Volite li sami ........
Moderator: anex
-
*mima*
#1 Volite li sami ........
....da nesto sebi prepravite.....napravite.....iskoristite.....kao npr.neki stari nakit koji moze da se upotrijebi za sandale...japanke....da kupite neki jeftin odjevni predmet i da ga prepravite......Prepravila sam japanke koje nisam mogla da nosim jer me zuljala guma i sad izgledaju super......jedne stare sandale upravo sad prepravljam....o nakitu da i ne pisem koji napravim od nekog starog...cak i bezveznog nakita..... 
- Pikaboo
#2 Re: Volite li sami ........
Uvjek mi je bilo super vidjeti osobe koje ne zele biti dio uniformisanosti,vec imaju te neke super ideje da od nicega naprave nesto unikatno i imaju svoj poseban stil u svemu.Jeste da nemam sta da trazim na ovoj temi jer nisam kreativna u ovome o cemu pises,al' vjerujem da je kompliment dobrodosao u svakom slucaju.
Umjetnici su posebni ljudi.
Podjeli slike svoje kreativnosti ako zelis.
Podjeli slike svoje kreativnosti ako zelis.
-
*mima*
#3 Re: Volite li sami ........
Ma nisam ja nikakav umjetnik....ali uvijek sam volila da ima nesto svoje......masinu za sivanje imam od malih nogu.....ali mi uvijek treba ideja.....tako da imam obicaj da "kradem" ideje.....Skoro sam otkrila kako da prepravim sandale...japanke i to me odusevilo...a nakita imam i previse ....
Morat cu uslikat i postavit....
- Pikaboo
#4 Re: Volite li sami ........
Moja tetka je nesto poput tebe.Uvjek je neke detalje dodavala na garderobu,obucu,tasne,nakit.Sjecam se kao djete,kupovala je neku zicu u cvjecarama.Zica je onako srebrne boje.Imala je neka posebna kljesta za savijanje te zice,i ona je od kojekakvih perlica i te zice ,pravila pravo super nausnice.Elem sve sto je kupila ili dobila,sutradan nije bilo u originalnom stanju,vec u njenom stilu,totalno unikatno,drugacije i super za pozelit.
Jedva cekam da vidim slike,i naravno da jesi umjetnik.Ko god stvara nesto ljepo svojim rukama ,za mene je umjetnik.Ostani originalna uvjek
Jedva cekam da vidim slike,i naravno da jesi umjetnik.Ko god stvara nesto ljepo svojim rukama ,za mene je umjetnik.Ostani originalna uvjek
- semmy
#5 Re: Volite li sami ........
samo da pohvalim mimim rad...japanke su divne a o nakitu da i nepricam.. 
- Soul_Sista
#6 Re: Volite li sami ........
..aha, volim*mima* wrote:....da nesto sebi prepravite.....napravite.....iskoristite.....kao npr.neki stari nakit koji moze da se upotrijebi za sandale...japanke....da kupite neki jeftin odjevni predmet i da ga prepravite......Prepravila sam japanke koje nisam mogla da nosim jer me zuljala guma i sad izgledaju super......jedne stare sandale upravo sad prepravljam....o nakitu da i ne pisem koji napravim od nekog starog...cak i bezveznog nakita.....
bez zeze, imam masinu za sivanje i uglavnom sam na njoj sprovodila neke ideje. jednom sam od starih farmerki napravila torbu, davno je to bilo i ne bih je danas nosila
sad razmisljam da se bacim u projekat da kao napravim korice za jednu knjigu koje zelim da se rijesim i to nekom poklonim (hvala na ideji @callmethebreezer) eto kao da je nesto malo orginalno
sa nakitom nisam puno nista prepravljala osim sto sam jednom od jedne fine narukvice kupljene u Grckoj napravila nausnice, bila je popucala i nisam je htjela baciti
- Irm@
#7 Re: Volite li sami ........
ja sam mislila da je nastavak ...sjediti na kafi
pa odmah poletila da kazem kako ne volim..i bas me mrzi kad nekog cekam pa mi taj neko kaze da sjedem u kafic pa cekam..eto sta cu ja raditi sama sa sobom s kim da pricam.. ja sam jednostavno prebrbljiva osoba i ne volim ni kad sam kuci sama..dosadno mi
ugl nije to ta tema
a mima da te pitam..imam ja jedne japanke diiivne imaju po sebi plave cjetice..medjutim belaj te japanke raskrvare noge na mjestima gdje su ti cvjetici..sta da ucinim?
ugl nije to ta tema
a mima da te pitam..imam ja jedne japanke diiivne imaju po sebi plave cjetice..medjutim belaj te japanke raskrvare noge na mjestima gdje su ti cvjetici..sta da ucinim?
-
*mima*
#8 Re: Volite li sami ........
Eeeeh...dohakala sam ja takvim japankama....
Kupila japanke u skechersu...obukla 3 puta i svaki put lije krv....htjela ih bacit.....Jedino kad bi vidjela te tvoje pa da znam sta moze da se tu uradi.
- Irm@
#9 Re: Volite li sami ........
posudila sam ih prijateljici zazalila je
pa eto poslije prvog maja jedino da ih slikam pa da ovako vidis
ja sam cak mislila nalijepiti selotejp ispod cvjetica svakog
naravno to bas i nije bistra ideja i taaako 
ja sam cak mislila nalijepiti selotejp ispod cvjetica svakog
- Cholina_Lokica
#11 Re: Volite li sami ........
uzmi kakve samoljepljive spuzvice pa zalijepi ispodIrm@ wrote:posudila sam ih prijateljici zazalila jepa eto poslije prvog maja jedino da ih slikam pa da ovako vidis
![]()
ja sam cak mislila nalijepiti selotejp ispod cvjetica svakognaravno to bas i nije bistra ideja i taaako
- Loulou
#13 Re: Volite li sami ........
Mene je to oduvijek impresioniralo, ali...ništa od moje kreativnosti.
Jedino što sam uspjela (a bilo je to jako davno), jedne stare, bijele...pa, recimo špagerice (mada, nisu bile baš špagerice; više kao neke platnene baletanke) ukrasiti komadićima šarenog materijala odn. prišila tako da su izgledali kao neki cvjetići na njima... I stvarno su super izgledale, bile su originalne, svi su ih primjećivali... Nosila sam ih dok se nisu raspale
Jedino što sam uspjela (a bilo je to jako davno), jedne stare, bijele...pa, recimo špagerice (mada, nisu bile baš špagerice; više kao neke platnene baletanke) ukrasiti komadićima šarenog materijala odn. prišila tako da su izgledali kao neki cvjetići na njima... I stvarno su super izgledale, bile su originalne, svi su ih primjećivali... Nosila sam ih dok se nisu raspale
-
meri...
#14 Re: Volite li sami ........
ma svaka čast..oduševljena sam kreativnošću 
-
aquarius_femme
#15 Re: Volite li sami ........
svaka cast kad imas zivaca
ja sam ranije dok sam bila klinka cesto eksperimentisala sa stvarima, pocevsi od haljinica za barbike da bi na kraju sama sebi dizajnirala i sivala torbe koje niko nije imao a svi im se divili
sad kako vrijeme ide, vise obaveza pritiska pa se slabo vremena ima.. nisam to radila bas dugoo
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#16 Re: Volite li sami ........
@mima, ukradi ovu ideju.

- jedna tamo
- Ma.Le.Na
#18 Re: Volite li sami ........
volim nesto napraviti
ne bas sto se tice sivanja jer mu nisam vicna..a i ne bi se usudila ni na japankama posebno eksperimentisati...strah bi me bilo da sta ne pokvarim
...al volim nakit praviti
belaj mi je sto nemam vremena...nekako mi uvijek draze izaci van nego sjediti i praviti
jer kod mene to nije ono sad cu sjesti sat vremena i praviti i kvita
ja kad pocnem ne znam stat
bude to i po 4-5 sati u komadu
jednostavno se zaigram
malo me ebe i nabavka materijala...ono sto ja trazim nema i tako..
ne bas sto se tice sivanja jer mu nisam vicna..a i ne bi se usudila ni na japankama posebno eksperimentisati...strah bi me bilo da sta ne pokvarim
belaj mi je sto nemam vremena...nekako mi uvijek draze izaci van nego sjediti i praviti
jer kod mene to nije ono sad cu sjesti sat vremena i praviti i kvita
ja kad pocnem ne znam stat
bude to i po 4-5 sati u komadu
jednostavno se zaigram
malo me ebe i nabavka materijala...ono sto ja trazim nema i tako..
-
hocunecu
#22 Re: Volite li sami ........
tvoje prepravljene japanke
-
hocunecu
#24 Re: Volite li sami ........
bas me interesuje
ne volim uniformisanost
ne volim uniformisanost