Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Drugarice Meldina, ovo se i nije slusalo u moje vrjeme. Ljepa narodna pjesma. Zalim sto nije bilo ovako divnih Bosansko-Hercegovackih pjesama u vrjeme stvaranja zajednicke Jugoslavije.
Za mene je Sarajevo jos uvjek "Centar svijeta" ili "Centar dunjaluka" sto bi bosanci volili reci.
nisam poslusao pjesmu, ali nekako me podjeti na onu: ja bih svjetlo zvao mrakom, da te nije Alija. covjek ispade ulicna rasvjeta
da me ova ne bi odmah napadala, a hoce kao da geldam, nista licno:)(prema Aliji)
Ne volim Aliju.
Ne volim Tudzmana.
Ne volim Milosevica.
Redosljed je slucajan a Alija je prvi jer je tema o njemu. A inace nekako mi rame uz rame sva trojica, samo sto Tudzo i Aljo sad igraju saha negdje gore i smiju se Milosevicu i cekaju da im se haver pridruzi
Tebi su znaci oni svi isti...
A volis li SHUPKA Sharon-a, al onako iskreno?
Pa da ti nebi Alije vjerovatno bi bila zguzena od strane hrabrih boraca vojske RS, ako nisi pobjegla na vrijeme.Ili si mozda bila na "Jugoslovenskoj strani" cijelo vrijeme...
rajvosa, da svi su mi isti, jer da nije njih trojice meni ne bi moji najmiliji izginuli. Da je bio ko sposobniji od alije smrdalije da se suprostavi Tudzmanu i Milosevicu moji bi bili zivi jer bi mi puno lakse prosli. Iz tog razloga su mi isti, alija jer nije imao mozga, ova dvojica jer su ga imali i previse da zgaze takvog misa kao sto je alija smrdalija bio.
I boli me briga za tvoje pokusaje da me uvrijedis, nije ti poslo za rukom samo je puno reklo o tebi - another simple mind only - a vec navikoh na takve. Kao gljive poslije kise
Zar tak brat na sestru ? Drug na druga ?
Pa cemu to ? Dajmo se urazumiti draga braco.
Mnogo je mrznje na ovome forumu, pa nemojte jos i vi pocinjati.
LJudi poginuli u bratoubilackom ratu a vi ih skrnavite.
Nezasluzuju to.
Nego ima jedna radna akcija drugovi omladinci ...
hananah wrote:rajvosa, da svi su mi isti, jer da nije njih trojice meni ne bi moji najmiliji izginuli. Da je bio ko sposobniji od alije smrdalije da se suprostavi Tudzmanu i Milosevicu moji bi bili zivi jer bi mi puno lakse prosli. Iz tog razloga su mi isti, alija jer nije imao mozga, ova dvojica jer su ga imali i previse da zgaze takvog misa kao sto je alija smrdalija bio.
I boli me briga za tvoje pokusaje da me uvrijedis, nije ti poslo za rukom samo je puno reklo o tebi - another simple mind only - a vec navikoh na takve. Kao gljive poslije kise
hananah wrote:rajvosa, da svi su mi isti, jer da nije njih trojice meni ne bi moji najmiliji izginuli. Da je bio ko sposobniji od alije smrdalije da se suprostavi Tudzmanu i Milosevicu moji bi bili zivi jer bi mi puno lakse prosli. Iz tog razloga su mi isti, alija jer nije imao mozga, ova dvojica jer su ga imali i previse da zgaze takvog misa kao sto je alija smrdalija bio.
suosjecam sa tobom i tvojom boli za najmilijima ali ipak ih neko dovede na vlast.i sam sam jedna od zrtava te politike,medjutim nisu bosanci bili za rat i nisu bosanci presli preko drine da kolju,zare i pale.
Inace joj je pravi naziv: "Alija iz trezoru porucuje",
ali su oni komunisti i SDP-ovci nesto muckali sa rijecima i sada je
pjesma takva kakva je. . Radnja pjesme se odvija u BiH, toliko za uvod,
da ne bi ispalo negdje drugo.
rajvosa4ever wrote:Tebi su znaci oni svi isti...
Pa da ti nebi Alije vjerovatno bi bila zguzena od strane hrabrih boraca vojske RS, ako nisi pobjegla na vrijeme.Ili si mozda bila na "Jugoslovenskoj strani" cijelo vrijeme...
Papak, sto tebe neko ne zg..zi, da se malo opametis i ne baljezgas?
Iz trezora Narodne banke se najbolje brani i cuva narod.
rajvosa4ever wrote:Tebi su znaci oni svi isti...
Papak, sto tebe neko ne zg..zi, da se malo opametis i ne baljezgas?
Iz trezora Narodne banke se najbolje brani i cuva narod.
A gdje je trebo da bude,mozda da cuva strazu na Darivi ili sta.Ne pisi gluposti Kekec i usput obiso je linija vise nego mnogi nam komandanti.
I neznam sto ti je ovaj rajvosa4ever papak a hananah sa onako primitivnim i prostim komentarom nije.
Ili da se podijelimo pa da se onda fino pljujemo i vrijedjamo,ako je to cilj foruma
Inace joj je pravi naziv: "Alija iz trezoru porucuje",
ali su oni komunisti i SDP-ovci nesto muckali sa rijecima i sada je
pjesma takva kakva je. . Radnja pjesme se odvija u BiH, toliko za uvod,
da ne bi ispalo negdje drugo.
Kako ja razumijem pjevaju o Titi
Tebi je on toliko dobar razumijem ali nije ti preci od Alije on ni Bosanac nije bio
Da, reaktor, glupa sam kao i svi oni koji su "zalutale" ovcice i ne slijede svoga ovna. Kad mi neko kaze da sam glupa jer ne volim aliju ja kazem "slavit cu glupost" i prihvatit cu to kao komplimenat.
U potpisu
ovcica koja ne pripada toru
hananah wrote:Da, reaktor, glupa sam kao i svi oni koji su "zalutale" ovcice i ne slijede svoga ovna. Kad mi neko kaze da sam glupa jer ne volim aliju ja kazem "slavit cu glupost" i prihvatit cu to kao komplimenat.
U potpisu
ovcica koja ne pripada toru
hahahah, upravo o tome ti i govorim, damama samo komplimente dajem
suosjecam sa tobom i tvojom boli za najmilijima ali ipak ih neko dovede na vlast.i sam sam jedna od zrtava te politike,medjutim nisu bosanci bili za rat i nisu bosanci presli preko drine da kolju,zare i pale.
ne dirajte hahahah, nije ona kriva sto je glupa
jadna majko svoja