eh ljudi moji evo mene iz Podgorice, sad dosao
sta da vam kazem, samo mi zao sto se nije Oridjidji prije javio, bio bi mi od velikog znacaja,
al et za prvi put odlicno, bice jos nadam se pa ce tada ovaj post od Oridjidjija da ima znacaj,
isao sam preko Trebinja preko GP Klobuk (jesu nam nadramili granicni prijelaz evropljani

),pa na Niksic
kada sam dosao na prijelaz od đetića stvarno je jadno izgledao,
put je odlican stvarno, svima bi preporucio, jest dalji nego na Scepan Polje, al je extra,
jedino dionicu Foča - Gacko prave, neki most, pa treba obici preko vrha Cemernog, tu je malo los put nekih 20km al opet nista strasno, ostalo nema 10-ak auta da sam pretekao do Niksića,
samo sto đetići sporo voze, to je cudo, na dionici od NK do PG magistrala, 50kilometara, niko vise od 80km/h ne vozi, pa cak ni jaca auta, da ne povjerujes, pitam domacina kasnije, kaze da im je policija do bola jaka na kaznama, eh sjetih se nasih trkaca, samo po dzepu treba klepati...
Pg je sasvim solidna, ima tu jos dosta da se uradi, sva je nekako u izgradnji, sve nove građevine se prave, te neki Atlas Capitals Centar, koje me podsjeca na ovaj nas AL-SHIDDI bice jako mocan kad se napravi dodgodine,
imaju jako lijep centar Delta City, onako nesto treba Sarajevu, najvise me Alta podsjeca na njega po velicini,
obisao sam ono sto sam stigao, super je, mada je sve slicno kao i kod nas, mislim na provode, deranja po pubovima, lokalnih kabadahija sa mocnim autima koji parkiraju gdje im je cejf, puno smeca i prosjaka roma, al eto...
imaju lijep manastir u gradu, đevojke zvižde

, al ono sto me je najvise impresioniralo je saobracaj, ma daj...
hebo lud zbunjenog, ma mi smo djeca mala, nema semafora, pjesackih, haos je mala rijec, al et posto sam ispekao zanat u BIH, snalazim se svugdje....
i na kraju odemo do Dubrovnika na rucak i samo sebi kazem, nikad mi nih necemo stici, mislim na HR kao drzavu
njihov mentalitet ili sta god vec, ma sve je pod konac, kad imas sistem i organizaciju, red i zakone, sve je lako..
ovo je moj najduzi post u zivotu, jer osjecao sam neku odgovornost prema forumasima koji su mi pomogli sa savjetima, pa da im ispricam koliko toliko kako je bilo !!
i jos jednom hvala svima
@oridjidji
tvoj post cu iskoristiti za next time