Problemi sa ključevima i novim vratima !

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Baba_Droga

#1 Problemi sa ključevima i novim vratima !

Post by Baba_Droga »

Zdravo svima :)

Imam jedan veliki problem, a trenutno ste vi dragi forumasi jedine osobe koje mi mozete pomoći, jer oko mene nema niko :)
Naime kupila sam nova vrata, i uz njih je doslo nekih 8 kljuceva. (5 +2+1) Medjutim, kljucevi kao da su blokirani. U kesici sa njima dosla je mala "cedulja" :) gdje pise sledece:

USE CAUTION
1. B keys are used some other persons;
2. The key C and A keys ai used Masters and Bosses;
3. The key C is put into the lock body and circumgyrated, B keys are invalidated,

MARK
1: Please inspect A keys and the key C od allvalidity;
2: Before the master using it, it's tabooed to attempt to use the key C to open the lock.

Eh to sve sto pise na engleskom mene zbunjuje... :-)

Moze li mi neko pomoci???

Hvala :-)
starii

#2 Re: Problemi sa ključevima i novim vratima !

Post by starii »

jel ne mozes uci il ne mozes izaci iz stana :)

mislim da ti je kljuc B za npr. majstore (das im taj kljuc i oni ti rade po stanu i kad zavrse ti ubacis kljuc A ili C i onda se ponistava kljuc B i sa njim se vise ne mogu otvoriti vrata....mislim da prvo otvaras sa kljucem C...

gdje si kupila vrata?
ekola

#3 Re: Problemi sa ključevima i novim vratima !

Post by ekola »

Vrata koriste AB sistem brava,odnosno u tvom slucaju ABC....
Kod AB brava B set kljuceva kojih obicno ima dva,su servisni kljucevi koji se koriste prilikom ugradnje ili ako su vrata postavljena u toku renoviranja stana pa da mozete rahat dati jedan kljuc majstoru za koji se poslije ne morate brinuti dali ce vam ga vratiti....
A set su glavni kljucevi i prilikom upotrebe jednog kljuca iz A seta,kljucevi iz seta B se automatski ponistavaju i ne mogu se vise koristiti jer brava preuzima kodove sa kljuceva iz A seta....
EH sada,u tvom slucaju je za nijansu drugacija situacija jer koliko vidim set C koji se ima jedan kljuc ima tu funkciju da prekodira bravu i pripremi je za koristenje seta A.....
Ukratko,uzmes taj jedan kljuc(SET C) jednom zakljucas i odkljucas vrata sa unutrasnje i vanjske strane i nakon toga ti ostaje tih pet kljuceva za upotrebu....Set B(2 kljuca) bi najbolje bilo baciti da nebi neko greskom uzeo neki od tih kljuceva i ostao ispred vrata jer ih nebi mogao otvoriti sa njima....
Pokusajte uraditi ovim redoslijedom pa da vidimo sta je i jeli sve ok i sta je dalje ciniti ili kontaktirajte firmu koja vam je prodala i ugradila vrata.... :thumbup:
Baba_Droga

#4 Re: Problemi sa ključevima i novim vratima !

Post by Baba_Droga »

ekola wrote:Vrata koriste AB sistem brava,odnosno u tvom slucaju ABC....
Kod AB brava B set kljuceva kojih obicno ima dva,su servisni kljucevi koji se koriste prilikom ugradnje ili ako su vrata postavljena u toku renoviranja stana pa da mozete rahat dati jedan kljuc majstoru za koji se poslije ne morate brinuti dali ce vam ga vratiti....
A set su glavni kljucevi i prilikom upotrebe jednog kljuca iz A seta,kljucevi iz seta B se automatski ponistavaju i ne mogu se vise koristiti jer brava preuzima kodove sa kljuceva iz A seta....
EH sada,u tvom slucaju je za nijansu drugacija situacija jer koliko vidim set C koji se ima jedan kljuc ima tu funkciju da prekodira bravu i pripremi je za koristenje seta A.....
Ukratko,uzmes taj jedan kljuc(SET C) jednom zakljucas i odkljucas vrata sa unutrasnje i vanjske strane i nakon toga ti ostaje tih pet kljuceva za upotrebu....Set B(2 kljuca) bi najbolje bilo baciti da nebi neko greskom uzeo neki od tih kljuceva i ostao ispred vrata jer ih nebi mogao otvoriti sa njima....
Pokusajte uraditi ovim redoslijedom pa da vidimo sta je i jeli sve ok i sta je dalje ciniti ili kontaktirajte firmu koja vam je prodala i ugradila vrata.... :thumbup:
E vala ovo je bas kao nacrtano...a tako mi je bilo i potrebno :)))) Hvala ti puno...Sve sam tako uradila...i sada fukncionise :) HVALA...

@ starii 'fala i tebi puno....vrata su tek zamjenjena, pa me zbunilo sve ovo sa kljucevima :)

Eh sad mi je lakse :) Pozz i hvala
ekola

#5 Re: Problemi sa ključevima i novim vratima !

Post by ekola »

:thumbup:
Baba_Droga wrote:
ekola wrote:Vrata koriste AB sistem brava,odnosno u tvom slucaju ABC....
E vala ovo je bas kao nacrtano...a tako mi je bilo i potrebno :)))) Hvala ti puno...Sve sam tako uradila...i sada fukncionise :) HVALA...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

@ starii 'fala i tebi puno....vrata su tek zamjenjena, pa me zbunilo sve ovo sa kljucevima :)

Eh sad mi je lakse :) Pozz i hvala
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
zikicastevens

#6 Re: Problemi sa ključevima i novim vratima !

Post by zikicastevens »

Da li se moze ponovo osposobiti ovi kljucevi za majstore ( B ) ?
kojeime

#7 Re: Problemi sa ključevima i novim vratima !

Post by kojeime »

Mene interesuje ko je proizveo ta vrata i kljuceve?

Razlog je ta ceduljica, to jeste uputstvo za upotrebu. Iako su koristene Engleske rijeci i jezik, stil pisanja je takav da vjerujem da je to napisao neko ko Engleski zna veoma malo i lose.
ekola

#8 Re: Problemi sa ključevima i novim vratima !

Post by ekola »

zikicastevens wrote:Da li se moze ponovo osposobiti ovi kljucevi za majstore ( B ) ?
To nije moguce...jedina mogucnost je da nabavite novi cilindar sa novim setovima kljuceva...
Post Reply