NOVOST!
Moderator: anex
- Friesian
#1 NOVOST!
u 00:23 u sarajevskom naselju Dobrinja je vidjena lisica, zenka...
vracao sam se kuci i prosla je 2 metra ispred mene... uopste nije bila strasljiva, isla je svojim tempom i nije me ni pogledala... vrlo lijepo bi bilo da vlasnici pasa pripaze da im psi ne bi nesto jeli na ulici jer svasta moze biti... ipak, opcepoznato je da njih moze natjerati samo ili glad ili bjesnilo u ovoliko naseljeno mjesto...
- Amazonka27
#2 Re: NOVOST!
hm...znas sta se desilo kad se pojavila bjesna lisica (jel ono bjese trnovo?) uzimajuci u obzir da na dobrinji postoji veci broj pasa lutalica + ova lisica (pitomo ponasanje lisice moze ukazivati na bjesnilo)...
- Friesian
#3 Re: NOVOST!
i meni je veoma cudno njeno ponasanje bilo... s obzirom da mi je bila veoma blizu, hodao sam a ona me nije ni pogledala vec je nastavila svojim tempom... vrlo cudno... a uz to je jos otisla do obdanista... nije za salu ni zanemarivanje!!!
- Amazonka27
#4 Re: NOVOST!
prije nekoliko godina su se pojavile kod moje vikendice. Ponasale su se kao umiljati psi. Zvala sam veterinu i oni su mi rekli da uradim test s vodom (sad sam zaboravila da li treba ili ne treba da je pije)...uglavnom lisice su se pojavljivale 2 god...trece vec slabije. Ispostavilo se da je jedna bila povrijedjena pa su je moji hranili....
mene plasi to da ce ubiti lutalice na dobrinji jer jedna "bjesna" lisica seta dobrinjom...otkud ona tu - pitanje je...
mene plasi to da ce ubiti lutalice na dobrinji jer jedna "bjesna" lisica seta dobrinjom...otkud ona tu - pitanje je...
- Cholina_Lokica
#5 Re: NOVOST!
nije njoj tesko da sidje sa igmana do dobrinje... ili je neko doveo... samo da opet onaj anamo komsija ne ustanovi svojim stucnim metodama bjesnilo kao i prosli putAmazonka27 wrote:prije nekoliko godina su se pojavile kod moje vikendice. Ponasale su se kao umiljati psi. Zvala sam veterinu i oni su mi rekli da uradim test s vodom (sad sam zaboravila da li treba ili ne treba da je pije)...uglavnom lisice su se pojavljivale 2 god...trece vec slabije. Ispostavilo se da je jedna bila povrijedjena pa su je moji hranili....
- Friesian
#6 Re: NOVOST!
naravno da joj nije tesko doci ali koji je razlog sto dolazi? sigurno nije dosla koke necije da potamani... ipak je lisica dosta strasljiva zivotinja i nece tek tako hodati pored nekog i ne obracajuci paznju na tog potencijalnog napadaca, mene...
- Cholina_Lokica
#7 Re: NOVOST!
zato i rekoh da je mozda neko i doveo, vjeruj da me nista ne bi iznenadilo...
- terra_incognita
#8 Re: NOVOST!
[quote="Dile"]zato i rekoh da je mozda neko i doveo, vjeruj da me nista ne bi iznenadilo...[/quot
maloprije vidjeh temu na kojoj lik pita da li i kako da uzgaja lisicu kao kućnog ljubimca u ormaru 4 sa 4 ili tako nešo
da nije njemu utekla
maloprije vidjeh temu na kojoj lik pita da li i kako da uzgaja lisicu kao kućnog ljubimca u ormaru 4 sa 4 ili tako nešo
da nije njemu utekla
- Friesian
#9 Re: NOVOST!
ma cisto sumnjam da je on sposoban i mrave uzgajati... procitao sam i ja to i ono je vise samo provokacija..
- Skyfox
#10 Re: NOVOST!
vec sam napisao ovdje da sam prije neka dva mjeseca vidio kunu ili lasicu (ako to nije isto) na Grabavici.
Vjerovatno ih privlaci hrana iz smeca...
Vjerovatno ih privlaci hrana iz smeca...
- Friesian
#11 Re: NOVOST!
moguce je... samo sto vecina ljudi brka razloge zasto sam ja otvorio ovu temu... nije fazon u tome sto sam je vidio vec u tome kako se ona ponasala...
- Dogman
#12 Re: NOVOST!
Ja sam prije nekoliko sati vidio kunu pored ceste. Kad sam joj prisao nije se pomijerala i mislo sam da je mrtva, ali iznenada se podigla i normalno presla cestu. Kao da je ondje spavala.
-
cupo_mo
#13 Re: NOVOST!
ona je mozda zedna i zato se spuslila u grad.Ja sam ima nekoliko dana vidio 2 lisice pregazene na cesti (magistrali)od tih mjesta gdje su one satrane Neretva je bila blizu mozda 50m.
- Friesian
#14 Re: NOVOST!
moguce je i to jer upravo isla prema dobrinjskom potoku... ali mene je jedino zabrinula njena (ne)reakcija na mene... sad za sad, hvala Bogu, nista nema na ovom podruciju...