PAUCI! Pomagajte!

manki

#1 PAUCI! Pomagajte!

Post by manki »

Generalno sam svjestan svog baksuzluka, i stvarno sam baksuz u životu, pogotovo što se tiče pauka, tih stvorenja od kojih imam fobiju i zbog kojih se bukvalno skamenim kad ih vidim. Naime, sinoć kad se vratih u Sarajevo, nije me bilo 20tak dana, sam primijetio da mi nesto bijelo, sitno visi na mreži.. Ionako već prepadnut sklonim to pažljivo papučom, da bih pogledao na plafon i spazio 20tak raznoraznih PAUKOVA kako se šetkaju, od kojih su većina bili manji i bjelkasti, pretpostavljam mladi. :o

Pokušao sam ih skinuti, usisati jed-jedva, da bi se još isto toliko pojavilo s plafona gore gdje mi sijalica bude, karnišla itd. NE ZNAM ŠTA DA RADIM?! :shock: Nisam mogao to izdržati sinoć, bukvalno sam u 1 sinoć napustio stan i otišao kod rodice spavati, da bi me i ona prije 15 min. istjerala iz stana, jer je napustila Sarajevo na mjesec dana. :lol: Just for the record 8:19 je... Ako iko ima ikakav savjet, dobro bi došao, jer se ne mogu više seliti svaku noć kod drugih ljudi. :-)

Raspitao sam se malo na netu i vidio da je *************idealno sredstvo protiv paukova, iako se koristi za ljubimce:

I na *sam vidio da imaju neki tjerač paukova, za 38KM, samo mi žao davati tolike pare ako baš i ne djeluje

Savjeti, prijedlozi bi itekako dobro došli. :(

editovano zbog reklama
Cholina_Lokica

#2 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by Cholina_Lokica »

izvini ali moram :lol: :lol: :lol:
Ma.Le.Na

#3 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by Ma.Le.Na »

ja bi na tvom mjestu pozvala nekoga ko se ne boji pauka i ako treba i platila mu da ih sve ..jednog po jednog...pohvata ili pobile
e tek onda mozes naspricat nekim sredstvom
madner

#4 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by madner »

Zbavis superpauka koji tamani druge.

Image

Zavadi pa vladaj. :D
manki

#5 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by manki »

Dile, samo naprijed nisi jedina. :D

@Malena, ne možeš ih potamamiti nikako kad konstantno izlaze iz plafona...

@Madner: lol, kupio sam ono čudo što uključiš u struju jutros i što cvrči i navodno ih tjera pomoću nekog elektro-talasa, pa ako mi to ne pomogne, morat ću se tom superpauku obratiti. :)
madner

#6 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by madner »

Ne ozbiljno ti kazem, najveci prirodni neprijatelj pauka je drugi pauk. A ovaj je giga pauk :D
Ma.Le.Na

#7 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by Ma.Le.Na »

ma zbavi ti kakvu curu koja se ne boji pauka pa nek prespava kod tebe jer je tebe strah 8-) :D
ichliebedichtung

#8 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by ichliebedichtung »

a kad super pauk pojede sve male paučiće, onda si ti na redu

šalu na stranu, pokušaj pronaći mjesto iz kojeg izlaze i ubaci neki otrov, a onda silikoniraj ili zagipsaj
Drvosjeca iz Dejcica

#9 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

I ja sam ranije imao manju fobiju od pauka i razno-raznih bajki, ali onda prije par mjeseci skoknem do Australije i strefi me šloooog od njihovih macana od par centimerata. :shock: Od tada ove nase domace paukove i neprimjecujem ni kada hodaju po meni. :D
fixer

#10 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by fixer »

manki wrote:Dile, samo naprijed nisi jedina. :D

@Madner: lol, kupio sam ono čudo što uključiš u struju jutros i što cvrči i navodno ih tjera pomoću nekog elektro-talasa, pa ako mi to ne pomogne, morat ću se tom superpauku obratiti. :)
To radi ali samo ako su pauci te frekvencije. Haj pogledaj na kutiji sta pise. Koja je freq?
madner

#11 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by madner »

Ma.Le.Na wrote:ma zbavi ti kakvu curu koja se ne boji pauka pa nek prespava kod tebe jer je tebe strah 8-) :D
A usput skini i mrak sa ociju :D
Ma.Le.Na

#12 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by Ma.Le.Na »

madner wrote:
Ma.Le.Na wrote:ma zbavi ti kakvu curu koja se ne boji pauka pa nek prespava kod tebe jer je tebe strah 8-) :D
A usput skini i mrak sa ociju :D
uh mrak je najgori :D
manki

#13 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by manki »

@ malena, madner: vjeruj da je to bio slučaj s bivšom, i što se mraka tiče, i pauka. :lol:
manki

#14 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by manki »

fixer wrote:
manki wrote:Dile, samo naprijed nisi jedina. :D

To radi ali samo ako su pauci te frekvencije. Haj pogledaj na kutiji sta pise. Koja je freq?
Tehnički podaci

Radni napon: 230V / 50Hz
Podrucje frekvencije: 7-14 kHz
Polje djelovanja: ca 30m2

Kako ću znati koje su mi pauci frekvencije? :D
manki

#15 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by manki »

ichliebedichtung wrote:a kad super pauk pojede sve male paučiće, onda si ti na redu

šalu na stranu, pokušaj pronaći mjesto iz kojeg izlaze i ubaci neki otrov, a onda silikoniraj ili zagipsaj
Ma meni dovoljan i ovaj mali paučak ja sam gotov, kamo li super pauk. :D

Ne mogu skontati odakle izlaze kad su većina još "mladunčad", bijeli su i jedva se vide na plafonu, a ima ih bruka. I to ne samo u mojoj spavaćoj, već i u dnevnoj. I kad je noć se spuštaju i vise na onoj svojoj niti, ne možeš proći stanom. Straha, isto s horor filmova. :cry:
manki

#16 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by manki »

madner wrote:Ne ozbiljno ti kazem, najveci prirodni neprijatelj pauka je drugi pauk. A ovaj je giga pauk :D
'Oš mi ga ti uhvatiti onda? Ovi moji čaršijanerski pauci nisu ni do koljena tom tvom fakeru. :D
madner

#17 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by madner »

manki wrote:
madner wrote:Ne ozbiljno ti kazem, najveci prirodni neprijatelj pauka je drugi pauk. A ovaj je giga pauk :D
'Oš mi ga ti uhvatiti onda? Ovi moji čaršijanerski pauci nisu ni do koljena tom tvom fakeru. :D
Ma samo izgleda zajebano, ubijes ga isto kao i ove male. Ali on ti rijesi problem ostalih, ubije ih sve i ostane sam. A onda samo hrabro na megdan izadjes. :D
Ma.Le.Na

#18 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by Ma.Le.Na »

manki wrote:
ichliebedichtung wrote:a kad super pauk pojede sve male paučiće, onda si ti na redu

Ne mogu skontati odakle izlaze kad su većina još "mladunčad", bijeli su i jedva se vide na plafonu, a ima ih bruka. I to ne samo u mojoj spavaćoj, već i u dnevnoj. I kad je noć se spuštaju i vise na onoj svojoj niti, ne možeš proći stanom. Straha, isto s horor filmova. :cry:
nista onda
pusti da narastu pa ih onda tamani kad budu veci i uocljiviji :lol: 8-) :evil:
Ma.Le.Na

#19 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by Ma.Le.Na »

madner wrote:
manki wrote:
Ma samo izgleda zajebano, ubijes ga isto kao i ove male. Ali on ti rijesi problem ostalih, ubije ih sve i ostane sam. A onda samo hrabro na megdan izadjes. :D
hahaha jel to madenra zoves da prespava kod tebe? :lol: :lol: :lol:
i ko bi kome tu skidao mrak? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
manki

#20 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by manki »

madner wrote:
manki wrote:
Da me komšin'ca s Čaršije vidi kako sam hrabar. :lol:

Bjež ba ja se ježim na samu sliku ovu koju si postavio, uvijek kad otvaram thread preletim preko nje kad scroll-am dole. :D
manki

#21 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by manki »

Ma.Le.Na wrote:
manki wrote:

nista onda
pusti da narastu pa ih onda tamani kad budu veci i uocljiviji :lol: 8-) :evil:
Jes' a do tada ću spavati na ulazu - zgrade. :D
manki

#22 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by manki »

Ma.Le.Na wrote:hahaha jel to madenra zoves da prespava kod tebe? :lol: :lol: :lol:
i ko bi kome tu skidao mrak? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :skoljka: :skoljka: :skoljka:

:lol:

Šta da't kažem... Desperate times call for desperate measures... :oops:
madner

#23 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by madner »

Ma.Le.Na wrote:
madner wrote:
manki wrote: 'Oš mi ga ti uhvatiti onda? Ovi moji čaršijanerski pauci nisu ni do koljena tom tvom fakeru. :D
hahaha jel to madenra zoves da prespava kod tebe? :lol: :lol: :lol:
Vidi vidi, ovo je neka opaka pederska sema. Kao namami te u stan i pokaze ti rupicu da se sagnes...

Hvala ti sto si me upozorila, mogao sam najebat. :D
Ma.Le.Na

#24 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by Ma.Le.Na »

madner wrote:
Hvala ti sto si me upozorila, mogao sam najebat. :D
bukvalno :lol: :lol: :lol: :dance: :D
madner

#25 Re: PAUCI! Pomagajte!

Post by madner »

Ma.Le.Na wrote:
madner wrote: