O djevojkama sa hidžabom/mahramom
- stochar
#1 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
ote mi temu iz tastature... fakat, gledam, ide cura, pokrivena i sve po PS-u, a farmerke utegnute sve se vidi, ili jos kad stave preko tola onu maramu i utegnu... ne kontam...
- Adriatic
#2 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Joooooooooooj teško vam se sad
- Pitar s Kariba
#3 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Kad se ovo Stoja pokrila ?!studentica_ wrote:Kakvo je vaše mišljenje o djevojkama koje se smatraju "pokrivenima", a oblače se ovako?
Doduše, ima razlika, jer joj se ne vidi kosa pošto ima "ono nešto" na glavi, i nema kratke rukave kao dotična "dama" na slici.
![]()
![]()
- escobar__
#4 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Mislim ili da su ih roditelji natjerali na pokrivanje, ili da veze nemaju sa islamom.
-
pshhh
#6 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
To su djevojke koje polahko mijenjaju svoj nacin zivota i ulaze u vjeru ostavljajući iza sebe blud, alkohol i ostale poroke a u danasnje vrijeme to nije nimalo lahko ... zato svaka im cast pa makar hodale i pokrivene sa utegnutim farmerkama.stochar wrote:ote mi temu iz tastature... fakat, gledam, ide cura, pokrivena i sve po PS-u, a farmerke utegnute sve se vidi, ili jos kad stave preko tola onu maramu i utegnu... ne kontam...
Ne valja naglo nista raditi u zivotu pa ni uci u vjeru jer te to moze slomiti.
Zar ovo ne bi trebalo biti u pdf Religija?
- Ma.Le.Na
#7 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
eki slike
3 puta je gledam i kontam.."kako misli da je ova cura pokrivena?!"
zao mi je sto se taj trend ufol pokrivenosti siri...al svakom svoje...nije na meni da sudim
meni se to ne svidja i licno ne smatram za ispravnim...ali opet - ko voli nek izvoli
- softly
#8 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Ako vec otvaras ovakvu temu, onda se potrudi da pronadjes i odgovarajucu ilustraciju

- Sunrise00
#9 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Ma, njoj na dusu 
- bez_ideje
#10 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Pa rek'o ti je pshhhh......djevojke na pola puta
- black
#11 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
ako njoj ne smeta zasto bi tebi..tipican pokazatelj selendre

-
pshhh
#12 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Pa vidis kakav je vakat ... Ne mozes ocekivati od djevojke koja je do juce nosila minjak godinama, da se odjednom pokrije po islamskim propisima.studentica_ wrote: A zar se "isplati" biti ni ovamo ni tamo? Ni s mahramom ni bez nje? Zna se koji su osnovni uvjeti da bi bilo ispravno (a bez pretjerivanja poput nikaba, crne odjeće i sl.), ali nekima nije dovoljno, nego treba od sebe praviti cirkusanta?![]()
Mislim to moze ima dosta zena i muskaraca koje naglo udju u vjeru pa za jedno ljeto izadju iz vjere.
Zar nije bolje sve polahko u zivotu pa makar to trajalo i godinama?
-
pshhh
#13 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Upravo tako napola pravoga puta ...bez_ideje wrote:Pa rek'o ti je pshhhh......djevojke na pola puta
- beautyfool
#14 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Pa jos bolje ako ih poznajes, fino ih priupitas pa nam javis sta kazustudentica_ wrote:Ne radi se ovdje o djevojkama koje tek ulaze u vjeru.. Poznajem x primjera onih koje su duuugi niz godina bile odjevene lijepo, sa ukusom, propisno, i odjednom drugi film...pshhh wrote:
To su djevojke koje polahko mijenjaju svoj nacin zivota i ulaze u vjeru ostavljajući iza sebe blud, alkohol i ostale poroke a u danasnje vrijeme to nije nimalo lahko ... zato svaka im cast pa makar hodale i pokrivene sa utegnutim farmerkama.
-
GOLFER
#15 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Vidi nesvidja mi se to kada vidim na ulici i cesto nesto ruzim na takve cure, ali onda skontam da ce sa vremenom i godinama skontati jer su jos mlade i neznaju i zele malo i one da se 'pokazu' ipak djevojke su to...studentica_ wrote:Ne radi se ovdje o djevojkama koje tek ulaze u vjeru.. Poznajem x primjera onih koje su duuugi niz godina bile odjevene lijepo, sa ukusom, propisno, i odjednom drugi film...pshhh wrote:
To su djevojke koje polahko mijenjaju svoj nacin zivota i ulaze u vjeru ostavljajući iza sebe blud, alkohol i ostale poroke a u danasnje vrijeme to nije nimalo lahko ... zato svaka im cast pa makar hodale i pokrivene sa utegnutim farmerkama.
Ja znam isto tako veliki broj djevojaka koje su pokrivene i koje su se tek pokrile i slicno i one koje se utezu su MANJINA i mnoge od njih to rade bas zato sto su (kao sto su neki vec i rekli) NA POLA PUTA! sa vremenom ce vjeru svatati jasnije pa tako i pravila sa oblacenjem i vise ce voditi racuna. Istina jeste da se moze vidjeti nekoliko pokrivenih izmedju 22-25 godina koje se i dalje utezu i ako su vec godinama pokrivene ali to je njih 5-6 u ovom gradu, tako da to nije nista sad masovno, 100 ljudi 100 cudi pa makar kad se radi i o zenama pokrivenim
- beautyfool
#16 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Pa ako nemas obicaj da pitas ono sto te interesuje cemu onda ova tema ???studentica_ wrote:Nemam običaj da pitam, ali bila sam prisutna kad ih pitaju... Uhhhh... Ne završi se dobrim
Kad vec imas priliku pitati zar nije bolje pitati direktno a ne olako prihvatati rekla-kazala teoriju ?
-
pshhh
#17 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
To su vjerovatno one djevojke koje su naglo usle u vjeru, o tome ti i govorim. Ne valja nista naglo u zivotu.studentica_ wrote:Ne radi se ovdje o djevojkama koje tek ulaze u vjeru.. Poznajem x primjera onih koje su duuugi niz godina bile odjevene lijepo, sa ukusom, propisno, i odjednom drugi film...pshhh wrote:
-
GOLFER
#18 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
fino im pridjes, pozdravis i kulturno bez ikakvog podrugivanja pitas, oprosti interesuje me sta za muslimane i muslimanke znaci hidzab, i sta smije i nesmije djevojka sa hidzabom pokazivati. Jos joj kazes da si cula da je hidzab to i to, ali da ti ona pokazuje suprotno od toga pa te to zainteresovalo... Bolje tako nego po forumustudentica_ wrote:Nemam običaj da pitam, ali bila sam prisutna kad ih pitaju... Uhhhh... Ne završi se dobrim
-
pshhh
#19 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
Meni je bas sega kad nekome smeta par djevojaka koje su napola pokrivene a ne smetaju im hiljade polugolih. 
-
GOLFER
#20 Re: O djevojkama sa hidžabom/mahramom
uuu svaka do sadmoderator wrote:Meni je jos veca sega kada zagovornici "cistote" primjete sve te silne polugole...Valjda trebate gledati u podpshhh wrote:Meni je bas sega kad nekome smeta par djevojaka koje su napola pokrivene a ne smetaju im hiljade polugolih.
E sad me samo jedno interesuje: Koliko je tema bilo i koliko ih je zatvoreno a u vezi marame?