KRST !
-
Jean-Paul Belmondo
#1 KRST !
Zdravo,
Posto je krst za mnoge nepoznanica, dozvolite mi da otvorim temu kako bi zajedno o njemu prodiskutovali…
Naime, poslije pazljive analize Svetih Knjiga ja sam ubijedjen da je onima koji se kvalifikuju kao muslimani krst kao religijski simbol,- dozvoljen.
Jer, osim sto se u autenticnom Novom Testamentu ( koji je takodjer muslimanska sveta knjiga ) spominje na vise mjesta, krst se spominje i u Kur'anu.
Ali su to, - krivo prevodeci Svetu Knjigu -, neki sakrili, kako se muslimani nebi priblizili krscanima…
Besim KORKUT, naprimjer, ovako prevodi ajete sure "Poslani" (77) :
77-29 :Idite prema onome sto ste neistinom smatrali.
77- 30 Idite prema dimu u tri plama razdvojenom,
77-31. koji hlada neće davati i koji od plamena neće zaklanjati ...
Dok, u stvarnosti, prevedeno sa arapskog, Sveta Knjiga, u pomenutom ajetu 30 kaze :
" …IDITE PREMA SJENCI SA TRI KRAKA ! "
Zatim, Korkut ( dok "nas" Ceric suteci odobrava ovo skrnavljenje i prevaru ) nastavlja sa lazima prevodeci u nastavku iste sure ajet 41 ovako :
41. Oni koji su se Uzvisenog Boga bojali biće među izvorima, u gustim baštama
Dok je u stvarnom prevodu ovako :
"...BICE MEDJU SJENKAMA I IZVORIMA..."
Dakle, sjenka sa tri kraka je jasna aluzija na krst.
Dalje, na vise mjesta u Svetim Knjigama se pominje palmino stablo, koje, nije slucajnost, predstavlja mnostvo ukrstenih linijica, dakle, - mnostvo KRSTOVA !
Razumom obdareni znaju da pojam dim podsjeca na "vatru", nepogodu, ...dok “sjenka”, podsjeca na ugodnost, podsjeca na mjesta ispod kojih trazimo zastitu od "vrucine"...
Sveta Knjiga dakle veli : “Idite prema onome sto ste neistinom smatrali !” a da smo mi bosanci Krst smatrali neistinom, jesmo, sto nas je skupo kostalo, naime :
Stotine hiljada bosanaca su exterminisani da bi nam neki, - kako oni u nasim redovima, prikriveni i javni, tako i oni i oni s vana -, poslije vjestacki pripremljenih sukoba izmedju muslimana i krscana, privatizirali kompletna materijalna dobra i degenerisali i ono malo kulture sto smo imali...
Mediji, politicari, ulema, ...i dalje paleci vatru, od Krsta prave predmet ponovnog opasnog razdvajanja balkanaca.
Mislim de je Neophodno da bosanski narod shvati da mu je jedini spas od potpunog fizickog nestanka priblizavanje Krstu-Krizu, dakle komsijama krscanima !
Pa tako, kada "neki", zakuhavajuci, napadaju Krst-Kriz i zabranjuju njegovu gradnju, naprimjer, na Zlatistu (Sarajevo ) mi bi , od nasih sredstava, trebali podhitno izgraditi Krstove na svim ostalim periferijama nasih gradova ; u Sarajevu, ne samo na Zlatistu, nego i na Humu, Bembasi, Crepoljskom, Ilidzi, Trebevicu, ...oko Mostara, oko Tuzle, Zenice…pa bi nam Sarajevo izgledalo otprilike ovako :
http://img10.hostingpics.net/pics/727313KRST_SA.png
Svako dobro
Posto je krst za mnoge nepoznanica, dozvolite mi da otvorim temu kako bi zajedno o njemu prodiskutovali…
Naime, poslije pazljive analize Svetih Knjiga ja sam ubijedjen da je onima koji se kvalifikuju kao muslimani krst kao religijski simbol,- dozvoljen.
Jer, osim sto se u autenticnom Novom Testamentu ( koji je takodjer muslimanska sveta knjiga ) spominje na vise mjesta, krst se spominje i u Kur'anu.
Ali su to, - krivo prevodeci Svetu Knjigu -, neki sakrili, kako se muslimani nebi priblizili krscanima…
Besim KORKUT, naprimjer, ovako prevodi ajete sure "Poslani" (77) :
77-29 :Idite prema onome sto ste neistinom smatrali.
77- 30 Idite prema dimu u tri plama razdvojenom,
77-31. koji hlada neće davati i koji od plamena neće zaklanjati ...
Dok, u stvarnosti, prevedeno sa arapskog, Sveta Knjiga, u pomenutom ajetu 30 kaze :
" …IDITE PREMA SJENCI SA TRI KRAKA ! "
Zatim, Korkut ( dok "nas" Ceric suteci odobrava ovo skrnavljenje i prevaru ) nastavlja sa lazima prevodeci u nastavku iste sure ajet 41 ovako :
41. Oni koji su se Uzvisenog Boga bojali biće među izvorima, u gustim baštama
Dok je u stvarnom prevodu ovako :
"...BICE MEDJU SJENKAMA I IZVORIMA..."
Dakle, sjenka sa tri kraka je jasna aluzija na krst.
Dalje, na vise mjesta u Svetim Knjigama se pominje palmino stablo, koje, nije slucajnost, predstavlja mnostvo ukrstenih linijica, dakle, - mnostvo KRSTOVA !
Razumom obdareni znaju da pojam dim podsjeca na "vatru", nepogodu, ...dok “sjenka”, podsjeca na ugodnost, podsjeca na mjesta ispod kojih trazimo zastitu od "vrucine"...
Sveta Knjiga dakle veli : “Idite prema onome sto ste neistinom smatrali !” a da smo mi bosanci Krst smatrali neistinom, jesmo, sto nas je skupo kostalo, naime :
Stotine hiljada bosanaca su exterminisani da bi nam neki, - kako oni u nasim redovima, prikriveni i javni, tako i oni i oni s vana -, poslije vjestacki pripremljenih sukoba izmedju muslimana i krscana, privatizirali kompletna materijalna dobra i degenerisali i ono malo kulture sto smo imali...
Mediji, politicari, ulema, ...i dalje paleci vatru, od Krsta prave predmet ponovnog opasnog razdvajanja balkanaca.
Mislim de je Neophodno da bosanski narod shvati da mu je jedini spas od potpunog fizickog nestanka priblizavanje Krstu-Krizu, dakle komsijama krscanima !
Pa tako, kada "neki", zakuhavajuci, napadaju Krst-Kriz i zabranjuju njegovu gradnju, naprimjer, na Zlatistu (Sarajevo ) mi bi , od nasih sredstava, trebali podhitno izgraditi Krstove na svim ostalim periferijama nasih gradova ; u Sarajevu, ne samo na Zlatistu, nego i na Humu, Bembasi, Crepoljskom, Ilidzi, Trebevicu, ...oko Mostara, oko Tuzle, Zenice…pa bi nam Sarajevo izgledalo otprilike ovako :
http://img10.hostingpics.net/pics/727313KRST_SA.png
Svako dobro
- nellington
#3 Re: KRST !
Da bar ne uze nick mog omiljenog glumca 
- zambaklija
#4 Re: KRST !
e,a jel vama (kršćanima)dozvoljeno nositi mjesec i zvjezdu?
ako jeste kada je počnete nositi možda ću i ja krst objesiti,
jel valja,mada nemam sa religijom ama baš ništa

-
donja_crtica
#5 Re: KRST !
jupi.
sad mi je lakse. vazda sam imao problem kada trebam sabirat pismeno.
sad mi je lakse. vazda sam imao problem kada trebam sabirat pismeno.
- OldSql
#6 Re: KRST !
imam ja evo jedan repetiran samo mi fali onaj poprecni dio 
- therrarrius
#7 Re: KRST !
Prvo je bilo kao
pa
zatim
pri kraju
i na kraju
pa
zatim
pri kraju
i na kraju
- nellington
- Haris.ba
#11 Re: KRST !
Kakav je neautentični Novi testament, ako postoji autentični?Jean-Paul Belmondo wrote:Jer, osim sto se u autenticnom Novom Testamentu ( koji je takodjer muslimanska sveta knjiga ) spominje na vise mjesta, krst se spominje i u Kur'anu.
Novi Testament nije muslimanska sveta knjiga. Odakle ti to? Inđil jeste.
Nego. Gdje se spominje krst u Novom Testamentu? Može i u tvom autentičnom. A može i u neautentičnom.
-
donja_crtica
#12 Re: KRST !
evo ja poceo sa rajom kod komšije,Jean-Paul Belmondo wrote: trebali podhitno izgraditi Krstove na svim ostalim periferijama nasih gradova

Potjero je Pujdu na nas. Čekamo da ode na sijelo, pa nastavljamo
- pustopoljina
#13 Re: KRST !
prenosi danas.hr, koji je prenio sa sarajevo-xŠvedski znanstvenik i teolog tvrdi da nema nikakvih dokaza da su Rimljani prije 2.000 godina razapinjali svoje zatvorenike te da Isus Krist vjerojatno nije umro razapet na križu.
Teolog i znanstvenik Gunnar Samuelsson smatra da se legenda o razapinjanju Isusa Krista temelji isključivo na tradiciji kršćanske crkve te na slikama i ilustracijama, a ne na antičkim tekstovima koji bi takve navode potkrijepili, piše Sarajevo-x.com.
Samuelsson smatra da se Biblija pogrešno tumači te da se nigdje u Novom zavjetu izričito ne spominje korištenje čavala i raspeće.
U Bibliji stoji da je Isus prema Kalvariji nosio 'staurus', što može značiti i stup, a ne samo križ.
'Opis raspeća ne postoji u antičkoj literaturi. Izvori koji bi nam možda trebali pomoći oko razumijevanja tog događaja, zapravo ne govore ništa', smatra Samuelsson.
Ovaj znanstvenik svoju teoriju obrazložio je u opsežnoj studiji. Proučavao je tekstove grčke, rimske i hebrejske književnosti u kojima se govori o brojnim načinima kažnjavanja, ali, tvrdi, nema spomena razapinjanja na križ.
'Postojeći tekstovi ne opisuju kako je Krist vezan i prikovan za križ. To je srž problema. Ukoliko tragate za tekstovima u kojima se opisuje čin zakucavanja ljudi za križ nećete ih naći nigdje osim u Evanđelju', kazao je Samuelsson.
'Činjenica je da je nekada postojao čovjek Isus Krist i to je dobro dokumentirano. Vjerujem da je on bio Sin Božji i nikako ne sugeriram vjernicima da prestanu vjerovati ili da počnu sumnjati u tekst Biblije. No savjetujem ljudima da počnu čitati onako kako piše, a ne onako kako bi željeli da piše u Bibliji' , istaknuo je Samuelsson.
hajm'o mi zapjevati:
- bijela
#14 Re: KRST !
bukvalno i ja 'vakotherrarrius wrote:Prvo je bilo kao![]()
pa![]()
zatim![]()
pri kraju![]()
i na kraju
- nellington
#15 Re: KRST !
bijela wrote:bukvalno i ja 'vakotherrarrius wrote:Prvo je bilo kao![]()
pa![]()
zatim![]()
pri kraju![]()
i na kraju

-
Shoshana
#16 Re: KRST !
A ja jos uvijek trepcem okicama....
Al', neka, smijeh je zdrav, kazu na TV
Al', neka, smijeh je zdrav, kazu na TV
- therrarrius
#17 Re: KRST !
Eto kako to Nellington slikovito velinellington wrote:bijela wrote:bukvalno i ja 'vakotherrarrius wrote:Prvo je bilo kao![]()
pa![]()
zatim![]()
pri kraju![]()
i na kraju
- bijela
#18 Re: KRST !
na početku sam smišljala šta ću napisati kao protu-argument, no na kraju više nije imalo smisla
hoće li se pokretač javiti sa dodatnim objašnjenjima:?:

hoće li se pokretač javiti sa dodatnim objašnjenjima:?:
- Joey Tribbiani
#19 Re: KRST !
hoce...kad se opet napuši
- zambaklija
#20 Re: KRST !
Joey Tribbiani wrote:hoce...kad se opet napuši
-
Jean-Paul Belmondo
#22 Re: KRST !
Zdravo,
Autenticni Indzil je onaj koji "klasicne cune" nisu pretvorili u najobicniji "cahier".
Izgleda da cu ja morati objasnjavati na tarzanskom ...
; )
Autenticni Indzil je onaj koji "klasicne cune" nisu pretvorili u najobicniji "cahier".
; )
- nellington
#23 Re: KRST !
A gdje ga mogu naći?Jean-Paul Belmondo wrote:Zdravo,
; )
-
Jean-Paul Belmondo
#25 Re: KRST !
Nellington : A gdje ga mogu naći?
Ikre !
Ikre !