Hajde sad fino ti reci ko će plaćati rad te komisije, pa bolan ova zemlja crče od svih tih općinskig, kantonalnih, federalnih i državnih komisija, pa znaš li ti da se za rad u tim komisijama neplaća porez na dobit, pa znaš li ti da se za rad u komisijama dobijaju dnevnice koje opet nisu oporezovane, a o troškovim prevoza da negovorimo( jedino ako nemisliš da ta komisija bude onako, Sarajevska) , znaš li ti da ta komisija ima troškofe telefona, struje grijanja is. i u njoj će sjediti opet poslušnici ako baš hoće i poslušnici iz "demokratskih"organizacija.
Alija nam je ostavio amanet da ništa netreba da radimo besplatno, pa nismo se ni borili za BiH besplatno, dobili smo certifikate, a o zaslužnim generalima političarima i o njihovom besplatnom radu i ne govorimo.
Sad prodaješ ideju o nekoj komisiji, prijatelju svi treba da rade svoj posao za koji su plaćeni ili da lete sa njega, i fino izađi na izbore i glasaj za one kojima uhljebljavanje dajdžića i amidžića nije kadrovska politika.[/quote]
Pa rekoh komisija bi radila besplatno ako se dva puta godisnje nemogu sastati ljudi, njih 50-ak koji vole svoju domovinu i zrtvovati dva vikenda

... nekad su mogli po 5-6 mjeseci besplatno graditi pruge...
Znam ja da je ovakva ideja granici sa SF ... ali to je samo pokazatelj kolikosmo mi usvakom mogucem smislu oronuli i pokleknuli ... eto nek se ne puca i ima se pojest kora hljeba ... i svi znamo sta treba ciniti samo neznamo ko ... ko da smo s marsa pali ... jebo ti nas

[/quote]
Razumijem ja tebe i mnoge kojim je dosta života u ovakvoj kaljuži pa ponekad razmišljamo idealistički, prijatelju ovaj sistem se mora promjeniti isto kao i sitem vrijednosti u društvu.
Moraš da znaš da su se na područiju BiH zadnji i jedni put na pravi način ljudi tj. radnici tj. rudari pobunili daleke 1920 godine i to je čuvena Husinska buna.
Od tad pa sve do danas rješenja bilo kakve vrste su nam nametana a da se nismo kvalitetno ni pobunili, da nebude zabune i da me pogrešno ne razumiju i u ovaj zadnji rat smo ušli sa Druže Tito mi ti se kunemo i tek kad je baš zagustilo uzeli smo puške da se branimo, pa bolje da poginemo nego da nas pobiju goloruke.
Ovaj narod ima velik prag strpljenje a ovi se igraju uvjek pazeži da tu granicu nepređu.