Novi Gibonnijev album !
Moderator: _BataZiv_0809
- Van Halen
#1 Novi Gibonnijev album !
Nedavno je u prodaju izašao novi album velikog majstora. Radi se o Zlatanu Stpišiću Gibonniju. Da li ste imali priliku da ga poslušate, kakvi su utisci?
-
foreigndude
#2 Re: Novi Gibonnijev album !
I te kakav majstor. Album je posve drugaciji od svih prethodnih, i po aranzmanima i po sveukupnom stilu. Rukopis, narafski, ostaje i dalje prepoznatljiv i jedinstven. Na prvih nekoliko slusanja sam bio u nekakvoj "krizi" jer nisam ocekivao ovaj novi zvuk, ali sto ga vise slusam, postaje mi bolji, kao sto biva sa svim njegovim albumima.
Od mene FAJV STARS!

Od mene FAJV STARS!
- paja patak
#3 Re: Novi Gibonnijev album !
on je car
nisam stigla jos "uhvatit" njegov novi album
, al imam i cula sam sve dosad 
nisam stigla jos "uhvatit" njegov novi album
-
foreigndude
- paja patak
- Van Halen
#6 Re: Novi Gibonnijev album !
Evo preslušao sam ga nekoliko puta, i fakat stoji to da je ispočetka možda nekako manje slušljiv. međutim, sa svakim novim slušanjem vidi se da mjastor ostaje majstor. Album je po meni bolji od prošlog "Unca fibre".
- Better Man
#7 Re: Novi Gibonnijev album !
S novim albumom Gibonni je ponovo pomjerio granice i napravio još jedan izvrstan album.
"Dušom prolaze tihe jeseni
draga proljeća zlatnih boja
blagoslovi me i dozvoli mi
da se oprosti duša moja..."
Šta reči na ove stihove nego genijalno.
Prošli album Unca Fibre je bio njegov najmračniji album i za mene lično istinsko remek djelo i zasigurno njegov najbolji album. S novim je nastavio da ide naprijed i da pomjera granice kao što već napisah. Pjesme Zamoli me(Možda Ti je ispod časti), Vesla na vodi, Vrata do nas, Vrata moje sestre su prava mala remek djela, a tu je i prvi singl Žeđam za koju je urađen izvrstan spot (spot ima malo Pink Floyd elemenata).
"Dušom prolaze tihe jeseni
draga proljeća zlatnih boja
blagoslovi me i dozvoli mi
da se oprosti duša moja..."
Šta reči na ove stihove nego genijalno.
Prošli album Unca Fibre je bio njegov najmračniji album i za mene lično istinsko remek djelo i zasigurno njegov najbolji album. S novim je nastavio da ide naprijed i da pomjera granice kao što već napisah. Pjesme Zamoli me(Možda Ti je ispod časti), Vesla na vodi, Vrata do nas, Vrata moje sestre su prava mala remek djela, a tu je i prvi singl Žeđam za koju je urađen izvrstan spot (spot ima malo Pink Floyd elemenata).
-
foreigndude
#8 Re: Novi Gibonnijev album !
Ne znam jeste li vidjeli ovaj snimak sa promocije u Sloveniji, totalno opustena atmosfera i zajebancija. Nesto sto se ne vidi kod Gibonnija svaki dan...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4qg_frxrCHM [/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4qg_frxrCHM [/youtube]