Preko MEGA-KOMERC D.O.O,sam porucio neke stvari i sad su mi oni transakcijski racun za uplatu koji ide ovako:
Transakcijski račun:
Nova KBM
IBAN: (SI56) 0475-0000-1665-735
SWIFT (BIC): KBMASI2XGOR
Da li neko meni kao laiko s placanjem,moze objasniti kako da izvrsim ovu uplatu,nisam nikad uplacivao za inostranstvo???
Transakcijski račun???
Moderator: anex
-
baby24
#2 Re: Transakcijski račun???
imas sve potrebne podatke da posaljes novac u inostranstvo (IBAN i SWIFT), sto znaci da trebas otici u bilo koju banku i izvrsiti placanje, mozda je najbolje da to uradisu banci gdje imas vec otvoren racun (ako imas)... ako nemas trebao bi prvo pitati kolike su provizije da prodjes jeftinije i i otvoris gdje je najpovoljnije... otprilike je 0,5% min 20KM (10,23EUR) + troskovi trece banke...
-
Koncar
#3 Re: Transakcijski račun???
Ja imam neki tekuci u Unicredit Banci,znaci moram imati racun?baby24 wrote:imas sve potrebne podatke da posaljes novac u inostranstvo (IBAN i SWIFT), sto znaci da trebas otici u bilo koju banku i izvrsiti placanje, mozda je najbolje da to uradisu banci gdje imas vec otvoren racun (ako imas)... ako nemas trebao bi prvo pitati kolike su provizije da prodjes jeftinije i i otvoris gdje je najpovoljnije... otprilike je 0,5% min 20KM (10,23EUR) + troskovi trece banke...
-
baby24
#4 Re: Transakcijski račun???
po mom iskustvu moras imati racun da bi izvrsio devizno placanje, ne moze gotovinom kao unutrasnji platni promet, ali mozda postoji banka gdje mozes platiti gotovinski, a ne preko racuna, ali to ti je jednostavno otvoriti... kopija lk i cips, a ako imas vec tekuci racun u UniCredit, oni ti samo aktiviraju devizni... moj ti je savjet pitaj prvo kolika je provizija jer pored troskova koje MORAS platiti, postoje i troskovi koje MORA platiti nalogodavac ILI primatelj.... i naravno ako ti hoces da snosis sve troskove biras opciju OUR.... elem, ako ti jos nesto treba pitaj 
-
Koncar
#5 Re: Transakcijski račun???
Mislio sam da je mnogo jednostavnije.Ja bih trebao da toj firmu uplatim 100KM,sad predpostavljam da troskove transakcije snosi ona:Sne znam,moram jos malo bolje pogledati,da nadjem neki nacin:Dbaby24 wrote:po mom iskustvu moras imati racun da bi izvrsio devizno placanje, ne moze gotovinom kao unutrasnji platni promet, ali mozda postoji banka gdje mozes platiti gotovinski, a ne preko racuna, ali to ti je jednostavno otvoriti... kopija lk i cips, a ako imas vec tekuci racun u UniCredit, oni ti samo aktiviraju devizni... moj ti je savjet pitaj prvo kolika je provizija jer pored troskova koje MORAS platiti, postoje i troskovi koje MORA platiti nalogodavac ILI primatelj.... i naravno ako ti hoces da snosis sve troskove biras opciju OUR.... elem, ako ti jos nesto treba pitaj
-
baby24
#6 Re: Transakcijski račun???
to se bas ne isplati za tako mali iznos....
-
Koncar
#7 Re: Transakcijski račun???
Vidjet cu da li mogu preko paypal-a.