A jes' me nategLo....

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

zelenashica

#1 A jes' me nategLo....

Post by zelenashica »

Ne znam da li da kažem uticaj promjene vremena ili nešto ozbiljnije....ali fkt od kako je ožiljak tu nikad nisam osjetila ovo kao danas.Kao da me neko škakilja,žari,češka,kao da mi neko nateže kožu.....pa nekakav neopisiv ocjećaj pogotovo u dijelu gdje je nekad bio dren u rani.... :? Nije to ona klasična oštra i jaka bol,više je to neki tup nelagodan osjećaj koji mi bukvalno ne da mira. :roll:

Naime ožiljak je tu više godina,i sad taman kad se i ne vidi počinjem ga osjećati... :?
Ima li iko sličnih problema sa starim ožiljcima?Šta bi još moglo biti uzrok osim one narodne "mijenja se vrijeme"?
Da li je moguće fasovati neke ozbiljnije posljedice koje se počinju osjećati tek nakon više godina?
Ima li neko sličnih problema?
Hvala.
HAVANA

#2 Re: A jes' me nategLo....

Post by HAVANA »

Lete ti lete... :D

kurty

#3 Re: A jes' me nategLo....

Post by kurty »

Problem je rodni list izgleda
peace

#4 Re: A jes' me nategLo....

Post by peace »

zelenashica wrote:Ne znam da li da kažem uticaj promjene vremena ili nešto ozbiljnije....ali fkt od kako je ožiljak tu nikad nisam osjetila ovo kao danas.Kao da me neko škakilja,žari,češka,kao da mi neko nateže kožu.....pa nekakav neopisiv ocjećaj pogotovo u dijelu gdje je nekad bio dren u rani.... :? Nije to ona klasična oštra i jaka bol,više je to neki tup nelagodan osjećaj koji mi bukvalno ne da mira. :roll:

Naime ožiljak je tu više godina,i sad taman kad se i ne vidi počinjem ga osjećati... :?
Ima li iko sličnih problema sa starim ožiljcima?Šta bi još moglo biti uzrok osim one narodne "mijenja se vrijeme"?
Da li je moguće fasovati neke ozbiljnije posljedice koje se počinju osjećati tek nakon više godina?
Hvala.
starosni problemi...isto tako moja nana kuka...
The Nightwatchman

#5 Re: A jes' me nategLo....

Post by The Nightwatchman »

eno je nestade zena poklopila se usima
:D

hahahaha, sto ste je naljepili :lol:
HAVANA

#6 Re: A jes' me nategLo....

Post by HAVANA »

zelenashica wrote:Ne znam da li da kažem uticaj promjene vremena ili nešto ozbiljnije....ali fkt od kako je ožiljak tu nikad nisam osjetila ovo kao danas.Kao da me neko škakilja,žari,češka,kao da mi neko nateže kožu.....pa nekakav neopisiv ocjećaj pogotovo u dijelu gdje je nekad bio dren u rani.... :? Nije to ona klasična oštra i jaka bol,više je to neki tup nelagodan osjećaj koji mi bukvalno ne da mira. :roll:

Hvala.

Sad malo ozbiljno :D
Imam i ja puno ožiljaka i nikada nisam imao nekih većih problema osim standardnih bolova u nogama...
Sada ,posljednih godina(odoše mi 30-te :x ) osjećam neki čudni svarab,zatezanje...ne boli ali je dosta iritantno :twisted:
Inače ja ti se vas izmažem onim konjskim gelom pa mi hladi,pa mi plaHo lakše... :)
A vremenska prognoza,jebo čedu orlovića kako ja to znam. :evil:
zelenashica

#7 Re: A jes' me nategLo....

Post by zelenashica »

HAVANA wrote:Lete ti lete... :D

Havana bolan pjesma je mrak ali ne vjerujem da ovo ima veze sa tridesetima :D
zelenashica

#8 Re: A jes' me nategLo....

Post by zelenashica »

The Nightwatchman wrote:eno je nestade zena poklopila se usima

Bjez nisam pobjegla stavljala oblog bolan :(
peace

#9 Re: A jes' me nategLo....

Post by peace »

mah,danas mi se nana zali na neke bolove haj ja je slusam reko vidi ozbiljno bolesna :sad: ...poce govoriti bole je ledja,pa prebaci na bubrege,secer,neke bolove u nozi,kaze u djetinjstvu se udarila pa sada se kaze "sine" sve vraca...
vise mi je i toga zaljenja na vrh glave,ja joj kazem idi doktoru,ali nece je ni doktori da trpe... :x :x :x
prebacim na drugu temu,nista opet ona se vraca na svoje...
tako da i ja sa ove teme :run:
zelenashica

#10 Re: A jes' me nategLo....

Post by zelenashica »

HAVANA wrote:

Sad malo ozbiljno :D
Imam i ja puno ožiljaka i nikada nisam imao nekih većih problema osim standardnih bolova u nogama...
Sada ,posljednih godina(odoše mi 30-te :x ) osjećam neki čudni svarab,zatezanje...ne boli ali je dosta iritantno :twisted:
Inače ja ti se vas izmažem onim konjskim gelom pa mi hladi,pa mi plaHo lakše... :)
A vremenska prognoza,jebo čedu orlovića kako ja to znam. :evil:
Da nisi rekao
Sad malo ozbiljno
i povjerovala bi ti :lol: :lol: :lol:

fkt mene ni jedan oziljak ne nervira,...ožiljci od opekotina se i ne vide ali ponekad me zezaju,a ožiljak od reza ma ovo danas je ludiloooooooo :x fkt kao da me neko nateže a nikako da nategne :lol:
zelenashica

#11 Re: A jes' me nategLo....

Post by zelenashica »

peace wrote: mah,danas mi se nana zali na neke bolove haj ja je slusam reko vidi ozbiljno bolesna :sad: ...poce govoriti bole je ledja,pa prebaci na bubrege,secer,neke bolove u nozi,kaze u djetinjstvu se udarila pa sada se kaze "sine" sve vraca...
vise mi je i toga zaljenja na vrh glave,ja joj kazem idi doktoru,ali nece je ni doktori da trpe... :x :x :x
prebacim na drugu temu,nista opet ona se vraca na svoje...
tako da i ja sa ove teme :run:
nisam ti ja tvoja nena :dance:
HAVANA

#12 Re: A jes' me nategLo....

Post by HAVANA »

zelenashica wrote:

Ozbiljno probaj sa konjskom...
zelenashica

#13 Re: A jes' me nategLo....

Post by zelenashica »

HAVANA wrote:
zelenashica wrote:

Ozbiljno probaj sa konjskom...
Jbg nemam trenutno konjske...ali sutra nabavim....samo znaš šta ima li šanse da su kakve komplikacije,končić možda ostao :? ili nešto tako :?
The Nightwatchman

#14 Re: A jes' me nategLo....

imam ja konjsku, i pod'o bi je kome treba, ali ne znam koliko si daleko i isplati li se :D
zelenashica

#15 Re: A jes' me nategLo....

Post by zelenashica »

The Nightwatchman wrote:imam ja konjsku, i pod'o bi je kome treba, ali ne znam koliko si daleko i isplati li se :D
daleko sam jasta....moze me i prestati dok stigne :D
The Nightwatchman

#16 Re: A jes' me nategLo....

zelenashica wrote:
The Nightwatchman wrote:imam ja konjsku, i pod'o bi je kome treba, ali ne znam koliko si daleko i isplati li se :D
moze se konjska i radi preventive stavit'
zelenashica

#17 Re: A jes' me nategLo....

Post by zelenashica »

The Nightwatchman wrote:
zelenashica wrote:
moze se konjska i radi preventive stavit'
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kad budem nana maćkaću se čime stignem :lol:
citroen

#18 Re: A jes' me nategLo....

Post by citroen »

Zelenashica

fkt mene ni jedan oziljak ne nervira,...ožiljci od opekotina se i ne vide ali ponekad me zezaju,a ožiljak od reza ma ovo danas je ludiloooooooo :x fkt kao da me neko nateže a nikako da nategne :lol:[/quote]

Ima ovaj drugi pdf,gdje se nateze ili ti ga nategne :D kako god hoces :lol: :lol: :lol: :lol: sala mala,moguce je da je ostao koncic,najbolje ti je da odes do hecima,ovdje nema pomoci :sax: :sax:
zelenashica

#19 Re: A jes' me nategLo....

Post by zelenashica »

cLo wrote:Hoće li mi neko odgovoriti???? CcCcCCc!!!!! Interesuje me! .... Da li je moguće da končić ostane u svom nepromijenjenom obliku i sastavu??????
I mene to zanima :? fkt mi nije jasno iako je končić što je šutio 7 godina :?
mrtva kokoš

#20 Re: A jes' me nategLo....

Post by mrtva kokoš »

cLo wrote:Hoće li mi neko odgovoriti???? CcCcCCc!!!!! Interesuje me! .... Da li je moguće da končić ostane u svom nepromijenjenom obliku i sastavu??????
moze, ja sam ima jedno dvije godine ganjo se sa koncem koji je ost`o u pupku jedva sam ga iscupo. :mrgreen: :-) :lol:
zelenashica

#21 Re: A jes' me nategLo....

Post by zelenashica »

cLo wrote:
zelenashica wrote:
I mene to zanima :? fkt mi nije jasno iako je končić što je šutio 7 godina :?
pa da-to :? :? :? :? možda neko riješi misteriju....
a nemoj se bezze masirati pitanjem "zašto?" i te stvari,jer tu minulu povredu ćeš osjećati kroz cijeli život, ne mora postojati nikakav razlog, jednostavno ošteti se tkivo,a tkivo pamti :D
Ma znam od ranije da se povrede nakon operacija uvijek "osjete" samo mi nije jasno kako me nikad nista prosloh godina nije zezalo..........
sarlo

#22 Re: A jes' me nategLo....

Post by sarlo »

Zavisi sta je osteceno. Lomovi kostiju bole tako...sa godinama, vremenom...moze se bol i sanirati banjama... Ostecenja mekih tkiva ne bi trebala da bole ako si se kretala poslije opearcije, ako se nisu stvorile priraslice.
Mislim da je bol nekad i psiholoski fenomen. Kad jednom pocne boljeti onda je izgleda gotovo i trajno.
Istina, nemam nekih bolova pa mogu pametovati.
zelenashica

#23 Re: A jes' me nategLo....

Post by zelenashica »

sarlo wrote:Zavisi sta je osteceno. Lomovi kostiju bole tako...sa godinama, vremenom...moze se bol i sanirati banjama... Ostecenja mekih tkiva ne bi trebala da bole ako si se kretala poslije opearcije, ako se nisu stvorile priraslice.
Mislim da je bol nekad i psiholoski fenomen. Kad jednom pocne boljeti onda je izgleda gotovo i trajno.
Istina, nemam nekih bolova pa mogu pametovati.
Hm,cijelu noć nervoza i nespavanje mi fkt daše povoda da idem ljekaru....helem moguće i da je sve psihološki fenomen ali što je sigurno sigurno....strpim se do petka pa budem vidjela.....eh sad priraslice ne znam da li su se stvorile prošle godine ih nije bilo,bar se nisu na UZ vidjele,.... :?

ps.Nisu kosti oštećene nego mišići ....
ljubav_aha

#24 Re: A jes' me nategLo....

Post by ljubav_aha »

zelenashice,koji je dio tijela operisan,sto je bio uzrocnik :?:
Chisum

#25 Re: A jes' me nategLo....

Post by Chisum »

Sta god da je, ako si to ti na slici, pola foruma ce da volontira i da te ceska - dzabalesku. :-D

Salu nastranu, nadam se da je sve OK!

Mene oziljci sami po sebi i ne handre plaho... vise ono oko njih, te unutar misica... samo neki tupi svrab i bol, s vremena na vrijeme, i inace tup osjecaj, na granici trnjenja, tesko za opisati, na mjestima gdje sam ranjavan, ali sam na to navikao, pa ne smeta. Na pocetku, kada su me skrpili, pa kada bih pitao sto jos uvijek imam taj cudan tupi osjecaj kada dotaknem ta mjesta, pa rece doca - jebiga, dok svi nervi nadju svoj put itd... ali, evo, prodje od tada 17-18 kuka, a ja i dalje imam taj cudan osjecaj.... ali, navikne se covjek... promjena vremena, standardno - Esad Kirlic u lijevoj nozi, Vehid Imamovic u desnoj...

Reuma koju sam fasovao tih godina, gora mi je od svakog oziljka.
Last edited by Chisum on 24/07/2010 17:12, edited 1 time in total.
Post Reply