Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
- Socijalista
#1 Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Sta mislite da li bi ova zajednicka lista imala svrhe na predstojecim izborima? Da li je bolje ovako ili da se SDP prikljuci automatski ovoj listi (ja sam protiv) mislim da bi bilo pametnije da ove gore navedene stranke (i neke druge) idu zajednickom listom na izbore. Zamolio bi i Pedju da na ovoj temi malo ucestvuje, pa da vidimo koje mogucnosti postoje.
Idemo...
Idemo...
-
VjecitiStudent
#2 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
S obzirom da male stranke koje na kraju ni ne predju izborni prag ipak odnesu znacajan broj glasova, inicijativa zaista ima smisla.
I to je tako u teoriji.
U praksi ima jedan nesavladiv problem, a to je kako pomiriti sujete svih onih koji se u tim strankama zovu liderima?
I to je tako u teoriji.
U praksi ima jedan nesavladiv problem, a to je kako pomiriti sujete svih onih koji se u tim strankama zovu liderima?
- Socijalista
#3 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Mozda i bude nesto ko ce znati.VjecitiStudent wrote:S obzirom da male stranke koje na kraju ni ne predju izborni prag ipak odnesu znacajan broj glasova, inicijativa zaista ima smisla.
I to je tako u teoriji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
StupskaBitanga
#5 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
mah GDS-stranka zbunjenog konfuznog i vrlo tvrdoglavog Spahića
LDS-predsjednica za 10-obrazovana, iskusna elokventna sve naj ali kako vodi stranku to je užasno
SDU-Znam samo za Komšića koji je glasao za povecanje plata a Pećanac se svađa u skupštini KS
Sve u svemu dogovor između njih je ravan 0
LDS-predsjednica za 10-obrazovana, iskusna elokventna sve naj ali kako vodi stranku to je užasno
SDU-Znam samo za Komšića koji je glasao za povecanje plata a Pećanac se svađa u skupštini KS
Sve u svemu dogovor između njih je ravan 0
- valterbranisarajevo
#6 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Pametno. Ova lista bi garantovala da će se makar Sarajevo u oktobru zacrveniti. 
-
klixober
#7 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Podrzavam,ovakvim zajednickim istupom bi vladu sarajevskog i tuzlanskog kantona sigurno cinila koalicija SDP s tim strankamama,a ova lista bi sigurno imala dobar rezultat na entitetskom i drzavnom nivou.
- Control panel
#8 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
nijelose da ove male stranke objedine glasove i to im je jedini nacin da predju izborni prag.
sa srecom.
sa srecom.
- Banksy
#9 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Jedini način.
VjecitiStudent wrote:S obzirom da male stranke koje na kraju ni ne predju izborni prag ipak odnesu znacajan broj glasova, inicijativa zaista ima smisla.
I to je tako u teoriji.
- Socijalista
#10 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Ako ko ima br. telefona od Pedje neka mu kaze da se pojavi na ovoj temi
Pedja where are you?
Pedja where are you?
- valterbranisarajevo
#11 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Lamija je izjavila da je na nekim od prošlih izbora čak 16% glasova stranaka koje nisu prešle izborni prag otišlo u vjetar. A 16% je solidan rezultat jedne stranke na bilo kom nivou. Samo naprijed.. 
-
klixober
#12 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
U cijeloj BiH postoje 242 registrovane politicke strankevalterbranisarajevo wrote:Lamija je izjavila da je na nekim od prošlih izbora čak 16% glasova stranaka koje nisu prešle izborni prag otišlo u vjetar. A 16% je solidan rezultat jedne stranke na bilo kom nivou. Samo naprijed..
- Socijalista
#13 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Problem je samo sto ne zele da naprave nista, mozda i zele a NS nece...valterbranisarajevo wrote:Lamija je izjavila da je na nekim od prošlih izbora čak 16% glasova stranaka koje nisu prešle izborni prag otišlo u vjetar. A 16% je solidan rezultat jedne stranke na bilo kom nivou. Samo naprijed..
- Control panel
#14 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
i onda kad neko kaze, tj. vadiona mu sto ne glasa, nema za koga glasati.komeba wrote:U cijeloj BiH postoje 242 registrovane politicke strankevalterbranisarajevo wrote:Lamija je izjavila da je na nekim od prošlih izbora čak 16% glasova stranaka koje nisu prešle izborni prag otišlo u vjetar. A 16% je solidan rezultat jedne stranke na bilo kom nivou. Samo naprijed..
- Socijalista
#15 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Da ne zaboravim u ovu listu obavezno unijeti NSRZB, ako bi ovako bilo onda bi po mom misljenju dobili dobar dio glasova.
- kiky
#16 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
glasao bih za takvu koalciju ...
čak bi u nju mogli unić i neke stranke sa predznakom koje nisu extremno orijentisane ...

čak bi u nju mogli unić i neke stranke sa predznakom koje nisu extremno orijentisane ...
- Socijalista
#17 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Ja ne bi glasao, ali mozda bi oni koji ne vole bas Zlaju ili Komsica ili Lipovacu ili Imamovica ili...kiky wrote:glasao bih za takvu koalciju ...
- kiky
#18 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
za sada je i meni sdp jedina realna opcija ...
od koalicije malih stranaka ionako nema ništa jer su im i šefovi skorojevići, kompleksaši i nema tu širine za koalcije prvo u glavama tih ljudi ...
ionako drže te strankice samo da bi sebi izgledali važni i ponašaju se kao da je to njihova privatna svojina ...
al, njihov problem ...

od koalicije malih stranaka ionako nema ništa jer su im i šefovi skorojevići, kompleksaši i nema tu širine za koalcije prvo u glavama tih ljudi ...
ionako drže te strankice samo da bi sebi izgledali važni i ponašaju se kao da je to njihova privatna svojina ...
al, njihov problem ...
- Control panel
#19 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
ja ne bi i da uNIdju.kiky wrote:glasao bih za takvu koalciju ...
sta bi sa onim patriostkim blokom koji se raspade odmah poslije izbora. patriote a pobise se oko fotelja.
NSRZB nije ono za sta se zalaze.
-
letacina
#20 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Ostaje da se vidi koliko će Naša stranka osvojiti na sljedećim izborima, dok su sve ostale potpuno marginalne stranke čiji se broj glasova mjeri u promilima, tako da NS predizbornim koaliranjem s njima ne dobija ništa, a pogotovo ne SDP.
Građanske stranke nemaju ni teoretsku šansu da barem na federalnom nivou osvoje natpolovičnu većinu, tako da bi SDP mogao ući u vlast jedino u slučaju koaliranja s nekom desnijom strankom.
Građanske stranke nemaju ni teoretsku šansu da barem na federalnom nivou osvoje natpolovičnu većinu, tako da bi SDP mogao ući u vlast jedino u slučaju koaliranja s nekom desnijom strankom.
-
letacina
#21 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
SDP-ov jurišnik sa "radnim stažom" na sa-x-u, kojem gramatika očito nije jača strana, poziva ostale građanske stranke na stvaranje koalicije bez SDP-a, i pritom priziva Peđu misleći valjda da njegov prijedlog ima smisla... Neprocjenjivo... 
- Socijalista
#22 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
O kakvoj gramatici ti pises? Ti pises ovdje ispravno, kraaaasno? Ko biva ovdje se neko obazire na pravopis...uhhh Hocu da cujem misljenje Pedje, jer znam da mu je ovo tesko odgovoriti i da bi dao sve da udje u koaliciju s SDP-om. Nadam se samo da je primjetio koga treba napadati za glasove. Eno ima preko 45% neglasaca, pa neka pokusa tamo.letacina wrote:SDP-ov jurišnik sa "radnim stažom" na sa-x-u, kojem gramatika očito nije jača strana, poziva ostale građanske stranke na stvaranje koalicije bez SDP-a, i pritom priziva Peđu misleći valjda da njegov prijedlog ima smisla... Neprocjenjivo...
-
letacina
#23 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Socijalista wrote:O kakvoj gramatici ti pises? Ti pises ovdje ispravno, kraaaasno? Ko biva ovdje se neko obazire na pravopis...uhhh Hocu da cujem misljenje Pedje, jer znam da mu je ovo tesko odgovoriti i da bi dao sve da udje u koaliciju s SDP-om. Nadam se samo da je primjetio koga treba napadati za glasove. Eno ima preko 45% neglasaca, pa neka pokusa tamo.letacina wrote:SDP-ov jurišnik sa "radnim stažom" na sa-x-u, kojem gramatika očito nije jača strana, poziva ostale građanske stranke na stvaranje koalicije bez SDP-a, i pritom priziva Peđu misleći valjda da njegov prijedlog ima smisla... Neprocjenjivo...
Znam nažalost i ja da bi Peđa dao sve za tu koaliciju, samo što je nesvjestan da će tim stavom izgubiti veliki broj glasača koji bi glasali za Našu stranku, a za SDP neće ni pod razno. Postizborna koalicija SDP-a i NS-a bi bila logično rješenje ukoliko bi bilo osnova za to, ali onako očajnički i ponižavajuće "moliti" SDP putem medija za stvaranje koalicije je zaitsa tragikomično i samo srozava NS koja još uvijek ima potencijal da postane ozbiljna stranka. A sad je daleko od toga.
I još jedan paradoks NS-a je da im je ogroman broj članova kivan na SDP, mahom su to njegovi bivši razočarani članovi, dok najviši vrh stranke uzaludno poziva na zajedničku suradnju
Peđa, ako budeš ovo čitao, ne zamjeri, ali mislim da si s politikom promašio cijeli fudbal.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#24 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
Uopste nisam za tako siroku koaliciju.
Suludo je uvezivate ne uvezivo.
GDS?? zar ta stranka postoji uopste. Nemojte mi sada spominjati Ibrahima Spahica (alias-"Sarajevska Zima"
) jer to je vec odavno stranka jednog lica,da ne kazem stranka sa 100 glasaca (ali bukvalno 100tinjak)
SDU
Pa to je stranka koja je zaista katastrofalna,sa previse iskompromitiranih ljudi u njoj, A usput receno skoro je totalno u raspadu,pojedini ( i ne bas pojedini,skoro pa masovno) opstinski odbori su jednostavno kolektivno presli u SDP,i ako se to uracuna u vec lose rezultate na proslim izborima,jasno je da je ta stranka zapravo bez glasackog tijela (skoro pa bukvalno)
Iz te stranke bih izdvojio jedinog kvalitetnog covjeka ,a to je Pecanac,zaista vrlo principijelan i kvalitetan politicar,njega bih vrlo rado vidio u NS (
)
LDS,a sa tom strankom vec ima smisla razmisljatoi o koaliciji. Bez obzira sto su jakooo jakoo lose odradili predhodnih par izbora (sto se vidi na rezultatima ),i sto objektivno imaju dosta lose uradjenu "kadrovsku krizaljku",mislim da ej to jedina od ovih spomenutih stranaka koje imaju nekih potencijala,kapaciteta,ako nista drugo onda u toj liberalnoj indetifikaciji,i prostoru na politickoj sceni BiH koji u tom centru bi MOGLA izboriti.
Naravno,NEOPHODNO je jacanje vodeceg kadra te stranke,a mislim da je neophodno i promjena lidera te stranke.
Sve u svemu,smijesno mi je sto 99% raje koja se javila na ovoj temi,kao i sam pokretac iste,su deklarisani simparizeri/glasaci SDP-a
. A jos interesantnije je sto su svi za koaliciju iz naslova teme,i sto odmah to povezuju sa nekom indirektnom (u stvari vrlo direktnoj) koristi za SDP
Sve u svemu koalicija DA,ali apsolutno nema potrebe vracati u zivot "politicke mrtvace"
,i mislim da bi tako siroka i masivna koalicija sa previse stranaka na SAMRTI,samo donjelo negativne poene NS.
Zdrava koalicija,svakako DA,i sa vrlo probranim i perspektivnim strankama,pokretima,nezavisnim intelektualcima,javnim licnostima i slicno.
GDS?? zar ta stranka postoji uopste. Nemojte mi sada spominjati Ibrahima Spahica (alias-"Sarajevska Zima"
SDU
Pa to je stranka koja je zaista katastrofalna,sa previse iskompromitiranih ljudi u njoj, A usput receno skoro je totalno u raspadu,pojedini ( i ne bas pojedini,skoro pa masovno) opstinski odbori su jednostavno kolektivno presli u SDP,i ako se to uracuna u vec lose rezultate na proslim izborima,jasno je da je ta stranka zapravo bez glasackog tijela (skoro pa bukvalno)
Iz te stranke bih izdvojio jedinog kvalitetnog covjeka ,a to je Pecanac,zaista vrlo principijelan i kvalitetan politicar,njega bih vrlo rado vidio u NS (
LDS,a sa tom strankom vec ima smisla razmisljatoi o koaliciji. Bez obzira sto su jakooo jakoo lose odradili predhodnih par izbora (sto se vidi na rezultatima ),i sto objektivno imaju dosta lose uradjenu "kadrovsku krizaljku",mislim da ej to jedina od ovih spomenutih stranaka koje imaju nekih potencijala,kapaciteta,ako nista drugo onda u toj liberalnoj indetifikaciji,i prostoru na politickoj sceni BiH koji u tom centru bi MOGLA izboriti.
Naravno,NEOPHODNO je jacanje vodeceg kadra te stranke,a mislim da je neophodno i promjena lidera te stranke.
Sve u svemu,smijesno mi je sto 99% raje koja se javila na ovoj temi,kao i sam pokretac iste,su deklarisani simparizeri/glasaci SDP-a
Sve u svemu koalicija DA,ali apsolutno nema potrebe vracati u zivot "politicke mrtvace"
Zdrava koalicija,svakako DA,i sa vrlo probranim i perspektivnim strankama,pokretima,nezavisnim intelektualcima,javnim licnostima i slicno.
- Control panel
#25 Re: Zajednicka lista NS-GDS-SDU-LDS i drugi
ja nisam glasao za tu koaliciju i mislim da te i takve koalicije niti ce odmoci niti pomoci SDP-u.-LIBERO- wrote:Uopste nisam za tako siroku koaliciju.
GDS?? zar ta stranka postoji uopste. Nemojte mi sada spominjati Ibrahima Spahica (alias-"Sarajevska Zima") jer to je vec odavno stranka jednog lica,da ne kazem stranka sa 100 glasaca (ali bukvalno 100tinjak)
SDU![]()
![]()
Iz te stranke bih izdvojio jedinog kvalitetnog covjeka ,a to je Pecanac,zaista vrlo principijelan i kvalitetan politicar,njega bih vrlo rado vidio u NS ()
Sve u svemu,smijesno mi je sto 99% raje koja se javila na ovoj temi,kao i sam pokretac iste,su deklarisani simparizeri/glasaci SDP-a. A jos interesantnije je sto su svi za koaliciju iz naslova teme,i sto odmah to povezuju sa nekom indirektnom (u stvari vrlo direktnoj) koristi za SDP
![]()
Sve u svemu koalicija DA,ali apsolutno nema potrebe vracati u zivot "politicke mrtvace",i mislim da bi tako siroka i masivna koalicija sa previse stranaka na SAMRTI,samo donjelo negativne poene NS.
SDP ima svoje glasace i sega su mi oni koji bez razloga podcjenjuju snagu SDP-a.
ja cu za njih glasati bez obzira na neke lose osobine pojedinaca jer nije SDP samo zlaja (los) ili zeljko (dobar).
SDP, za razliku od ostalih politickih subjekata je partija a nije stranka.