A moglo je biti i drugacije...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fair Life

#1 A moglo je biti i drugacije...

Post by Fair Life »

Image

1)
Sedam godina nakon ubistva Zorana Đinđića srpsko društvo se, umesto na vizionarskom putu budućnosti koji je on beskompromisno krčio svesno žrtvujući čak i svoj život na njemu, našlo u političkom i idejnom ćorsokaku. Viziju demokratskog društva koje počiva na postmodernim evropskim vrednostima i etici 21. veka zamenila je jalova, ali surova demagogija i sve naglašenija reetnifikacija vladajućih društvenih sistema vrednosti. Srbija danas tavori zarobljena u etnocentričnom imaginarijumu i sopstvenoj nesposobnosti da shvati duh savremenog sveta, što u odsustvu odgovornog političkog vođstva nepovratno proširuje vrednosni jaz između srpskog društva i modernih evropskih nacija

2)
Kako bi Srbija izgledala danas da je Zoran Đinđić živ? Ovo pitanje danas postavljaju mnogi, većina sa setom, neki sa strahom. Moj odgovor na to pitanje je jednostavan - Zoran bi danas bio na polovini svog drugog premjerskog mandata. Na redovnim izborima 2004. godine DS bi izgubila vlast sa osvojenih pedesetak mandata u srpskom parlamentu. Vlast bi formirala ista koalicija koja je to učinila nakon decembarskih izbora 2003. Pre toga bila bi završena saradnja sa Haškim tribunalom. Reformisana vojska ne bi mogla da skriva ni „dr Dabića“, ni Hadžića, ni Mladića i taj sramni deo srpske istorije bio bi okončan

3)
Brz i nestrpljiv, Đinđić je Srbiji nametnuo ritam promena koji je ona teško sledila. Navikla da traži pokriće za svoju inertnost i nespremnost za radikalnu promenu, Srbija je možda prvi put u svojoj istoriji dobila za premijera čoveka koji se nije izgovarao istorijskim nasleđem, već je verovao u njene građane i tražio od njih da postanu bolji

Pokusao je... ubili su ga.

Zorane pocivaj u miru.
JThomas

#2 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by JThomas »

ja mislim da NIJE moglo biti drukčije. iz vrlo jednostavnog razloga što je kritična masa razmišljala drukčije, i razmišlja drukčije i danas. nemojmo se lagati, ovo kakva je srbija danas je volja većine njenih stanovnika, a vlast ogledalo naroda (isto kao i kod nas...)

pa nije đinđića ubila neka pijana budala s ulica...
Fair Life

#3 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by Fair Life »

Image
melbaa

#4 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by melbaa »

JThomas wrote:ja mislim da NIJE moglo biti drukčije. iz vrlo jednostavnog razloga što je kritična masa razmišljala drukčije, i razmišlja drukčije i danas. nemojmo se lagati, ovo kakva je srbija danas je volja većine njenih stanovnika, a vlast ogledalo naroda (isto kao i kod nas...)

pa nije đinđića ubila neka pijana budala s ulica...
Slazem se.
A Đindić ima nasljednika, koji nažalost ne uspjeva da stvari promijeni.

A ni kod nas ovi sto su sada na vlasti nisu sami dosli tu. Masa je za njih glasala i svojim glasvima ih i dovela i odrzava tu gdje jesu. Nažalost.
cyprus

#5 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by cyprus »

Pokoj mu duši, ali ne mislim da bi Đinđić mogo išta drugačije i bolje radit nego Tadić...
ratata

#6 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by ratata »

Ovo je onaj sto je okretao vola na raznju sa Karadzicem i Mladicem.

Ovo je onaj sto nije bio protiv Milosevica zato sto je Milosevic bio agresor, nego zato sto je Milosevic gubio ratove.

Ovo je onaj sto se udruzio sa Legijom kako bi oborio Milosevica i obecao mu da ga nece dirati dok se bavi kriminalom.
I kad ga je dirnuo, otisao tamo gdje cemo svi otici , na kraju.

A nikad nije moglo niti ce biti drugacije, Srbija je bila, jeste i uvijek ce biti ista, neprijateljski nastrojena prema BiH, nekad otvoreno, nekad hinjski.
BiH-x

#7 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by BiH-x »

ratata wrote:Ovo je onaj sto je okretao vola na raznju sa Karadzicem i Mladicem.

Ovo je onaj sto nije bio protiv Milosevica zato sto je Milosevic bio agresor, nego zato sto je Milosevic gubio ratove.

Ovo je onaj sto se udruzio sa Legijom kako bi oborio Milosevica i obecao mu da ga nece dirati dok se bavi kriminalom.
I kad ga je dirnuo, otisao tamo gdje cemo svi otici , na kraju.

A nikad nije moglo niti ce biti drugacije, Srbija je bila, jeste i uvijek ce biti ista, neprijateljski nastrojena prema BiH, nekad otvoreno, nekad hinjski.
:thumbup:
mostarac

#8 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by mostarac »

Djindjic je bio jedan od najvecih politickih umova svoga vremena. Politicar koji je bio nagrada za Srbiju, ali su ga budale i mafija ubili.
Da je bar nama jednog Zorana Djindjica :(

Smetao je jer je govorio istinu i jer je govorio da treba da se radi i da treba da se zasucu rukavi, a to balkanac ne voli da slusa, jer balkanac mrzi da radi i voli da za svoje neuspjehe krivi druge. Ovaj govor se moze preslikati na Bosnu i Hercegovinu u potpunosti

i kako je ovo lijepo receno upravo o onome neko nam je drugi kriv.

michio

#9 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by michio »

Jednom sam na stranoj TV gledao kako o Albancima govori kao da vuku Srbiju ka istoku dok Madjari vuku prema zapadu. Obicni balkanski prevrtljivac i malogradjanin.
samo malo

#10 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by samo malo »

Znao sam da ce neko reci kako je Djindjic okretao volove sa Karadzicem :roll:

Jel ih on vrtio, priklao ili na kolac nabio?
michio

#11 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by michio »

Dolazio u BiH pred neke izbore za vrijeme rata da skupi poene i kod takvog radikalnog svijeta.
IHAVEDREAM

#12 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by IHAVEDREAM »

michio wrote:Jednom sam na stranoj TV gledao kako o Albancima govori kao da vuku Srbiju ka istoku dok Madjari vuku prema zapadu. Obicni balkanski prevrtljivac i malogradjanin.
Balkanski VELEDRADJANI...Kucnuo je vas cas( njega nema) :?
IHAVEDREAM

#13 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by IHAVEDREAM »

michio wrote:Dolazio u BiH pred neke izbore za vrijeme rata da skupi poene i kod takvog radikalnog svijeta.
BALKANAC (tipus) :roll:
michio

#14 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by michio »

Nista ja ne izmisljam.
IHAVEDREAM

#15 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by IHAVEDREAM »

michio wrote:Nista ja ne izmisljam.
Ma ne ti, strana TV!
michio

#16 Re: A moglo je biti i drugacije...

Post by michio »

Deutsche Welle ili slicna TV, ne sjecam se sad. Evo trebao sam ubiljeziti tada 1999.
Post Reply