Jeli moguće spasiti vezu i kako?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Dupli_skalp

#1 Jeli moguće spasiti vezu i kako?

Post by Dupli_skalp »

... :run:
Last edited by Dupli_skalp on 18/05/2018 21:47, edited 2 times in total.
callmethebreeeze

#2 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by callmethebreeeze »

iz vlastitog iskustva mogu reci da je komunikacija broj jedan. otvorena prica naravno ne znaci da ces vezu spasiti, iako se manji problemi tim putem daju otkloniti, vecm ti/vam moze pomoci da skontate da niste jedno za drugo, a i to je bolje skontati prije nego kasnije.

a u svakoj vezi imas uspona i padova, ne bi valjalo da se nista ne desava, samo mozda ne treba odmah prekidati, ako se bas ne radi o velikom belaju.
statix

#3 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by statix »

Zapali dzoju i iskuliraj... ako ne dodje sama, nije vrijedno ganjati. Ako ona trazi prostora ili je ohladila ne treba forsirati, jer samo ispadamo dosadni i podcjenjujemo sebe u ocima partnera.

S druge strane, ima situacija kad treba biti tvrdoglav i uporan, jer zena (djevojka) zeli da osjeti koliko ti je stalo do nje, i tada ne trebas da kalkulises i kuliras. Naravno ovo mora biti praceno i biti produkt tvojih emocija i strasti prema njoj, a ne nesto sto radis jer ti razum tako govori.

Obicno kazu postupi kako osjecas u srcu, ali to je izlizana fraza, jer treba malo mucnut i glavom ako primjetimo neke promjene kod partnera, sto ne mora uopste znaciti da dolazi kraj vezi, a nadovezuje se na prvu recenicu. Komunikacija je svakako bitna u prevazilazenju problema, ali ne nuzna, tacnije partner mora sam rascistiti neke stvari sa sobom.
Officer Crabtree

#4 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by Officer Crabtree »

jebes vazu, vazno je spasiti cvijece
Ghost_Rider_XXX

#5 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by Ghost_Rider_XXX »

Govoreći iz vlastitog iskustva JOK.
Ako to više nije to mislim da nema svrhe mučiti se u takvoj vezi.
Veza se mora njegovati, ali kad dodje do trenutka reanimacije na CUM-u, onda je to Time to say goodbye i goodluck.
Ako se neke stvari i izglade to samo produžava neizbježno.
Na kraju se probudiš i skontaš da su prošle godine, a ti si jako nesretan/a, i onda je definitivno razlaz u nekim slučajevima to bude onako epski popračeno salvom epiteta koji najednom iz deminutiva postanu augmentativ i... hebi ga.
Officer Crabtree

#6 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

pa kad veza zapadne u problem, ili necim bude narusena (prevara i sl), onda je ne mozes ponovo vratiti u prethodni oblik (pretvarati se da nije nikad doslo do problema)...

al mozes sacuvati vas dvoje...

prim.prev. Officer Crabtree
Officer Crabtree

#7 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

jebiga moro sam radit sa vazama...

da si to poredila sa razbijenom casom tu sam imao vece mogucnosti
(ne)forumas

#8 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by (ne)forumas »

ima jedna fina pjesma od zdravka colica... produzi dalje...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#9 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by ladyblue18 »

Ocisceno, i otvoreno na zahtjev autora.
Dupli_skalp

#10 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by Dupli_skalp »

callmethebreeeze wrote:iz vlastitog iskustva mogu reci da je komunikacija broj jedan. otvorena prica naravno ne znaci da ces vezu spasiti, iako se manji problemi tim putem daju otkloniti, vecm ti/vam moze pomoci da skontate da niste jedno za drugo, a i to je bolje skontati prije nego kasnije.
ali kako se postaviti u situacijama kad npr. druga strana izbjegava iskren i otvoren razgovor, nekim frazama tipa "molim te da sad o tom ne pričamo, nije pravo vrijeme za takav razgovor..." i sl.?

ili npr. kad nastoji da što prije "smlati" takav razgovor raznoraznim fazonima tipa "sve je ok, pogrešno tumačiš, nema nikakvih problema, čini ti se, .." itd, itd?
Dupli_skalp

#11 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by Dupli_skalp »

Ghost_Rider_XXX wrote:Govoreći iz vlastitog iskustva JOK.
pa i iz mog isto :). zato sam i otvorio temu, da vidim jeli nekom pošlo za rukom i kako.
radiostar

#12 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by radiostar »

eyesburn wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Govoreći iz vlastitog iskustva JOK.
pa i iz mog isto :). zato sam i otvorio temu, da vidim jeli nekom pošlo za rukom i kako.

ja poznajem slucaj gdje ljudi svjesno nece da vide problem da bi spasili vezu. jednostavno ga ignorisu. ne oni kod kojih je problem, vec druga strana.
Omerovim_Koracima

#13 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by Omerovim_Koracima »

Pa nije vojnik Rajan... Nastavis dalje,to je to.
dr.Gonzo

#14 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by dr.Gonzo »

pa i iz mog isto . zato sam i otvorio temu, da vidim jeli nekom pošlo za rukom i kako.
Da se tuspasim, i ja bih rado da cujem kako ljudi to uspjevaju. Emotivne sado-mazo veze se ne pikaju.
Garden of illusion

#15 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by Garden of illusion »

Mislim da je moguće spasiti vezu samo ako su obje strane zainteresovane za "spasavanje" i ako su oba partnera svjesna da postoji neki problem. I samo razgovor,razgovor i razgovor, ništa više. Ako druga strana neće da sluša i priča o problemu , digneš ruke od svega i nađeš nekoga ko hoće i da sluša i da rješava probleme u vezi. I rahat :)
Katy

#16 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by Katy »

Naidju krize u svakoj vezi.
Kako kazu....
...cak i ono sto najvise volis moras pustiti...ako se vrati bilo je oduvjek tvoje...ako se ne vrati...onda te nikad iskreno nije ni htjelo.
Nema spasavanja veze ako zelja za tim spasavanjem nije obostrana.Mislim da je tu sva mudrost.
River_isle

#17 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by River_isle »

razgovor je jedino sto vidim kao rjesenje - direktno postaviti pitanje bez donosenja pretpostavki jer cesto mogu biti pogresne. od velike vaznosti je sposobnost druge osobe da bude iskrena, al tu garancije nemas - zadovoljiti se odgovorom i jednostavno move on bez daljnih dubioznih misli je najbolje rjesenje.
ako je doslo do zahladjenja (kada pobijes potvrdu da je tako) ne vidim smisao spasavanja takve veze; medjutim ukoliko je doslo do pomanjkanja paznje, naklonosti ,i sl sto se manifestuje kao distanciranje,iz nekih drugih razloga koji nemaju uzrok u vama kao paru - onda je razgovor dobar nacin da spasi veza, a vas dvoje povezete na jos jednom nivou.
callmethebreeeze

#18 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by callmethebreeeze »

eyesburn wrote:
callmethebreeeze wrote:iz vlastitog iskustva mogu reci da je komunikacija broj jedan. otvorena prica naravno ne znaci da ces vezu spasiti, iako se manji problemi tim putem daju otkloniti, vecm ti/vam moze pomoci da skontate da niste jedno za drugo, a i to je bolje skontati prije nego kasnije.
ali kako se postaviti u situacijama kad npr. druga strana izbjegava iskren i otvoren razgovor, nekim frazama tipa "molim te da sad o tom ne pričamo, nije pravo vrijeme za takav razgovor..." i sl.?

ili npr. kad nastoji da što prije "smlati" takav razgovor raznoraznim fazonima tipa "sve je ok, pogrešno tumačiš, nema nikakvih problema, čini ti se, .." itd, itd?
moje misljenje je da se onda ocito ne kontate, i to nije dobar znak.
:-) :-)
naravno, ne mislim da se stalno o svemu treba razglabati i da se sve mora do jaja analizirati. nekada se treba i mora cutati i da insanu bude fino, ali kad se stalno suti i izbjegava razgovor onda je to vec problem.
Dupli_skalp

#19 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by Dupli_skalp »

jednu zanimljivu tezu je iznio/la garden of illusion - sposobnost i drugog partnera da uvidi da postoji problem i spremnost za razgovor o istom. šta u situacijama ako ta druga strana kod koje je problem poziv na razgovor o istom doživljava/predstavlja kao svojevrsni pritisak? i na neki način očekuje da ignorišete neke znakove, jer kao problema nema?

šta ako osoba izbjegava razgovor iz straha od vlastite iskrenosti i mogućnosti da izgubi partnera ako ponudi odgovor koji nije očekivan/zadovoljavajući?
Loulou

#20 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by Loulou »

eyesburn wrote:...
šta u situacijama ako ta druga strana kod koje je problem poziv na razgovor o istom doživljava/predstavlja kao svojevrsni pritisak? i na neki način očekuje da ignorišete neke znakove, jer kao problema nema?

šta ako osoba izbjegava razgovor iz straha od vlastite iskrenosti i mogućnosti da izgubi partnera ako ponudi odgovor koji nije očekivan/zadovoljavajući?
Ovdje se postavlja filozofsko pitanje: kako razgovarati ako nemaš sugovornika?
:D
Garden of illusion

#21 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by Garden of illusion »

eyesburn wrote:jednu zanimljivu tezu je iznio/la garden of illusion - sposobnost i drugog partnera da uvidi da postoji problem i spremnost za razgovor o istom. šta u situacijama ako ta druga strana kod koje je problem poziv na razgovor o istom doživljava/predstavlja kao svojevrsni pritisak? i na neki način očekuje da ignorišete neke znakove, jer kao problema nema?

Evo ovako : Ja pitala on skretao s teme i više puta tako, pa ja onda ušutila, kontam ma pravim od muhe slona i išlo tako neko vrijeme...Ali, problem ostao u meni, jeo me iznutra, na kraju stisnula i direktno mu postavila pitanje,bilo je ili pričaj ili... i da, dobila najgori mogući odgovor... Pa ??? Nismo više zajedno naravno , i da bolilo je ,itekako, ali iskreno, više bih voljela da mi je odgovorio kad sam prvi put pitala, tad bi imao moje poštovanje, ovako ne. I zato kažem da oboje u vezi trebaju znati da postoji problem i razgovarati o njemu ,jer onda oboje znaju na čemu su, pa uzmi ili ostavi.
wish

#22 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by wish »

Evo ovako : Ja pitala on skretao s teme i više puta tako, pa ja onda ušutila, kontam ma pravim od muhe slona i išlo tako neko vrijeme...Ali, problem ostao u meni, jeo me iznutra, na kraju stisnula i direktno mu postavila pitanje,bilo je ili pričaj ili... i da, dobila najgori mogući odgovor... Pa ??? Nismo više zajedno naravno , i da bolilo je ,itekako, ali iskreno, više bih voljela da mi je odgovorio kad sam prvi put pitala, tad bi imao moje poštovanje, ovako ne. I zato kažem da oboje u vezi trebaju znati da postoji problem i razgovarati o njemu ,jer onda oboje znaju na čemu su, pa uzmi ili ostavi.[/quote]

Imala slicnu situaciju :sad: Ja insistirala na tom razgovoru... Znala sam da nesto ne stima. Pitala se sta se moze desiti u 3 dana da se neko promjeni toliko... Shvatila da je dosao kraj. Sjela isplakala se. Nisam zeljela da mu olaksam da ja kazem gotovo je. Ako nista nek se namuci oko toga. I nije se puno namucio stvorila sam idealne uslove za online razgovor jer ocito nije mogao da izusti ista. Sad sve gotovo. Nemoguce je spasiti bilo sta bez spremnosti druge strane na razgovor a razgovor je kljucan.
Dupli_skalp

#23 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by Dupli_skalp »

čitajući dosadašnje postove, čini se da niko razgovorom nije uspio spasiti vezu, nakon što su kod partnera primjetili neke sumnjive znake.

također, iz prethodnih postova ispada jasno da je i sam tajming insistiranja na razgovoru veoma bitan, a to sam već i napisao u uvodnom postu. ako se stvar "zapusti", tu očigledno nema spasa.

ono što me "brine" jeste da se dosad niko ko je uspio spasiti vezu nije javio.
radiostar

#24 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by radiostar »

eyesburn wrote:čitajući dosadašnje postove, čini se da niko razgovorom nije uspio spasiti vezu, nakon što su kod partnera primjetili neke sumnjive znake.

također, iz prethodnih postova ispada jasno da je i sam tajming insistiranja na razgovoru veoma bitan, a to sam već i napisao u uvodnom postu. ako se stvar "zapusti", tu očigledno nema spasa.

ono što me "brine" jeste da se dosad niko ko je uspio spasiti vezu nije javio.
prvo moras definisati sta znaci 'spasiti vezu'? drugo, kad kazes 'veza' jel mislis na vezu bez braka ili bilo koju vezu?
zelenashica

#25 Re: Jeli moguće spasiti vezu?

Post by zelenashica »

Veza se može spasiti gotovo uvijek...ali je pitanje koliko vidljiv ostaje čvor nakon vezanja puknutog :wink:
Post Reply