ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kaajma

#1 ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by kaajma »

Zamislite da ste student 3. god ekonomskog fakulteta smjer MIS (jos 3 ispita i finito sa faxom) i imate 3 mjeseca slobodna, na koji bi nacin povecali svoj budet, prihode ili financisko blagostanje a da u novcaniku imate 1.75 km
Molim detaljan opis :-D
P.S. stim da naredni semestar po obicaju vi placate u kojem su smjestena ta 3 ispita
Edin H.

#2 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by Edin H. »

Nije mi jasno kakav odgovor ocekujes, ali bi trebao potraziti kakav posao preko ljeta :-)
sakop

#3 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by sakop »

budi aktivista,član sto vise stranaka jer ce izbori, tako da kad zavrsis fax,imas neke ljude po strankama da dobijes posao, a ukoliko ti takva pomoc ne treba onda otidji na more i radi sad je sezona a sigurno ces nesto :dance:
sodom

#4 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by sodom »

ti si ekonomista, skoro svršeni, ti reci nama? :wink:
detroit-mercy

#5 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by detroit-mercy »

Podaj guzice :mrgreen:
escobar__

#6 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by escobar__ »

detroit-mercy wrote:Podaj guzice :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
kurty

#7 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by kurty »

detroit-mercy wrote:Podaj guzice :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Haris.ba

#8 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by Haris.ba »

Odigraj kladionicu.
no_pasaran

#9 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by no_pasaran »

Meni stvarno ne ide uglavu kako diplomirani ekonomisti i menadžeri mogu biti nezaposleni i na birou pored svih ovih silnih EU, internacionalnih i domaćih fondova koji vape za dobrim poslovnim idejama i daju BESPOVRATNE grantove ili BESKAMATNE kredite.
A o mogućnostima uzimanja para preko NVO da ne pričam... i onda kaže hiljade i hiljade nezaposlenih ekonomista... neka ih tamo - ako se, nedo Bog, zaposle u državnim službama crno nam se piše narednih 100 godina.
sodom

#10 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by sodom »

Ko da bolan nešto i nauče, prepiše, samo da položi a kasnije i ako se preko štele zaposli, na tom mjestu se i uhljebi i kapak, to je to.
Škole bi trebale da budu duplo rigoroznije po pitanju prepisivača!
kaajma

#11 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by kaajma »

no_pasaran wrote:Meni stvarno ne ide uglavu kako diplomirani ekonomisti i menadžeri mogu biti nezaposleni i na birou pored svih ovih silnih EU, internacionalnih i domaćih fondova koji vape za dobrim poslovnim idejama i daju BESPOVRATNE grantove ili BESKAMATNE kredite.
A o mogućnostima uzimanja para preko NVO da ne pričam... i onda kaže hiljade i hiljade nezaposlenih ekonomista... neka ih tamo - ako se, nedo Bog, zaposle u državnim službama crno nam se piše narednih 100 godina.

pa konkretno na ekonomiji nas nista ne uce neke konkretne stvari samo napamet morao sam uciti neke definicju koje su nigdje veze, npr sta je to banka, sta je to novac, kako se kaze za to i to i naravno da cu tu prepisivati, jedino iz statistike sto sam naucio tumaciti indexe, a svaku prezentaciju i seminarski sam osvajao naj vise bodove, i opet mi je cudno dadnem nekom 1000 km da mu ja uradim projekat hmm
Pored fakultetske literature citao sam neke njige koje se bave konkretnim zaradivanjem novca ali vecinom se svodi sve na nekih par univerzalnih pravila.
Zamolio bih te mi pojasnis kako se moze doci do tih sredstava, jer sam pokusao otvoriti neku firmu u opstini su me napala gdje cu ja otvarat propascu itd a da bi ja konkretno imao neke ideje jake, trebam jake informacije koje nisu dostupne nama sitnoj buraniji, a naravno da ne kazem svi su krivi ja nisam, moze se uvijek bolje sto je svrha pokretanja ove teme
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by Truba »

jeste imali pravopis na faxu???
OldSql

#13 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by OldSql »

ma ko konobar opleti u kakvoj basci, em dnevnica em klepis nekoga po usima i eto para, sta ce ti fakultet crni kukavce.
Bitte_Halt_ja_ja

#14 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

MA ja pusti se ti faksa. Zaposli se kao konobar mozes fino od jedne kafe 10 izduziti ili ko u centralu, stavis 1 zrno kafe u solju naspes nokat vode i naplatis 2-3km
sarlo

#15 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by sarlo »

komi wrote:jeste imali pravopis na faxu???
Nije imao.
Pravopis se uci u osnovnoj i ponavlja na pocetku srednje. I sam znas da su skole sada evropske, sa mnogim pravima djece. Izgleda da su ostali predmeti zanemareni.
Truba

#16 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by Truba »

pa da
prave škole po uzoru na neki alternativni univerzum u kome uskoro nećeš moći dobiti keca i bit ćeš naučen kako kroz život možeš proći lagano kao kroz školu... međutim kada stigneš pred zid i nema dalje... onda nastaju frustracije
sarlo

#17 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by sarlo »

komi wrote:pa da
prave škole po uzoru na neki alternativni univerzum u kome uskoro nećeš moći dobiti keca i bit ćeš naučen kako kroz život možeš proći lagano kao kroz školu... međutim kada stigneš pred zid i nema dalje... onda nastaju frustracije
Zavrsis ekonomski fakultet i nisi ni za sta. Razmisljas kako da se obogatis preko ljeta, a nisi u stanju da zaradis dvije marke. A svijet je jednostavan.
..radis kao konobar dok ne nadjes nesto bolje naprimjer..

..univerzalna prica..
kaajma

#18 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by kaajma »

ako hocete sta korisno odgovorit na datu temu pisite a ne kukanja neka, znamo mi dobro kako je u centralu i kako neki podaju guze, ako imate sta konstruktivno pisite ako nije problem
Amazonka27

#19 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by Amazonka27 »

treca godina smjer MIS? pa taj smjer ne postoji vec 3-4 god i postojao je samo na visoj (dvogodisnji studij)
kaajma

#20 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by kaajma »

Amazonka27 wrote:treca godina smjer MIS? pa taj smjer ne postoji vec 3-4 god i postojao je samo na visoj (dvogodisnji studij)

ja se duboko izvinjavam tacan naziv je Razvoj poslovnih informacionih sistema
ja ne znam kako vam nije mrsko tolko trazit pravopisne greseke u tekstu, prije su raja bila na ovom forumu dosta kvalitetnija
Truba

#21 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by Truba »

nemam šta tražiti bode oči

govorimo o akademskim građanima koji pišu neznam naj jaći i tako to... kakvi su onda nepismeni :? :? :? :?
Čovjek i po'

#22 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by Čovjek i po' »

kaajma wrote:Zamislite da ste student 3. god ekonomskog fakulteta smjer MIS (jos 3 ispita i finito sa faxom) i imate 3 mjeseca slobodna, na koji bi nacin povecali svoj budet, prihode ili financisko blagostanje a da u novcaniku imate 1.75 km
Molim detaljan opis :-D
P.S. stim da naredni semestar po obicaju vi placate u kojem su smjestena ta 3 ispita
@Na osnovu gore boldovanog, ja bih ti iskreno predložio da uzmeš neki kurs bosanskog jezika na filozofskom fakultetu.
Vjerovao ili ne, ako misliš biti ekonomista jako je bitno da poznaješ pravopis, te da se u datim okolnostima možeš i adekvatno izražavati.

Mani se brze zarade, jer ti očigledno fali dobar jezički tretman (bez uvrede, ovo pišem kao savjet)
Vainglorious

#23 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by Vainglorious »

Jarane, ako si na MIS-u, onda u oglase... "Popravke računara i čuda". Fino za džeparac ;)

A ovaj ti pravopis ne ide na čast. Time više sam užasnut što sam ti kolega s faksa, samo na drugom smjeru.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#24 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by Pera Trta »

Masiraj žene u njihovom stanu.
atko

#25 Re: ako zelis biti bogat radi suprotne stvari od siromasnih

Post by atko »

U glavnom ... imaj na umu dvije kljucne stvari
-bolje biti bogatas 100 godina nego siromah 1 dan
-ako se kanis obogatiti ne smijes osiromasiti

;) to je sve sto ti treba :lol:

Nije problem pravopis kod tebe ... pisi akko god zelis... nego sto ces na kraju preko stele u drzavni aparat ... ko ce za sve vas zaraditi para jebo te ... pocrkacemo :shock:

A ovaj prijedlog za popravku racunara
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
oplakah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply