Mensa
- haubica_i_to_teshka
#1 Mensa
Da li postoji lokalna u Sarajevu ? Jesu li aktivni neki SIG-ovi ?
Hvala na informacijama !
Hvala na informacijama !
- einiac
#2 Re: Mensa
Zna li iko kada je testiranje u Sarajevu?
- haubica_i_to_teshka
#3 Re: Mensa
einiac wrote:Zna li iko kada je testiranje u Sarajevu?
[email protected]
Prije si info mogao dobiti na ovoj e-mail adresi....probaj
-
ping pong
#4 Re: Mensa
juce sam gledala na bht emisiju o mensi, njenim clanovima itd.. kazu da ce uskoro biti testiranje u sarajevu i da se sve info mogu pronaci na njihovoj web stranici i facebook grupi.. a koliko vidim web stranicu bas i ne uredjuju a ni na fb ih nisam mogla pronaci, pa molim sve ukoliko znaju kada i gdje ce biti testiranje da jave ovde.. hvala 
- 2407
#5 Re: Mensa
Vjerujem da ce biti javljeno na forumu i prosli put je biloping pong wrote:juce sam gledala na bht emisiju o mensi, njenim clanovima itd.. kazu da ce uskoro biti testiranje u sarajevu i da se sve info mogu pronaci na njihovoj web stranici i facebook grupi.. a koliko vidim web stranicu bas i ne uredjuju a ni na fb ih nisam mogla pronaci, pa molim sve ukoliko znaju kada i gdje ce biti testiranje da jave ovde.. hvala
-
zemo_online
#6 Re: Mensa
ne moze ti mensino testiranje izmjerit inteligenciju.
-
zemo_online
#7 Re: Mensa
pa mora bit na internetu zemo. gdje ces drugo trazit? u novinama??
- 2407
#8 Re: Mensa
Nema na internetu, trbalo je biti testiranje prije par mjeseci uporedo s banja lukom ali se nije uspjelo organizovati, pa mislim da bi testiranje trebalo biti uskorotest01 wrote:pa mora bit na internetu zemo. gdje ces drugo trazit? u novinama??
- Ma.Le.Na
#9 Re: Mensa
a zasto se zelite testirati?
-
zemo_online
#10 Re: Mensa
evo moje iskustvo.
test je sav u slikama tako da ga svaki covjek moze da shvati,bio nepismen ili akademik. odgovora se nudi 8 i ti treba tacan da zaokruzis.znaci,nema brojki ni slova .
vrijeme je ograniceno tako da imas otprilike 30-50 sec za odgovor po jednom pitanju i to je sama bit testa. VRIJEME.
-smatram da onaj ko je rijesavao slicne testove ima vise sanse da bolje rijesi pravi mensin test iz prostog razloga sto je to "vjezbanje" ili jos preciznije odgovori na neka pitanja imaju pravila i ako si "vjezbao" onda brze rijesavas pitanja sto je i bit testa,VRIJEME.
-smatram da se zbog toga inteligencija ne moze tacno izmjerit vec se moze otprilike dobit ,kako bi rekao, neka ocjena,iznad prosjeka ,ispod i sl.
test je sav u slikama tako da ga svaki covjek moze da shvati,bio nepismen ili akademik. odgovora se nudi 8 i ti treba tacan da zaokruzis.znaci,nema brojki ni slova .
vrijeme je ograniceno tako da imas otprilike 30-50 sec za odgovor po jednom pitanju i to je sama bit testa. VRIJEME.
-smatram da onaj ko je rijesavao slicne testove ima vise sanse da bolje rijesi pravi mensin test iz prostog razloga sto je to "vjezbanje" ili jos preciznije odgovori na neka pitanja imaju pravila i ako si "vjezbao" onda brze rijesavas pitanja sto je i bit testa,VRIJEME.
-smatram da se zbog toga inteligencija ne moze tacno izmjerit vec se moze otprilike dobit ,kako bi rekao, neka ocjena,iznad prosjeka ,ispod i sl.
- Ma.Le.Na
#11 Re: Mensa
posebno zbog ovog podebljanog me zanima...zasto ljudi placaju testiranje...kada ima jako puno online free testova koji daju slican rezultat..test01 wrote:evo moje iskustvo.
-
zemo_online
#12 Re: Mensa
Last edited by zemo_online on 27/04/2011 00:07, edited 1 time in total.
- Ma.Le.Na
#13 Re: Mensa
-
Mr. Brightside
#14 Re: Mensa
kao da je njima bitno sto si inteligentan,bitno je da znas raditi taj posao.Ma.Le.Na wrote:zar ima neko ko trazi mensin papir na uvid
-
zemo_online
#15 Re: Mensa
Ma.Le.Na wrote:posebno zbog ovog podebljanog me zanima...zasto ljudi placaju testiranje...kada ima jako puno online free testova koji daju slican rezultat..test01 wrote:evo moje iskustvo.
ali nisu sluzbeni testovi pod nadzorom ovlastenog mensinog psihologa koji je medjunarodno priznati test. osim toga u on line testovima ima i matematike i abecede sto ne spada u mensin test tj. osnovno pravilo je da svako na svijetu moze da shvati test. to je valjda prvo.
-
zemo_online
#16 Re: Mensa
Ma.Le.Na wrote:zar ima neko ko trazi mensin papir na uvid
sta ti fali da se testiras. iskustvo vise.
-
zemo_online
#17 Re: Mensa
Lud i ponosan wrote:Papir. Zbog poslodavaca-pakasa (da izvines). Znam ja priblizan IQ i odstupanja od rezultata su minimalna. Ali neJmam dokaza.Ma.Le.Na wrote:
posebno zbog ovog podebljanog me zanima...zasto ljudi placaju testiranje...kada ima jako puno online free testova koji daju slican rezultat..
dje to ima?? cccc
- Ma.Le.Na
#18 Re: Mensa
nisam radila mensu..jesam hejbet slicnih 
nekad davno bilo mi bitno da mi negdje ispise da sam pametna
vise nije
sada mi je puno bitniji EIQ
nekad davno bilo mi bitno da mi negdje ispise da sam pametna
vise nije
sada mi je puno bitniji EIQ
- Ma.Le.Na
#21 Re: Mensa
uh nece ti to na dobro izacLud i ponosan wrote:Ne kontas me. Samo zbog licnog zadovoljstva. I zbog borbe sa rogatim.test01 wrote:
dje to ima?? cccc
dokazivat da si pametniji od direktora
-
Mr. Brightside
#22 Re: Mensa
pa uradi onaj danski iq test,i vidi.Lud i ponosan wrote:Ma samo kad kaze nisi zadovoljio nasa kvazi testiranja (u prevodu nije ti babo ministar), ja mu se onda nagovorim i za taj poduhvat mi je potreban NEKI dokaz vise. Jer diplomu i dodatne certifikate vise niko ne jebe ni sekunde.Ma.Le.Na wrote: uh nece ti to na dobro izac
dokazivat da si pametniji od direktora![]()
P.S. Mozda se i ispostavi da sam fakat glupan, ko ce znati
- Ma.Le.Na
#23 Re: Mensa
jbg nisam..moram ganjat pamettest01 wrote:prvo je da si lijepa.