Volite li sami ........

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

*mima*

#1 Volite li sami ........

Post by *mima* »

....da nesto sebi prepravite.....napravite.....iskoristite.....kao npr.neki stari nakit koji moze da se upotrijebi za sandale...japanke....da kupite neki jeftin odjevni predmet i da ga prepravite......Prepravila sam japanke koje nisam mogla da nosim jer me zuljala guma i sad izgledaju super......jedne stare sandale upravo sad prepravljam....o nakitu da i ne pisem koji napravim od nekog starog...cak i bezveznog nakita..... :)
Pikaboo

#2 Re: Volite li sami ........

Post by Pikaboo »

Uvjek mi je bilo super vidjeti osobe koje ne zele biti dio uniformisanosti,vec imaju te neke super ideje da od nicega naprave nesto unikatno i imaju svoj poseban stil u svemu.Jeste da nemam sta da trazim na ovoj temi jer nisam kreativna u ovome o cemu pises,al' vjerujem da je kompliment dobrodosao u svakom slucaju. :) Umjetnici su posebni ljudi.
Podjeli slike svoje kreativnosti ako zelis.
*mima*

#3 Re: Volite li sami ........

Post by *mima* »

Ma nisam ja nikakav umjetnik....ali uvijek sam volila da ima nesto svoje......masinu za sivanje imam od malih nogu.....ali mi uvijek treba ideja.....tako da imam obicaj da "kradem" ideje.....Skoro sam otkrila kako da prepravim sandale...japanke i to me odusevilo...a nakita imam i previse .... :-D Morat cu uslikat i postavit....
Pikaboo

#4 Re: Volite li sami ........

Post by Pikaboo »

Moja tetka je nesto poput tebe.Uvjek je neke detalje dodavala na garderobu,obucu,tasne,nakit.Sjecam se kao djete,kupovala je neku zicu u cvjecarama.Zica je onako srebrne boje.Imala je neka posebna kljesta za savijanje te zice,i ona je od kojekakvih perlica i te zice ,pravila pravo super nausnice.Elem sve sto je kupila ili dobila,sutradan nije bilo u originalnom stanju,vec u njenom stilu,totalno unikatno,drugacije i super za pozelit.
Jedva cekam da vidim slike,i naravno da jesi umjetnik.Ko god stvara nesto ljepo svojim rukama ,za mene je umjetnik.Ostani originalna uvjek
semmy

#5 Re: Volite li sami ........

Post by semmy »

samo da pohvalim mimim rad...japanke su divne a o nakitu da i nepricam.. :thumbup:
Soul_Sista

#6 Re: Volite li sami ........

Post by Soul_Sista »

*mima* wrote:....da nesto sebi prepravite.....napravite.....iskoristite.....kao npr.neki stari nakit koji moze da se upotrijebi za sandale...japanke....da kupite neki jeftin odjevni predmet i da ga prepravite......Prepravila sam japanke koje nisam mogla da nosim jer me zuljala guma i sad izgledaju super......jedne stare sandale upravo sad prepravljam....o nakitu da i ne pisem koji napravim od nekog starog...cak i bezveznog nakita..... :)
..aha, volim :D volila sam dok sam imala svoju gajbu :-)
bez zeze, imam masinu za sivanje i uglavnom sam na njoj sprovodila neke ideje. jednom sam od starih farmerki napravila torbu, davno je to bilo i ne bih je danas nosila :D kupovala sam materijala pa usivala jastucnice za jastuke na kaucu, od hlaca pravila suknju pa mi bila potijesna :D ,mijenjala dugmad na kaputu da dobije neki novi izgled :-)
sad razmisljam da se bacim u projekat da kao napravim korice za jednu knjigu koje zelim da se rijesim i to nekom poklonim (hvala na ideji @callmethebreezer) eto kao da je nesto malo orginalno :D
sa nakitom nisam puno nista prepravljala osim sto sam jednom od jedne fine narukvice kupljene u Grckoj napravila nausnice, bila je popucala i nisam je htjela baciti :-)
Irm@

#7 Re: Volite li sami ........

Post by Irm@ »

ja sam mislila da je nastavak ...sjediti na kafi :D pa odmah poletila da kazem kako ne volim..i bas me mrzi kad nekog cekam pa mi taj neko kaze da sjedem u kafic pa cekam..eto sta cu ja raditi sama sa sobom s kim da pricam.. ja sam jednostavno prebrbljiva osoba i ne volim ni kad sam kuci sama..dosadno mi :D
ugl nije to ta tema :oops: :D
a mima da te pitam..imam ja jedne japanke diiivne imaju po sebi plave cjetice..medjutim belaj te japanke raskrvare noge na mjestima gdje su ti cvjetici..sta da ucinim? :)
*mima*

#8 Re: Volite li sami ........

Post by *mima* »

Eeeeh...dohakala sam ja takvim japankama.... :D Kupila japanke u skechersu...obukla 3 puta i svaki put lije krv....htjela ih bacit.....Jedino kad bi vidjela te tvoje pa da znam sta moze da se tu uradi.
Irm@

#9 Re: Volite li sami ........

Post by Irm@ »

posudila sam ih prijateljici zazalila je :D pa eto poslije prvog maja jedino da ih slikam pa da ovako vidis :D
ja sam cak mislila nalijepiti selotejp ispod cvjetica svakog :D naravno to bas i nije bistra ideja i taaako :-D
*mima*

#10 Re: Volite li sami ........

Post by *mima* »

Moze....uslikaj ih...samo da vidim.....
Cholina_Lokica

#11 Re: Volite li sami ........

Post by Cholina_Lokica »

Irm@ wrote:posudila sam ih prijateljici zazalila je :D pa eto poslije prvog maja jedino da ih slikam pa da ovako vidis :D
ja sam cak mislila nalijepiti selotejp ispod cvjetica svakog :D naravno to bas i nije bistra ideja i taaako :-D
uzmi kakve samoljepljive spuzvice pa zalijepi ispod :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :run:
*mima*

#12 Re: Volite li sami ........

Post by *mima* »

Pogledaj sta moze da se uradi od obicne japanke..............

Image
Loulou

#13 Re: Volite li sami ........

Post by Loulou »

Mene je to oduvijek impresioniralo, ali...ništa od moje kreativnosti.
Jedino što sam uspjela (a bilo je to jako davno), jedne stare, bijele...pa, recimo špagerice (mada, nisu bile baš špagerice; više kao neke platnene baletanke) ukrasiti komadićima šarenog materijala odn. prišila tako da su izgledali kao neki cvjetići na njima... I stvarno su super izgledale, bile su originalne, svi su ih primjećivali... Nosila sam ih dok se nisu raspale :)
meri...

#14 Re: Volite li sami ........

Post by meri... »

ma svaka čast..oduševljena sam kreativnošću ;-)
aquarius_femme

#15 Re: Volite li sami ........

Post by aquarius_femme »

svaka cast kad imas zivaca :D ja sam ranije dok sam bila klinka cesto eksperimentisala sa stvarima, pocevsi od haljinica za barbike da bi na kraju sama sebi dizajnirala i sivala torbe koje niko nije imao a svi im se divili :) sad kako vrijeme ide, vise obaveza pritiska pa se slabo vremena ima.. nisam to radila bas dugoo
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16 Re: Volite li sami ........

Post by PipiDugaDevetka »

@mima, ukradi ovu ideju.
Image
Image
jedna tamo

#17 Re: Volite li sami ........

Post by jedna tamo »

*mima* wrote:Pogledaj sta moze da se uradi od obicne japanke..............

Image
morala sam doć da vidim
cool :thumbup:
Ma.Le.Na

#18 Re: Volite li sami ........

Post by Ma.Le.Na »

volim nesto napraviti
ne bas sto se tice sivanja jer mu nisam vicna..a i ne bi se usudila ni na japankama posebno eksperimentisati...strah bi me bilo da sta ne pokvarim :-) ...al volim nakit praviti
belaj mi je sto nemam vremena...nekako mi uvijek draze izaci van nego sjediti i praviti
jer kod mene to nije ono sad cu sjesti sat vremena i praviti i kvita
ja kad pocnem ne znam stat :roll:
bude to i po 4-5 sati u komadu
jednostavno se zaigram :lol:
malo me ebe i nabavka materijala...ono sto ja trazim nema i tako..
*mima*

#19 Re: Volite li sami ........

Post by *mima* »

A sta trazis od materijala......sta ti treba?
hocunecu

#20 Re: Volite li sami ........

Post by hocunecu »

ja ne vidim sliku :(
*mima*

#21 Re: Volite li sami ........

Post by *mima* »

Koju?
hocunecu

#22 Re: Volite li sami ........

Post by hocunecu »

tvoje prepravljene japanke
*mima*

#23 Re: Volite li sami ........

Post by *mima* »

Nisam te jos zavrsila
hocunecu

#24 Re: Volite li sami ........

Post by hocunecu »

bas me interesuje :)
ne volim uniformisanost
*mima*

#25 Re: Volite li sami ........

Post by *mima* »

Ni ja ne volim......postavit cu iduce sedmice.
Post Reply