Šef Izbornog štaba Socijaldemokratske partije BiH Damir Hadžić u finiš predizborne kampanje ulazi s novom istragom o kriminalu koju Tužiteljstvo BiH vodi protiv njega. Podsjećamo, SDP-ov nekada perspektivni omladinac, a danas kadar od povjerenja predsjednika partije Zlatka Lagumdžije, došao je u žižu interesiranja javnosti nakon raskrinkavanja pokušaja reketarenja "kontroverznog biznismena" Nihada Imamovića. Poznato je da je višemjesečna tajna istraga pripadnika Federalne policije, Istražno-obavještajne agencije BiH (OSA-e) te Tužiteljstva BiH i pored, kako su novinarima Dana tvrdili nadležni istražni organi, "obilja dokaza o postojanju zločinačke organizacije predvođene Zlatkom Lagumdžijom, Marinom Ivaniševićem i Damirom Hadžićem" pretočena u krivičnu prijavu koju je Federalna policija uputila Tužiteljstvu BiH samo protiv Damira Hadžića i posrednika Huseina Hasibovića.
Reketaške aktivnosti Sudeći prema materijalu do kojeg su Dani došli, hrpa dokaza koji nedvosmisleno ukazuju na matricu mafijaško-reketaške politike u sarajevskoj Općini Novi Grad u kojoj je gazda i načelnik Damir Hadžić, iz dana u dan je sve veća.
izvor,magazin Dani
Ja sam s Dobrinje i nisam ovoga čovjeka gledao ovim očima,ali svaki dan čitajući ovakve stvari...stavim prst na čelo i pitam se...pa za koga sam glasao sve ove godine ???
Ima li ijedna dobra vijest ili će ovakvi i slični članci da nas dočekuju svaki dan do izbora?
BOSNA4EVER