Oglasi-posao---

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#1 Oglasi-posao---

Post by vješalica »

.
Last edited by vješalica on 02/04/2013 10:07, edited 1 time in total.
kido

#2 Re: Oglasi-posao---

Post by kido »

vješalica wrote:Student sam iz Sarajeva i htjela bih raditi neki posao jer imam vremena,i dala sam oglas u novine za posao neki pristojan ništa ekstra...I hajde sazivalo je naroda mahom neki koji žele "prijateljstva i sl" i poruke slali.
Stvarno nisam mizerija neka da mi je prehitno za posao pa da sada odmah prihvatim neke ponude tipa bircuza i sl...

I danas me zove neki momak-čovjek nudeći mi posao oko papira 3 sata 5 dana u sedmici eto da znam raditi na računaru... i uglavnom traži još tri osobe,i hajde dogovor je bio da će zovnuti naredne sedmice da se dogovori.
I ja nekoliko sati iza opet on zove i molim te lijepo iz prve pita "Gdje si?",i ja onako u čudu kažem pa kući sam,i on nastavlja "Gdje živiš?" (sad je vjerovatno mislio da mu kažem tačnu lokaciju prebivališta) i ja fino pitam pa zar je to bitno gdje ja živim? I on meni::"Ne razumijem" i spusti slušalicu...

Ne mogu da shvatim da to tako neko ozbiljno može streskati pitanja...ili sam ja nevaspitana i nekulturna ili je to sasvim normalno danas tako da se komunicira...

Molila bih savjet da mi neko da vezano za ovakve ili slične situacije uopće...kako da postupim da se ne bi našla u nekim neprijatnim situacijama pogotovo na današnjem vremenu...

Hvala svima.
Činjenica je da je danas jako teško naći 'part-time job' kod nas. Oglasi su puni lažnjaka i ponuda tipa: lijepljenja i slanja koverti (a zarada je nerealno visoka), zarade preko interneta i sl. Ili moraš biti jako očajan ili glup da nasjedneš na takve stvari.

Što se tiče tvoje situacije, jesi pitala kakav je posao oko papira? Na šta se konkretno odnosi? Postoji li firma/ured na koji se možeš obratiti?
Ako imaš želju da provjeriš detaljnije o čemu je riječ, moj savjet, je da sastanak zakažete u nekom kafiću gdje je tebi poznata teritorija. Pazi se rada na procente i obećavanja da ćeš imati visoku zaradu na sitnim poslovima. Ne treba te biti stid pitati bilo kakvu informaciju koja se tiče tvog rada i onoga što se zahtijeva od tebe, da ne ostane bilo kakva nedoumica po tom pitanju.

U svakom slučaju, sretno!
Eborg

#3 Re: Oglasi-posao---

Post by Eborg »

Malo rada, a puno novca ti je prevara. Ova zemlja puna nezaposlenih ljudi a oni baš tebe hoće a nisi im rekla ni šta znaš raditi. Nelogično, zar ne? Žensko si, pazi se.

Prati www.posao.ba i oglase po gradu, to ti je najsigurnija opcija.

Sve ove gluposti - kozmetika, papiri, pravljenje igračaka, lijepljenje koverata i šta već sve ne - bježi jer će ti ili uzeti pare na foru ili ćeš ne d'o Bog drugačije zaplatiti. Ponavljam ti još jednom, žensko si, pazi se i ne govori nikome gdje živiš, šta radiš, pogotovo tim nekim "gazdama" upitnog morala i backgrounda.
Erzsebet

#4 Re: Oglasi-posao---

Post by Erzsebet »

Ljudi su ti sve rekli, sve u oglasima osim konobarenja je prevara. A ako ne želiš raditi kao konobarica ili kuharica, pokušaj samo na sigurne varijante.
vješalica

#5 Re: Oglasi-posao---

Post by vješalica »

.
Post Reply