Štrajk glađu! (Vs. Govnjiva motka?)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Štrajk glađu! (Vs. Govnjiva motka?)

Štrajk glađu
0
No votes
Govnjiva motka
5
71%
Šuti i trpi
2
29%

Total votes: 7

Sensei

#1 Štrajk glađu! (Vs. Govnjiva motka?)

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 11/05/2019 06:41, edited 2 times in total.
burek_in_space

#2 Re: ?

Post by burek_in_space »

Iako slika govori vishe od hiljadu rijechi, forumska pravila nalazhu da se ostavi i neki komentar, kako bi tema opstala (najdobronamjerniji savjet).

A o rezimeu mozhemo prichati tek u oktobru mjesecu, moj lichni stav po ovom pitanju.
Sensei

#3 Re: ?

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 11/05/2019 06:41, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Štrajk glađu! (Vs. Govnjiva motka?)

Post by Truba »

štrajk glađu je samo posljednja faza očajnog čovjeka koji je mučen već 20 godina kroz nekoliko sistema + rat

baš smo umireni... sumnjam da bih i ja kakvu radikalnu metodu imao kad bih bio u istoj situaciji :? :cry:
mostarac

#5 Re: Štrajk glađu! (Vs. Govnjiva motka?)

Post by mostarac »

ruku na srce nemam neka suosjecanja. Ovu kamarilu neko mora drzati na vlasti, a statistika ne ide bas u prilog strajkacima, tj. statisticka vjerovatnoca obzirom na rezultate izbora i NEizlatnost govori da je vecina strajkaca bas ovo "zaiskala".
A gospodo kako ste posijali, takva vam je i zetva i dok vam iz gladnih stomaka ne dodje u glavu, umjesto sto vam dolazi iz dzamija i crkvi hah gladujte. Zivot je okrutan i katastrofalne greske tesko prasta.
Bujrum u oktobru i pokazite jeste li zaista gladni ili vam hodza, fratar i pop i njihovo misljenje vise znace i niste jos dovoljno ogladnili.
uvjek dobar gost

#6 Re: Štrajk glađu! (Vs. Govnjiva motka?)

Post by uvjek dobar gost »

Mostarac je rekao jako bitne stvari, no ja ne bi bio ja da ne uvedem još par premisa....
Jesmo li mi već izgubili ili je ovo privid agonije... koju kreiraju oni koji su se prepali za svoje fotelje pa žele dodatno u ovom periodu pred izbore da radikaliziraju situaciju ? Jsli većina populacije vidjela Budu i dostigla viši nivo poimanja i rezonovanja pa se pravi da je se ne tiče sranje u kojem životarimo.

Da u motkama je ključ jer nas se vlast ne boji, da u motkama je ključ bez obzira ko je na vlasti, mora dotjerati do motki jer dijalog ne pomaže sa ovakvim koji sad su na vlasti, no motke tak primitivni alat mogu postati veoma lako garant rada onih koji dođu na vlast poslije izbora...

No možemo li se samo na tren prizemljiti iz viših slojeva atmosfere i pomisliti nešto, radnik koji je recimo u zadnjih više od deset godina varan, izglađivan ne primanjem redovne plate, koji je izgubio zube u toj borbi, živce, koji je pristao da mu se otmu ideali, da mu se nametne jedan sasvim novi sistem rezonovanja i opravdavanjeneučinjeng (o tome je mudro zborio Mostarac)... ta osoba ne vidi drugi alat demokratije sem štrajka glađu..... surovo zar ne ? Znači čovjek ili žena , već narušenog zdravlja čini posljednji napor u borbi za svoja prava..... štrajkom glađu.. tužno zar ne, mi i ne znamo još šta je demokratija, koji alati su nam na raspolaganju, ne znamo razliku između protestam ulične akcije, demonstracija i građanske neposlušnosti......!

Ovoj vlasti treba kazna, a novima koji dođu na vlast treba jasno upozorenje !

Vremena ja bar nemam više !
Truba

#7 Re: Štrajk glađu! (Vs. Govnjiva motka?)

Post by Truba »

mostarac wrote:ruku na srce nemam neka suosjecanja.
vi matematičari informatičari ste čudna sorta :mrgreen: da ne širim priču na oftopik temu vaše empatije prema svima onima koji ne mogu pojmiti logaritme i limese u beskonačnost da te otvoreno pitam :D

za koga da glasa osoba iz federacije bih koja nije SDA (SzBIH) niti SDP
dakle da nije ni lijevo ni desno

a za koga da glasa osoba u RS?

eto ajde hladne glave savjetuj
mostarac

#8 Re: Štrajk glađu! (Vs. Govnjiva motka?)

Post by mostarac »

komi wrote:
mostarac wrote:ruku na srce nemam neka suosjecanja.
vi matematičari informatičari ste čudna sorta :mrgreen: da ne širim priču na oftopik temu vaše empatije prema svima onima koji ne mogu pojmiti logaritme i limese u beskonačnost da te otvoreno pitam :D

za koga da glasa osoba iz federacije bih koja nije SDA (SzBIH) niti SDP
dakle da nije ni lijevo ni desno

a za koga da glasa osoba u RS?

eto ajde hladne glave savjetuj
Lamija Tanovic je jedna jako pametna zena. Eto glasaj za nju i otvorene su liste do sad bile i mogao si zaokruziti i naci nekoga. Nemoguce je da ti niko ne valja. Izadji i prekrizi listic, ako nista drugo, ali im ne daj glas svojim neizlaskom
ichliebedichtung

#9 Re: Štrajk glađu! (Vs. Govnjiva motka?)

Post by ichliebedichtung »

glasajte za mene,
obecavam da cu u rekordnom roku rasprodati sve sto se u ovoj drzavi more rasprodati, da cu otvoriti racun na Kajmanima na koji cu poloziti sve pare od prodaje, da se nadje kad zdusim... da cu maximalno iskoristiti vrijeme provedeno na vlasti da obezbijedim bar 6 buducih pokoljenja svoje porodice...
sta jos reci... glasajte za mene :D
Truba

#10 Re: Štrajk glađu! (Vs. Govnjiva motka?)

Post by Truba »

mostarac wrote: Lamija Tanovic je jedna jako pametna zena. Eto glasaj za nju i otvorene su liste do sad bile i mogao si zaokruziti i naci nekoga. Nemoguce je da ti niko ne valja. Izadji i prekrizi listic, ako nista drugo, ali im ne daj glas svojim neizlaskom
ne pitam za sebe ja znam za koga cu glasati pitam za mnogo zbunjenih ljudi...

lamija ne moze voditi citavu politiku te stranke na svojim ledjima pored lamije mora biti jos 25 lamija da bi ta stranka nešto bolje ponudila... men se cini da nisu ni presli izborni prag

je li naucna fantastika očekivati od gomile ljudi da glasaju za liberalnu opciju :?
bingov buraz

#11 Re: Štrajk glađu! (Vs. Govnjiva motka?)

Post by bingov buraz »

komi wrote:
mostarac wrote: Lamija Tanovic je jedna jako pametna zena. Eto glasaj za nju i otvorene su liste do sad bile i mogao si zaokruziti i naci nekoga. Nemoguce je da ti niko ne valja. Izadji i prekrizi listic, ako nista drugo, ali im ne daj glas svojim neizlaskom
ne pitam za sebe ja znam za koga cu glasati pitam za mnogo zbunjenih ljudi...

lamija ne moze voditi citavu politiku te stranke na svojim ledjima pored lamije mora biti jos 25 lamija da bi ta stranka nešto bolje ponudila... men se cini da nisu ni presli izborni prag

je li naucna fantastika očekivati od gomile ljudi da glasaju za liberalnu opciju :?
Na posljednjim izborima glasao za liberale,ja i jos pedesetak biraca u mojoj opcini :mrgreen: ,odose glasovi u bunar.Za SDA i ove ostale zabih,sbbkbb :mrgreen: mi ne pada na pamet,SDP ostaje jedina opcija uprkos Josifu Visarionovicu na celu te stranke,meni nema druge nego da progutam zabu i zaokruzim SDP na sljedecim izborima,satisfaskcija bi mi bila da budu otvorene liste da zaokruzim sve iz SDP osim gore navedenog :mrgreen:
Post Reply