Igra mi oko?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Gorštak

#1 Igra mi oko?

Post by Gorštak »

Već tri četiri dana me izluđuje oko koje dosta često "zaigra".
Osjećaj koji veoma iritira, teško se koncentrirati dok se to događa, a radim s ljudima pa onda u pola rečenice znam stati. Baš bizaran problem, ali stvarno me muči
Mislio da će samo proći, al' ništa.

Iskustva?
neo7

#2 Re: Igra mi oko?

Post by neo7 »

Ikustvo imam ama bas isto :). Samo sto je ovo iskustvo vec 2-3 godine prisutno. Kada gledam u stranu oko mi zaigra sto mi pretstavlaj veliki problem u voznji.
Bio sam kod doktora lai ni jedan mi nije znao konkretno odgovoriti ili nisu imal ivolje....
Moze li neki savjet ?
gnus

#3 Re: Igra mi oko?

Post by gnus »

Da li je bas oko ili kapak ??
Mozda ste izlozeni propuhu.
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#4 Re: Igra mi oko?

Post by ALexis »

meni je nana uvijek govorila: ''sine, kad ti zaigra oko, oplakat ces'' i tako ja uvijek oplacem kad zaigra, da ne bi nana bila u krivu :-)

to bi bilo moje iskustvo :) ali zaista ne znam zbog cega se to, opisala bih kao- iritirajuce titranje kapka,javlja.
Lakat Jebić

#5 Re: Igra mi oko?

Post by Lakat Jebić »

meni se zna desiti da mi se u fokusu pojavi tacka, onako zamagljena i vrmenom ona poprima oblik < , onda se to < siri, i na krajujednosavno mu granice izadju iz mog vidokruga... taj proces traje nekih 5-10 min, i tad sam prilicno hendikepiran, nema sanse recimo da nesto procitam... ima li ko kakvih iskustava :D
SaMaster

#6 Re: Igra mi oko?

Post by SaMaster »

Igranje oka ili drhtanje/igranje bilo kojeg drugog misica na tijelu ima veze sa nervima. Razlozi takvog djelovanja mogu varirati od vrlo jednostavnih do onih najkompleksnijih.
Nedostatak vitamina tacnije magnesiuma u organizmu najcesce uzrokuje takvo ponasanje. S toga ti preporucujem da odes do prvof DM-marketa ili bilo kojeg drugog/apoteke i kupis sumece magnesium tablete.
Slovka

#7 Re: Igra mi oko?

Post by Slovka »

I meni se to trzanje kapka javlja unazad nekoliko mjeseci, pravo iritantno.
Baš ću probati s tim magnezijumom
neo7

#8 Re: Igra mi oko?

Post by neo7 »

babyline wrote:
SaMaster wrote:Igranje oka ili drhtanje/igranje bilo kojeg drugog misica na tijelu ima veze sa nervima. Razlozi takvog djelovanja mogu varirati od vrlo jednostavnih do onih najkompleksnijih.
Nedostatak vitamina tacnije magnesiuma u organizmu najcesce uzrokuje takvo ponasanje. S toga ti preporucujem da odes do prvof DM-marketa ili bilo kojeg drugog/apoteke i kupis sumece magnesium tablete.
upravo tako, drhtanje okoa ili grc u nekom od misica... osim tablete magnezijuma pomaze i banana bogata je magnezijumom i drugim mineralima ili neka mineralna voda...
hvala na odgovorima PUNO!!!
Prvi put se osjecam nekako da ima nade da i ja rijesim ovaj problem koji mi zadaje dosta problema, u komunikaicji u voznji i u sl situacijama.

Sto se tice titranja, da oko je u pitanju a ne ocni kapak.... Znaci sad zasad preporucujete magnezijeve tablete ?

Da li mozete preporuciti gdje se moze obaviti profesionalan pregled oka...

Gvoroim profesionalanj jer sam bio kod dva doktora i ni jedan nisu mi pomogli a samo mi je neke informacije dao ljecnik na pregledu za ljekarsko uvjerenje, kako moram da radim vjezbe oka ali nista vise mi nije rekao....
dinaraaa

#9 Re: Igra mi oko?

Post by dinaraaa »

Poželjno bi bilo i izmjeriti očni pritisak ;-)
neo7

#10 Re: Igra mi oko?

Post by neo7 »

dinaraaa wrote:Poželjno bi bilo i izmjeriti očni pritisak ;-)
uputite me u sarajevu gdje to da uradim.
Student sam u sarajevu i sta mi treba od papira ?
Kod mene u gradu je trebalo knjizca...sada ?
neo7

#11 Re: Igra mi oko?

Post by neo7 »

kupio sam magnezium 300, 20 sumeci tableta...
1 tableta dnenvo...nadam se da ce biti nekog pomaka :)
Ukoliko ima jos kucnih savjeta ali i strucnih dobrodsli su :)
HVALA VAM!
Gorštak

#12 Re: Igra mi oko?

Post by Gorštak »

Hvala svima, i ja sam kupio taj vražiji magnezijum, vidjet ćemo.
neo123 wrote:kupio sam magnezium 300, 20 sumeci tableta...
1 tableta dnenvo...nadam se da ce biti nekog pomaka :)
Ukoliko ima jos kucnih savjeta ali i strucnih dobrodsli su :)
HVALA VAM!
@neo ja sam imao veoma ozbiljan problem sa lijevim okom koje sam na kraju operirao u Zg, tako da znam očne ljekare u Sa uzduž i poprijeko. Naj, ali stvarno najbolji je dr. Nikola Kojović. Možeš zakazati pregled kod njega na poliklinici SaNaSa na Grbavici.
A kapak mi treperi na zdravom oku. Zato me izluđuje.
neo7

#13 Re: Igra mi oko?

Post by neo7 »

Gorštak wrote:Hvala svima, i ja sam kupio taj vražiji magnezijum, vidjet ćemo.
@neo ja sam imao veoma ozbiljan problem sa lijevim okom koje sam na kraju operirao u Zg, tako da znam očne ljekare u Sa uzduž i poprijeko. Naj, ali stvarno najbolji je dr. Nikola Kojović. Možeš zakazati pregled kod njega na poliklinici SaNaSa na Grbavici.
A kapak mi treperi na zdravom oku. Zato me izluđuje.
dankeŠun :) hehe
Magnezijum pijem evo treci dan pa ako bog da sumiramo rezultate poslije prve kutijce od 20 tabletica :)

Eh mozes li mi reci koliko je pregled i da li mi treba i sta od licnih dokumenata jer sam u Sarajevu samo student :) ?

hvala ti i nadam se i tvom i mom rijesavanju ovog zaista neugodnog problema
Gorštak

#14 Re: Igra mi oko?

Post by Gorštak »

Ne trebaju nikakvi dokumenti, SaNaSa je privatna medicinska ustanova. Samo trebaš zakazati termin unaprijed telefonom na 033 661 840. Opći oftalmološki pregled košta 30 - 50 KM, zavisi šta ti gleda i koliko dugo ostaneš.

A ko je dr. Kojović, između ostalog, mnogo govori i ovaj tekst njegovog sina Peđe.

viewtopic.php?f=25&t=58702&p=2376114&hilit=pe%C4%91a+kojovi%C4%87#p2376114
alica.k

#15 Re: Igra mi oko?

Post by alica.k »

meni se to redovno desava kad sam pod stresom...cim prodje taj stres, prodje i igranje oka.
Omerovim_Koracima

#16 Re: Igra mi oko?

Post by Omerovim_Koracima »

Sta igra---brakedance :-D
neo7

#17 Re: Igra mi oko?

Post by neo7 »

Omerovim_Koracima wrote:Sta igra---brakedance :-D
nije za sale vec moli Boga da ti se nikad ne desi jer toliko otezava ti sve aktivnosti...
Omerovim_Koracima

#18 Re: Igra mi oko?

Kad lomim par dana deshava mi se,jbga..prodje ono skakuche kao grchi se,prodje ba,nista strasno
minjonja

#19 Re: Igra mi oko?

Post by minjonja »

malo ce biti tesko objasniti ali me zanima jedno:

da li vam se desi da vi nesto radite, normala, sta god, sjedite, ucite, gledate tv, telefonirate, setate, u troli sjedite i najednom u trajanju od jedne milisekunde kao da vam oci polude pa vam oko veoma veoma veoma brzo tamo-vamo gleda? :D vrlo kratno traje i bezvoljno je. jesam li luda? :D
Omerovim_Koracima

#20 Re: Igra mi oko?

Jesi ocam,luda si ko strujno kolo :D
minjonja

#21 Re: Igra mi oko?

Post by minjonja »

Omerovim_Koracima wrote:Jesi ocam,luda si ko strujno kolo :D
da zovem majstora?
no_pasaran

#22 Re: Igra mi oko?

Post by no_pasaran »

minjonja wrote:malo ce biti tesko objasniti ali me zanima jedno:

da li vam se desi da vi nesto radite, normala, sta god, sjedite, ucite, gledate tv, telefonirate, setate, u troli sjedite i najednom u trajanju od jedne milisekunde kao da vam oci polude pa vam oko veoma veoma veoma brzo tamo-vamo gleda? :D vrlo kratno traje i bezvoljno je. jesam li luda? :D
Ušao sam u ovu temu u nadi da ću naći odgovor na upravo ovo pitanje.

Meni se doduše dešava dok pišem, ali ne dok kucam. I najučestalije je pred ispite, sad ne znam je li to što tad češće i više pišem ili zato što sam pod većim stresom.

I mlađa sestra se požalila na isti problem. Interesanstno je da mi se nije ranije dešavalo i da se pojavilo u proteklih pola godine do godinu.

Dakle u jednom djeliću sekunde oči skoče na jednu pa na drugu stranu i unormale se, sto bi rekao citirani forumaš "polude", baš je takav osjećaj.

Ima li ko iskustva ili eventualno prijedlog ili odgovor?
Omerovim_Koracima

#23 Re: Igra mi oko?

minjonja wrote:
Omerovim_Koracima wrote:Jesi ocam,luda si ko strujno kolo :D
da zovem majstora?
Zovi..Nek podmazhe malo :D
minjonja

#24 Re: Igra mi oko?

Post by minjonja »

uh, jes mi drago sto nisam jedina :D

ma valjda nije nista ozbiljno. vjeruj da zdravlje ulazi na usta. kad bi se svi zdravo hranili (jeli umjereno tri puta dnevno raznovrsnu hranu) ne bi se javljali ovakvi problemi. ovo je garant neki nedostatak ili stres.
neo7

#25 Re: Igra mi oko?

Post by neo7 »

minjonja wrote:uh, jes mi drago sto nisam jedina :D

ma valjda nije nista ozbiljno. vjeruj da zdravlje ulazi na usta. kad bi se svi zdravo hranili (jeli umjereno tri puta dnevno raznovrsnu hranu) ne bi se javljali ovakvi problemi. ovo je garant neki nedostatak ili stres.
oci su osjetljiv dio naseg tijela i nasa veza sa "spoljnim svijetom".... stoga treba obratiti paznje na njih itekako. Nadam se da cemo svi mi naci rijesenje ovog problema.

@minjonja % no_pasaran: pazite, to vam se dogadja ponekad ali moze vam se desiti evo kao meni da kada god oci pomaknete u stranu da vam podje titrati stoga trebate uciniti sve sto je u vasoj mogucnosti da pokkusate rijesiti taj problem./znaci stanje se moze pogrsati i nemojte biti pasivni)

Ja sada pijem magnezijum tablete i za 7 dana idem se naruciti kod ovoga doktora sto mi je preporucio Gorstak pa vam javim utiske
Post Reply