Evo jedan primjer: kaže se da je bog stvorio ljude da bi mu "robovali". A ja se pitam "Kakav je to bog koji hoce da mu ja budem rob?" Očigledno da to nije taj bog, ali neko je sjeo i napisao Kur'an, Bibliju, Toru, razna evandjelja i to tako opisao... a zašto bih mu ja vjerovao kad ne znam da li je to napisano istina. Znam, sada će muslimani reći da Kur'an nije izmjenjen nikada... a ko vam garantuje da je to "božija" riječ? Da li ste 100% sigurni? Možda i niste, ali vas strah od neke više kazne ipak tjera da vjerujete u to. Samo se zapitajte zašto slijepo vjerujete u boga od kada znate za sebe, a mnogi od vas nisu čak ni pročitali svoje svete knjige. Moje mišljenje je da BOG POSTOJI, ali da su religije napravljene da se manipuliše ljudima. Po meni bog nije ono što religije predstavljaju i nije nešto što od nas nešto zahtjeva. Ustvari izvucite se iz "tzv monoteistickih religija" pa ćete sami stvoriti svoju predstavu o bogu i ostalim pitanjima. Ovako ste samo zombiji koji slijepo slijede ono što im se kaže a da se uopće ne smiju usuditi pitati se bilo šta. Nemojte vjerovati u ono za šta nema REALNOG dokaza, i progledat ćete.
Znam da ću biti