krusty wrote:Max Bunker wrote:
Sto se tice drotova, ako si moralista i legalista, fino, trebao si nazvati obliznju policijsku stanicu i informisati ih o tome sta im rade "kolege".
fakat to je jako interesantno svi se tako svega nagledaju i onda kasnije to pisu na forumu i kritikuju stanje u drzavi i ocekuju promjene i sankcije a nikome ne padne na pamet da takvo nesto prijavi...
Prije par noci odpratio ja djevojku do kuce, i vracam se pjeske prema svojoj kuci... i na pola puta, znam mjesto gdje obicno bude patrola... Uglavnom, kako idem tom mjestu, vidim parkirano auto sa prejakim i previsoko podignutim svjetlima... Vidim i da auta koja idu u susret usporavaju i kroz stakla se vidi da vozaci "dizu rike da malo prekriju oci od tog svjetla"... Pridjem na 30tak metara i tek vidim da je to patrola policije... Duga svjetla nisu, ali su kratka previsoko podignuta... I u najboljoj namjeri pridjem i obratim se policajcu lijepo fino i kulturno i kazem mu da su svjetla previsoka, i da pravo smeta te da "udara" u oci... Dobih isto tako "kulturan" odgovor "Kad budes sofer, stani pa reci da ti smetaju. Prosuzi dalje"... Posto vec imam znimljivih situacija sa doticnim policajcem(u junu, julu i augustu kad su bile suše sam placao kazne za prljave tablice

, platio kaznu jer sam vozio biciklo bez kacige, a doticni policajac je bio na motoru i to bez kacige i sl), produzim dalje te nazovem 122 i kazem covjeku koji se javio sta je bilo, morao sam se i prestaviti i sve kako vec ide... Cekao sam 15 minuta da vidim da li ces ih neko kontaktirati preko motorole, mobitela... I nista.... Tako da sam tada drugi put pojeo govno po pitanju pozivanja centrale...
Prvi put mi se desilo prosle godine... Setao sa djevojkom, a ispred mene, nekim 5 metara, isle dvije zene i malo djete... Isli troruarom najnormalnije, i neki pjani lola, je skrenuo na trotuar, pokupilo zenu i stalo 20tak metara dalje... Prisao sam do zene, krv je sikljala iz glave, jer je glavom udarila od asfalt... Zvao hitnu, pa potom policiju, i govorim lijepo fino onom na centrali: "Ispred banke, 30 metara od stanice, auto je udarilo zenu, osoba u autu ne izlazi i mogla bi pobjeci... Registraciju sam zapamtio, hitna dolazi... i onda sam morao da dam sve licne podatke: ime, prezime, ime oca, adresu... Da bi nakon sto sam izdiktirao na svoju volju i u huji, i maticni broj spustio slusalicu... Nakon 10 minuta gegaju se 2 policajca i kunem se da su minutu prelazili tih 30 metara (sa mjesta udesa sam vidjeo stanicu)...
Doduse, Breza je u pitanju, ali isto je to sve