Vozacka dozvola

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Baby Jane

#1 Vozacka dozvola

Post by Baby Jane »

Ako neko ima vozacku stecenu untar zemlje EU, da li tu vozacku moze prevesti na bosansku ili u BH mora ponovo polagati vozacki ispit?

Kakva je procedura?

Hvala unaprijed
melb26sa

#2 Re: Vozacka dozvola

Post by melb26sa »

Baby Jane wrote:Ako neko ima vozacku stecenu untar zemlje EU, da li tu vozacku moze prevesti na bosansku ili u BH mora ponovo polagati vozacki ispit?

Kakva je procedura?

Hvala unaprijed

Mrsko guglati :D

Fino pise:

Zamjena inostrane vozačke dozvole

Potreba dokumenta:

zahtjev – koji dobijete na CIPS lokaciji – bez naknade (obrazac VD-1),
ljekarsko uvjerenje ( ne starije od šest mjeseci ),
važeća inostrana vozačka dozvola, original, sa ovjerenim prevodom od strane sudskog prevodioca,
dokaz da osoba posjeduje ličnu kartu državljana BiH, ličnu kartu za strance ili dokaz o odobrenom privremenom boravku,
dokaz o uplati propisane naknade u iznosu 40,00 KM platnim nalogom na žiro račun.

svrha doznake: uplata za vozačku dozvolu

primalac:

- UNICREDIT BANK – JRT Trezor BiH, depozitni račun broj: 3380002210018390;

- HYPO GROUP ALPE ADRIA BANK Banja Luka – JRT Trezor BiH, depozitni račun broj: 5520040002547572;

- HYPO GROUP ALPE ADRIA BANK Mostar - JRT Trezor BiH, depozitni račun broj: 3060310000938769;

- RAIFFEISEN BANK Sarajevo - JRT Trezor BiH, depozitni račun broj: 1610000010751006.

vrsta prihoda 722907
iznos: 40,00 KM

Vrsta uplate: za svaku uplatu treba biti „0“

Porezni period: treba da odgovara datumu uplate

Općina : šifra opštine prebivališta – sjedišta uplatioca

Budžetska organizacija: 0709999

Poziv na broj: „0“

Broj općine: Stari Grad 109, Centar 077, Novo Sarajevo 079, Novi Grad 108, Ilidža 078, Hadžići 038, Trnovo 078, Vogošća 080, Ilijaš 040

Izgled Vozačke dozvole

NADLEŽNOST ZA IZDAVANJE LIČNE KARTE I VOZAČKE DOZVOLE

Zahtjev za izdavanje vozačke dozvole i lične karte podnosi se organizacionim jedinicama koje djeluju u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u čijoj nadležnosti je izdavanje isprava u okviru CIPS projekta, a prema prebivalištu, odnosno boravištu podnosioca zahtjeva, na sljedećim lokacijama :

Odjeljenje za administraciju Stari Grad – u zgradi Pošte, na adresi Safvet bega Bašagića bb;
2. Odjeljenje za administraciju Centar – u zgradi Pošte, na adresi Obala Kulina Bana broj 8;
Odjeljenje za administraciju Novo Sarajevo – u zgradi Pošte, na adresi Behdžeta Mutevelića bb /”Šoping”/;
Odjeljenje za administraciju Novi Grad – u zgradi Pošte, na adresi Trg ZAVNOBIH-a broj 17;
Odjeljenje za administraciju Ilidža – u zgradi Pošte, na adresi Rustempašina bb;
Odjeljenje za administraciju Vogošća – u zgradi Pošte, na adresi Donji Hotonj;
Odjeljenje za administraciju Ilijaš – u zgradi Pošte, na adesi Bogumilska broj 4;
Odjeljenje za administraciju Hadžići – u zgradi Pošte, na adresi Had`eli 145

http://mupks.ba/?jezik=bos&x=4&y=25
Baby Jane

#3 Re: Vozacka dozvola

Post by Baby Jane »

Oh, odlicno! Hvala ti! A vjeruj, nije mi palo na pamet da mozda g. Google ima odgovor! :D

Znaci, mogu zadrzati i stranu i dobiti domacu?
Mjesanac

#4 Re: Vozacka dozvola

Post by Mjesanac »

Baby Jane wrote:Oh, odlicno! Hvala ti! A vjeruj, nije mi palo na pamet da mozda g. Google ima odgovor! :D

Znaci, mogu zadrzati i stranu i dobiti domacu?

Ja mislim da ne mozes zadrzati stranu, barem je tako sa americkom (moRe bit vise da nije), al mi nemoj 100 posto vjerovat.
apreusi

#5 Re: Vozacka dozvola

Post by apreusi »

A koliko kosta vadjenje ljekarskog uvjerenja ???
MAN-lion's coach

#6 Re: Vozacka dozvola

Post by MAN-lion's coach »

....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:42, edited 1 time in total.
drndalo

#7 Re: Vozacka dozvola

Post by drndalo »

Fino pise i da je zahtjev za originalnom vozackom, uz ovjeren prevod...
Tranquilizer

#8 Re: Vozacka dozvola

Post by Tranquilizer »

A možda samo da izvadiš internacionalnu vozacku dozvolu...to mi se cini nekako lakše ;-)
drndalo

#9 Re: Vozacka dozvola

Post by drndalo »

Internacinalna vozacka je ubleha, izmisljena prije 40 godina, da se Francuzima da neki svjetski dokumenat na francuskom...

Malo karikiram, ali otprilike... I traje samo godinu dana... I vazi u manje zemalja nego tvoja originalna vozacka dozvola... Tj. vecina zemalja upravo ti i trazi tvoju originalnu vozacku, a ne onaj karton, kao Pedigre za psa... samo sa slikom...
arslanica

#10 Re: Vozacka dozvola

Post by arslanica »

internacionalna vozačka dozvola vrijedi tačno dvije godine ... moja inter. istekla prošle godine :-D

vozačka iz EU se deponira u MUPu ili gdje već ... jer ja sma imala vozačku iz EU i nisam morala vaditi ni ljekarsko ni uplate - nista ... samo sam je predala i zauzvrat dobila ovu "našu"
starii

#11 Re: Vozacka dozvola

Post by starii »

arslanica wrote:internacionalna vozačka dozvola vrijedi tačno dvije godine ... moja inter. istekla prošle godine :-D

vozačka iz EU se deponira u MUPu ili gdje već ... jer ja sma imala vozačku iz EU i nisam morala vaditi ni ljekarsko ni uplate - nista ... samo sam je predala i zauzvrat dobila ovu "našu"

ne mozes imati i stranu EU vozacku i našu...moras EU vozacku deponovati u policiji da bi ti dali našu vozačku..helem ima i tu rupa u zakonu tako da danas imam i našu i EU vozačku :)
arslanica

#12 Re: Vozacka dozvola

Post by arslanica »

starii wrote:
arslanica wrote:internacionalna vozačka dozvola vrijedi tačno dvije godine ... moja inter. istekla prošle godine :-D

ne mozes imati i stranu EU vozacku i našu...moras EU vozacku deponovati u policiji da bi ti dali našu vozačku..helem ima i tu rupa u zakonu tako da danas imam i našu i EU vozačku :)
jednostavno odes u zemlju od koje imas EU vozačku i tražiš duplikat ;-)
Post Reply