Isto tako ako neko ima litertaturu neka mi napise pa da potrazim sutra
Hvala...
starii wrote:odes do tamo uslikas i imaces u elektronskoj formi
sa ovakvim naseljem bi se i sad ponosili a ne prije 73 godine.Jara wrote:Toto, odlična slika!![]()
Nego, nešto me živo zanima...Čula sam, naime (čini mi se preko radija) da su u tom predjelu Tito i Nehru posadili borove, po sadnicu.
Ako neko o tom događaju zna nešto konkretnije ( mjesto, vrijeme, ko je sve bio ) molim da napiše!
Ne znam za pomenutu dvojicu ali znam da se tu rodio Ante Pavelić čiji je otac bio službenik željeznica.Jara wrote:Toto, odlična slika!![]()
Nego, nešto me živo zanima...Čula sam, naime (čini mi se preko radija) da su u tom predjelu Tito i Nehru posadili borove, po sadnicu.
Ako neko o tom događaju zna nešto konkretnije ( mjesto, vrijeme, ko je sve bio ) molim da napiše!
Da, kad god se tuda putuje, često se čuje da to neko spomene.arman1 wrote:Ne znam za pomenutu dvojicu ali znam da se tu rodio Ante Pavelić čiji je otac bio službenik željeznica.Jara wrote:Toto, odlična slika!![]()
Tito i Nehru su poslije radne akcije sadnje borova svratili u Gojka u Jablanicu. Ima jedan gojin konobar u penziji. On sigurno zna.Jara wrote:Da, kad god se tuda putuje, često se čuje da to neko spomene.arman1 wrote:Ne znam za pomenutu dvojicu ali znam da se tu rodio Ante Pavelić čiji je otac bio službenik željeznica.Jara wrote:Toto, odlična slika!![]()
Ovo s borovima pravo zanimljivo...i šarmantno čak!
A gdje li je to, valjda ima negdje živ svjedok?
Jara wrote:Toto, odlična slika!![]()
Jara wrote:Da, kad god se tuda putuje, često se čuje da to neko spomene.arman1 wrote:Ne znam za pomenutu dvojicu ali znam da se tu rodio Ante Pavelić čiji je otac bio službenik željeznica.Jara wrote:Toto, odlična slika!![]()
Ovo s borovima pravo zanimljivo...i šarmantno čak!
A gdje li je to, valjda ima negdje živ svjedok?

Hvala, inspektore!h_poaro wrote:Jara wrote:Toto, odlična slika!![]()
Na prevoju Ivan_Sedlo idući starom cestom, u blizini partizanskog spomenika...300 m od meteorološke opservatorije nalaze se ti borovi

tačnoh_poaro wrote:Jara wrote:Toto, odlična slika!![]()
Na prevoju Ivan_Sedlo idući starom cestom, u blizini partizanskog spomenika...300 m od meteorološke opservatorije nalaze se ti borovi
Toto wrote: http://zeljeznice.net/forum/
Forumasi su zeljeznicari i zaljubljenici zeljeznice a mene fascinira sa koliko ljubavi, analiticnost i posvecenosti obradjuju teme...pravi mali vremeplov, sa jako mnogo historijskih tehnickih i ostalih informacija.
Moram ih pohvaliti jer imaju izvanredan forum.
Ono "i"neretvanac wrote:Granica izmedju Hercegovine i Bosne
tačno.iz dna duše wrote:Ono "i"neretvanac wrote:Granica izmedju Hercegovine i Bosne
Cini mi se da Ivan nije granica...sjecam se da sam bas na forumu zeljeznice.net nekad davno naisao na kartu uskotracne pruge sa-mo na kojoj je bila istaknuta i granica izmedju Hercegovine i Bosne onako kako ju je A-U uprava postavila. Granica je bila jako blizu Konjica i Jablanice, cak i Prozor prema toj mapi je duboko u Bosnineretvanac wrote:Granica izmedju Hercegovine i Bosne
jesi zaostoChmoljo wrote:tačno.iz dna duše wrote:Ono "i"neretvanac wrote:Granica izmedju Hercegovine i Bosnekažu da je, kad je probijen tunel na Ivan Sedlu, u onim selim koji su sjeverno odmah bilo malo toplije.
iako Ivan nije visok (oko 1000 n.v.) tako se nekako "uglavio" i zapriječio strujanje toplog (bolje rečeno toplijeg) zraka.
i da ne zaboravim: zašto Hercegovci imaju duge vratove? od gledanja preko Ivana