Šta mislite o cmakanju?
ali ne onom na ljubavnoj osnovi nego kad vidte jaranice, poznanice drugarice, pa vas ižljube k'o da vas ne vidješe trides dana
jedared sam im rekla da nisam ljubitelj cmakanja i da me zaobiđu, te me proglasiše da sam salvahe
...ili običaj da se iŽljubiš i s drugom (tokom studija je imao jedan lipicaner, sve nas je cmak'o, meni to nekako bezze al hajd' prislonim mu obraz, nenavikla zar
imam amidžića koji je 20-ih godina a ja 30-ih, on je tako pitom i sladak i samo se grli i cmače i meni nekako neprijatno, valjda nismo naučeni da na takav način izražavamo ljubav, pa mi nešto prosto nastrano djeluje da ja sad njega mazim
a kad zaista volim osobu, onda joj obraščiće stavim u moje šake i lagano je dodirnem brzo nekoliko puta i to mi je izražavanje neke nježnosti (obično, ne znajući taj moj način izliva nježnosti, zatrepću misleći da ću ih šamaram, pa im onda bude slatko šta uradim, jer mora biti propratno objašnjenje. Zanimljivo, ovo radi i moja rodica iz dijaspore koju rijetko viđam i tako se "pomilujemo" uz osmejak i topao zagrljaj
Ja poljubim i zagrlim drugaricu koju nisam duže vidjela i koju zaista volim
i tako, prošli petak izljubi me prijateljica, al mi je tokom čina cmakanja rekla da nema veze što ima herpes da će to ta trane obavit
i tako ja fasovah herpes
jest mi milo što sam herpesava pa me čeveras neće baliti njih desetak