Parkirao sam auto na mjesto predvidzeno za tu namjenu (parkirno mjesto) regularno i normalno po propisu. Otisao u kino
Da li je iko imao kakvo slicno iskustvo ili neki savjet...? danke. selam
Koji ublehasi? Koje je to osiguranje?Mustafapasa wrote:Raja, nedavno sam imao nezgodnu situaciju:
Parkirao sam auto na mjesto predvidzeno za tu namjenu (parkirno mjesto) regularno i normalno po propisu. Otisao u kinoodgledao film i pri povratku primjetim da mi je fasada (krupni i sitni dijelovi fasade) zgrade kored koje sam parkirao pala na krov auta i isti dobro sredila. U ovom slucaju se radi o drzavnoj firmi, a na datom mjestu (pored parkirnog) se nalazi mali trotuar (za pjesake valjda) gdje se na istima nije nalazilo nikakvo obavjestenja, o mogucnosti obrusavanja niti bilo sta!! Pozovem lijepo policiju, ljudi urade uvidzaj, poslikaju i odem u osiguranje. Kaze osiguravajuca kuca da ja treba da ganjam tu firmu cija je zgrada ili firmu koja odrzava istu.
Da li je iko imao kakvo slicno iskustvo ili neki savjet...? danke. selam
Pa jesi li ti uopste s nekim razgovarao tamo?! Kakvi dopisi, ovo, ono. Kod direktora odmah i sve mu u lice kazi! ccc cuj dopisi, ti ko da zivis u nekoj pravnoj drzaviMustafapasa wrote:Imas li neku agenciju ili pravnika za preporucit...
Do sada sam kumpletnu dokumentaciju sa procjenom stete i policijskim zapisnikom predao na protokol doticne firme...i nisu se 2 mjesec javljali, onda sam dapisao ostar dopis i naveo da cu ukoliko mi ne ispate stetu ili pozovu na pregovore, bit cu primoran svoja prava potraziti na sudu i dao im rok 30 dana od dana prijema drugog dopisa. Cisto sumnjam da ce se javit pa sam zato postavio ovu temu da se pripremim.