Vas sastav reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
SaMaster
#1 Vas sastav reprezentacije BiH
Pozdrav,
nesto sada citam neke clanke o repki i razmisljam kako bi moj sastav reprezentacije izgledao u ovom trenutku da sam ja trener i da na raspolaganju imam igrace koje je Safet Susic pozvao za mec protiv Gane. Hajde da vidimo malo kako bi vas/nas sastav izgledao.
Evo spisak igraca koji su u kombinaciji za taj mec:
Kenan Hasagić, Asmir Begović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Boris Pandža, Džemal Berberović, Zvjezdan Misimović, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Dario Damjanović, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Admir Vladavić, Ermin Zec, Senijad Ibričić.
Predlazem da pod 1) navedete svoj sastav i pod 2) Sistem kojim biste igrali
Ponavljam da je na raspolaganju samo ovih 20 igraca. Isto tako molim da ne pisete Hasana, Papca i ostale jer ih nema na listi.
Evo ja cu prvi predloziti svoj sastav:
1) Sastav: Asmir Begovic - Emir Spahic - Sanel Jahic - Safet Nadarevic - Sejad Salihovic - Elvir Rahimic - Zvijezdan Misimovic - Miralem Pjanic -Senijad Ibricic - Edin Dzeko - Vedad Ibisevic
2 Sistem: 4-1-3-2
nesto sada citam neke clanke o repki i razmisljam kako bi moj sastav reprezentacije izgledao u ovom trenutku da sam ja trener i da na raspolaganju imam igrace koje je Safet Susic pozvao za mec protiv Gane. Hajde da vidimo malo kako bi vas/nas sastav izgledao.
Evo spisak igraca koji su u kombinaciji za taj mec:
Kenan Hasagić, Asmir Begović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Boris Pandža, Džemal Berberović, Zvjezdan Misimović, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Dario Damjanović, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Admir Vladavić, Ermin Zec, Senijad Ibričić.
Predlazem da pod 1) navedete svoj sastav i pod 2) Sistem kojim biste igrali
Ponavljam da je na raspolaganju samo ovih 20 igraca. Isto tako molim da ne pisete Hasana, Papca i ostale jer ih nema na listi.
Evo ja cu prvi predloziti svoj sastav:
1) Sastav: Asmir Begovic - Emir Spahic - Sanel Jahic - Safet Nadarevic - Sejad Salihovic - Elvir Rahimic - Zvijezdan Misimovic - Miralem Pjanic -Senijad Ibricic - Edin Dzeko - Vedad Ibisevic
2 Sistem: 4-1-3-2
-
galert
#2 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Najbitnije je da je na golu Asmir, sve drugo se može tolerirati.

-
udrch
#3 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Iluzorno je pričati kji će sastav istrčati, jer ne znamo šta Pape želi od ove utakmice...ako se odluči da vidi sve igrače, onda neće početi sa najjačom postavom..
-
SaMaster
#4 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Pitanje je bilo koji bi vi sastav izveli. Ne zelim polemisati o tome ko sta kad hoce da vidi....udrch wrote:Iluzorno je pričati kji će sastav istrčati, jer ne znamo šta Pape želi od ove utakmice...ako se odluči da vidi sve igrače, onda neće početi sa najjačom postavom..
-
udrch
#5 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Pa onda bi i moj sastav bio skoro identičan tvom, osim što bih ja umjesto Ibričića uveo Medunjanina..sa Pjaniće, Misketom i Ibričićem bili bi isuviše ofanzivni..SaMaster wrote:Pitanje je bilo koji bi vi sastav izveli. Ne zelim polemisati o tome ko sta kad hoce da vidi....udrch wrote:Iluzorno je pričati kji će sastav istrčati, jer ne znamo šta Pape želi od ove utakmice...ako se odluči da vidi sve igrače, onda neće početi sa najjačom postavom..
-
Šaner
#6 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
--------------------------------------Begovic------------------------------
-----------Berberovic---------Spahic---------Nadarevic--------Jahic--
--------------------------------------Rahimic-----------------------------
-----------Pjanic--------------------------------------Salihovic---------
-----------------------------------Misimovic----------------------------
-----------------------Ibisevic----------------Dzeko--------------------
-
volcano
#7 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
samo da hasagic ne bude na golu. nemam nista protiv njega al vrijeme je da neko novi i bolji stane na gol, a to asmir svakako jeste..
- jeza u ledja
#8 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
To je to, vrlo jednostavno.Šaner wrote:--------------------------------------Begovic------------------------------
Najcesce izmjene:
Begovic - Hasagic
Ibisevic - Muslimovic/Zec
Salihovic - Medunjanin
Pjanic - Vladavic
Misimovic - Pjanic/Stilic
Spahic, Nadarevic i Jahic se medjusobno mogu mijenjati na mjestu stopera, a prva izmjena od ovih sto imamo bi mi tu bila Pandza, pa onda Mravac, eventualno Mirvic ili Cocalic. (a ima i onaj Damjanovic)
Umjesto Rahimica ili Berberovica trpao bi Ibricica(??!).
Takodje umjesto Rahimica moze mozda Jahic, ili mozda cak i Mravac(?!), Damjanovic(?!?), pa i Salihovic/Medunjanin(?!).
Najbitnije je i dalje da osovina Spahic-Misimovic-Dzeko fercera.
Umjesto Jahica na lijevom beku......... ne znam.
-
udrch
#10 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
A dobro si ovo uradio, ali što ne stavi Vladavića umjesto Džeme?zalizani wrote:
- phillie
#11 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
A nema se tu puno pametovati, nismo mi Spanija pa da imamo 50 igraca kojima su transferi milionski i koji su nosioci igre u svojim klubovima. Imamo 11 igraca koji koliko toliko zadovoljavaju, a to su ovi gore pobrojani, jer koga bi to umjeto Spahica, Dzeke, Misimovica, Begovica, Pjanica...stavio? Zeca? Pandzu? Damjanovica? Mislim da je izbor i logican i jedini "normalan"...
- zalizani
#12 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
A čuj, nije ni to loša kombinacija. Protiv Armenije je igrao desnog beka, solidno. Sad je samo situacija i kod njega i kod Džeme psihički nestabilnaudrch wrote:A dobro si ovo uradio, ali što ne stavi Vladavića umjesto Džeme?
LB i RB
-
Knoa
#13 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Konacno neko poslije Fuke Muzurovica treba da skonta pa da u reprezentaciju pozove i lijevog beka. Rjesenje je Merzic koji je fantasticno igrao u jesenjem dijelu za svoj klub, i kao zamjena onaj Kuduzović koji je sad u Velezu. Ne kontam zasto je toliki problem pozvati te igrace pa probati barem na ovim okupljanjima za vrijeme treninga kako ferceraju sa ostatkom ekipe. Eto toliko od mene.
A da sastav:
Hasagic,
Jahic, Nadarevic,Spahic,Merzic
Pjanic,Rahimic,Salihovic
Misimovic
Muslimovic, Dzeko
Znaci nesto kao 4-3-1-2.
A da sastav:
Hasagic,
Jahic, Nadarevic,Spahic,Merzic
Pjanic,Rahimic,Salihovic
Misimovic
Muslimovic, Dzeko
Znaci nesto kao 4-3-1-2.
- zecko_kupuz
#14 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Malo ću skrenuti sa teme. Čuj "samo da Hasagić ne brani".
Meni stvarno nije jasno šta ljudi toliko loše vide u Hasagiću. Zadnji kiks je čini mi se napravio protiv Makedonaca pretprošle godine, branio je uvijek dobro kada je bio spreman, spasio nas protiv Portugala.
Begović ima strašan potencijal, ali (trenutno) ne baš jake prednosti u odnosu na Hasagića. Nema još uvijek toliko međunarodnog iskustva, ne igra još uvijek u prvom timu svog kluba.
Kada je Hasagić već zdrav, treba ga iskoristiti. Biće još mnogo prilika za Begovića. Ipak, trebao bi sada dobiti šansu protiv Gane...mislim jedno poluvrijeme.
I kao što neko reče ranije, sastav je valjda već poznat u globalu, nema tu puno alternativa.
Begović ima strašan potencijal, ali (trenutno) ne baš jake prednosti u odnosu na Hasagića. Nema još uvijek toliko međunarodnog iskustva, ne igra još uvijek u prvom timu svog kluba.
Kada je Hasagić već zdrav, treba ga iskoristiti. Biće još mnogo prilika za Begovića. Ipak, trebao bi sada dobiti šansu protiv Gane...mislim jedno poluvrijeme.
I kao što neko reče ranije, sastav je valjda već poznat u globalu, nema tu puno alternativa.
- Topla voda
#15 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
------------begovic-----------------
berberovic---torlak---spahic---nadarevic
---pjanic-------dzakmic---------misimovic
-----------------medunjanin------------------
---------------skoro------muslimovic---------

berberovic---torlak---spahic---nadarevic
---pjanic-------dzakmic---------misimovic
-----------------medunjanin------------------
---------------skoro------muslimovic---------
- Urden
#16 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
po mom misljenju
.................Begovic............
Nadarevic ...... Spahic ..... Jahic....
.............Medunjanin............
Ibricic.........Pjanic........Salihovic
.............Misimovic...............
.........Dzeko........Muslimovic.......
sto se tice Begovic - Hasagic , ja mislim da neko go brani u Engleskoj premier ligi ima veci kvalitet nego neko ko igra u prosjednoj ekipi u turskoj , i stavio bi Medunjanina umjesto Rahimica cisto zbog buducnosti , jer do europskog prvenstva je jos 2 godine , rahimic ce biti star do tada
po potrebi imamo na klupi , ibisevica , zeca , rahimica , vladavica , dzemu , stilica
sto se tice Begovic - Hasagic , ja mislim da neko go brani u Engleskoj premier ligi ima veci kvalitet nego neko ko igra u prosjednoj ekipi u turskoj , i stavio bi Medunjanina umjesto Rahimica cisto zbog buducnosti , jer do europskog prvenstva je jos 2 godine , rahimic ce biti star do tada
po potrebi imamo na klupi , ibisevica , zeca , rahimica , vladavica , dzemu , stilica
- luckylaka
#17 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Moj sastav je identican onom koga Pape izvede u srijedu,znaci sve je otprilike isto kao u prethodnika.Nema se tu sta ni dodati ni oduzeti.Oni koji su pozvani vjerovatno ce svi dobiti sansu.Sastav.Pa kada bi ja izveo sastav mnogi bi se prekrstili mozda ??????? a u napadu Dzeko,Muslimovic,Ibisevic

-
udrch
#18 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Stvarno mi niste jasni..dokle ćete misliti da je Muslimović bolji igrač od Ibiševića..Urden wrote:po mom misljenju
Rahimić je čudo i najradosnija vijest u posljednje vrijeme oko reprezentacije je da će on ostati..
Ti bi njega na klupu..
-
NediM17
#19 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Iako je Susic vec objavio taktiku kod mene bi to izgledalo ovako:
--------------------------------------Hasagic-----------------------------
-----------Pandza---------Spahic---------Nadarevic--------Jahic------
-----------Pjanic--------------------------------------Medunjanin-------
-----------------------------------Misimovic------------------------------
-----------------------Ibisevic----------------Dzeko----------------------
Hasagic je trenutno logicniji izbor od Begovica, jer je Hasagic redovan u svojoj ekipi, dok Begovic sjedi na klupi.
Pandza je protiv Portugala u Zenici odlicno odigrao.
Medjunjanin umjesto Salihovica, treba da se uigraju sa Medunjaninom jer Salihovica nema cetiri kvalifikacione utakmice.
Hasagic je trenutno logicniji izbor od Begovica, jer je Hasagic redovan u svojoj ekipi, dok Begovic sjedi na klupi.
Medjunjanin umjesto Salihovica, treba da se uigraju sa Medunjaninom jer Salihovica nema cetiri kvalifikacione utakmice.
- Urden
#20 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
ko je reko da je medunjanin bolji , ja sam reko cisto zbog buducnosti ...udrch wrote:Stvarno mi niste jasni..dokle ćete misliti da je Muslimović bolji igrač od Ibiševića..Urden wrote:po mom misljenju
po potrebi imamo na klupi , ibisevica , zeca ,rahimica , vladavica , dzemu , stilica
Rahimić je čudo i najradosnija vijest u posljednje vrijeme oko reprezentacije je da će on ostati..
Ti bi njega na klupu..
- zecko_kupuz
#21 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Za ovo baš nisam siguranNediM17 wrote:Iako je Susic vec objavio taktiku kod mene bi to izgledalo ovako:
- mustang
#22 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
za Salihagu stoji,a kako misliš da ti funkcionise ova desna strana,kad Pandza povuće kontru da Pjana zatvara bokNediM17 wrote:Iako je Susic vec objavio taktiku kod mene bi to izgledalo ovako:
-
sumirprimus
#23 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
I meni se cini,da bolje igramo kad u 60-oj udje Muslimovic umjesto Ibisevica,...
Nekako mi onaj visoki,stane na loptu,namjesti dzeki i go...
Dzeki bolje ide,valjda...
Nekako mi onaj visoki,stane na loptu,namjesti dzeki i go...
Dzeki bolje ide,valjda...
- Dammme
#24 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Apsolutno se slažem, s tim da bih razmislio o Vladaviću i Merziću na pozicijama bekova, ako Džemo i Jahić ne bi mogli odgovoriti zadatku. Dok je Salihović suspendovan, na lijevom veznom bi mogao igrati Medunjanin. I zamijenio bih mjesta Džeki i Ibiševiću da ovaj drugi bude bliže Salihoviću.zalizani wrote:
-
LSD
#25 Re: Vas sastav reprezentacije BiH
Hocemo Begana na golu