Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dragana1995

#1 Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by dragana1995 »

E ovako:
Ja sam jedna od članova iz jednog od Kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske...Nama je potrebna finansiska pomoć...Sve je to u vezi opreme za KUD...I potrebna nam je finansiska pomoć da bi se KUD, održavao i dalje, jer bi bilo šteta da ovako jedan složan i dobro aktivan KUD prestane sa radom...Ako ste u mogućnosti da nam pomognete, ili ako znate da bi nam moga neko pomoći, obratite se na e-mali [email protected] OD SRCA!Hvala...
dragana1995

#2 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by dragana1995 »

Slobodno stavite u komentaru, ako imate neku ideju kome da se obratim ili slično...Hvala :-)
Edin H.

#3 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by Edin H. »

Pa nisi navela ni kako se zovete, odakle ste, niti cime se konkretno bavite :skoljka:

Malo ce tesko biti ponuditi neki odgovor na tvoje pitanje.
dragana1995

#4 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by dragana1995 »

Eee ovako:
Konkretno se bavimo folklorom,muzičkim sekcijama...Mi smo KUD,,Omarska''...I potrebno nam je oprema, nemamo opreme, a sada idu mnogi nastupi niti imamo financije, da to podržimo...:-)
stochar

#5 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by stochar »

obratite se strankama, puni su k'o brod, a kampanja je u toku. posaljite zahtjeve opstini kojoj pripadate, i ministarstvu kulture. sumnjam da ce vas odbiti, ne bi im dobro stajala informacija da su odbili KUD, a ubise se od tradicije... ako dodate jos malo diska, sigurno prolazite, jer svi znaju da mile voli disko...
dragana1995

#6 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by dragana1995 »

HAhahahah...u pravu ste ali mi smo im poslali zahtjev, treba sada koji dan stići obavještenje, ali to je drugo to je za drugu potrebu koja nam je potrebna,jer smo pozvani u Švedsku, a nemamo opreme...
Edin H.

#7 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by Edin H. »

dragana1995 wrote:HAhahahah...u pravu ste ali mi smo im poslali zahtjev, treba sada koji dan stići obavještenje, ali to je drugo to je za drugu potrebu koja nam je potrebna,jer smo pozvani u Švedsku, a nemamo opreme...
Pa povezite se sa nekim drugim KUD-om i pozajmite opremu za nastup.

Vjerovatno vam i organizator u Svedskoj moze pomoci.
dragana1995

#8 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by dragana1995 »

Edin H. wrote:
dragana1995 wrote:HAhahahah...u pravu ste ali mi smo im poslali zahtjev, treba sada koji dan stići obavještenje, ali to je drugo to je za drugu potrebu koja nam je potrebna,jer smo pozvani u Švedsku, a nemamo opreme...
Pa povezite se sa nekim drugim KUD-om i pozajmite opremu za nastup.

Vjerovatno vam i organizator u Svedskoj moze pomoci.

Ma može on pomoći on nam pomaže za put, ali već duže vrijeme pozajmnjujemo opremu za KUD...
Ajatolah_

#9 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by Ajatolah_ »

Odete u najbliži grad (ako već niste u gradu), raspalite kolo na nekom trgu gdje ima dosta mjesta za pješake, postavite nešto gdje će pisati da vam je potreban novac, pa će neko i ostaviti nešto.
dragana1995

#10 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by dragana1995 »

:-) Baš smiješno, vidim da nepričate ozbilje, nego samo ovaj Edin H....
felipe kajetano

#11 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by felipe kajetano »

dragana1995 wrote::-) Baš smiješno, vidim da nepričate ozbilje, nego samo ovaj Edin H....
Pa najkonstruktivniji prijedlog ti je dao ovaj @stocar, uhvati pod ruku par clanova i obilazi sjedista politickih partija, tu ako nseto ne iskamcite necete nigdje, ima i varijanta da napisete molbu Telekomu Srpske, siguran sam da ce vam bar nesto dati :wink:
Gde si sad cica maco

#12 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by Gde si sad cica maco »

nema na svijetu većeg grijeha od pomaganja folklora
Edin H.

#13 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by Edin H. »

Gde si sad cica maco wrote:nema na svijetu većeg grijeha od pomaganja folklora

:lol: :lol: :lol:
maxell_sarajevo

#14 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by maxell_sarajevo »

Ja Vam ne mogu finansijski pomoci, al ako treba pripaziti neku clanicu i usmjeriti je na pravi put javite mi se na pp. :D :bih:
veljaca

#15 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by veljaca »

Obratite se Vijecu Ministara BIH - a oni ce, nadam se, uz pomoc Vlada FBiH i RS - onda da nesto pronadju ....
Samo to morate lijepo srociti ...
Sretno ...
uvjek dobar gost

#16 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by uvjek dobar gost »

Stochar je rekao dobro, a ideja od EdeI je super, pored toga probajte preko lokalnih medija malo pridobiti pažnje , obratite se i ambasadama i atašeima za kulturu pa vidite da i oni malo pomognu, šta je sa dijasporom njima su puna usta zavičaja a sada ih ima u BIH jer sezona je godišnjih odmora, organizujte i neku manifestaciju sa ciljem prikupljanja sredstava... ovo je samo dopuna gore navedenih ideja ... i zar je bitno odakle je KUD... ?
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#17 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by Priorat »

ja cu dati koji "dinar" al ako se obavezete da ce te samo srpska kola igrati.... :D
Ajatolah_

#18 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by Ajatolah_ »

dragana1995 wrote: :-) Baš smiješno, vidim da nepričate ozbilje, nego samo ovaj Edin H....
Ja sam ti dao ozbiljan prijedlog, šta bi vam falilo.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19 Re: Pomoć jednom od KUD-ova iz Republike Srpske!

Post by PipiDugaDevetka »

http://www.omarska.net/viewtopic.php?f=34&t=612&start=0 wrote:Podrška KUD-u „OMARSKA“

Kulturno-umjetničko društvo „Omarska“ osnovano je 21.3.2007. godine sa idejom afirmacije djece i mladih u bavljenju kulturno-umjetničkim aktivnostima u Omarskoj i njenoj okolini.
U nedelju, 15. aprila zvanično je počelo sa radom sa svojom folklornom, muzičkom i pjevačkom sekcijom.
Svoj prvi nastup KUD „Omarska“ je imao u nedelju, 17. juna u hotelu Bosna u Banjoj Luci sa izvođenjem pjesama pjevačke grupe.
Drugi nastup KUD-a „Omarska“ je bio u srijedu, 27. juna (uoči Vidovdana), u dvorištu škole u Omarskoj sa nastupom folklorne i pjevačke sekcije i sa nastupom orkestra društva.
Treći nastup i učešće KUD-a „Omarska“ je bio na Ilindan, 2. avgusta na manifestaciji „Zlatne ruke Potkozarja“, održanoj u Prijedoru u organizaciji Opštine.
Plan nastupa u ovoj godini je ostvaren, ali društvo će nastupati i u oktobru na otvaranju crkve u Donjoj Lamoviti.

KUD u svojim sekcijama broji oko 50 djece, čiji će se broj sa jačanjem postojećih i razvojem drugih sekcija vjerovatno uduplati.

Pošto KUD „Omarska“ nema stalne prihode, a za razvoj je potrebno ulaganje u materijalnu osnovu društva, ovim putem pozivamo zainteresovane da pomognu i time podrže aktivan rad društva.
Trenutno je društvu neophodna jedna harmonika marke „WELTMEISTER“ sa 120 basova koja košta 2800 KM i narodne nošnje za izvođenje folklora u visini od 5000 KM.
Žiro račun KUD-a „Omarska“ je 551207-11261338-42 i 29021445000 za gotovinske uplate kod Nove Banjalučke banke.
Matični broj KUD-a „Omarska“ je 11020950, a JIB: 4402641830009.
Telefon na koji možete dobiti više informacija je 065/966-848.

Pozivamo sve ljude dobre volje da podrže KUD „Omarska“ doniranjem novčanih sredstava ili doniranjem gore pomenutih stavki, kako bi se nastavilo sa aktivnim radom i razvojem društva.
Post Reply