Express Sherif Mubarek Konjevic

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
OneWhoKnows

#1 Express Sherif Mubarek Konjevic

Post by OneWhoKnows »

Express Šerif Mubarek Konjević

Poražavajućim pokazao se rezultat mog prvog i jedinog pokušaja da, dvadesetsedme noći Ramazana, napravim halvu, pa da sebi i drugima pokažem kako, spram mene, Dino Merlin – onako mali – tek mala je maca što svaku pitu iz Edirna, Kayserija, Vana, Trabzona, Antalye - sve do posljednje jufke, sve već odavno spravljeno i rasukano - servira nam kao svoj specijalitet i tako nam, iznova, i godinama unazad, za tričavih 14.99 KM/CD, prodaje muda za bureke.

Najprije sam - smotan li sam i ni za šta li me Bog dao nije - prepržio brašno. I usuo, potom - Ode Mi Ruka, Jebi Je – previše agde. I nastavio se nadati čudu, jer - Bez Nade – Svaki Je Beznadežni Čovjek, U Beznadežnoj Bosni - Kraj Beznadežnog Šporeta, S Beznadežnom Smjesom U Tavi - Mrtav.

Da muke (vam) skratim: prvo, od halve nije bilo ništa. Drugo – za brašno mi nije, al' maslo i šećer, ni dan danas, prežalit' ne mogu. Treće, prevrt'o se, u krevetu, jesam, al' te sam noći, kako-tako, i muci uinat, uspio zaspati.

Baba nisam, da je što je meni milo Nju snijevao ne bih, al' – odnekud - u san, glavom bez brade, došla mi je podbradjena proročica Azira i njenih četrdeset kašika kupljenih u 'FIS Vitez'-u (akcijska prodaja: 'Kupiš 40 Kašika - Dobiješ Zvanje Oficijelne Bosanske Express Vještice'), da, iz samo Njoj znanih razloga, baš meni (?!!!) obrati se za pomoć:

'Ne stižem', dragi moj OWK, poče nervozno, 'a slučajeva - pun Express!, Sve Slučaj Do Slučaja..! Pomagaj, mubarek ti Noći ove...
Derman budi muci mojoj... Čula sam da Onaj Si Što (Svašta Nešto) Zna...'

'Pa, sad'..., sjetih se kraha u kuhinji, 'istina je da si čula...'

'Slušaj, lijepi (?!!!) - daću kol'ko zineš, samo, molim te, preuzmi par onih, bar naizgled, lakših slučajeva, Jer Donjom Ću, Sutra, Biti, Pašću Expressu Za Uši, ako u vrijeme ikindije, kad' ističe mi rok, u Redakciji se pojavim mahajućih šaka!'

'Misliš da JA latim se kašika i… ?, pretrnuh od iznenadnog osjećaja straha, '... Azira draga... podsjećam te da proklet je i nije od nas: ko čita sudbinu ili mu se čita sudbina, ko gata ili mu se gata, pravi sihir ili se za njega prrra...' zastadoh, pogleda prikovanog na tanjir predamnom.

'De, probaj! Spremila sam je samo Tebe radi. Rekoše mi da voliš halvu.'

Slučaj prvi

esselamu alejkum.
pišem vam. s teškom mukom. jer vuk karadžić, rahmetli, rekao je - piši kako i govoriš!. moje pitanje za danas, jer sutra pjevam u diskoteci 'kod Baćka', u tutinu (ulaznica + 1 piće - samo 400 dinara), glasi: u kojoj mjeri? ono grozno pjevanje. onog groznog klinca emira djulovića može ugroziti ovu moju karijeru - bez sumnje starog, ali plodnog pjevača? ... mislim... OVU MOJU, BEZ SUMNJE, PLODNU KARIJERU STAROG PJEVAČA!
Šifra: Koliko Crno, Crno Nebo Je? Rezervna šifra: Do klinca i s klincima'

Telentovani gospodine,
Pravo da Vam kažem, popio sam Caffetin zbog Vašeg rukopisa. Moja tridesetdeveta kašika pokazuje da, dok je čitatelja Express-a, biće hljeba za nove, ali sasvim pismene vještice i za one stare, ali sasvim nepismene pjevače. Ono, doduše, četvrta kašika pokazuje da, u Vašoj bašti, tik uz šimšir i muškatlu, ponikli su, istovremeno, Crveni Djulović i Crna Nazif Gljiva, A Zvaće Se Mržnja Vaša, ali tu je dvadesettreća kašika koja pokazuje da ni Vi niste tikvan bez korijena. Istina, i ako osma kašika me ne laže, ova Dvoglava, Iredentističko-Separatistička, Crveno-Crna Kombinacija proći će u svakoj slastičarnoj, njih 467.886, u tačno 693.497 pekara i okruglo 1.736.039 buregdžinica diljem Bosne, ali takvi, separatni slučajevi neće, ozbiljnije, ugroziti vašu karijeru: tiraž Express-a, srazmjeran broju slučajeva u njemu, na Vašu sreću i na moju žalost, daleko, daleeeeko je - Ahaaa! Šta ima? - veći.

Slučaj drugi

Bismillahir-rahmanir-rahim,
Smoriše me ljudi govoreći mi, bez potrebe, da ljepši sam od mog idola Tarkana, jer, vallahi, billahi! to i sam znam i u to uvjerio se svako k’o imao je igbala da me čuje i vidi. I, kako moj glas, a – vallahi, billahi! – ni stas, ne dovodi se u pitanje, ovo moje - kao vatrenog - košticama i petardama uvijek naoružanog - navijača Fenerbahće-a - odnosi se na šanse da, na kraju fudbalske sezone, budemo prvacima turske super lige. Dovu ćinim da, inshallah, tako bude.
Šifra: Imao sam strašnog tavuza – bio je pravi hafiz. Rezervna šifra: Boliću, vallahi oboliću!

Poštovani
Žao mi je, ali u Vašem bogojavljanju niste naveli ime Vaše majke bez kojeg – mrka kapa! – kašike postaju neupotrebljivim. Da od svega ovog, ipak, bude nekog haira – a prije mog pitanja za Vas - poslušajte ovo:

Nekom je jadi, iz Buća Potoka, skoro negdje, preselio babo, al’ ovaj (jado, a ne babo), nije, kažu, zaplak’o dok mu, na kraju balade, i živa je istina, nije prišao efendija i biranim ga riječima obavijestio da - imajući u vidu da je on (babo, a ne jado) bio krupnije tjelesne gradje, van svih standarda, i da, za kefin, otišlo je hejbet metara čaršafa – stari cjenovnik ne važi i da došao je vakat da se on, (jado, a ne babo) isprsi dvostruko - za dva meita.

Moje pitanje Vama - ono je upućeno efendiji:
Vraćate li kusur za meite koji su manji od onih standardnih?

Slučaj treći…

Cijenjena koleginice,
Do juče, kao vrlo cijenjeni foto reporteri, radili smo u najtiražnijnijem dnevnom listu u BiH. Jutros, sabahile, glavni i odgovorni urednik, surovo i bez skrupula, saopštio nam je da se možemo jeb…, odnosno slikati, i obrnutim redom, i da je s našim karijerama gotovo. Razlog: na naslovnici jučerašnjeg horor izdanja, tramvajem pregaženom čovjeku u Nedžarićima, na našim se fotografijama ne vidi sav, već samo dio, na asfalt, prosutog mozga, a obješenom nesretniku iz Čekrekčija nisu zumirane iskolačene oči, već samo isplaženi jezik, što okarakterisao je kao čist neprofesionalizam. Šta nam je, teško nama! činiti?
Šifra: Peterica veličanstvenih – D.N., E.V., N.I. A.V & A.Z.

Mili moji, najdraži,
Prvo, ne zovite me kolegom. Drugo, vidim muški bezobrazluk, jer svaka od četrdeset kašika pokazuje da vaš boss je u pravu: možete se I prvo I drugo I Redom Obrnutim I U Sedam Narednih Godina. Savjet: Ponudite boss-u vaše zajedničke groupsex fotografije za naslovnicu narednog broja ‘Malih novina’ ili ‘Vesele sveske’. Kakav je – I objaviće ih.

Slučaj posljednji

Ukratko: Krv – nikakva, urin – nikakav, stolica nikakva, rječju – JA nikakva.
Kažu, imam šećer i masnoću u krvi… Ima li nade za mene?

Šifra: Ne podnosim mog komšiju OWK. ‘Nako auto, ‘naka kuća, ‘naka žena, ‘ naka djeca – a juče doš’o u Saraj’vo. On me je i razbolio.’

Ukratko: Šećer je tu. masnoća - tu. JOŠ BRAŠNO – I HALVA!!!
margareta

Post by margareta »

Jesil' ti ust'o na tri - cetiri noge !? Kakve ti budalestine pishesh !
Cetiri 'zamrsena' slucaja..................................... :( :roll: :-)
........svasta li ova zemlja nosi.....pa josh i na slobodi kretanja mishljenja......... lijepi li su Titovi goljaci.....................................................steta sto ih vise nema....... :roll:
mama32

Post by mama32 »

:D
:lol:

Nisam bas sve skuzila, ali se,ipak, posteno ismijah. :-D

To mora da je neka parodija na te dole dogadjaje, a , mi , u dijaspori, na zalost, nismo u toku, pa mozemo samo da naslucujemo, sta i kako... :-)
debela

Post by debela »

ovo nisu gluposti. ko zna zna, a on definitivno zna pisati.
margareta

Post by margareta »

mama32 wrote::D

Nisam bas sve skuzila, ali se,ipak, posteno ismijah. :-D

To mora da je neka parodija na te dole dogadjaje, a , mi , u dijaspori, na zalost, nismo u toku, pa mozemo samo da naslucujemo, sta i kako... :-)
Kod nas ovdje sve shto se dogadja zapravo .... :roll: tamo ....negdje
......dole
.............oko........... :roll: .....preponskog dijela....
mozga.....visokoga razuma......i uma :roll: :-)
mama32

Post by mama32 »

margareta, danska kraljice...

oprosti, ako sam svojim smijehom udarila na neku tvoju frustraciju :?

nije bila namjera... :sad:

ne mogu si pomoci, a da se na masu nelogicnosti, ne nasmijem.. :)

Markiraj tekst gore..
Engram::X

#7 Re: Express Sherif Mubarek Konjevic

Post by Engram::X »

OneWhoKnows wrote:Express Šerif Mubarek Konjević

da, dvadesetsedme noći Ramazana, napravim halvu

podbradjena proročica Azira i njenih četrdeset kašika

Pomagaj, mubarek ti Noći ove...
ako u vrijeme ikindije, kad' ističe mi rok, u Redakciji se pojavim mahajućih šaka!'

esselamu alejkum.

vuk karadžić, rahmetli,

vallahi, billahi!

Dovu ćinim da, inshallah, tako bude.

Šifra: Imao sam strašnog tavuza – bio je pravi hafiz

u Vašem bogojavljanju

prišao efendija

nisko i primitivno

:-?
margareta

Post by margareta »

nisko i primitivno
........eeeeeh.....moj engry.... nije valjda da je neshto s' nashe gore da je list makar i Adamov ...............pa .....nisko :roll: :?

margareta

Post by margareta »

Engram::X wrote:& jednako stupidno kao i do sada
http://www.sarajevo-x.com/forum/search. ... neWhoKnows
:roll: :( :roll: :shock:
OneWhoKnows

#11 Re: Express Sherif Mubarek Konjevic

Post by OneWhoKnows »

Engram::X wrote:
OneWhoKnows wrote:Express Šerif Mubarek Konjević

da, dvadesetsedme noći Ramazana, napravim halvu

podbradjena proročica Azira i njenih četrdeset kašika

Pomagaj, mubarek ti Noći ove...
ako u vrijeme ikindije, kad' ističe mi rok, u Redakciji se pojavim mahajućih šaka!'

esselamu alejkum.

vuk karadžić, rahmetli,

vallahi, billahi!

Dovu ćinim da, inshallah, tako bude.

Šifra: Imao sam strašnog tavuza – bio je pravi hafiz

u Vašem bogojavljanju

prišao efendija

nisko i primitivno

:-?

... al’ ovaj (jado, a ne babo), nije, kažu, zaplak’o dok mu, na kraju balade, i živa je istina, nije prišao efendija...

... nije od nas: ko čita sudbinu ili mu se čita sudbina, ko gata ili mu se gata, pravi sihir ili se za njega pravi.

ako je jedina intencija progovoriti o primitivizmu i praznovjerju mogao si to i na primjereniji i intelektualno kvalitetniji nacin reci...

ovako mjesas vjerske vrijednost pa i svetinje sa kulturom praznovjerja

"podbradjena"(ma sta to trebalo znaciti...valjda pokrivena) & alzira nemaju nista jednako kao sto nemaju halva & Lejletul Kadr

valjda si to trebao znati prije pokretanja teme ;)
violentjack

Post by violentjack »

Serifu Konjevicu su cetnici ubili brata kod Kljuca :x :x :x :x :x
Post Reply