Sta je pravda u ovom slucaju ?
-
adnanp78
#1 Sta je pravda u ovom slucaju ?
Mozda je tema malo offtopic, ali trebam donijeti odluku i jako mi je bitno vase misljenje. Ovako. Prijatelj me zamolio da mu uz novcanu nadoknadu od 10 eur izrentam igracu konzolu na 24h. Pristao sam. Sutradan doznajem losu vijest da je konzola otkazala poslusnost. Odnio sam je mastoru, gdje je konstatovano da je izgorila strujnim udarom, tj nestabilnim naponom. Steta je procijenjena na 210 eur. Pitanje, sta bi uradili u mojoj kozi, a sta da ste u kozi prijatelja, tj, sta je najpravednije rjesenje ovog problema ?
-
Gospoda Ministarka
#2 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 09:04, edited 1 time in total.
- Ma.Le.Na
#3 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
opcija fifti - fifti...
da je prijatelj neki sam bi to predlozio..
da je prijatelj neki sam bi to predlozio..
-
palermo
#4 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
adnanp78 wrote:Mozda je tema malo offtopic, ali trebam donijeti odluku i jako mi je bitno vase misljenje. Ovako. Prijatelj me zamolio da mu uz novcanu nadoknadu od 10 eur izrentam igracu konzolu na 24h. Pristao sam. Sutradan doznajem losu vijest da je konzola otkazala poslusnost. Odnio sam je mastoru, gdje je konstatovano da je izgorila strujnim udarom, tj nestabilnim naponom. Steta je procijenjena na 210 eur. Pitanje, sta bi uradili u mojoj kozi, a sta da ste u kozi prijatelja, tj, sta je najpravednije rjesenje ovog problema ?
Čudno brate prijateljstvo u kojem rentaš prijatelju konzolu za 10 Eura.
najpravednije je da sam kupiš novu , a ovu pokloniš priajtelju pa nek je on popravlja
- Azamo
#5 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Ma pola-pola bi bilo fer,mada dobro je ovaj reko kakav ti je to prjatelj kad si mu uzeo pare:)
-
Gospoda Ministarka
#6 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 09:26, edited 1 time in total.
- Azamo
#7 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Gospoda Ministarka wrote:A sta je konzola, btw?
Pa to je najverovatnije Play Station 3...
- atko
#8 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
To ti je ono cool, in, mega, giga, naziv za video igrice .., ko sto se nekad zvalo muzicka linijaGospoda Ministarka wrote:A sta je konzola, btw?
A ovaj sto pita... kakavo je to prijateljstvo koje se naplacuje a po misljenje se ide na forum
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#9 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Post je tako postavljen da zvuci kao pravni problem.
A meni prava raznoraznih preko glave. 
- aerosa
#10 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Ccc iznajmio "prijatelju " samo za cvaju i sad bi još da mu i prijatelj plaća kvarove koji su možda i posljedica dugotrajnog prethodnog igranja...
Sad tu cvaju fino u džep i majstora sam plaćaj...
Sad tu cvaju fino u džep i majstora sam plaćaj...
- felipe kajetano
#11 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Histerisi mu ispred vrata i prijeti da ces zvati tatu il' hebenog rodjaka..kad si bio mali tako si radio il' nisi 
Last edited by felipe kajetano on 05/01/2010 13:16, edited 1 time in total.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#12 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Oba podnesite tuzbu protiv Bicakcica jer vam nisu isporucili ispravnu struju.adnanp78 wrote:Mozda je tema malo offtopic, ali trebam donijeti odluku i jako mi je bitno vase misljenje. Ovako. Prijatelj me zamolio da mu uz novcanu nadoknadu od 10 eur izrentam igracu konzolu na 24h. Pristao sam. Sutradan doznajem losu vijest da je konzola otkazala poslusnost. Odnio sam je mastoru, gdje je konstatovano da je izgorila strujnim udarom, tj nestabilnim naponom. Steta je procijenjena na 210 eur. Pitanje, sta bi uradili u mojoj kozi, a sta da ste u kozi prijatelja, tj, sta je najpravednije rjesenje ovog problema ?
- Globus
#13 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Prvo ako si mu naplatio nisi mu prijatelj .. a drugo ako je pokvario on i nije ponudio da plati popravak .. onda ni on tebi nije prijatelj .. znaci niste prijatelji
A sad kako ces rijesit taj problem to je manje bitno

-
Eborg
#14 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Genus non perit.ladyblue18 wrote:Post je tako postavljen da zvuci kao pravni problem.A meni prava raznoraznih preko glave.
- XXS
#15 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Izrentas auto, na pumpi naspes super u koji je pumpadjija nasuo vode vise nego sto treba i na izrentanom autu ti ode motor.
Hocel' ti rentacar traziti da platis cijelo auto, 50-50 ili samo vratis auto rentacar-u?
Hocel' ti rentacar traziti da platis cijelo auto, 50-50 ili samo vratis auto rentacar-u?
- zlafa
#16 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Globus wrote:Prvo ako si mu naplatio nisi mu prijatelj .. a drugo ako je pokvario on i nije ponudio da plati popravak .. onda ni on tebi nije prijatelj .. znaci niste prijateljiA sad kako ces rijesit taj problem to je manje bitno
![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#17 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Meni EDP renta struju i kada je jedno, samo jedno brojilo komšijsko u ormariću, u haustoru zbog strujnog udara bilo sprženo, zamijenili su kompletan stari drveni ormarić i sva brojila tog tipa brojila koje je bilo sprženo.
Podrazumijeva se, ko renta da i održava rentajuću konzolu, a strujni udar je viša sila.
Ako ste se dogovorili da u slučaju kvara prijatelj snosi troškove popravke, to je druga stvar.
Podrazumijeva se, ko renta da i održava rentajuću konzolu, a strujni udar je viša sila.
Ako ste se dogovorili da u slučaju kvara prijatelj snosi troškove popravke, to je druga stvar.
- kurty
#18 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
hahahhahahhahh... sjeti se necega... jeste off topic, ali nema veze... prva godina na gradjevini...pita profa sta je konzola... kaze momak jedan " to su vam bolkon i bandera".... A atku svaka cast na strucnom izrazavanjuatko wrote:To ti je ono cool, in, mega, giga, naziv za video igrice .., ko sto se nekad zvalo muzicka linijaGospoda Ministarka wrote:A sta je konzola, btw?... inace konozla ti je ukljesteni nosac na koji djeluju x i y komponente sile F i moment M
![]()
![]()
![]()
A ovaj sto pita... kakavo je to prijateljstvo koje se naplacuje a po misljenje se ide na forum
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#19 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Požuri do prve EDP, a oni ćete uputiti u Nahorevsku ulicu na promatranje.energeticar wrote:Ako je pokvarena zbog strujnog udara mozes otici u EPBiH i prijaviti da ti se uređaj pokvario ne tvojom greskom, izuzev ako nije tvojom greskom uređaj se nasao pod visem naponom od dozvoljenog. U slučaju da je uređaj pokvaren zbog njihove greske, oni imaju ovlastenog servisera koji popravlja stvari koje su pokvarene na takav nacin, a to je obicno udar groma u vod, ili neki drugi kvar zbog kojeg dolazi do povisenog napona. Obicno vise stvari nastrada kad se takvo nesto desi, kako kod tebe, tako i kod komsija, tako da ne bude nikakave frke oko naplate. Pozuri do prve Distribucje...
- bingov buraz
#20 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Ganjaj ga do Strazbura 
-
adnanp78
#21 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
rasplet dogadjaja za znatizeljne...
na kraju smo troskove podjelili 50:50 i ostali drugovi i zivili sretno do kraja zivota
na kraju smo troskove podjelili 50:50 i ostali drugovi i zivili sretno do kraja zivota
- Cyber-harambashica
#22 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Bravo!
I nemoj vise nista da naplacujes prijateljima, tako nesto u zivotu nisam cula...
I nemoj vise nista da naplacujes prijateljima, tako nesto u zivotu nisam cula...
- debelimedo
#23 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
cuj 210 €, za te pare novu mozes uzetadnanp78 wrote:Mozda je tema malo offtopic, ali trebam donijeti odluku i jako mi je bitno vase misljenje. Ovako. Prijatelj me zamolio da mu uz novcanu nadoknadu od 10 eur izrentam igracu konzolu na 24h. Pristao sam. Sutradan doznajem losu vijest da je konzola otkazala poslusnost. Odnio sam je mastoru, gdje je konstatovano da je izgorila strujnim udarom, tj nestabilnim naponom. Steta je procijenjena na 210 eur. Pitanje, sta bi uradili u mojoj kozi, a sta da ste u kozi prijatelja, tj, sta je najpravednije rjesenje ovog problema ?
- Edin H.
#24 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Mazni mu trebu 
-
todd_smith
#25 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?
Treba li ti pojasniti?ladyblue18 wrote:Post je tako postavljen da zvuci kao pravni problem.A meni prava raznoraznih preko glave.