dakle možda ste čuli, načuli... u sarajevo u septembru dolaze tisuće mladih iz regiona... bit će gužvi po tramvajima
I GRAS ĆE TRLJATI RUKE
kao mlađi sam prije išao na ove susrete po europi... rim milano pariz portugal mađarska ...međutim ovo je regionalni susret tako da je manjeg obima obično dođe u neki grad oko 50 000 ljudi a možda i više kada je europski susret za novu godinu
uvijek sam se pitao je li moguće organizirati susret u sarajevu... evo nakon 13 godina izgleda da je moguće...
nadam se da će sve proći bez problema...
također sam se pitao kako je moguće organizirati smještaj za 50000 ljudi... BESPLATNO
Okvirni program susreta
Četvrtak, 2. rujna
Dolazak predgrupe (mladi koji žele pomoći)
Petak, 3. rujna
9.00 – 12.00: Dolazak i doček u župama i obiteljima
14.00: Molitva u Skenderiji
15.00: Biblijski uvod s bratom iz Taizéa i razgovori u malim skupinama
18.00: Večera na Skenderiji
19.30: Molitva u Skenderiji
Povratak u obitelji
Subota, 4. rujna
Doručak u obiteljima
8.30: Jutarnja molitva po župama
9.30: Susreti sa svjedocima nade u župi i u susjedstvu
12.00: Ručak na Skenderiji
13.30: Molitva u Skenderiji
15.00: Tematske radionice na raznim mjestima u centru grada
18.00: Večernja molitva u Sabornoj crkvi
19.00: Večera na Skenderiji
20.30: Molitva u Skenderiji, pozdravne riječi kardinala Puljića i mitropolita Nikolaja
Povratak u obitelji
Nedjelja, 5. rujna
Sv. Misa po župama
Ručak s obiteljima
14.30: Molitva u crkvi svetog Josipa na Marijin dvoru
Na večernjim molitvama u Skenderiji, brat Alois iz Taizéa će se obratiti prisutnima.
Praktične informacije
- Susret u Sarajevu je namijenjen prvenstveno mladima od 17 do 35 godina.
- Smještaj kod obitelji u Sarajevu. Svi trebaju ponijeti podmetač i vreću za spavanje.
- Sudjelovanje u troškovima: Doprinos pri dolasku pokriva obroke, javni prijevoz tijekom susreta, unajmlivanje i opremanje dvorane na Skenderiji i ostale troškove susreta. Iznos ovisi o zemlji iz koje dolazite: 10 - 20 eura (točni iznos će se znati na ljeto).