Elektricni podizaci stakala

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ali_G

#1 Elektricni podizaci stakala

Post by Ali_G »

Eh ovako. Interesuje me da li se u auto mogu ugraditi elektricni podizaci stakala (predpostavljam da mogu), sta je sve potrebno, imal neko da to radi, kolka je cijena i tako to.
whow

Post by whow »

" Sve se moze kad se hoce!! " Koliko kosta ? Sve zavisi od toga sta hoces da ugradis. Da li je to isplativa investicija?? Diskutabilno .
Al ako si vec odlucio da to radis onda nek ti je sa srecom.
Ali_G

Post by Ali_G »

Mah ja bi da ugradim na prednja dva stakla te podizace, ono najjednostavnija funkcija, normalno ako je cijena prihvatljiva
whow

Post by whow »

Sacekaj dok se nineac ukljuci , on vjerovatno zna i koliko to kosta i kakvih je karakteristika electro motor , itd . Samo ako ne vozis golfa... Cim mu spomenes golfa odmah se covjek nacisto promjeni. Nego ti njemu reci da vozis Opela ...:)
nineac

Post by nineac »

A ja tebe whow šta ćeš kada sam alergičan na golfa, ali nije to zbog tog auta, nego naših vrlih vozača, ali jednom sam o tome piso, nemislim opet, odmah mi s eželudac okrene :lol:
Najbolje uzmi polovne na otpadu, oni su najkvalitetniji, a za nove znam da ih ima uzeti u FIS Vitez, ali kvaliteta je diskutabilna!
Stitch__

Post by Stitch__ »

a nidje cijene :D

(kod mene je jettari :D )
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

ko sto je vec nineac reko pokusaj naci polovne na otpadu sa istog auta. ovisno o modelu ne bi trebalo da bude tesko ih instalirati uopste. za instalaciju pogledaj auto koje vec ima to.

posto neznam gdje si i koje je auto ovo je najbolje sto ti mogu pomoci.
ovde u usa oni idu (motori i sklopke za nekih 50 dolara po komadu)
LeKo

Post by LeKo »

ulica envera sehovica u sarajevu, zgrada prije merkatora ima elektronicki centar rade sve vrste elektronike na autu, prozori, siberi, alarmi muzika i sl....cijena oko 150 km sa ugradnjom po komadu....
kekec

Post by kekec »

Ali_G wrote:Mah ja bi da ugradim na prednja dva stakla te podizace, ono najjednostavnija funkcija, normalno ako je cijena prihvatljiva
Operacija ugradnje uspjesno zavrsena,zar ne? :)
Image
mehopuzic

Post by mehopuzic »

recimo za Fabiu da to ugradis uzmu ti 400KM!
po meni je to glupo raditi! i ovako znaju crknuti a kamo li naknadno ugradjeni
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Jedan, prilicno nepotreban dodatak, a naravno i jos jedna stvar koja bi se eventualno mogla pokvariti.

Vjeruj mi da ti nije do voznje po kisi, sa sirom otvorenim prozorom. Nije kisa losa, koliko situacija kada se mimoilazis sa kamionom, a ovaj u punoj brzini. :D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

vala, ako se ne mogu podici na struju, uvijek mogu rucno :D

Image
Qler

Post by Qler »

imao sam mercedesa 190E sa el. podizacima stakala, '88. godina, radili mu ko zuca! Kisa, sunce, snijeg, led, ma sve dere, nikad nisu zatrokirali, zastopali, crkli ili nesto slicno! Evo sad imam Corsu, ima i ona struju isto tako, sda ova zima, ja pritisnem puljku, ono bzzzz i ode prozor dolee :D :D Ko god mi kaze da to ne valja odmah pomislim da je vozac golfa 2 :D servo, abs, centralna, prozori na stuju, siber na struju, daljinsko zakljucavanje, sve su to extra stvari!! 8-)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

ABS i klima...a ostalo, manje vise nevazno... :D
mehopuzic

Post by mehopuzic »

Qler wrote:imao sam mercedesa 190E sa el. podizacima stakala, '88. godina, radili mu ko zuca! Kisa, sunce, snijeg, led, ma sve dere, nikad nisu zatrokirali, zastopali, crkli ili nesto slicno! Evo sad imam Corsu, ima i ona struju isto tako, sda ova zima, ja pritisnem puljku, ono bzzzz i ode prozor dolee :D :D Ko god mi kaze da to ne valja odmah pomislim da je vozac golfa 2 :D servo, abs, centralna, prozori na stuju, siber na struju, daljinsko zakljucavanje, sve su to extra stvari!! 8-)
jesu extra ako rade! imao si srece to je sve sto ti mogu reci! pa mom se haveru na novom volvu v70 pokvario el.podizac! meni na renaultu 5... ima jos tona primejra!
nineac

Post by nineac »

I šta sad? Pokvarilo se i netreba uzimati jel? Treba uzeti golo auto, i onda da ti se npr. turbina pokvari! Pa sve se kvari, šta ćeš sad!
Inače, zakonom treba propisati da je na autu obavezan ABS, pa i klima!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Sto se mene tice, ja bih uvijek uzeo vise opreme, nego jaci motor... dakle, nemam nista protiv opremljenosti, naprotiv... samo mislim da se bez dosta tih "feature"-a (recimo: elektro-podizaci, centralna brava, elektricni siber, GPS, HUD :D, razni sistemi za kontrolu proklizavanja, xenon svjetla, senzori za parkiranje itd.) moze zivjeti, a cak i izbjeci mnoge probleme, kvarove i troskove.

A slazem se... servo volan, ABS, svi air-bagovi i klima, trebaju biti serijska oprema, za veliku vecinu automobila. :)
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Imali neko u sarajevu da ugradjuje klima uredjaje u auta.
Qler

Post by Qler »

Koliko sam ja upucen sve sto je bigus nabrojao u EU je vec zakonom odredjeno da mora biti u autu. Znam 100% za ABS, a mislim da je i AIRBAG isto tako pod moranje!

siki-riki ima pun grad tih sto ugradjuju klimu, al da me sad ubijes ne mogu se sjetiti ni jednog, a bio sam kod par njih :D
mehopuzic

Post by mehopuzic »

nineac wrote:I šta sad? Pokvarilo se i netreba uzimati jel? Treba uzeti golo auto, i onda da ti se npr. turbina pokvari! Pa sve se kvari, šta ćeš sad!
Inače, zakonom treba propisati da je na autu obavezan ABS, pa i klima!
samo sto hocu reci da netreba ugradjivati naknadno nista od opreme! moje misljenje!
ado-šampion

Post by ado-šampion »

whow wrote:Sacekaj dok se nineac ukljuci , on vjerovatno zna i koliko to kosta i kakvih je karakteristika electro motor , itd . Samo ako ne vozis golfa... Cim mu spomenes golfa odmah se covjek nacisto promjeni. Nego ti njemu reci da vozis Opela ...:)
:lol: :lol: :lol: :D
ado-šampion

Post by ado-šampion »

E kad smo već kod toga, koliko bi koštala ugradnja daljinskog upravljanja centralnim zaključavanjem? Mislim da to rade u komel elektronik centru ali ne znam cijenu.
Qler

Post by Qler »

rade to i na malti, blizu ziza, tamo gdje ugradjuju alarme, u zelenoj zgradi :D:D:D Mislim da i nije to bas jeftino, al je dobra stvarka :D

Meho, nisi dobro procitao post, kljkucna rijec je bila "mercedes" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Radilo u njemu sve ko zuca:D

Corsa je jos mlada, nije dugo u mom vlasnistvu, pa tako da jos ne znam kakva je kvaliteta, al do sad je dobra. 8-)
xxturbinax

#24 Re: Elektricni podizaci stakala

Post by xxturbinax »

Na golfu 3 mi se otvara sam lijevi prozor. Desava se kad dam kontakt, kad palim, kad stisnem kocnicu, blicam... znaci bilo koji potrosac da aktiviram na autu. Zna li neko u čemu je problem?
Post Reply