Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

homar

#1 Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by homar »

"Jednomjesečni pritvor Bašiću i Islamagiću zbog šamaranja sina premijera KS"

Uhapšeni pod sumnjom da su ispred objekta napali Nermina Mehmedića
Autor: Dž. Ma. B.
31.01.2010.
Mjesto incidenta: Ulaz u klub "Jež"

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je, na prijedlog Tužilaštva, jednomjesečni pritvor Edinu Bašiću (30) iz Priboja, izbacivaču u sarajevskom klubu "Jež", i Enesu Islamagiću (32), menadžeru ovog kluba, također iz Priboja, protiv kojih je otvorena istraga zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja ozljeda, a protiv Islamagića i zbog pomoći počiniocu nakon krivičnog djela.

Zabranili im ulazak

Oni su, prema policijskim navodima, učestvovali u incidentu ispred "Ježa". U tuči koja je izbila 27. januara oko 23.30 sati povrede je zadobio Nermin Mehmedić (23), sin aktuelnog premijera Kantona Sarajevo Besima Mehmedića.

Nermin Mehmedić je u društvu dvojice prijatelja te noći došao pred klub u vidno alkoholiziranom stanju i htjeli su ući, ali im osiguranje nije dozvolilo. Tada je Mehmedić počeo psovati, galamiti, vrijeđati i lupati nogama u vrata. Nakon toga je Bašić navodno nekoliko puta ošamario Mehmedića, a u tuči su povrede zadobili i njegovi prijatelji H. A. (23) i D. A. (22).

Inače, na mjestu incidenta ubrzo se našao i sam premijer Besim Mehmedić, za kojim je došla i policija. Mladići su alkotestirani i, kako nezvanično saznajemo, mlađem Mehmediću je zabilježeno više od promila alkohola u krvi.

Branilac dvojice pritvorenih, advokat Fahrija Karkin potvrdio nam je jučer da je Bašiću i Islamagiću određen pritvor te da će rješenje dobiti u ponedjeljak, nakon čega će se žaliti na takvu odluku Suda. Karkin pretpostavlja, kako je kazao, da je pritvor određen zbog eventualnog utjecaja na svjedoke.

Šokiran odlukom

Vlasnik kluba Adem Jež jučer nam je kazao da je zatečen ovakvom odlukom prvenstveno iz razloga što Islamagić uopće nije bio prisutan u momentu incidenta jer je naknadno došao kako bi provjerio šta se dešava. On je potvrdio da je njegov redar Bašić ošamario Mehmedića jer je bio u pijanom stanju, psovao je i pokušavao nasilu ući u objekt.

- Zatečen sam i šokiran jer je ovo jedan prikaz sile i moći ovih što su na vlasti. Svugdje u svijetu u objektima postoje redari kako bi zabranili ulazak kriminalnim, pijanim ili nasilnim osobama bez obzira na to čiji su sinovi. Tako je i u ovom slučaju. Često se govori o pucnjava ili incidentima ispred "Ježa", ali to se sve dešava jer naše osoblje u objekt nikada neće pustiti incidentnu osobu koja bi pokvarila raspoloženje ostaloj omladini koja se ovdje zabavlja - kazao je Jež i naveo kako sada samo očekuje daljnje poteze moćnih ili inspekcijske kontrole koje će mu naposljetku zatvoriti objekt."

Zato što su htjeli zaštititi ostale goste od pijanog sina Premijera Mehmedija, Edinu Bašiću (izbacivač u klubu) i Enesu Islamagiću (menadžer)određen jenomjesečni pritvor od strane pravosudnih organa Kantona Sarajevo. Očigledno je da je ovdje Premijer Mehmedagić zloupotrijebio funkciju i uticao na sudstvo, štiteći svoga "guzonjinog sina" koji može u ovom gradu da radi šta hoće. Sramota, da vidimo da li će nevladin sektor i ostale stranke reagirati.
madner

#2 Re: Zbog "guzonjinog sina" jenomjesečni pritvor

Post by madner »

Karkin advokat :D znaci ja sam odmah za drugu stranu.
Nadam se da ce zatvoriti objekat.
felipe kajetano

#3 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by felipe kajetano »

Siroti mali hrČci :-)
buzzer

#4 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by buzzer »

felipe kajetano wrote:Siroti mali hrČci :-)
ova ti je dobra :D
buzzer

#5 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by buzzer »

- Zatečen sam i šokiran jer je ovo jedan prikaz sile i moći ovih što su na vlasti.
nisam bio u sarajevu tokom opsade, ali sam od prijatelja cuo da se je kod adem jeza moglo pojesti svjeze skampe usred rata. i odjednom pade nevin covjek u nemilost azdaha na vlasti. :D
JThomas

#6 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by JThomas »

pošto kupio, po to i prod'o, bio sam klinjo, ali i ja sam čuo te priče ;-)
vaca

#7 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by vaca »

homar wrote: Tada je Mehmedić počeo psovati, galamiti, vrijeđati i lupati nogama u vrata. Nakon toga je Bašić navodno nekoliko puta ošamario Mehmedića, a u tuči su povrede zadobili i njegovi prijatelji H. A. (23) i D. A. (22).
:-) ala ovaj šamara, bem ti...

nego ima li i zvanična verzija ovoga, ovaj text kao da je pisao vlasnik kluba, lično?

i, naravno, kada nekoga namlatiš - ideš u pritvor/zatvor, šta tu ima čudno??
softly

#8 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by softly »

Ma ja bi to sve zatvorio, ukljucujuci i Mehmedica i Karkina i onog ko je metno ovu temu...i samu temu bi zatvorio...
homar

#9 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by homar »

softly wrote:Ma ja bi to sve zatvorio, ukljucujuci i Mehmedica i Karkina i onog ko je metno ovu temu...i samu temu bi zatvorio...
Umjesto da se pitaš što nam ga "metno" Mehmedić od kad je na vlasti, ti bi sve živo pozatvarala sem alkoholičara, drogeraša, lopova i ostale gamadi koja vršlja po ulicama.
saim_adka

#10 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 22/01/2017 18:11, edited 1 time in total.
maxim2000

#11 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by maxim2000 »

Ama Jez je svakako cudno mjesto i svako malo se tamo desavaju neke pucnjave, tuce i ko zna sta vec. I onda se svi cude kada i njih neko nagazi. Naravno da su svi navedeni nevinasca, ali ipak uzeti odmah Karkina da te brani znaci da si dobro kriv. U Oslobodjenju je juce pisalo kako je bila tuca u Jezu i da su trojica mladica povrijedjena te da im je na CUM-u ukazana pomoc, bez navodjenja imena. A i taj redar kao bio je pijan i psovao pa je on odlucio da izigrava ocinsku figuru i pedagoski nekoga par puta nasamara, a da "menager" nije tu a petak navece, nesto i mi to smrdi. Uglavnom neka nam sretno jednima sa drugima!!!
leo karan

#12 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by leo karan »

nisu navikli na ovakav tretman
do sad je bilo, prebiju nekog golju i nikom nista
a sad ih iznenadilo, vide jasnu nepravdu ovdje
kad bijes nikogovica sve je ok, a kad bijes premijerovog sina ides u zatvor
eto ti korumpirane vlasti :D
cuj adema jeza, kaze zloupotreba polozaja :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by Truba »

nadam se da će za vrijeme izbora biti slobodni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: da iskale svoj bijes glasajući za BPS :mrgreen:
uvijek postoji veća riba
nellington

#14 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by nellington »

komi wrote:nadam se da će za vrijeme izbora biti slobodni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: da iskale svoj bijes glasajući za BPS :mrgreen:
uvijek postoji veća riba
Ne, ne, ovo je glasački kadar SBB, to je bar očito iz članka ;) :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by Truba »

nego jel mladić pošteno namlaćen :D

čudo nije u beču ili americi na studiju :D

kao i svaki pravi bošnjak :D na trulom zapadu :oops: odakle zlo dolazi :lol:
nellington

#16 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by nellington »

"Tajo, bijem se!"

Ne znam, znakovito je da Fahro brani Ježeve zaposlenike i zemljake od Svilenog i njegovih organa gonjenja...
buzzer

#17 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by buzzer »

komi wrote:nadam se da će za vrijeme izbora biti slobodni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: da iskale svoj bijes glasajući za BPS :mrgreen:
uvijek postoji veća riba
moze se i iz zatvora glasati. neka njih na sigurnom
1gorstak

#18 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by 1gorstak »

Ako je bilo neregularnosti, trebaju uzvratiti tuzbom za krsenje zakonske procedure, dusevnu bol itd. Mehmedic (stariji) se nije trebao pojavljivati tu kao neki buljukbasa da on zavodi red, ali covjek ocigledno ima intelektualni integritet polovne gume.
muha_sa

#19 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by muha_sa »

1gorstak wrote:Ako je bilo neregularnosti, trebaju uzvratiti tuzbom za krsenje zakonske procedure, dusevnu bol itd. Mehmedic (stariji) se nije trebao pojavljivati tu kao neki buljukbasa da on zavodi red, ali covjek ocigledno ima intelektualni integritet polovne gume.
Bil se ti pojavio da ti neko javi da ti je sin prebijen :? :-)
homar

#20 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by homar »

nellington wrote:
uvijek postoji veća riba
Ne, ne, ovo je glasački kadar SBB, to je bar očito iz članka ;) :lol:
Kod nas se sve ispolitizira, kakav SBB, kakav BPS, to su marginalne straneke. Ovdje treba se zapitati, da li bi ova dvoica ljudi bili pritvoreni da nije u pitanju "guzonjin sin". Do juče smo tražili da se nešto učini u zaštiti građana u Sarajevu, od prestupnika, pijanaca, babinih sinova... a sada se ovo želi prebaciti na neki drugi kolosjek. Ja nikada nisam bio u taj kafić, niti znam ko je vlasnik, ali načelno sam da se u svim mjestima gdje se okuplja svijet obezbjede ljudi od nasilnika, revolveraša, mangupa sa bijesnim autima, guzonjinih sinova. Jeli se to Mehmedić pita što je ugrožena sigurnost građana na svakom koraku, u tramvaju, na ulici, nisi siguran u stanu, svakodnevno se krade po nekoliko automobila u Sarajevu... Kako reagovati kada ti u kafić dođu troica pijanih balavaca i počnu nasilno maltetirati goste, provodeći bahatost jer iza sebe imaju babu, to je glavno pitanje. Takvi odnosi su u cijeloj državi, čiji si, pa ću ti riješiti na adekvatan način, j... takvu pravnu državu.
bingov buraz

#21 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by bingov buraz »

maxim2000 wrote: ali ipak uzeti odmah Karkina da te brani znaci da si dobro kriv.
E ovo je novo :mrgreen:
1gorstak

#22 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by 1gorstak »

muha_sa wrote:
1gorstak wrote:Ako je bilo neregularnosti, trebaju uzvratiti tuzbom za krsenje zakonske procedure, dusevnu bol itd. Mehmedic (stariji) se nije trebao pojavljivati tu kao neki buljukbasa da on zavodi red, ali covjek ocigledno ima intelektualni integritet polovne gume.
Bil se ti pojavio da ti neko javi da ti je sin prebijen :? :-)
Ovdje pise "samaranje", ali evo i ako Mehmedic nije odmah znao da se radi samo o samarima, mogao je provjeriti prije nego sto je kompromitovao pravosudni sistem. On je kantonalni premijer, valjda zato sto je inteligentan, a ako je inteligentan treba da kalkulise, Mehmedic je personifikacija sistema i nije trebao izlaziti na lice mjesta. Mogao je poslati nekog prijatelja, rodjaka da pokupe malog i odvedu kuci, sta se on koji ku*ac ima razbacivati na licu mjesta...
felichi

#23 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by felichi »

neka, neka,
mora se znati nova elita. ne mogu biti isti mali mehmedic i ti. on je gradjanin viseg reda,
a ti smokljo i sirotinja. mali te moze sutirati po ulici, pljuvati, maltretirati tebe i djecu,
i ti to moras trpjeti. zato sto si smokljo i fukara. zato sto je on elita. da se zna!
TheOne

#24 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by TheOne »

Koja nebuloza, pa po ovome se vidi da zakon nije jednak za sve! Mislim ono, svi smo mi jednaki pred zakonom samo sto su neki jednakiji! Proteklih 10 godina svi mi po crnim kronikama citamo vijesti tipa, osoba A razderala nozem osobu B, a nakon uvidjaja, posjeta tuziteljstvu, osoba A pustena na slobodu, dalje, soba A nanijela teske tjelesne povrede osobi B, uvidjaj, tuzilasto, potrebne mjere, bla bla, osoba A pustena na slobodu itd itd. Ovdje zastitar opali par samara pijanom i bahatom malcu i dobije mjesec dana pritvora! Evo cak i da je taj mali premijerov, ono za na ranu ga previt i da se eto nasao u pogresno vrijeme i na pogresnom mjestu pa cak i da ga je na pravdi Boga taj lik isamarao, opet tu, po zakonu, nema elemenata za zadrzavanje.
nikad_izvini

#25 Re: Zbog "guzonjinog sina" jednomjesečni pritvor

Post by nikad_izvini »

Jež kao i sva ostala seljačko-papanska narodnjačka mjesta :D U Cigi dvojica fasovala po nogama, u Ježu malo šamaranja i tako. Ko sa cajkama spava, prebijen se budi :D
Post Reply