Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Jeste li za to da se građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

DA
48
48%
NE
51
52%

Total votes: 99

mayab

#1 Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by mayab »

MENI OVO IZGLEDA ZANIMLJIVO, DA ČUJEMO MIŠLJENJA OSTALIH :bih:
Tomba17

#2 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by Tomba17 »

Stara fora.
To su Lijanovici vec jednom odradili.
Tako su uspjeli u Livnu i Mostaru na izborima prije dvi godine

Samo sto su prevarili glasace. Nisu im dali lovu u ruke, vec bonove za meso... (vjerojatno neocarinjeno uvezeno brazilsko meso, koje je potom papirologijom preveslano u domace meso)
vivaldi

#3 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by vivaldi »

Tomba17 wrote:Stara fora.
To su Lijanovici vec jednom odradili.
Tako su uspjeli u Livnu i Mostaru.

Samo sto su prevarili glasace. Nisu im dali lovu u ruke, vec bonove za meso...
Tema je otvorena bez objasnjenja. Lijanovici i ovaj put stoje iza ovog prijedloga (cini mi se juce da su to negdje spomenuli)- samo sada iz budzeta. Anyway, suluda ideja..
jefferson

#4 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by jefferson »

Lijanovici imaju dobru ideju donekle.
Ne treba ljude platiti, nego ih treba KAZNITI ako ne glasaju.
Razlog je sto biti slobodan gradjanin nosi i neke odgovornosti. Jedan od njih je i glasanje.
Nasi ljudi bi se j....i ali d aim ne udje, ejh ne moze tako :D
Tomba17

#5 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by Tomba17 »

U Livnu su Lijanovici dobili najvise glasova, kao i mandata.
http://izbori.ba/Mandati27102008/ShowMu ... tyCode=106

U sest mostarskih izbornij jedinica, bili su po znazi druga stranka u sve tri vecinske hrvatske jedinice. Isto tako u dvije od tri vecinsko bosnjacke izborne jedinice. I druga stranka po snazi takodjer i u cijeloj mostarskoj opcini.
http://izbori.ba/Mandati27102008/ShowMu ... tyCode=199

To ti je reci sto stomaraka radi.

Tko ce, sto mislite, kopirati Lijanovice na izborima ove godine u Ze, Sa, Tz ?
Eborg

#6 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by Eborg »

Treba dati 5% "popusta" na porez na prihod za radno aktivno stanovništvo plus neradni dan za dan izbora. :)
detroit-mercy

#7 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by detroit-mercy »

A sta sa nama koji glasujemo iz inozemstva, hoceli se i nama sta utrunit ili mi onako "dzabe" glasujemo :bih:
werwr

#8 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by werwr »

detroit-mercy wrote:A sta sa nama koji glasujemo iz inozemstva, hoceli se i nama sta utrunit ili mi onako "dzabe" glasujemo :bih:
vi cete morati jos dodati 100 KM,i biti sretni sto ste s tako malo prosli...to vam je kazna sto ste pobijegli!!!
jeza u ledja

#9 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by jeza u ledja »

alternativni wrote:Oni koji ne zele glasati bi popunjavali listic pogresno... i opet isti klinac... samo par miliona maraka manje u budzetu...
Ja mislim da od onih koji ne glasaju bar 90% ne glasa jer im je mrsko otici na glasacko mjesto, a "nemam za koga da glasam" koriste kao izgovor za svoju ljenost.
Stoga, ako su vec pred listicem, siguran sam da bi vecina njih zaokruzila neku od stranaka/kandidata.

Gradjane ne treba platiti, vec im oduzeti 100 maraka ako ne glasaju!
detroit-mercy

#10 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by detroit-mercy »

werwr wrote:
detroit-mercy wrote:A sta sa nama koji glasujemo iz inozemstva, hoceli se i nama sta utrunit ili mi onako "dzabe" glasujemo :bih:
vi cete morati jos dodati 100 KM,i biti sretni sto ste s tako malo prosli...to vam je kazna sto ste pobijegli!!!
Pobjegli od cega???????? :run:
vivaldi

#11 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by vivaldi »

jefferson wrote:Lijanovici imaju dobru ideju donekle.
Ne treba ljude platiti, nego ih treba KAZNITI ako ne glasaju.
Razlog je sto biti slobodan gradjanin nosi i neke odgovornosti. Jedan od njih je i glasanje.
Nasi ljudi bi se j....i ali d aim ne udje, ejh ne moze tako :D
To je besmisleno. Niko nema pravo da te tjera da glasas ako ti sam mislis da tvoj glas niko ne zasluzuje. To mi je isto kao da me ne neko tjera da kupim male cipele. Ovde polazim od sebe, jer ni ja ne glasam.
Tu i tamo ponekog simpatisem, ali moje misljenje je mozda drugacije od vecine forumasha.

Bilo kakav napredak u ovoj zemlji moze doci samo kao rezultat dogovora nacionalnih stranaka (a za njih ne mogu da glasam), sve ostalo je po meni iluzija. I ja i ti znamo ko ce pobjediti ne sada u oktobru vec i 2014 i 2018.
Sve ove male i gradjanske stranke jednostavno nemaju nikakve sanse i to je tako kako jeste. Previse je krvi palo, invalida, licnih tragedija..na tri razlicite strane za tri razlicita cilja da jednostavno ne postoji apsolutno nikakva ideja koja u narednih 20-30 godina moze bar priblizno ujediniti 3 naroda.

Jedini pozitivan iskorak moze biti ako se lideri ovih nacionalnih stranaka dogovore oko nekih zajednickih ekonomskih interesa i to je maximum.
werwr

#12 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by werwr »

detroit-mercy wrote:
werwr wrote:
Pobjegli od cega???????? :run:
normalno da ne znate,kad niste bili tu...
ma paketi se dijelili...
detroit-mercy

#13 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by detroit-mercy »

Pobjegli od cega???????? :run:[/quote]
ma paketi se dijelili...[/quote]
Ahhhhhhhhh, a od podjele paketa pobjegli, pa sto nam ne rece ranije da znamo. Vidis, dok si se ti bavio podjelom i primanjem paketa, mene cete na bojisnici dva puta potkacise. Ali sta ces, morao je neko i pakete dijeliti :thumbup:
werwr

#14 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by werwr »

detroit-mercy wrote:Pobjegli od cega???????? :run:
ma paketi se dijelili...[/quote]
Ahhhhhhhhh, a od podjele paketa pobjegli, pa sto nam ne rece ranije da znamo. Vidis, dok si se ti bavio podjelom i primanjem paketa, mene cete na bojisnici dva puta potkacise. Ali sta ces, morao je neko i pakete dijeliti :thumbup:[/quote]
dobro si rekao,podjela...
kamen spoticanja

#15 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by kamen spoticanja »

za neobavljanje gradjanske duznosti treba kaznjavati s 100 KM...imali bi izlaznost 98,5% ;-)
jeza u ledja

#16 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by jeza u ledja »

vivaldi wrote: To je besmisleno. Niko nema pravo da te tjera da glasas ako ti sam mislis da tvoj glas niko ne zasluzuje. To mi je isto kao da me ne neko tjera da kupim male cipele. Ovde polazim od sebe, jer ni ja ne glasam.
Tu i tamo ponekog simpatisem, ali moje misljenje je mozda drugacije od vecine forumasha.
Usporedba ne stoji.
Ti kupujes cipele za sebe i samo za sebe.
Kada izlazis na izbore ne glasas samo za sebe vec za citavu zemlju, ukljucujuci i one koji nece ili ne mogu glasati (recimo svi mladji od 18 godina). To treba da je tvoja gradjanska duznost i patriotska odgovornost, a ne pravo, sve dok se demokratski sistem ne stabilizuje.

Takodje i usporedba sa 'malim cipelama' ne stoji, jer ako uzmes male cipele to je kao da nisi nista uradio.
Ovdje samo govorimo o natjerivanju da se kupe 'neke cipele' i o tvojoj izbirljivosti.

Ovo sam rekao i na drugim temama - mene bi bilo sramota izjaviti da ne glasam. (pogotovo ako se redovno javljam na ovaj podforum)
Klodovik

#17 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by Klodovik »

jeza u ledja wrote:
vivaldi wrote: To je besmisleno. Niko nema pravo da te tjera da glasas ako ti sam mislis da tvoj glas niko ne zasluzuje. To mi je isto kao da me ne neko tjera da kupim male cipele. Ovde polazim od sebe, jer ni ja ne glasam.
Usporedba ne stoji.
Kada izlazis na izbore ne glasas samo za sebe vec za citavu zemlju, ukljucujuci i one koji nece ili ne mogu glasati (recimo svi mladji od 18 godina). To treba da je tvoja gradjanska duznost i patriotska odgovornost, a ne pravo, sve dok se demokratski sistem ne stabilizuje.

Takodje i usporedba sa 'malim cipelama' ne stoji, jer ako uzmes male cipele to je kao da nisi nista uradio.
Ovdje samo govorimo o natjerivanju da se kupe 'neke cipele' i o tvojoj izbirljivosti.

Ovo sam rekao i na drugim temama - mene bi bilo sramota izjaviti da ne glasam. (pogotovo ako se redovno javljam na ovaj podforum)
Ne glasam. Ne vidim zašto bi to bila sramota. Bitno je da poštujem zakone i plaćam porez. Od izabranih zvaničnika u vlasti očekujem da pošteno obavljaju posao jer za njega primaju platu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#18 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by Chmoljo »

kamen spoticanja wrote:za neobavljanje gradjanske duznosti treba kaznjavati s 100 KM...imali bi izlaznost 98,5% ;-)
svaka ti je ka u Zlatka!
Irm@

#19 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by Irm@ »

kamen spoticanja wrote:za neobavljanje gradjanske duznosti treba kaznjavati s 100 KM...imali bi izlaznost 98,5% ;-)
+1 :thumbup:
jeza u ledja

#20 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by jeza u ledja »

Klodovik wrote: Ne glasam. Ne vidim zašto bi to bila sramota. Bitno je da poštujem zakone i plaćam porez. Od izabranih zvaničnika u vlasti očekujem da pošteno obavljaju posao jer za njega primaju platu.
Zato sto to znaci da ne prihvatas odgovornost koja na tebi kao gradjaninu lezi. To nije samo odgovornost prema drzavu, jebo drzavu, vec prema sebi, svojim sugradjanima, svojoj porodici, svojoj djeci i unucima.

Za mene, konstantno ne glasanje na izborima predstavlja ultimativan poraz covjekove etike i smisla za pripadnost ljudskoj zajednici. Covjek koji konstantno ne zeli da glasa, a ima za to priliku, je za mene covjek bez skrupula i sa nedostatkom osnovnih moralnih vrijednosti, jednostavno covjek koga nije briga za sudbinu drustva u kojem zivi. Vjerovatno to drustvo i prezire, a time i prezire sam sebe. Neko ko mada je inteligentan mrsko mu je razmisljati.
Jednom rijecju - l u z e r.
vivaldi

#21 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by vivaldi »

jeza u ledja wrote:
Usporedba ne stoji.

Ja sam u svom postu obrazlozio svoj nacin razmisljanja. Opet se ogradjujem pa kazem po meni nije demokratski tjerati ljude da glasaju ako misle da im niko nije "po volji". Na kraju krajeva, tako je i u vecini zemalja.
Tjeranje ljudi po principu koji ti predlazas "zaokruzi bilo koga" ne donosi rjesenje, a po meni moze biti cak i kontraproduktivno jer mislim da je bolje da se politicka scena ukrupnjava nego umnozava jer to jos vise otezava ionako tesku situacija za dogovore, koalicije i sto je najvaznije rjesenja.

Sto se tice ove sramote koju mi imputiras, postujem tvoje misljenje, ali je meni naravno besmisleno. Ako u x drzava sirom svijeta na mnogim ministarskim ili nekim drugim vaznim pozicijama mogu biti nestranacki eksperti za koje niko ne zna da li ili ne glasaju, cega bi se stidio jedan mali forumash na sa-x-u...

Ja se ovde pomalo bavim analizom, razmjenjim koji post sa onima s kojima mislim da moze biti ok diskusija, ali ima jako puno forumasha koji ne znaju napisati recenicu bez usklicnika jer sve znaju i u sve su 100% sigurni pa nisam bas full time forumash.
Klodovik

#22 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by Klodovik »

jeza u ledja wrote:
Klodovik wrote: Ne glasam. Ne vidim zašto bi to bila sramota. Bitno je da poštujem zakone i plaćam porez. Od izabranih zvaničnika u vlasti očekujem da pošteno obavljaju posao jer za njega primaju platu.
Zato sto to znaci da ne prihvatas odgovornost koja na tebi kao gradjaninu lezi. To nije samo odgovornost prema drzavu, jebo drzavu, vec prema sebi, svojim sugradjanima, svojoj porodici, svojoj djeci i unucima.

Za mene, konstantno ne glasanje na izborima predstavlja ultimativan poraz covjekove etike i smisla za pripadnost ljudskoj zajednici. Covjek koji konstantno ne zeli da glasa, a ima za to priliku, je za mene covjek bez skrupula i sa nedostatkom osnovnih moralnih vrijednosti, jednostavno covjek koga nije briga za sudbinu drustva u kojem zivi. Vjerovatno to drustvo i prezire, a time i prezire sam sebe. Neko ko mada je inteligentan mrsko mu je razmisljati.
Jednom rijecju - l u z e r.
To što govoriš su zaista krupne riječi, velike "ocjene" ljudskog karaktera. Šta ćeš, tako je kad su politika i stranačka pripadnost iznad svega.

Glasačka odgovornost je još malena u poređenju sa ostalim odgovornostima koje čovjek ima prema sebi, svojim sugrađanima, porodici, djeci i unucima. Bitno je gledati da se tu ne zakaže.

Čovjek koji ne glasa možda to jednostavno ne želi, ali društvu vrijedi daleko više nego neko drugi ko "ima skrupula i osnovnih moralnih vrijednosti" (da te parafraziram) i glasa kad dođe dan izbora.
jeza u ledja

#23 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by jeza u ledja »

@ vivaldi, ma ok, ne mislim ni ja da bas treba ljude tjerati da glasaju, odnosno moze ih se tjerati, ali ne smije primoravati da glasaju, jer to ne bi bilo demokratski. No ja bih da sam drzava izmjenio izborni zakon i dodao odredjene zakonske mjere kojima se podsticu ljudi da izadju na izbore. Recimo, svaka stranka ili kandidat bi trebali uplatiti odredjenu sumu u fond za promociju glasanja koji ce pred svake izbore imati jaku kampanju za izlazak na izbore. A mozda bi cak uveo i neke poreske olaksice za one koji izadju na izbore.

@ Klodovik, nije mi bila namjera da vrijedjam, samo zelim iskazati tezinu onoga o cemu govorimo. Ja razumijem da neko iz protesta ne izadje jednom na izbore, ali ako to konstantno radi onda je problem u njemu.

Inace, za obojicu, 'tjeranje' na izbore je bilo sasvim normalno i demokratski u vecini zapadnoevropskih i svjetskih razvijenih drustava. Sve do prije par decenija to je bila obaveza svih gradjana npr. u SAD ili recimo u Holandiji. Mislim da je u Australiji glasanje jos uvijek obavezno.
Sve te zemlje su prosle dug period demokratske stabilizacije i razvijanja gradjanske svijesti o odgovornosti prema drustvu, te spoznaje da stvarno mogu nesto promjeniti, ocitovane u promjeni neuspjesne vlasti onda kada je to potrebno, bilo na drzavnom, bilo na lokalnom nivou. (a sta mislite zasto se toliko prica o 'lokalnoj samoupravi' ili 'servisu gradjana' kao jednim od najvaznijih stavki u demokratskom drustvu?, sta mislite kako te stavke mogu funcksionisati ako narod ne glasa?).
Moje misljenje je da BiH jos nije na nivou gradjanske svijesti kao ova razvijena drustva, i stoga bi bilo potrebno uciniti nesto da bi se izlasnost na izbore pocela shvatati drukcije, bez obzira za koju stranku glasali.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#24 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by Chmoljo »

TheEndSDA wrote:Raja vezano za temu - nije valjda da bi neko sebe prodao za 100KM i dao glas lopovu koji će od tvoje države i tvog naroda uzeti i napraviti štetu bilijonima.
Dok ovdje ne bude hljeb 100 KM ljudi će vikati bit će bolje i drugi će sve to riješiti za nas-samo da svoju guzicu sklone. Lako je kriviti ljude koji do sada nisu ničimnaštetili državi, a to što političke guzonje i njihove stranke finansira narod to vam ne smeta svaka po 2,5 miliona iz budžeta. Što to nekudite te iste političare iministre koji čitavu 2009 idu vikendima na službene puteve u Njemačku o trošku države, i invalida, boraca i penzionera jer oni neće sebi da uskrate honorare, dnevnice, odvojen ko fol život duple stanove, oblačenje, jelo piće hodanje po svijetu i td. To je za tebe u redu a od boraca neka uzmu koliko hoče. Drug moj živ ti meni i zdrav bio haos tek dolazi jer se oni vade MMF-om čiji je novac dat za podsticaj državnom razvitku a ne za plaće i penzije. Šta kada ove zdnje tranše ne bude neće trebati niko ništa ovom narodu reće jer sve je do sada rečeno.
U Mađarskoj su zapalili 1/4 gradova zbog izjave predsjednika da je slago narod a ovje narod vladajući lažu otkako su na vlasti i lagat će i dalje.
U Francuskoj sve policiske stanice bile napadnute od studenata jer je policajac ubio nedužnog studenta. Ko je to njima rekao hajmo i dovoljna je bila samo jedna stvar. Ovaj narod (pojedinci) su navikli da budu stoka i onda nije džaba rečeno kakav narod takva vlast.
Daj ba ljudi opametite se i nemojte da vas više lažu jer licemjerstvo je odvratno i podlo a svi ste vi to doživjeli zajedno samnom u proteklim godinama.
Jedini čovjek koji je uspješan od kako je počeo raditi u svom životu i ima ogromno bogatstvo koje legalno svakodnevno stiče prodajom novina i iznajmljivanjem prostora AVAZA je Radončić, dok dosadašnji političari - kokuzi i kokošari došli su na vlast a nisu ništa imali pa čak ni diploma odgovarajućih a izlaze sa političke scene kao milijoneri. Sebe nisu za svoga života obezbijedili dok nisu došli na vlat a da obezbjede prespektivan put tebi i meni dok su na vlasti - možeš mislit ko smo im ti i ja i sav ovaj narod.

Pozdrav raja i glasajte jer vidite očit je dokaž vladajuće stranke koliko su sposobne da nas izvedu na pravi put u 15 god. vladanja. Sebe su obezbijedili kada padnu sa vlasti da imaju extra penzije i honorare tako da mi možemo mahati ušima ako se narod ne osvijesti već jednom. Jer izgleda da je ispravno kada kažu "Kakav narod takva vlast" ali hvala Bogu ima izuzetaka.

Pozdrav !!!!
sa druge teme... pronađi osam razlika! http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1&start=25
TheEndSDA wrote:Raja ovih stranaka do sada koje su bili vala je i previše. Nemaju šta pričati o drugima jer za 15 god su pokazali svoje opredjeljenje i ko smo im mi. Gledaju nas kao stoku, a ni sebe nisu mogli obezbijediti za 40 god dok nisu došli na vlast i pokrali ljude i državu.
Za SDA, SDP i SBiH će glasati oni koji su imali korist od tih stranaka, a ta korist je sigurno ne legalna i na štetu ove države. Bolje je bilo u ratu jer smo bili složniji i imali jedan cilj a ovako te lažu godinama i opet iz navike ljudi glasaju jer više neće da se zamaraju što je totalno pogrešno.
Svaki čovjek ima svoj cilj i svo to glasanje o kojem pričaš dešavalo se između ljudi na koje Fahro ne može uticati kako ti misliš. Sada ga po tvom treba kriviti što žena hoće da progura muža pa lobira okolo ili slično. Čovjek je uspješan od kako je počeo raditi u svom životu i ima ogromno bogatstvo koje legalno svakodnevno stiče prodajum novina i iznajmljivanjem prostora AVAZA dok dosadašnji političari - kokuzi i kokošari došli su na vlast a nisu ništa imali pa čak ni diploma odgovarajućih a izlaze sa političke scene kao milijoneri. Sebe nisu za svoga života obezbijedili dok nisu došli na vlat a da obezbjede prespektivan put tebi i meni dok su na vlasti - možeš mislit ko smo im ti i ja i sav ovaj narod.
Dok ovdje ne bude hljeb 100 KM ljudi će vikati bit će bolje i drugi će sve to riješiti za nas-samo da svoju guzicu sklone. Lako je kriviti ljude koji do sada nisu ničimnaštetili državi, a to što političke guzonje i njihove stranke finansira narod to vam ne smeta svaka po 2,5 miliona iz budžeta. Što to nekudite te iste političare iministre koji čitavu 2009 idu vikendima na službene puteve u Njemačku o trošku države, i invalida, boraca i penzionera jer oni neće sebi da uskrate honorare, dnevnice, odvojen ko fol život duple stanove, oblačenje, jelo piće hodanje po svijetu i td. To je za tebe u redu a od boraca neka uzmu koliko hoče. Drug moj živ ti meni i zdrav bio haos tek dolazi jer se oni vade MMF-om čiji je novac dat za podsticaj državnom razvitku a ne za plaće i penzije. Šta kada ove zdnje tranše ne bude neće trebati niko ništa ovom narodu reće jer sve je do sada rečeno.
U Mađarskoj su zapalili 1/4 gradova zbog izjave predsjednika da je slago narod a ovje narod vladajući lažu otkako su na vlasti i lagat će i dalje.
U Francuskoj sve policiske stanice bile napadnute od studenata jer je policajac ubio nedužnog studenta. Ko je to njima rekao hajmo i dovoljna je bila samo jedna stvar. Ovaj narod (pojedinci) su navikli da budu stoka i onda nije džaba rečeno kakav narod takva vlast.
Daj ba ljudi opametite se i nemojte da vas više lažu jer licemjerstvo je odvratno i podlo a svi ste vi to doživjeli zajedno samnom u proteklim godinama.

Revolucija u svim segmentima je jedini izlaz jer sve je dosad rečeno i pokazano a pitanje ostaje " Šta bi bilo kad bi bilo"
Sve vladajuće stranke samo izmjenjuju svoje igrače jer oni koji su do sada bili biraju svoje nasljednike tako da tu neće biti nikakve razlike samo ako pobjedi bilo koja stranka koja je do sada bila

Pozdrav!!!
lazni penzioner

#25 Re: Građanima BiH za izlazak na izbore treba platiti 100 maraka!

Post by lazni penzioner »

Jedino sto bi mozda bilo pametno uraditi jeste pomjeriti izbore na radni dan. To bi mozda dovelo do porasta izlaznosti do max 1.5% u odnosu prema izlaznosti na izbore neradnim danom.
Post Reply