11 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Vi ste već imali ponude drugih država za nastup pod njihovom zastavom?
Da, od Hrvatske. Lijepo sam se zahvalio i rekao da je BiH moja zemlja. Vidio sam čak i neke komentara i na vašem portalu koji govore kako ću ja sada napustiti bh. reprezentaciju. Sigurno je da bih imao bolje uslove, ali od toga nema ništa. Uopšte ne razmišljam o tome.
http://www.sarajevo-x.com/sport/tenis/clanak/100727035
Da, od Hrvatske. Lijepo sam se zahvalio i rekao da je BiH moja zemlja. Vidio sam čak i neke komentara i na vašem portalu koji govore kako ću ja sada napustiti bh. reprezentaciju. Sigurno je da bih imao bolje uslove, ali od toga nema ništa. Uopšte ne razmišljam o tome.
http://www.sarajevo-x.com/sport/tenis/clanak/100727035
- cappy_tempo
#12 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
svaka cast Damire
i svaka cast za cetvrtfinale wimbledona,gledao sam mec i cvrsto sam vjerovao da ce Damir proci u polufinale ali eto jebena nervoza cuda cini.nadam se da ce i vlastima doci iz guzice u glavu pa poceti gurat Damira kao i kompletan tenis u BiH jer imamo igraca boli glava ali nema tu dovoljno sredstava da idu jos dalje.
-
Wind
#13 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Damir je fantastičan...samo rad, treninzi i medžerske sposobnosti oca su doveli do titule. Ne sumnjam se da će nastaviti svoje uspjehe i dalje i vidimo se opet na ovoj temi za godinu-dvije....
Valjda će nadležni vidjeti da je moguće i ovdje stvoriti vrhunske sportiste pa malo pomoći u razvoju sporta.
Imamo mi i Aldina Šetkića koji je 378. poziciji i još neku raju ali se nista o njima ne govori. Evo liste nasih igrača na svjetskoj listi:
Rank Name & Nationality
378 Setkic, Aldin (BIH)
566 Gorcic, Ismar (BIH)
620 Basic, Mirza (BIH)
957 Brkic, Tomislav (BIH)
1,065 Dzumhur, Damir (BIH)
1,191 Raspudic, Franjo (BIH)
1,598 Kadric, Zlatan (BIH) 1
1,598 Markovic, Sinisa (BIH) 1
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Si ... &c=BIH&r=0#
Valjda će nadležni vidjeti da je moguće i ovdje stvoriti vrhunske sportiste pa malo pomoći u razvoju sporta.
Imamo mi i Aldina Šetkića koji je 378. poziciji i još neku raju ali se nista o njima ne govori. Evo liste nasih igrača na svjetskoj listi:
Rank Name & Nationality
378 Setkic, Aldin (BIH)
566 Gorcic, Ismar (BIH)
620 Basic, Mirza (BIH)
957 Brkic, Tomislav (BIH)
1,065 Dzumhur, Damir (BIH)
1,191 Raspudic, Franjo (BIH)
1,598 Kadric, Zlatan (BIH) 1
1,598 Markovic, Sinisa (BIH) 1
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Si ... &c=BIH&r=0#
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#14 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
On trenirajuci ovde sigurno nema sanse da udje medju 50-100 najboljih seniora, ne znam ko da ga trenira. Koji teniser je iz ovih manjih drzava doshao na neku respektabilnu poziciju, a da je samo trenirao u maticnoj drzavi?? Tenis je takav sport da ti itekako dobri uslovi rada trebaju da znacajno napredujes, a dobri uslovi rada se trenutno nikako ne mogu ostvariti u BiH. Ako mu je stari jak neka pokusa naci jos par sponzora i momka neka posalju u elitne tenis kampove shirom svijeta, bar pola godine-godinu. Ogromna je razlika izmedju juniorske i seniorske konkurencijeburek_in_space wrote:Damir je proizvod svog oca i njegove ogromne zhelje, truda i novca koji je ulozhio u njega. Dakle, nije da nam treba bash Florida, jer imamo par trenera kojima bi pozavidjeli i neki iz Evrope, ali problem je sistem odnosno odsustvo istoga.black wrote:Damiru svaka castburek_in_space wrote:Svaka chast Damiruali ovo ce biti samo jedan bljesak, ukoliko se drzhava, Federacija ili Kanton ne pobrinu za sistemska rjeshenja i finansiranje daljnje Damirove ali i Mirzine karijere.
![]()
- Obuca9
#15 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Kako je Mervana mogla biti na 99. mjestu 
-
vratnik
- ultima_palabra
#17 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Mogao bi se ispraviti naslov, Džumhur je prezime...
Nadam se da će momak uspjeti otići negdje vani i nastaviti graditi karijeru, a i dalje nastupati pod zastavom BiH.
Nadam se da će momak uspjeti otići negdje vani i nastaviti graditi karijeru, a i dalje nastupati pod zastavom BiH.
- BiH-x
#18 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
x2On trenirajuci ovde sigurno nema sanse da udje medju 50-100 najboljih seniora, ne znam ko da ga trenira. Koji teniser je iz ovih manjih drzava doshao na neku respektabilnu poziciju, a da je samo trenirao u maticnoj drzavi?? Tenis je takav sport da ti itekako dobri uslovi rada trebaju da znacajno napredujes, a dobri uslovi rada se trenutno nikako ne mogu ostvariti u BiH. Ako mu je stari jak neka pokusa naci jos par sponzora i momka neka posalju u elitne tenis kampove shirom svijeta, bar pola godine-godinu. Ogromna je razlika izmedju juniorske i seniorske konkurencije
Treba ga pod hitno poslati na zapad (kao Djokovic, Ivanovic i Jankovic...niko od njih ne trenira u Srbiji)
-
vrhbosna
#19 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Griješiš.Upravo sad mu je potrebna Florida i kampovi koji su na mnogo većem nivou .Veliki broj stručnjaka,sponzora,drugih mladih talenata a sve to na jednom mjestu.Znam recimo na primjeru malog Filipa Krajinovića,gdje mu je akademija Nika Bolitijerija u saradnji sa kompanijom "Nike" obezbjedila vajld karte za par turnira iz serije "500" i "1000" (masters Majami,prošle godine).burek_in_space wrote:Damir je proizvod svog oca i njegove ogromne zhelje, truda i novca koji je ulozhio u njega. Dakle, nije da nam treba bash Florida, jer imamo par trenera kojima bi pozavidjeli i neki iz Evrope, ali problem je sistem odnosno odsustvo istoga.black wrote:Damiru svaka castburek_in_space wrote:Svaka chast Damiruali ovo ce biti samo jedan bljesak, ukoliko se drzhava, Federacija ili Kanton ne pobrinu za sistemska rjeshenja i finansiranje daljnje Damirove ali i Mirzine karijere.
![]()
- le piaf
#20 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Ma sad ga je najbolje ubaciti kod nikole pilica u njegovu akademiju, neka uleti bh telecom, FDS i sl. i pokriju troskove. Uvijek se busaju u prsa kako ulazu u sport, evo im prilike da urade nesto dobro za nasu zemlju. Bolje to nego da strovaljuju milione u KKbosnu, FCS, FKŽ...
- burek_in_space
#21 Re: Damir Đumhur- juniorski U18 EU prvak
Ne bih volio da me se krivo shvati, jer ja Damiru zhelim sve najbolje. Momka sam upoznao prije godinu - dvije, i tada je vec odskakao od svojih vrshnjaka znachajno. To shto sma spomenuo da mu ne treba Florida je moja nespretna konstrukcija rijechi, jer nisam blesav da ne znam za Bollettierija i sve shto njegova akademija pruzha, ali problem je u tome shto dechko tj. njegova porodica nemaju dovoljno novca za to. Problem se i dalje nalazi u drzhavi, koja ne brine o svojim vrhunskim sportistima, a Damir ima sve predispozicije da to postane. FDS, Telecom, ELektroprivreda i ne znam ko sve josh su jednostavno gluhi i(li) slijepi na ovo, i misle da problem rjeshavaju sa nekom stipendijom u iznosu od 200-300 KM, a tenis je sport u kojem ulaganje i od nekoliko stotina hiljada maraka ne garantuje nishta.
U svakom sluchaju, volio bih da Damir uspije i zhelim mu svu srecu ovog svijeta da dodje do ispunjenja svog sna.
U svakom sluchaju, volio bih da Damir uspije i zhelim mu svu srecu ovog svijeta da dodje do ispunjenja svog sna.
- Murat Sabanovic
#22 Re: Damir Džumhur- juniorski U18 EU prvak
a sto mu mi nebi obezbijedili odlazak na kamp...svak po cenera ....skupice se ...ha?
- Logovan
#23 Re: Damir Džumhur- juniorski U18 EU prvak
svaka mu čast, želim mu puno sreće u nastavku karijere

- malosutra81
#24 Re: Damir Džumhur- juniorski U18 EU prvak
http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100803088
jest da je malo pred izbore
al meni je drago zbog ovog momka, nek mu nije uspjeh ostao neprimjecen...nadam se da ce se jos ko sjetiti da ga pogura 
jest da je malo pred izbore
-
Virtu4l
#25 Re: Damir Džumhur- juniorski U18 EU prvak
Damir se plasirao u polufinale juniorske olimpijade.