kasko osiguranje za polovna auto vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
komsija123

#1 kasko osiguranje za polovna auto vozila

Post by komsija123 »

koliko kosta kasko osiguranje za polovno vozilo fabija vrijednost oko 9.000KM i u kojoj osiguravajucoj kuci je najpovoljnije, i kakav je nacin placanje moze li u rate, ugovara li se za godinu ili vise godina obzirom da nam je potrebno kasko za kupovine auta na leasing od 3 godine. hvala
maxell_sarajevo

#2 Re: kasko osiguranje za polovna auto vozila

Post by maxell_sarajevo »

Ako prvi put uplacujes kasko osiguranje mislim da auto mora biti mlađe od pet godina, nisam 100% siguran, al sam ja tako cuo.
Evo ja placam u Grawe osiguranju kasko svaka tri mjeseca po 80km, isplatljivije mi je nego kad sam imao u Sarajevo osiguranju gdje se mjesecno rate obracunavaju.Kasko se ugovara na godinu dana vecinom kad reigistrujes auto uplatis i kasko osiguranje.
iceman ze

#3 Re: kasko osiguranje za polovna auto vozila

Post by iceman ze »

jaranu su procjenili auto kataloski, Mondeo, 2004.godina, placa ratu oko 100 km svaki mjesec. :-)
DoradO

#4 Re: kasko osiguranje za polovna auto vozila

Post by DoradO »

komsija123 wrote:koliko kosta kasko osiguranje za polovno vozilo fabija vrijednost oko 9.000KM i u kojoj osiguravajucoj kuci je najpovoljnije, i kakav je nacin placanje moze li u rate, ugovara li se za godinu ili vise godina obzirom da nam je potrebno kasko za kupovine auta na leasing od 3 godine. hvala

kod obracuna kasko premije se uzima novonabavna cijena vozila bez carine, mozes na rate, kvartalno itd... starost vozila ne igra nikakvu ulogu bar tamo gdje ja radim... :) mozes mi se javiti na pp za detaljnije info! poz
hare_mne

#5 Re: kasko osiguranje za polovna auto vozila

Post by hare_mne »

a koja je procedura kod polovnog automobila koje je vec imalo kasko ali sad na drugo lice za isto auto...i ko vrsi procjenu kako to ide..kako to ide detaljno..pozz?
drndalo

#6 Re: kasko osiguranje za polovna auto vozila

Post by drndalo »

Isto kao da je stari gazda nastavio, startni podatak je cijena novog takvog auta, ako ima faktura onda to, ako nema, katalog sa procjenjenom cijenom... Pa umanjenja za starost i nenaplate steta...
hare_mne

#7 Re: kasko osiguranje za polovna auto vozila

Post by hare_mne »

aaha...a reci mi i jaran je htio kasko...ali on ima neko malo kao oštećenje na blatobranu sa zadnje strane ...kako to ide...kakva je t procedura
drndalo

#8 Re: kasko osiguranje za polovna auto vozila

Post by drndalo »

Ljudi slikaju foto aparatom stanje auta prije osiguranja, pa onda to ostecenje ne mozes naplatiti kasnije...
Post Reply