Holandija - Brazil
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vox-populi
#1 Holandija - Brazil
Petak, 02. 07. 2010 u 16:00.
Prva utakmica cetvrtine finala i uz dvoboj Argentine i Njemacke jedna od najzanimljivijih.
Prognoze, misljenja i slicno.
Prva utakmica cetvrtine finala i uz dvoboj Argentine i Njemacke jedna od najzanimljivijih.
Prognoze, misljenja i slicno.
-
todd_smith
#2 Re: Holandija - Brazil
Brazil rutinski do polu-finala...
- -Paja
#3 Re: Holandija - Brazil
Ko god da pobjedi bice mi drago a u isto vrijeme zao zbog onog sto ispadne jer su ovo dvije ubjedljivo najbolje reprezentacije na ovom prvenstvu i zasluzile su igrati u finalu!
- k3ngur
#4 Re: Holandija - Brazil
Ovdje bi Holandija mogla pobjediti ali samo ako budu disciplinovani i naravno ako Roben bude u formi...
- Romanista 101%
#5 Re: Holandija - Brazil
ovo je "classic" svjetskih prvenstava, neprodje skoro nijedno SP a da se ove dvije reprezentacije ne sretnu i uvijek su to utakmice o kojima se poslije jos dugo prica...`98 i `94 oba puta Brazil pobjedio ali na jedvite jade, nadam se ovog puta da je vrijeme za revans.
- zlaataan
#6 Re: Holandija - Brazil
Holandija sa dosad pokazanom igrom teško da može proći Brazil.
Brazil-Holandija 2-1
Brazil-Holandija 2-1
- Baltazar_khan
#7 Re: Holandija - Brazil
Kad se samo sjetim one utakmice 98 u Francuskoj, i gola Kluiverta glavom. Nažalost lale nisu imale sreće i ispadoše na penale 
- Better Man
#8 Re: Holandija - Brazil
Po prikazanom Brazil je favorit, mada se nikad ne zna. Licno bi volio da Holandija igra u finalu.
- vox-populi
#9 Re: Holandija - Brazil
Brazil je pokazao da je jak, uprkos i ne tako zvucnim imenima kao na prethodnim svjetskim prvenstvima. Poslije grupne faze i nisam bio toliko uvjeren da Brazil moze preko Holandije jer su sa Sjevernom Korejom odigrali onako, osrednje, zatim su razbili Obalu Slonovace i onda opet protiv Portugala onako. Nekako su mi varirali u igri. Ali veceras su bili perfektni. Sigurno ovo nije bio Brazil kakav smo navikli da gledamo, vise mi je licilo na igru neke evropske reprezentacije ali su u svakom slucaju bili efikasni i sigurni.
Sa druge strane, Holandija do sada ima maksimalni ucinak ali treba i reci da jos uvijek nisu igrali protiv pravog suparnika. Japan jeste jaka reprezentacija ali nije to to. Holandija sigurno ima kvaliteta i moze dosta bolje od onoga sto je danas pokazala protiv Slovacke.
Ako obje reprezentacije pruze svoj maksimum, cini mi se da je Holandija u maloj prednosti.
Sa druge strane, Holandija do sada ima maksimalni ucinak ali treba i reci da jos uvijek nisu igrali protiv pravog suparnika. Japan jeste jaka reprezentacija ali nije to to. Holandija sigurno ima kvaliteta i moze dosta bolje od onoga sto je danas pokazala protiv Slovacke.
Ako obje reprezentacije pruze svoj maksimum, cini mi se da je Holandija u maloj prednosti.
- Romanista 101%
- Van Halen
#11 Re: Holandija - Brazil
Eh ovdje je već zeznuta situacija.
-
todd_smith
#12 Re: Holandija - Brazil
Bas zbog ovoga ce da osvoje sestu titulu.vox-populi wrote:Brazil je pokazao da je jak, uprkos i ne tako zvucnim imenima kao na prethodnim svjetskim prvenstvima. Poslije grupne faze i nisam bio toliko uvjeren da Brazil moze preko Holandije jer su sa Sjevernom Korejom odigrali onako, osrednje, zatim su razbili Obalu Slonovace i onda opet protiv Portugala onako. Nekako su mi varirali u igri. Ali veceras su bili perfektni. Sigurno ovo nije bio Brazil kakav smo navikli da gledamo, vise mi je licilo na igru neke evropske reprezentacije ali su u svakom slucaju bili efikasni i sigurni.
-
Richard Peti
#13 Re: Holandija - Brazil
do finala preko Holandije!
- ultima_palabra
#14 Re: Holandija - Brazil
Okršaj mog trećeg i drugog favorita
U zadnjih 20tak godina kad god Brazil nije došao na prvenstvo kao favorit za titulu, i kad su imali iole pristojnu odbranu, osvojili su prvenstvo.
Možda tako bude i ovaj put, ako Španija ne mogne skinuti junf, onda bih volio da Brazil osvoji sextu
Biće neizvjesno, dajem malu prednost Brazilu zbog iznimne efikasnosti, mislim da imaju najbolji procenat realizacije šansi na prvenstvu, s druge strane Dutchevi (pogotovo RVP) su dosta fulali...
Možda tako bude i ovaj put, ako Španija ne mogne skinuti junf, onda bih volio da Brazil osvoji sextu
Biće neizvjesno, dajem malu prednost Brazilu zbog iznimne efikasnosti, mislim da imaju najbolji procenat realizacije šansi na prvenstvu, s druge strane Dutchevi (pogotovo RVP) su dosta fulali...
-
sumirprimus
#15 Re: Holandija - Brazil
Dabogda,brazil djeluje cvrsci...
Sinoc,igrali koliko im je trebalo...
Sinoc,igrali koliko im je trebalo...
- ratata
#16 Re: Holandija - Brazil
Brazil naravno
Mocni, nenadhebivi 
- Gandalf
#17 Re: Holandija - Brazil
Volio bih da Holandija prođe dalje ali oni često zakažu baš kada zagusti - Brazil kao i obično favorit.
-
glog
#19 Re: Holandija - Brazil
Holandjani su po starom dobrom obicaju vec poceli da pakuju kofere. Nisam ocekivao da ce proci Slovacku - sa Brazilom su im sanse nikakve. 3:1 za Brazil
- north_1987
#20 Re: Holandija - Brazil
Steta sto se ove dvije reprezentacije susrecu ovako rano. Jako bih volio vidjeti Holandiju sa Njemackom u finalu. Ovako sigurno je Brazil favorit i tesko da Holandija prodje.. Al opet se nadam prolazu lala i dobroj tekmi. Valja cekati do petka,ko ziv ko mrtav 
- Romanista 101%
#21 Re: Holandija - Brazil
ova tekma ce biti ljepotica svjetskog prvenstva
- awekenings
#22 Re: Holandija - Brazil
Mali broj golova, moguci penali ... ali ipak tipujem na prolazak Brazila ... samo da bude dobra tekma ... 
-
ludak_
#23 Re: Holandija - Brazil
Romanista 101% wrote:ovo je "classic" svjetskih prvenstava, neprodje skoro nijedno SP a da se ove dvije reprezentacije ne sretnu i uvijek su to utakmice o kojima se poslije jos dugo prica...`98 i `94 oba puta Brazil pobjedio ali na jedvite jade, nadam se ovog puta da je vrijeme za revans.
U zadnjih 10 prvenstava sreli su se 3 puta.
Brazil lagano prolazi dalje
-
sumirprimus
#24 Re: Holandija - Brazil
cccc oni igraju u 4 a oni levati u pola 9....
ne mozes ni zamezit uz ovu tekmu,,,djes vidio u cetri s posla pravo na rostilj,,, ccccc
ne mozes ni zamezit uz ovu tekmu,,,djes vidio u cetri s posla pravo na rostilj,,, ccccc
- ultima_palabra
#25 Re: Holandija - Brazil
Joj, kod tebe svaka druga meza, roštiljsumirprimus wrote:cccc oni igraju u 4 a oni levati u pola 9....![]()