LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

furkača

#1 LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by furkača »

Evo kako se ponasaju u RH-u, tačnije u Splitu. Jedna predivna porodica, nikom ni kriva ni duzna bori se za stan već 18. godina. Manje-više ovde bi trebalo da neki znaju za ovu pjevačicu ex-Magazina, Ljiljanu Nikolovsku, lično meni najdraži vokal ženski uopšte. Sramota je da se niko od javnog društva iz estrade nije javio, ni zucnuo, bilo ko. Bilo šta.
1991. dok su bili u odsustvu uletio im je neki čovjek u stan promijenio bravu i ostao tu. Prijetio im da se ne vracaju, Ljiljin otac je bio i pretucen kad se vratio. Sramota. Danas, da li oni stite tog "vlasnika" stana (odnosno nije taj isti koji je uletio prvi put, poslije su došli još neki) jer je domobran, da li je to njegova ucjena, ili im smeta dobrota ovo dvoje Splicana?? Mislila sam da su po tom pitanju bolji od nas u BiH, ovo je cista NULA od onoga za sta se predstavljaju, za demokratsku Hrvatsku, jos malo pa u Evropu, i nisu na Balkanu, ahaaa jes.

Evo linka za video LJILJANA NIKOLOVSKA NE MOZE U SVOJ STAN, kome nije mrsko nek pogleda, ako je neko voljan da ovaj link postavi na fejs ili se makar prikljuci ovoj grupi APEL SAVJESTI bice od velike pomoci. Ne mozete licno pomoci nista time, ali cilje ove teme i ovih linkova je da se sto vise zna o ovoj istini!

Licno u kontakt sa Ljiljanom Nikolovskom na FACEBOOK-LJILJANA NIKOLOVSKA, slobodno se javite ko ima profil, predivna zena, vrlo skromna i pored svih obaveza, snimanja albuma ima vremena za fanove! Hvala!
Mr. Meho

#2 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by Mr. Meho »

Ma ne treba ti Hrvatska, kod nas imas jos gorih situacija. Ljudima drzava dodijelila napustene stanove agresorskih oficira koji su Srbiji dobili stanove. Ljudi ih otkupe, a drzava ih onda izbaci na ulicu, vrate stan agresorskim oficirima, a ovaj nas jado moze do smrti da se vucara po sudovima da bi dobio drugi stan ili novcanu protuvrijednost stana koji je kupio...
Eborg

#3 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by Eborg »

Prvi dan što su nas učili na pravnom fakultetu je da pravo nije pravda nego često vrlo suprotno. :)

Tako ti je to kada donesu takve odluke "izmirenja" erga omnes. Da povratiš od muke.
furkača

#4 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by furkača »

Da, svjesna sam svega toga o cemu pisete. Mene zanima da li ova nova vlada moze kako te zakone promijenit, izmijenit, ili ako vec postoje sprovest. Trebalo bi malo i Josipovic da se dokaze, evo mu prilike. Steta. Dvoje jako divnih ljudi.
furkača

#5 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by furkača »

Hocu rec, svakakvih divnih ljudi ne dobiva stan nazad, hahaha, ovo ja ovako pisem samo zato jer mi je omiljena pjevacica (otvorila sam temu prije koji mjesec u muzici) pa me iznenadilo sve ovo, da tako jedna super skromna, jednostavna zena sve ovo dozivi. Ocito takvi i smetaju vlastima.

Ponavljam, ako nije nekome problem na fejs ili negdje proširit ovaj link sa videom ili sa "apel savjesti", unapred zahvalna.
Banksy

#6 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by Banksy »

Zakasnio si ...

http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/197427

A baška ovo ...
Mr. Meho wrote:Ma ne treba ti Hrvatska, kod nas imas jos gorih situacija....
furkača

#7 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by furkača »

Ti ako vjeruješ žutim novinama svaka ti čast. Čista laž, eto pogledaj video koji je 2. maja napravljen. Idi na fejs direktno kod Ljilje, šta ti je falilo kliknut, vidio bi šta sve tamo ima. Pozdrav!
adnan_hz

#8 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by adnan_hz »

necu moci oka sklopiti jer ljiljana tamo u hrvatskoj ne moze u svoj stan.... baska gorih situacija kod nas....
iz dna duše

#9 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by iz dna duše »

Ima toga u cijeloj ex YU, što ne znači da ovim želim da umanjim Ljiljanin problem (lično mi je bila simpatična pjevačica)
Ne sjećam se dobro, ali mislim da je Ljljin tata bio vojno lice?!
...to me podsjeti na sve kroz što je morao proći moj kolega, čiji je tata također bio vojno lice i koji se početkom rata zadesio van Beograda, gdje se stan nalazio. Tek prošle godine je uspio da povrati stan....
Možda je zaista problem sa tim vojnim stanovima, jer su se u njih često useljavali vojska ili vojna lica, države nasljednice, koja je imala svoje oružane snage, te u tom slučaju, uz pravo, ide i neka "pravda", tj. emocije, koje su suprostavljene pravu, što stvara jako komplikovane situacije. Znam da i kod nas ima problema po tom pitanju a i puno moralnih dilema.
Ali, kažem ponovo, nisam sigurna da je Ljiljin tata bio vojno lice, niti sam sigurna da ovaj slučaj ima veze sa time, jednostavno me podsjetilo na ovu pjevačicu, iz nekog, neki kažu sretnijeg vremena....
Loulou

#10 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by Loulou »

Ljiljin tata jeste bio vojno lice, a cijela njihova priča se može vidjeti na:

http://dnevnik.hr/showbizz/red-carpet/l ... -stan.html

Je žalosno, Ljilja mi je bila i ostala draga, ali se slažem da ima daleko težih slučajeva koji nažalost nikada ne dobiju publicitet.
furkača

#11 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by furkača »

Taj sam link stavila u prvom postu.
Slažem se s ovim zadnjim komentarom, ali ako se pokrene ova halabuka oko Ljilje upravo jer je poznata možda i drugi dobiju priliku. Problem je što je ova preskromna, i evo sad se na neki način to najviše pročulo, nakon 18. godina.
I što neće za sve novine da daje intervjue jer njih dosta su bezobrazni i rade kako stignu, znate već žute. Evo recimo što je ovaj Banksy stavio članak, a laž ne može veća. Jednom je rekla kako je Slobodna Dalmacija pitala za intervju ona rekla da neće, sutra u novinama izašao njen intervju, neko joj rek'o "Ljiljo izašao intervju s tobom", kaže ona "šta sam rekla?" buahahaha! Sami ga izmislili mrcine. Poslije pisali svakakve budalaštine, ima negdje na netu kao "Ljiljana nastavila sa žalopojkama", što je vrhunac neprofesionalizma.
Ponavljam, stavila ovo ako ima Ljiljinih fanova, pa nek na fejs stave ovaj link sa videom, jednostavno je samo dobro da što više ljudi zna istinu, da i ostali, ovi teži slučajevi u vezi stanova i bilo čega, ima ohrabrenje i traži šta mu je oduzeto, ili šta mu je pravo i slično. Meni je ona nenormalno draga, i naaaajdržai mi ženski glas i nije mi mrsko razdijelit ovo okolo, to je najmanje što mogu učinit.
Banksy

#12 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by Banksy »

furkača wrote:Ti ako vjeruješ žutim novinama svaka ti čast. Čista laž, eto pogledaj video koji je 2. maja napravljen. Idi na fejs direktno kod Ljilje, šta ti je falilo kliknut, vidio bi šta sve tamo ima. Pozdrav!
Milo dijete :D Glas Istre, Novi list, Večernji list, nisu žute novine :D
nije ni hrvatski Centar za razvoj demokracije (CERD) žut :D
opusti se, biće to sve u redu :D
moderator wrote:A vidim na forumu i FB ste se ubili od pomaganja "nasima".
Kakav supljak.
Jel to pratiš uredno šta ko kome :D
ima života i pomaganja i mimo ''foruma i FB'' :D
ili nema :D
furkača

#13 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by furkača »

Banksy, http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 1677829593
eto link pa pitaj direktno Ljilju jel joj vracen stan. Sad oces vise vjerovat novinama ili njoj, do tebe je, Pozdrav!
mofo33

#14 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by mofo33 »

neka ljilja dodje kod mene stanovat'
upravo mi treba cistacica :run:
furkača

#15 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by furkača »

Oj boze tersasa ovde....... ko je voljan na licni fejs profil stavit link za video, nece mu ruka otpast, 3 sekunde... fala.
furkača

#16 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by furkača »

Sa fejsa njenog za ovaj video iznad.
Ljiljana Nikolovska wrote:Ovo je vrlo sazheta pricha, ali cijelu nisam ni ja znala sve do 99'te. Puna slika onog shta su moji starci prezhivili je generalno previshe degutantna za probavni sistem javnosti. Tek kada sam vidila mamu u kupachem i pochela zapitkivat kada je bila ovdi, mi je sve isprichala.Pritili su joj nama djecom,da ne bi kome rekla. Do tada nisam mogla povezat vechinu stvari.
sodom

#17 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by sodom »

brankovića svugdje ima, šta je tu čudno? :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#18 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by Toto »

sodom wrote:brankovića svugdje ima, šta je tu čudno? :D
ima bogme i Pavelica sa Bradine
furkača

#19 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by furkača »

sodom wrote:brankovića svugdje ima, šta je tu čudno? :D
Buahahahahahha, jes, po zakonu joj oduzeo stan, što bi rek'o dotični.
LJILJA ZAKON

#20 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by LJILJA ZAKON »

LJUDI,NIKOLOVSKI SU DOBILI PRESUDU U SVOJU KORIST OD SUDA,NAPOKON. POBEDILI SU I MORH....DAKLE SA PRAVNE STRANE,NIKOLOVSKI SU MIRNI. ALI!!! PSTOJI I ONA DRUGA STRANA KOJA OPSTRUIRA CEO SLUCAJ. TO STO SU NOVI LIST I OSTALE OK NOVINE NAPISALE...NISU SLAGALI. STAN JE VRACEN U PRAVNOM SMISLU. ALI NIJE U FIZICKOM SMISLU. JEL SAD JASNIJE?
I DA ,TREBA NA SVA ZVONA PRICATI O OVOME. PODRZATI AKCIJU ZA APEL NA FB. JER,ISKRENO,KOLIKO VAS JE PRE SAD OVE MEDIJSKE PRASINE ZNALO ZA OVAJ SLUCAJ???

POZZZ SVIMA
MARIJANA
BEOGRAD
furkača

#21 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by furkača »

Tloje.

swirl

#22 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by swirl »

Sad se ja trebam brinuti sto Ljiljana Nikolovska ne moze u svoj stan, sta li??? Ne moze ni moja prijateljica da vrati JOS svoj prijeratni stan u Banjoj Luci, pa ko je pita, i pise po forumima. Mislim stvarno!!
The 51st State

#23 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by The 51st State »

swirl wrote:Sad se ja trebam brinuti sto Ljiljana Nikolovska ne moze u svoj stan, sta li??? Ne moze ni moja prijateljica da vrati JOS svoj prijeratni stan u Banjoj Luci, pa ko je pita, i pise po forumima. Mislim stvarno!!
ja valah, malo nam je papazjanije po bosni, nego jos i splitski fazol ovdje da tabirimo...
furkača

#24 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by furkača »

OOOOJ ZATO NAM I JESTE OVAKVO STANJE!

PRIKLJUCITE SE U GRUPU RADI SIRENJA ISTINE O TOME KAKO JE HRVATSKA "DEMOKRATSKA" DRZAVA! STO VISE LJUDI ZNA TO BOLJE!

HAJDE BA, HAJDE BA LJUUUDI!
h_poaro

#25 Re: LJiljana Nikolovska ne moze u svoj stan

Post by h_poaro »

furkača wrote:OOOOJ ZATO NAM I JESTE OVAKVO STANJE!

PRIKLJUCITE SE U GRUPU RADI SIRENJA ISTINE O TOME KAKO JE HRVATSKA "DEMOKRATSKA" DRZAVA! STO VISE LJUDI ZNA TO BOLJE!

HAJDE BA, HAJDE BA LJUUUDI!

Hočeš možda da mi Sarajlije pođemo u Zagreb i Split pa organiziramo još i proteste zbog njenog stana?

Stvarno mi nije jasno kakve veze mi iz Sarajeva i BiH imamo sa stanom Lj.Nikolovske :?
Post Reply