Pade mi uochi i zachudi me na trenutak:
Odrzan za danas zakazani sastanak parlamentarnih stranaka "Republike Gradjanske" (svako malo se tamo na gradjanstinu pozivaju) kod "Predsednika", kad tamo- ni jednog predstavnika neke partije koja nije strogo srpsko-otadzbinsko-svetosavski nastrojena.
I hajde, nije mi to toliko chudo od koga je, ali mi je malo zara da se predstavnici ostalih parlamentarnih stranaka (SDA, SDP i SBiH) koje dakle po shumskim demokratskim standardima ne mogu biti parlamentarne pa da imaju i apsolutnu vecinu, ne oglase povodom ovog chetnichkog veselja.
Imali neko nachitan da mi razjasni ovu budalastinu?
Sastanak kod Kuzmanovica
- Maraschino
#2 Re: Sastanak kod Kuzmanovica
probaj ovdje naci odgovore...

Duboki temelji Republike Srpske
Predsednik Republike Srpske (RSp) Rajko Kuzmanović izjavio je juče da je RSp pravna, politička i istorijska činjenica, zasnovana na tradiciji, pismu, jeziku, duhovnosti i običajima.
– Malo je u svetu država, državotvornih jedinica, federalnih jedinica ili druge vrste entiteta, koji imaju tako snažan oslonac u svetovnosti i duhovnosti, pravu i pravdi, u legalnosti i legitimnosti, kao što to ima Republika Srpska – rekao je Kuzmanović na svečanoj akademiji povodom Dana i krsne slave RSp Svetog arhiđakona Stefana.
Kuzmanović je podsetio na to da je RSp stvorena pre 17 godina, kao izraz želje, volje i potreba, pre svega, srpskog naroda, ali i drugih, koji ovde žive.
– Republika Srpska je miroljubiva i narodna, odana ideji pravu i pravde, ideji humanosti i ravnopravnosti. U Republici Srpskoj nema i neće biti diskriminacije – poručio je Kuzmanović i dodao da je RSp "domaća građevina, utemeljena po svim domaćim i međunarodnim pravilima, zasnovana na povelji UN i Dejtonskom sporazumu".
On je rekao da RSp više niko ne može osporavati i da ona beleži znatan razvoj na ekonomskom planu i politički je stabilna.
Svečanoj akademiji prisustvovali su mnogobrojni gosti, predstavnici političkog, javnog, kulturnog i sportskog života RSp, kao i predstavnici pojedinih ambasada i međunarodnih organizacija u BiH.
Pre svečane akademije, u Sabornom hramu u Banjaluci vladika banjalučki Jefrem je, uz sasluženje sveštenstva, održao obred lomljenja slavskog kolača, kome su prisustvovali i najviši predstavnici političkog života RSp.
Povodom Dana i krsne slave RSp, predsednik Kuzmanović dodelio je visoka odlikovanja za 19 ljudi, koji su zaslužni za afirmaciju i razvoj RSp, među kojima su i premijer Milorad Dodik i predstavnici ruske kompanije "Zarubežnjeft" iz Moskve.
Tokom popodneva u palati u Banjaluci predsednik RSp održao je i svečani prijem za sve goste povodom Dana Republike Srpske i krsne slave Svetog arhiđakona Stefana.
-
voajer
#3 Re: Sastanak kod Kuzmanovica
Chuj arhidjakon Stefan.
Bash ga je "Predsednik" lijepo nakition. Nece ovi dugo, opet se u nebu ogledaju.
Nego da se vratim na one ostale 3 (ne) parlamentarne partije u RG-u.
Ja rachunam ovakav i slichne istupe, izjave, sastanke zvanichnika tog entiteta (mjesne zajednice ili ti organizacione jedinice itd.) kao najjasnija krshenja Svetog Dentoniya kojem smo prashina pod njegovim nogama (ukljuchujuci i arhidjakona zvanog Prashko).
Ukratko, divna prilika da im se malo udari po nepostovanju svetih spisa i po koji duznosnik ili institucija dovedu u pitanje- onako demokratski i po zakonu svetog slova.
Pa sto niko nece da iskoristi ovakve zicere?
Bash ga je "Predsednik" lijepo nakition. Nece ovi dugo, opet se u nebu ogledaju.
Nego da se vratim na one ostale 3 (ne) parlamentarne partije u RG-u.
Ja rachunam ovakav i slichne istupe, izjave, sastanke zvanichnika tog entiteta (mjesne zajednice ili ti organizacione jedinice itd.) kao najjasnija krshenja Svetog Dentoniya kojem smo prashina pod njegovim nogama (ukljuchujuci i arhidjakona zvanog Prashko).
Ukratko, divna prilika da im se malo udari po nepostovanju svetih spisa i po koji duznosnik ili institucija dovedu u pitanje- onako demokratski i po zakonu svetog slova.
Pa sto niko nece da iskoristi ovakve zicere?
- Maraschino
#4 Re: Sastanak kod Kuzmanovica
rade tri puta goru stvar nego sto je ona na dnevnom redu...voajer wrote:Pade mi uochi i zachudi me na trenutak:
Odrzan za danas zakazani sastanak parlamentarnih stranaka "Republike Gradjanske" (svako malo se tamo na gradjanstinu pozivaju) kod "Predsednika", kad tamo- ni jednog predstavnika neke partije koja nije strogo srpsko-otadzbinsko-svetosavski nastrojena.
I hajde, nije mi to toliko chudo od koga je, ali mi je malo zara da se predstavnici ostalih parlamentarnih stranaka (SDA, SDP i SBiH) koje dakle po shumskim demokratskim standardima ne mogu biti parlamentarne pa da imaju i apsolutnu vecinu, ne oglase povodom ovog chetnichkog veselja.
Imali neko nachitan da mi razjasni ovu budalastinu?