western union

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neo7

#1 western union

Post by neo7 »

pozz

Dobio sam neku uplatu na ovaj nacin i zanima me jel mogu dignuti na banci ove pare ? dobio sam uplatni broj koji izgleda ovako xxx-xxxx-xxx. Je li mogu na bilo kojoj banci dignuti ? kolika je provizija u raff banci ? Ili moram u neku western unin poslovnicu (ako ej tako gdje ) ?? havala
kurty

#2 Re: western union

Post by kurty »

neo123 wrote:pozz

Dobio sam neku uplatu na ovaj nacin i zanima me jel mogu dignuti na banci ove pare ? dobio sam uplatni broj koji izgleda ovako xxx-xxxx-xxx. Je li mogu na bilo kojoj banci dignuti ? kolika je provizija u raff banci ? Ili moram u neku western unin poslovnicu (ako ej tako gdje ) ?? havala

mozes podici u bilo kojoj banci ako na ulazu u naku imas oznaku western uniona.
Pored ovog broja bi trebao imati ime i prezime osobe koja ti salje, drzavu iz koje salje i iznos koji ti je poslan
emerik

#3 Re: western union

Post by emerik »

U svakoj Raiffeisen poslovnici mozes dignuti te pare. Uzimaju proviziju (posebno ako konvertujes iz druge valute), ali se ne sjecam koliko tacno.
kurty

#4 Re: western union

Post by kurty »

emerik wrote:U svakoj Raiffeisen poslovnici mozes dignuti te pare. Uzimaju proviziju (posebno ako konvertujes iz druge valute), ali se ne sjecam koliko tacno.

Ja kako znam, provizija se naplati osobi koja salje novac, i to da ona bira: ili ce se od poslanog novca ta provizija odbiti ili ce onaj koji salje odmah da uplati proviziju.

A provozija na konvertovanje ide po normalnom toku, kao kad odneses na banku 100 eura i hoces da ih zamjenis u KM
neo7

#5 Re: western union

Post by neo7 »

hvala
macan prvi

#6 Re: western union

Post by macan prvi »

kurty wrote:
neo123 wrote:pozz

mozes podici u bilo kojoj banci ako na ulazu u naku imas oznaku western uniona.
Pored ovog broja bi trebao imati ime i prezime osobe koja ti salje, drzavu iz koje salje i iznos koji ti je poslan
Rece neko ko zna iz licnog iskustva. :D ;-)
Post Reply