Napominjem:
Stranke koje su svrstane u anketi su MOJ odabir i ako imate nesto za neku drugu stranku dodati slobodno napisite, da ne bude nesporazuma!
Hvala idemo...
Dodatak:
Mozete korigovati svoj glas
Pah cuj, nije to pitanje...pitanje je drugokiky wrote:ebiga socijalisto ...
i ti pretjera s ovim statističkim temama ...
malo malo pa valja bost one stranke ...
pa zar nije jasno da na forumima najbolje prolazi sdp, a na izborima "narodnjaci" ...
tako nam je ....
Mislim da ce i rast i pad biti manji za 10-15 % od tvoje procjene ,a za HDZ na buducim izborima, predvidjam rast broja glasova .Socijalista wrote:Moje misljenje mojih ponudjenih:
SNSD- pad za 30%
SBiH- pad za 25%
SDA- pad za 30%
HDZ- pad za 20%
HSP- rast za 30%
NS- rast za 25%
SDP- rast za 30%
SDS- rast za 20%
DP- moze samo ici u plus
ostali- rast
Ovo sto sam postavio je ono sto bi trebalo biti da smo malo normalni, ali jbg. ne bi me cudilo da sve bude jos gore...hmh nikad se ne zna. Puno ce zavisiti od broja glasova, sve veci broj glasaca ce doprinjeti ovoj mojoj statisticiManojlo1 wrote:Mislim da ce i rast i pad biti manji za 10-15 % od tvoje procjene ,a za HDZ na buducim izborima, predvidjam rast broja glasova .Socijalista wrote:Moje misljenje mojih ponudjenih:
SNSD- pad za 30%
SBiH- pad za 25%
SDA- pad za 30%
HDZ- pad za 20%
HSP- rast za 30%
NS- rast za 25%
SDP- rast za 30%
SDS- rast za 20%
DP- moze samo ici u plus
ostali- rast
Nekako mi se cini da ce izlaznost biti veca nego inace , al bez obzira na to,siguran sam da ce poslije izbora biti jako tesko kostituisati vlast... i na entitetskom( narocito u FBiH) a i na drzavnom nivou... biti ce tu svakakvih koalicija ,.Socijalista wrote:Ovo sto sam postavio je ono sto bi trebalo biti da smo malo normalni, ali jbg. ne bi me cudilo da sve bude jos gore...hmh nikad se ne zna. Puno ce zavisiti od broja glasova, sve veci broj glasaca ce doprinjeti ovoj mojoj statisticiManojlo1 wrote:Mislim da ce i rast i pad biti manji za 10-15 % od tvoje procjene ,a za HDZ na buducim izborima, predvidjam rast broja glasova .Socijalista wrote:Moje misljenje mojih ponudjenih:
SNSD- pad za 30%
SBiH- pad za 25%
SDA- pad za 30%
HDZ- pad za 20%
HSP- rast za 30%
NS- rast za 25%
SDP- rast za 30%
SDS- rast za 20%
DP- moze samo ici u plus
ostali- rasti dodajem, da su ovo cifre (moje) ako bude 55% izlaznost. Da nam je nekako preci tu magicnu cifru 60
Repriza 2010.macan prvi wrote:
SAOPĆENJE ZA MEDIJE
Agresivno obmanjivanje javnosti
Stranka za Bosnu i Hercegovinu odlučno odbacuje agresivne pokušaje pojedinih stranaka i medija da obmanu javnost i da joj serviraju ocjene o tobožnjem izbornom krahu naše stranke na nedavno održanim lokalnim izborima, te da to iskoriste za monstruozne konstrukcije i zajapurene atake na našeg predsjednika dr. Harisa Silajdžića.
Nepobitna istina je, u stvari, da je naša stranka na nedjeljnim izborima povećala broj svojih općinskih načelnika (sa tri na četiri u Federaciji BiH, i dobila pet novih zajedničkih-koalicijskih načelnika u Republici Srpskoj i FBiH ), te da smo ušli u sastav općinskog vijeća u svakoj općini u kojoj sam istakli listu svojih kandidata. Na ovim izborima apsolutno smo potvrdili svoj visoki politički rejting. Svaka konkretna računica notorno potvrđuje da smo, u odnosu na lokalne izbore održane prije četiri godine, ostvarili napredak. Onima koje to brine, pa nastoje da dezinformacijama obmanu javnost, savjetujemo da svoj rejting kod birača i javnosti pospješuju svojim rezultatima, a ne pokušajima da se vještački unize tuđa, u ovom slučaju naša izborna dostignuća.
Posebno je sramno to što pojedine stranke i mediji orkestrirano pokušavaju da okrnje visoki ugled našeg predsjednika dr. Harisa Silajdžića. Dok su se njihovi lideri dnevno pojavljivali na 4-5 predizbornih skupova, naš predsjednik u svijetu je, na mjestima na kojim se kreira globalna politika, vatreno i politički dignitetno djelovao u interesu Bosne i Hercegovine, u korist države u kojoj obavlja najodgovorniju funkciju. Upravo na taj način, nadređujući državničke dužnosti stranačkim, dr. Silajdžić je pokazao ogromnu privrženost državi kojoj predsjedava, a u čijem interesu je uvijek usmjeravao i aktivnosti stranke koju vodi, Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Nakon svega što je u posljednjih mjesec dana za Bosnu i Hercegovinu dr. Silajdžić učinio svojim istupima na NATO samitu u Bukureštu, na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, te na zasjedanju Vijeća Evrope u Strazburu, samo oni sa niskim političkim moralom i oni koji ne žele dobro ovoj zemlji mogli su se usuditi da te njegove aktivnosti pokušaju da umanje. Takvi pojedinci, stranke i mediji rado bi, zbog svojih interesa, žrtvovali i državu i njene građane. Zato im i smeta visoka državnička odgovornost dr. Harisa Silajdžića i njegova nepokolebljivost u odbrani BH državnosti.
Za razliku od drugih, koji pristaju i na entitetsko glasanje i na kapitulantske i karijerističke nagodbe tipa "aprilskog paketa", u kojim vide svoj probitak a ne obaziru se na ruiniranje BH države, dr. Haris Silajdžić prije svega gleda interes Bosne i Hercegovine. To će potvrditi i svojim stavovima u predstojećim razgovorima o ustavnim promjenama, ne pristajući na kapitulantski i šićardžijski pristup nekih političkih rivala, koji su vjerovatno upravo zbog toga ovih dana i započeli harangu uperenu protiv njega i protiv Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Ovom prilikom skrećemo pažnju i na medijsko ignorisanje Silajdžićevih međunarodnih aktivnosti tokom proteklog mjeseca, kojim su krupne stvari postignute za BiH.
BiH je na putu da postane pridruženi član Vijeća sigurnosti UN, a naši građani za to gotovo da i ne znaju, iako je to jedna od najvažnijih stvari za našu zemlju nakon rata.
Takođe je indikativno i za našu državu krajnje štetno da je na pomenutim putovanjima svaki Silajdžićev pokušaj da privuče strane investicije bio jako otežan zbog negativne atmosfere koju su kreirali određeni krugovi u BiH. Rezultat toga je manjak stranih investicija i kočenje važnih i velikih projekata koji mogu donijeti mnogo dobra našoj zemlji.
O još nekim pokušajima da se obmane javnost i karikira politika dr. Harisa Silajdžića i Stranke za Bosnu i Hercegovini naše rukovodstvo govoriće ovih dana na konferenciji za novinare.
Molimo da o sadržini ovog saopćenja upoznate javnost Bosne i Hercegovine.
Srdačan pozdrav,
PRESS SLUŽBA
STRANKE ZA BOSNU I HERCEGOVINU
![]()
Ha,ha,ha, evo i grafickiahuseino wrote:NS +650%
![]()
Cisto jer se promovisu online... specijalno vazno za dijasporu.
Dakle, Nasa stranka ce dobiti 25% glasova vise od nule, koliko su imali na proslim opstim izborima, jer nisu ni ucestvovali?Socijalista wrote:Moje misljenje mojih ponudjenih:
SNSD- pad za 30%
SBiH- pad za 25%
SDA- pad za 30%
HDZ- pad za 20%
HSP- rast za 30%
NS- rast za 25%
SDP- rast za 30%
SDS- rast za 20%
DP- moze samo ici u plus
ostali- rast
Opet da izaberemo rahat patnju?samo malo wrote:Nazalost, mislim da ce zbog one SDP egzibicije u vidu Zeljka Komsica, hrvatsko glasacko tijelo sada jos jace stati uz HDZ.
Iako cu glasati za SDP, ovo sa Komsicem je dugotrajno gledano bio autogol.
Sto se tice Srba, nadam se da ce malo okrenuti ledja Dodiku. Mada sumnjam.
Kod nas ce ostati isto, sa sitnim izmjenama. Opet ce raja glasat "za nase".
I onda jos 4 najteze godine...
Socijalista wrote:Opet da izaberemo rahat patnju?samo malo wrote:Nazalost, mislim da ce zbog one SDP egzibicije u vidu Zeljka Komsica, hrvatsko glasacko tijelo sada jos jace stati uz HDZ.
Iako cu glasati za SDP, ovo sa Komsicem je dugotrajno gledano bio autogol.
Sto se tice Srba, nadam se da ce malo okrenuti ledja Dodiku. Mada sumnjam.
Kod nas ce ostati isto, sa sitnim izmjenama. Opet ce raja glasat "za nase".
I onda jos 4 najteze godine...
sta je to opet rekla-kazala...eeee tako necemo daleko.ahuseino wrote:Jos da se definise sta "potpuni kolaps" znaci...
Mislim veci nego ovaj?...
@Socijalista, cini mi se da te mogu svrstati u skup ljudi sto su se 'razocarali' u nasu stranku?
Cuo sam tako nesto sa vise strana... Ako je to istina, mozes li ti objasniti svoje stavove, cime i zasto si se razocarao?
Isto vazi i za druge?
Otici cu na onaj drugi forum poslije i priupitat'...
Nema glupih pitanja... samo glupih ljudi...
Socijalista wrote:sta je to opet rekla-kazala...eeee tako necemo daleko.ahuseino wrote:Jos da se definise sta "potpuni kolaps" znaci...
Mislim veci nego ovaj?...
@Socijalista, cini mi se da te mogu svrstati u skup ljudi sto su se 'razocarali' u nasu stranku?
Cuo sam tako nesto sa vise strana... Ako je to istina, mozes li ti objasniti svoje stavove, cime i zasto si se razocarao?
Isto vazi i za druge?
Otici cu na onaj drugi forum poslije i priupitat'...
Nema glupih pitanja... samo glupih ljudi...