Sarajevo fakat postaje lud grad!! 100%! Vise niko nije siguran
Ubijeni radnici IT Commputers-a
- Qler
#1 Ubijeni radnici IT Commputers-a
Jeste li culi da su danas ubijena dva radnika IT Computers-a zbog nekih 5 laptopa?? Nazvo ih covjek i rako im da mu donesu da on to vidi i kad su mu donijeli ubio ih frajer i odnio laptope????

-
Baroncic
Uj...Sarajevo: Policija 'slučajno' saznala za dvostruko ubojstvo
Isporučitelji, Adem Ć. (rođen 1957. u Sarajevu) i Senad L. (rođen 1979. u Bugojnu) su normalno došli po dogovoru da isporuče robu (pet laptopa u vrijednosti od oko 13.000 KM), ali su otkrili da Aleksa Mican želi platiti lažnim petim primjerkom.
SARAJEVO – Pripadnici MUP-a Županije Sarajevo uhitili su Aleksu Micana, rođenog 1979. u Zenici, zbog postojanja osnova sumnje da je jučer u sarajevskoj općini Novi Grad, u Olimpijskoj ulici br. 36, iz koristoljublja ubio dvojicu radnika tvrtke DOO «IT Computers» Gračanica, poslovna jedinica Sarajevo.
Kako su danas na konferenciji za novinare u Sarajevu izjavili načelnik Sektora kriminalističke policije Željko Mijatović i inspektor Gordan Muzurović, također su uhićeni taksist Tarik B. (rođen 1970. u Sarajevu) i Vedad B. (rođen 1977. u Sarajevu), koji su osumnjičeni za pomaganje u izvršenju krivičnog djela.
Inspektor Muzurović je precizirao kako je osumnjičeni Mican, za kojim se tragalo zbog izvršenja tridesetak krivičnih djela, smislio plan kako da dođe do zarade, uputivši primamljivu ponudu tvrtci «IT Computers» s kojom je dogovorio isporuku laptopa u iznajmljeni stan u kojem je boravio.
Isporučitelji, Adem Ć. (rođen 1957. u Sarajevu) i Senad L. (rođen 1979. u Bugojnu) su normalno došli po dogovoru da isporuče robu (pet laptopa u vrijednosti od oko 13.000 KM), ali su otkrili da Aleksa Mican želi platiti lažnim petim primjerkom. Kad je otkriven u pokušaju prevare, Mican je otišao po automatsku pušku i ubio ih s 12 metaka, nakon čega je s laptopima otišao u drugi, ranije pripremljeni stan.
Iako je Aleksa Mican ispalio 12 metaka, zanimljivo je kako policiju nitko nije obavijestio o tome, već je tijela ubijenih slučajno otkrio jedan policajac koji je u ovoj tvrtci također želio kupiti opremu, a tamo mu je rečeno gdje su isporučitelji otišli.
Inspektor Muzurović je upozorio građane na pojavu masovnog iznajmljivanja stanova koji se ne prijavljuju. Osumnjičeni Mican je godinama vješto mijenjao identitet koristeći krivotvorena dokumenta, uključujući i ona međunarodnih organizacija.
Ime Aleksa Mican uzeo je prije par godina, do kada se zvao Anis Kundalić. Stan u Olimpijskoj ulici iznajmio je pod imenom Tarik Begović, a uhićen je u stanu Bosanskoj ulici, općina Novi Grad, gdje su pronađeni i ukradeni laptop
Baroncic=Bobi
-
benzokain
E volio bih tebe vidjeti da ti je to neko od porodice ili prijatelja. Naravno to je opet jedan od zestokih momaka, pa nista strasno, jelde? A to sto su dva momka koja su pokusavala posteno da zarade i obezbjede sebi egzistenciju ubijena to je po tebi normalno, i ne treba siriti paniku i ne treba o tome pricati. Naravno sve sto ne znamo ne boli nas, i sto manje znamo sretniji smo. Pa da se vratimo u srednji vjek bili bi najsretniji, usustini i zivimo u srednjem vjeku, samo se nesto koprcamo kao i mi bi u Evropu i u civilizaciju. I nevjerovatno ti je nezreo komentar na jednu ovakvu vijest, jel ovo najbolje sto znas? Ti si kao hladan ko shpricer na ovu vijest i naravno tebi se ovo ne moze desiti, jer se ti nikoga i nicega ne bojis. E decko! Stvarno si balav. Nego zatvori se ti malo u kucu preko vikenda premotaj jos jednom "Rane" pregledaj ih po jedno 100-ti put, malo vjezbaj pred ogledalom, pa na ulicu, da vidimo sta ti znas i mozes.rumenko wrote:Decko ba ne siri paniku
-
winetou
Pričekajmo par dana. Iznenađujuće često se ispostavi da ti nedužno ubijeni u Sarajevu i nisu baš nedužniA to sto su dva momka koja su pokusavala posteno da zarade i obezbjede sebi egzistenciju ubijena to je po tebi normalno
-
benzokain
Ma sumnjam, mislim da su momci otisli isporuciti racunar i docekao ih lik i pobio. Ali svejedno i da nisu neduzni, previse je ubistava u gradu i drzavi, to je najveci problem, sto svaki dan procitas da je neko nekoga ubio. A kako je krenulo i koliko su ucestali naslovi tipa "Od komsije mislio da je vepar pa ga ubio" ili "Od prijatelja mislio da je medvjed pa ga pogodio metkom u glavu" ko god da ti se zamjeri samo ga povedi u lov.winetou wrote:Pričekajmo par dana. Iznenađujuće često se ispostavi da ti nedužno ubijeni u Sarajevu i nisu baš nedužniA to sto su dva momka koja su pokusavala posteno da zarade i obezbjede sebi egzistenciju ubijena to je po tebi normalnokao što se mislilo za onoga u tramvaju.
-
rumenko
Naruzi me frajer pravo.
Pa Sabane/Murate nisam nista ruzno mislio a nisam zajeban ni secunde inace bi davno bio pod zemljom.
Ruzna je vijest to je jasno ali mora ti biti isto jasno da se Sarajevo po pitanju kriminala ne razlikuje od velikih evropskih ili svjetskih gradova gdje se isto tako svakodnevno desavaju ubistva.
Ako tome jos dodas posljedice rata (psihicke) i naoruzanje koje je ostalo + ekonomsku situaciju onda stvarno ne kontam zestinu tvoje reakcije.
Naravno da se moze i treba o tome pricati ali ne smatram ovo senzacionalnom novosti.Osim ako si ubijene ljude poznavao.
U tom slucaju se izvinjavam.
Pa Sabane/Murate nisam nista ruzno mislio a nisam zajeban ni secunde inace bi davno bio pod zemljom.
Ruzna je vijest to je jasno ali mora ti biti isto jasno da se Sarajevo po pitanju kriminala ne razlikuje od velikih evropskih ili svjetskih gradova gdje se isto tako svakodnevno desavaju ubistva.
Ako tome jos dodas posljedice rata (psihicke) i naoruzanje koje je ostalo + ekonomsku situaciju onda stvarno ne kontam zestinu tvoje reakcije.
Naravno da se moze i treba o tome pricati ali ne smatram ovo senzacionalnom novosti.Osim ako si ubijene ljude poznavao.
-
The_Fluid
U 17.30 na FTV u emisiji "Federacija danas" je potvrdjeno da je 'Aleksa Mican' ubio Adema i Senada iz koristoljublja, te da je u tom stanu bio mjesec i po dana i da je cijela narudzhba i ubistvo planirano. Isti je uhapshen u stanu, kojeg je tek iznajmio, u ulici Bosanska.
-
The_Fluid
U 17.30 na FTV u emisiji "Federacija danas" je potvrdjeno da je 'Aleksa Mican' ubio Adema i Senada iz koristoljublja, te da je u tom stanu bio mjesec i po dana i da je cijela narudzhba i ubistvo planirano. Isti je uhapshen u stanu, kojeg je tek iznajmio, u ulici Bosanska.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ljudi...laptop platish pa ga preuzmesh.Ko to kome nosi 5 laptopa a da ih nije platio...
.Nesto ovdje ne stima.Hej fakat..ako je neko kupovao laptop u nekoj sarajevskoj prodavnici zna kako ide kupovina...ha ja
.
-
imigrant
WOW Krajnje civilizirano!rumenko wrote:Naruzi me frajer pravo.
- Lace
nisam platila pri naricivanju...vec po preuzimanju...neke firme traze avans al meni ovi nisu traziliBobi wrote:Evo Lace...platila desktop rachunar pa ga cekala 2-3 sedmice (ako se ne varam) a likovi nosili liku 5 laptopa da ih vidi da li ce ih kupiti pa ih onda kokne ...uj ..sacekajmo zvanichni izvjeshtaj
-
Bobi
- Forum administrator
Evo Lace...platila desktop rachunar pa ga cekala 2-3 sedmice (ako se ne varam) a likovi nosili liku 5 laptopa da ih vidi da li ce ih kupiti pa ih onda kokne ...uj ..sacekajmo zvanichni izvjeshtaj 
- NeKi_LiK
Haj' neka ima i neko kome logika nije strana...Bobi wrote:Ljudi...laptop platish pa ga preuzmesh.Ko to kome nosi 5 laptopa a da ih nije platio....Nesto ovdje ne stima.Hej fakat..ako je neko kupovao laptop u nekoj sarajevskoj prodavnici zna kako ide kupovina...ha ja
.
-
Bobi
- Forum administrator
A meni si rekla da si platila odmahLace wrote:nisam platila pri naricivanju...vec po preuzimanju...neke firme traze avans al meni ovi nisu traziliBobi wrote:Evo Lace...platila desktop rachunar pa ga cekala 2-3 sedmice (ako se ne varam) a likovi nosili liku 5 laptopa da ih vidi da li ce ih kupiti pa ih onda kokne ...uj ..sacekajmo zvanichni izvjeshtaj
-
margareta
Kada je Fair Life postavio temu da jupujemo domace misleci na http://www.bezistan....ne znam dalje.....
....ja sam mu rejla da je opasno ovdje na taj nacin kupovati! Tako sam i mislila ali bila sam pogreshno shvacena......tipa da sam "ljubomorna" i sl. budaleshtine !
Jednostavno duboko NE VJERUJEM nashem narodu jer intenzivno zivim u bosni.
CESTITKE NASHOJ POLICIJI !!!!!
Stvarno su brzo i efikasno odreagovali i ucinili ODLICNO svoj posao !
Treba biti poshten i reci shto je dobro a shto ne.
Josh jednom CESTITKE NASHOJ POLICIJI
....ja sam mu rejla da je opasno ovdje na taj nacin kupovati! Tako sam i mislila ali bila sam pogreshno shvacena......tipa da sam "ljubomorna" i sl. budaleshtine !
Jednostavno duboko NE VJERUJEM nashem narodu jer intenzivno zivim u bosni.
CESTITKE NASHOJ POLICIJI !!!!!
Stvarno su brzo i efikasno odreagovali i ucinili ODLICNO svoj posao !
Treba biti poshten i reci shto je dobro a shto ne.
Josh jednom CESTITKE NASHOJ POLICIJI
-
The_Fluid
Eto.
Dnevnik na FTV u 19h je dao josh potpuniji izvjeshtaj, koji sada imate i na naslovnoj stranici Sa-x foruma.
Dva laptopa je prodao za 700KM, ispade da je ubio dvojicu ljudi za 700KM. Koji su samo radili svoj posao.
Rahmet im dushi.
Dnevnik na FTV u 19h je dao josh potpuniji izvjeshtaj, koji sada imate i na naslovnoj stranici Sa-x foruma.
Dva laptopa je prodao za 700KM, ispade da je ubio dvojicu ljudi za 700KM. Koji su samo radili svoj posao.
Rahmet im dushi.
-
dado81
#23 smrtna kazna
mora se uvest smrtna kazna ponovo, ovakva bagra nezasluzuje da zivi. ili stolica ili metak u celo
-
margareta
Treba biti oprezan maximalno SVAKO !Qler wrote:Moram malo, ipak i ja radim u jednoj takvoj firmi koja prodaje racunare
Fakat je crnjak!
Nije mi jasno kako neko ko je vec jednom prekrshio zakon moze ponovo biti na slobodi ?
..........ginu mladi i poshteni ljudi a nije rat !?
stalno to naglashavam ali me izvjesni na forumu docekaju na linc kao drzavnog neprijatelja.
Svi koji su dozvolili ova ubistva gori su od ubica.
Znati da je TAKAV na slobodi i mirno spavati !?
U sred grada u sred tramvaja - ubistvo !?
Sapunjajte gospoje mozgove sapunjicama dok imate horor u zivo u svom sokaku.
Prije par dana djevojcica umrla zbog nehata doktora.
Prije nje mladic preminuo od predoziranja.
Prije toga dogadjaj u tramvaju...............................itd.