Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

CiroK

#1 Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by CiroK »

Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Bh.liderima moramo jasno staviti do znanja da se suverenitet ne smije dovoditi u pitanje

Autor: ONASA30.12.2009. 10:27
Ashdown: Opasnost od raspada je realna

"Financial Times" donosi tekst koji su potpisali ministar inostranih poslova britanske Vlade u sjenci Vilijam Hejg (William Hague) i bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Pedi Ešdaun (Paddy Ashdown) pod naslovom "Evropa i Amerika moraju da obrate pažnju na razbijenu Bosnu".

Americi i njenim saveznicima, suočenim sa teškim zadacima u Avganistanu i drugim dijelovima svijeta, Bosna danas možda djeluje manje važna nego prije, ali opasnost od njenog raspada je realna, konstatuju autori teksta.
-----------------------------------------------------
Znajuci da su 1995 agresorske i pobunjenicke snage Milosevica i Karadzica pretrpile poraz od strane ABIH, NATO i HV, postavlja se pitanje kako to da sada nakon 14 godina imamo te iste porazene snage su na granici da ostvare svoj zacrtani ratni cilj. Odgovor je jasan. Sjetimo se Termopolisa i Grckog izdajnika. Jedan covjek, jedan grcki izdajik je obezbjedio pobjedu Persijanaca nad Grcima.

A mi u RBIH imamo ne samo tri covjeka izdajnika: Tihica, Silajdzica i Lagumdziju, vec tri veleizdajnicke stranke koje nemilosrdno rade na rastakanju RBIH, prodaji resursa RBIH, podjeli RBIH i ozivotvorenju Kardzicevih ratnih ciljeva. To je odgovor na pitanje zasto je Bosne sve manje, iako nema vise tenkova cetnicke JNA, nema Karadzica, nema Alije, nema Tudzmana. Tu je nazalost Karadziceva brigada "Mesa Sleimovic" infiltrirana u sve pore vlasti i u sve medje okupirane RBIH.
Kopenhagen

#2 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by Kopenhagen »

CiroK wrote:Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Bh.liderima moramo jasno staviti do znanja da se suverenitet ne smije dovoditi u pitanje

Autor: ONASA30.12.2009. 10:27
Ashdown: Opasnost od raspada je realna

"Financial Times" donosi tekst koji su potpisali ministar inostranih poslova britanske Vlade u sjenci Vilijam Hejg (William Hague) i bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Pedi Ešdaun (Paddy Ashdown) pod naslovom "Evropa i Amerika moraju da obrate pažnju na razbijenu Bosnu".

Americi i njenim saveznicima, suočenim sa teškim zadacima u Avganistanu i drugim dijelovima svijeta, Bosna danas možda djeluje manje važna nego prije, ali opasnost od njenog raspada je realna, konstatuju autori teksta.
-----------------------------------------------------
Znajuci da su 1995 agresorske i pobunjenicke snage Milosevica i Karadzica pretrpile poraz od strane ABIH, NATO i HV, postavlja se pitanje kako to da sada nakon 14 godina imamo te iste porazene snage su na granici da ostvare svoj zacrtani ratni cilj. Odgovor je jasan. Sjetimo se Termopolisa i Grckog izdajnika. Jedan covjek, jedan grcki izdajik je obezbjedio pobjedu Persijanaca nad Grcima.

A mi u RBIH imamo ne samo tri covjeka izdajnika: Tihica, Silajdzica i Lagumdziju, vec tri veleizdajnicke stranke koje nemilosrdno rade na rastakanju RBIH, prodaji resursa RBIH, podjeli RBIH i ozivotvorenju Kardzicevih ratnih ciljeva. To je odgovor na pitanje zasto je Bosne sve manje, iako nema vise tenkova cetnicke JNA, nema Karadzica, nema Alije, nema Tudzmana. Tu je nazalost Karadziceva brigada "Mesa Sleimovic" infiltrirana u sve pore vlasti i u sve medje okupirane RBIH.
Naprđivanje,Paddy je bio vladar BiH par godina,sva ovlaštenja i moguća i nemoguća i ... Sad našo nešto srati. :roll:
zvornicanin

#3 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by zvornicanin »

Jos da vidis onih 100 komentara na ovu istu vijest...ihhh mogao si buraz samo da se dopises i fajront!
Da vidis kako obilic aka raso aka rs se bore za svoju smrdiju...hahaha

Salu na stranu,nikom rat nije dobra nanio,to je istina,ali...
Gorstak1 sta ti mislis mozeli ovo biti neki predznak za trku ko jamio-jamio??Ili moze biti nesto drugo?
Mislim svi ovi tehnicari i sve ove izjave pocevsi od Inzka pa do Ashdawna nekako mi se podudaraju ..valjda da je i njima dosta problema,pa da rijese to jednom zauvjek?
Ono evo vam toliko vremena,nemoj da se puno talasa,rijesite to kako znate i onda kako vam bude.cijela ili cijela iz 3 dijela pa kako uradite??To nezanam dali bi bilo nabolje rijesenje ali mislim da drugog rijesenja bas i nema.Politicari iz sumske su isti ko jaje jajetu...zamjeni jednog dolazi drugi pozicija opozicija liberali ekstremi svi isto misle i istome se nadaju. :x :x :x
Eto ko nade rijesenje za BiH dobija Milion eura kredita od MMF na rok od 20 godina!!!Sta je pa BiH ima samo 4,6 milijardi vanjskog duga,mislim u poredenju sa 40 milijardi znaci 10x vise ima Hrvatska i 23 milijarde Srbija.Mi smo mala maca sa 4.6 mil!!!Dakle haman se treba zaduziti jedno 20-30 milijardi i onda nejma sanse da se dira u BiH niti srbija niti Hrvatska vise nebi htijele da preuzmu dug... :run: :run: :run:
Kopenhagen

#4 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by Kopenhagen »

zvornicanin wrote:Jos da vidis onih 100 komentara na ovu istu vijest...ihhh mogao si buraz samo da se dopises i fajront!

Gorstak1 sta ti mislis mozeli ovo biti neki predznak za trku ko jamio-jamio??Ili moze biti nesto drugo?
Mislim svi ovi tehnicari i sve ove izjave pocevsi od Inzka pa do Ashdawna nekako mi se podudaraju ..valjda da je i njima dosta problema,pa da rijese to jednom zauvjek?
Ono evo vam toliko vremena,nemoj da se puno talasa,rijesite to kako znate i onda kako vam bude.cijela ili cijela iz 3 dijela pa kako uradite??To nezanam dali bi bilo nabolje rijesenje ali mislim da drugog rijesenja bas i nema.Politicari iz sumske su isti ko jaje jajetu...zamjeni jednog dolazi drugi pozicija opozicija liberali ekstremi svi isto misle i istome se nadaju. :x :x :x
Eto ko nade rijesenje za BiH dobija Milion eura kredita od MMF na rok od 20 godina!!!Sta je pa BiH ima samo 4,6 milijardi vanjskog duga,mislim u poredenju sa 40 milijardi znaci 10x vise ima Hrvatska i 23 milijarde Srbija.Mi smo mala maca sa 4.6 mil!!!Dakle haman se treba zaduziti jedno 20-30 milijardi i onda nejma sanse da se dira u BiH niti srbija niti Hrvatska vise nebi htijele da preuzmu dug... :run: :run: :run:
Zadužili bi se ovi iz vjeća ministara i bilion biliona milijardi kad bi nam htio ko dati,nismo rentabilni a i mrtav ne prdi
:D
CiroK

#5 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by CiroK »

zvornicanin wrote:Jos da vidis onih 100 komentara na ovu istu vijest...ihhh mogao si buraz samo da se dopises i fajront!

Tipican komentar merhametli netalasaj lezihljebovica. Dok ja spavam neka drugi rjesavaju moj problem.

Problem sa takvim pristupom je u tome sto mafiju, agresore, zlocince ne moze zaustaviti nikakvo popustanje ili neki ala Tihic "kompromis" gdje on daje sve sto oni traze.

Takva svijest se ne zaustavlja tamo gdje ti popustis, nego trazi jos i jos i jos dok ne uzme sve, a tebe ostavi i bez trecine i bez fildzana i bez zivota. Vrlo brzo bi takav geto od trecine za Bosnjake bio podjeljen na tri djela, pa opet na tri, dok na kraju nebi nista ostalo. Ti imas pravo da se zabijes u misiju rupu i od tamo glumis pacifistu, ali nemas pravo da druge nagovaras da se odreknu imovine, ognjista, drzave, pravde za ubijene i protjerane. Radeci to ti si u kolu sa grobarima RBIH, navodis im vodu na mlin, radis za njih. I na kraju dobit ces ono sto si zasluzio. Pogledaj kako ce sada nagraditi Tihica za njegov nesebican rad na velikosrpskom projektu. Posto je potrosen, zamjenit ce ga Radoncicem i idemo dalje, do nestanka RBIH i Bosnjaka kao politickog naroda, zahvaljujuci iskljucivo takvoj pameti.
Static-X

#6 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by Static-X »

Mene kopka jedno, ako nece dozvolit da se Bosna raspadne zasto uopste onda prica o tome!?
Kopenhagen

#7 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by Kopenhagen »

CiroK wrote:

Tipican komentar merhametli netalasaj lezihljebovica. Dok ja spavam neka drugi rjesavaju moj problem.

Problem sa takvim pristupom je u tome sto mafiju, agresore, zlocince ne moze zaustaviti nikakvo popustanje ili neki ala Tihic "kompromis" gdje on daje sve sto oni traze.

Takva svijest se ne zaustavlja tamo gdje ti popustis, nego trazi jos i jos i jos dok ne uzme sve, a tebe ostavi i bez trecine i bez fildzana i bez zivota. Vrlo brzo bi takav geto od trecine za Bosnjake bio podjeljen na tri djela, pa opet na tri, dok na kraju nebi nista ostalo. Ti imas pravo da se zabijes u misiju rupu i od tamo glumis pacifistu, ali nemas pravo da druge nagovaras da se odreknu imovine, ognjista, drzave, pravde za ubijene i protjerane. Radeci to ti si u kolu sa grobarima RBIH, navodis im vodu na mlin, radis za njih. I na kraju dobit ces ono sto si zasluzio. Pogledaj kako ce sada nagraditi Tihica za njegov nesebican rad na velikosrpskom projektu. Posto je potrosen, zamjenit ce ga Radoncicem i idemo dalje, do nestanka RBIH i Bosnjaka kao politickog naroda, zahvaljujuci iskljucivo takvoj pameti.
A šta mu ti predlažeš tako mudar ?
Kopenhagen

#8 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by Kopenhagen »

Static-X wrote:Mene kopka jedno, ako nece dozvolit da se Bosna raspadne zasto uopste onda prica o tome!?
Pa neće valjda o ekonomiji,od ovog se živi :lol:
zvornicanin

#9 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by zvornicanin »

Takva svijest se ne zaustavlja tamo gdje ti popustis, nego trazi jos i jos i jos dok ne uzme sve, a tebe ostavi i bez trecine i bez fildzana i bez zivota. Vrlo brzo bi takav geto od trecine za Bosnjake bio podjeljen na tri djela, pa opet na tri, dok na kraju nebi nista ostalo. Ti imas pravo da se zabijes u misiju rupu i od tamo glumis pacifistu, ali nemas pravo da druge nagovaras da se odreknu imovine, ognjista, drzave, pravde za ubijene i protjerane. Radeci to ti si u kolu sa grobarima RBIH, navodis im vodu na mlin, radis za njih. I na kraju dobit ces ono sto si zasluzio. Pogledaj kako ce sada nagraditi Tihica za njegov nesebican rad na velikosrpskom projektu. Posto je potrosen, zamjenit ce ga Radoncicem i idemo dalje, do nestanka RBIH i Bosnjaka kao politickog naroda, zahvaljujuci iskljucivo takvoj pameti.[/quote]

E vozdra pameti!!!
Pa sta je onda rijesenje???Bekanski uzeti pusku i raspaliti ??? Po kome??Uostalom ja nisam nikad ni u jednom do sada postu se odricao drugih mogucnosti.Ali prije nego sto navalis ko bekan pred rudu,razmisli dali ima i drugih rijesenja.Ti bi odma pravio rat,ne pitajuci se i ne hajuci za poginule osakacene i ostale koji bi se unesrecili?Mislim rat ili neka vrsta oruzanog sukoba bi trebala biti zadnje rijesenje.Ja nejmam sta da glumim,ja jesam pacifista,recimo-polu-pacifista :roll: .Ali samo do odredenih granica.
E tvoj problem je sto su moje granice malo dalje nego tvoje i optuzujuci me da sam u kolu sa grobarima BiH ti bi htio da mislim kao ti.Na tvoju vjerujem veliku zalost,to nemoze tako.Da svi misle ko ti odavno Bosne nebi bilo!! Rekoh ti rat je zadnja stanica na putu,ako imas sta pametnije reci,super a huskati na rat,davati kojekakve komentare i etiketirati nekog koga i neznas kao izdajnika i grobara BiH nije lijepo... :x :x :x
CiroK

#10 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by CiroK »

Kopenhagen wrote:
CiroK wrote:

A šta mu ti predlažeš tako mudar ?
Sto i svakom cestitom covjeku sa dignitetom i integritetom: Brani svoju drzavu i svoja prava svim legalnim sredstvima.

Posljednje lagalno ustavno-pravno stanje je idejno rijeseno odlukama ZAVNOBIH-a, implementirano Ustavom od 1974 i amndmanima uskladjeno sa visepartijskim sistemom i EU normama 1990. To je nas jedini legalni i legitimni sistem u cijoj su kreaciji ucestvovali antifasisti i gradjani i zastupnici iz reda svih konstitutivnih naroda, iz reda svih religija i po kome smo zivjeli jednakopravni na svakoj stopi Republike BIH. To je nas Kuran, Biblija,to je nase sveto slovo od koga ne smijemo odstupiti ni po koju cijenu ako zelimo da nam buduca pokoljenja zive u prosperitenoj drzavi, u miru i sa takvim uredjenjem u blagostanju koje bi ubrzo doslo.
1gorstak

#11 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by 1gorstak »

Kopenhagen wrote:Naprđivanje,Paddy je bio vladar BiH par godina,sva ovlaštenja i moguća i nemoguća i ... Sad našo nešto srati. :roll:
Paddy je bio odlican, velikosrbima jos bride guzice od njegove batine.
Kopenhagen

#12 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by Kopenhagen »

se dopises i fajront!

Eto ko nade rijesenje za BiH dobija Milion eura kredita od MMF na rok od 20 godina!!!Sta je pa BiH ima samo 4,6 milijardi vanjskog duga,mislim u poredenju sa 40 milijardi znaci 10x vise ima Hrvatska i 23 milijarde Srbija.Mi smo mala maca sa 4.6 mil!!!Dakle haman se treba zaduziti jedno 20-30 milijardi i onda nejma sanse da se dira u BiH niti srbija niti Hrvatska vise nebi htijele da preuzmu dug... :run: :run: :run:[/quote]

Takva svijest se ne zaustavlja tamo gdje ti popustis, nego trazi jos i jos i jos dok ne uzme sve, a tebe ostavi i bez trecine i bez fildzana i bez zivota. Vrlo brzo bi takav geto od trecine za Bosnjake bio podjeljen na tri djela, pa opet na tri, dok na kraju nebi nista ostalo. Ti imas pravo da se zabijes u misiju rupu i od tamo glumis pacifistu, ali nemas pravo da druge nagovaras da se odreknu imovine, ognjista, drzave, pravde za ubijene i protjerane. Radeci to ti si u kolu sa grobarima RBIH, navodis im vodu na mlin, radis za njih. I na kraju dobit ces ono sto si zasluzio. Pogledaj kako ce sada nagraditi Tihica za njegov nesebican rad na velikosrpskom projektu. Posto je potrosen, zamjenit ce ga Radoncicem i idemo dalje, do nestanka RBIH i Bosnjaka kao politickog naroda, zahvaljujuci iskljucivo takvoj pameti.[/quote]A šta mu ti predlažeš tako mudar ?[/quote]

Sto i svakom cestitom covjeku sa dignitetom i integritetom: Brani svoju drzavu i svoja prava svim legalnim sredstvima.

Posljednje lagalno ustavno-pravno stanje je idejno rijeseno odlukama ZAVNOBIH-a, implementirano Ustavom od 1974 i amndmanima uskladjeno sa visepartijskim sistemom i EU normama 1990. To je nas jedini legalni i legitimni sistem u cijoj su kreaciji ucestvovali antifasisti i gradjani i zastupnici iz reda svih konstitutivnih naroda, iz reda svih religija i po kome smo zivjeli jednakopravni na svakoj stopi Republike BIH. To je nas Kuran, Biblija,to je nase sveto slovo od koga ne smijemo odstupiti ni po koju cijenu ako zelimo da nam buduca pokoljenja zive u prosperitenoj drzavi, u miru i sa takvim uredjenjem u blagostanju koje bi ubrzo doslo.[/quote]Konkretno "Cirok",konkretno.Pusti demagogiju
Kopenhagen

#13 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by Kopenhagen »

1gorstak wrote:
Kopenhagen wrote:Naprđivanje,Paddy je bio vladar BiH par godina,sva ovlaštenja i moguća i nemoguća i ... Sad našo nešto srati. :roll:
Paddy je bio odlican, velikosrbima jos bride guzice od njegove batine.
npr: ?
CiroK

#14 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by CiroK »

zvornicanin wrote: E vozdra pameti!!!
Pa sta je onda rijesenje???Bekanski uzeti pusku i raspaliti ??? Po kome??Uostalom ja nisam nikad ni u jednom do sada postu se odricao drugih mogucnosti.Ali prije nego sto navalis ko bekan pred rudu,razmisli dali ima i drugih rijesenja.Ti bi odma pravio rat,ne pitajuci se i ne hajuci za poginule osakacene i ostale koji bi se unesrecili?Mislim rat ili neka vrsta oruzanog sukoba bi trebala biti zadnje rijesenje.Ja nejmam sta da glumim,ja jesam pacifista,recimo-polu-pacifista :roll: .Ali samo do odredenih granica.
E tvoj problem je sto su moje granice malo dalje nego tvoje i optuzujuci me da sam u kolu sa grobarima BiH ti bi htio da mislim kao ti.Na tvoju vjerujem veliku zalost,to nemoze tako.Da svi misle ko ti odavno Bosne nebi bilo!! Rekoh ti rat je zadnja stanica na putu,ako imas sta pametnije reci,super a huskati na rat,davati kojekakve komentare i etiketirati nekog koga i neznas kao izdajnika i grobara BiH nije lijepo... :x :x :x
Svaka normalna osoba je pacifista do granice kada dodju da mu silom oduzimaju drzavu, pravo na imovinu, pravo na zivot. U tom slucaju ne ciniti nista znaci postati kukavica, a ne ostati pacifista. Kada je drzava subjekt unutrasnje i vanjske agresije tu onda nema mjesta pacifizmu, vec ljudi sa kredibilitetom krecu u njenu odbranu. Ako se tako ne postupi, svi oni stari i nemocni, zene i djeca postaju zrtve, a "pacifisti" saucesnici u zlocinu, jer su ih mogli braniti, ali nisu htjeli iz vlastitog kukavicluka. U protekloj agresiji na RBIH bilo je na hilajde onih koji su docekivli jNA sa cvijecem, koljace sa kahvom i markama, sjedili po haustorima izigravajuci pacifiste i ezultat toga je 150.000 ubijnih, milion prognanih na stotine hilajda osakacenih, izmedju ostalog zaslugom i takvih "pacifista", a u biti kukavica.
zvornicanin

#15 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by zvornicanin »

Posljednje lagalno ustavno-pravno stanje je idejno rijeseno odlukama ZAVNOBIH-a, implementirano Ustavom od 1974 i amndmanima uskladjeno sa visepartijskim sistemom i EU normama 1990. To je nas jedini legalni i legitimni sistem u cijoj su kreaciji ucestvovali antifasisti i gradjani i zastupnici iz reda svih konstitutivnih naroda, iz reda svih religija i po kome smo zivjeli jednakopravni na svakoj stopi Republike BIH. To je nas Kuran, Biblija,to je nase sveto slovo od koga ne smijemo odstupiti ni po koju cijenu ako zelimo da nam buduca pokoljenja zive u prosperitenoj drzavi, u miru i sa takvim uredjenjem u blagostanju koje bi ubrzo doslo.[/quote]

AAA tu Vehbo lezi zec!!! Pa vidi jarane ovo je jos malo pa 2010 godina.1995 potpisan je Deytonski sporazum u jednoj improvizovanoj prcvarnici u vojnoj bazi Dayton,drzava Ohio,USA.I tim potpisima je zaleden Ustav Republike BiH.Problem je sto tim potpisima i tim Dejtonskim sporazumom je napravljen krug iz kojeg se nemoze lahko izaci bez radikalnih poteza.Jer navodno oni koji prekrse sporazum dobice po guzici.E Stanje u meduvremenu se promjenilo.Kosovo za koje se Srbija kao potpisnica Dejtona jos nije odrekla predstavlja veci problem jer oni i dalje se ko fol bore za Kosovo iako znaju da je izgubljeno nebi li ucarili jos nesto,a kontaju da im je RS njihova zamjena za Kosovo.
E tu je problem jer Rusija podrzava Srbiju,ali ono hinjski jer ako otvoreno podrzaje onda i oni gube i daju za pravo recimo po pitanju sjeverne osetije gruzijcima.
Dakle ako se malo okrenes oko sebe,vidjeces da je rat lahko poceti samo problem je u tome sto smo mi mali i sto smo mi para za potkusurivanje drugima.E u svemu tome ti bi se naso ko dzoker u pokeru.Poceo rat,i onda bi svi na tebe nagrnuli.Dakle nije samo poceti rat nego i traziti nekog ko ce ti biti i iza leda u tom ratu,ko ce ti biti logisticar,ko ce ti dati/prodati/pozajmiti i municiju za tu tvoju pusku jer prazna ne puca,ko ce se boriti za tebe medu vecom rajom koji bi te mogli dotjerati u suru za 2 dana.Razmisli malo..zapravo razmisli malo vise ...hint: ako zaboli glava ASPIRIN je dobar!
CiroK

#16 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by CiroK »

Kopenhagen wrote: Konkretno "Cirok",konkretno.Pusti demagogiju
Konkretno? Idu izbori i Oktobru. Dovoljno vremena da se osnuju nove stranke normalnih (nista drugo nije potrebno), te pobjede na izborima postojecu mafiju grobara RBIH. I onda ce se stvari same po sebi rjesavati. Normalna demokratska i sekularna drzava, normalni gradjanski Ustav RBIH, put u EU, investicije, prosperitet.....
Kopenhagen

#17 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by Kopenhagen »

CiroK wrote:
Konkretno? Idu izbori i Oktobru. Dovoljno vremena da se osnuju nove stranke normalnih (nista drugo nije potrebno), te pobjede na izborima postojecu mafiju grobara RBIH. I onda ce se stvari same po sebi rjesavati. Normalna demokratska i sekularna drzava, normalni gradjanski Ustav RBIH, put u EU, investicije, prosperitet.....
Ok,to je legalan i legitiman put svakoj promjeni(izbori).Ali kako misliš natjerati ove iz RS-a da se "prilagode" tvojoj viziji budućnosti BiH ? Znaš vrlo dobro da se ni jedan zakon na nivou države bez njih ne može donijeti i kako ti to misliš izvesti ?
CiroK

#18 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by CiroK »

zvornicanin wrote:AAA tu Vehbo lezi zec!!! Pa vidi jarane ovo je jos malo pa 2010 godina.1995 potpisan je Deytonski sporazum u jednoj improvizovanoj prcvarnici u vojnoj bazi Dayton,drzava Ohio,USA.I tim potpisima je zaleden Ustav Republike BiH.Problem je sto tim potpisima i tim Dejtonskim sporazumom je napravljen krug iz kojeg se nemoze lahko izaci bez radikalnih poteza.Jer navodno oni koji prekrse sporazum dobice po guzici.E Stanje u meduvremenu se promjenilo.Kosovo za koje se Srbija kao potpisnica Dejtona jos nije odrekla predstavlja veci problem jer oni i dalje se ko fol bore za Kosovo iako znaju da je izgubljeno nebi li ucarili jos nesto,a kontaju da im je RS njihova zamjena za Kosovo.
E tu je problem jer Rusija podrzava Srbiju,ali ono hinjski jer ako otvoreno podrzaje onda i oni gube i daju za pravo recimo po pitanju sjeverne osetije gruzijcima.
Dakle ako se malo okrenes oko sebe,vidjeces da je rat lahko poceti samo problem je u tome sto smo mi mali i sto smo mi para za potkusurivanje drugima.E u svemu tome ti bi se naso ko dzoker u pokeru.Poceo rat,i onda bi svi na tebe nagrnuli.Dakle nije samo poceti rat nego i traziti nekog ko ce ti biti i iza leda u tom ratu,ko ce ti biti logisticar,ko ce ti dati/prodati/pozajmiti i municiju za tu tvoju pusku jer prazna ne puca,ko ce se boriti za tebe medu vecom rajom koji bi te mogli dotjerati u suru za 2 dana.Razmisli malo..zapravo razmisli malo vise ...hint: ako zaboli glava ASPIRIN je dobar!
De to malo poblize objasni Petom korpusu ABIH, pa Vijetnamcima, Avganistancima, Alzircima, pa na kraju krajeva i antifasistima koji su ti udarili temelje drzavi. Sve njih su vile gotivile, donosile im municiju na minder, masirale po ledjima i td. nemoj ti samo izgubiti abdest, za ostalo cemo lahko.
Last edited by CiroK on 30/12/2009 17:58, edited 1 time in total.
zvornicanin

#19 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by zvornicanin »

CiroK wrote: Svaka normalna osoba je pacifista do granice kada dodju da mu silom oduzimaju drzavu, pravo na imovinu, pravo na zivot. U tom slucaju ne ciniti nista znaci postati kukavica, a ne ostati pacifista. Kada je drzava subjekt unutrasnje i vanjske agresije tu onda nema mjesta pacifizmu, vec ljudi sa kredibilitetom krecu u njenu odbranu. Ako se tako ne postupi, svi oni stari i nemocni, zene i djeca postaju zrtve, a "pacifisti" saucesnici u zlocinu, jer su ih mogli braniti, ali nisu htjeli iz vlastitog kukavicluka. U protekloj agresiji na RBIH bilo je na hilajde onih koji su docekivli jNA sa cvijecem, koljace sa kahvom i markama, sjedili po haustorima izigravajuci pacifiste i ezultat toga je 150.000 ubijnih, milion prognanih na stotine hilajda osakacenih, izmedju ostalog zaslugom i takvih "pacifista", a u biti kukavica.
De mi samo reci molim te koliko si imao godina 1992???
Nadam se da se neces uvrijediti!!!Jer se sigurno onda ne sjecas rata,pusaka napravljenih navrat-nanos od besavnih cijevi i 3 patrone za lovacke puske.Akcija gdje je bilo po 4-5 ljudi na jednu pusku sa po 30 metaka koji su preuzimali pusku od ranjenog/mrtvog.
Zato nemoj nazivati ljude kukavicama i porediti ljude koji nisu imali cestito ni cime da se brane.A kad ides u rat neides sa kredibilitetom vec sa puskom i municijom ako je imas!!! Ako je imas!!! Sta se desava kad ti nestane municije??
MuaDib

#20 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by MuaDib »

Kakav raspad BiH, kakve gluposti. Dayton-skim mirovnim sporazumom MZ je u BiH konstituisala novi ustavni poredak, kao i poredak na Zapadnom Balkanu. Svako ko se usudi rušiti taj poredak platiti će skupu cijenu. Ovo što Dodik radi je čista politička predstava i farsa, isprazne prijetnje i provociranje MZ na ishitrenu reakciju. Incko je jasno poručio da ovakvo ponašanje dovodi u pitanje pravne temelje RS. :shock:
Kopenhagen

#21 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by Kopenhagen »

CiroK wrote:
zvornicanin wrote:Posljednje lagalno ustavno-pravno stanje je idejno rijeseno odlukama ZAVNOBIH-a, implementirano Ustavom od 1974 i amndmanima uskladjeno sa visepartijskim sistemom i EU normama 1990. To je nas jedini legalni i legitimni sistem u cijoj su kreaciji ucestvovali antifasisti i gradjani i zastupnici iz reda svih konstitutivnih naroda, iz reda svih religija i po kome smo zivjeli jednakopravni na svakoj stopi Republike BIH. To je nas Kuran, Biblija,to je nase sveto slovo od koga ne smijemo odstupiti ni po koju cijenu ako zelimo da nam buduca pokoljenja zive u prosperitenoj drzavi, u miru i sa takvim uredjenjem u blagostanju koje bi ubrzo doslo.

AAA tu Vehbo lezi zec!!! Pa vidi jarane ovo je jos malo pa 2010 godina.1995 potpisan je Deytonski sporazum u jednoj improvizovanoj prcvarnici u vojnoj bazi Dayton,drzava Ohio,USA.I tim potpisima je zaleden Ustav Republike BiH.Problem je sto tim potpisima i tim Dejtonskim sporazumom je napravljen krug iz kojeg se nemoze lahko izaci bez radikalnih poteza.Jer navodno oni koji prekrse sporazum dobice po guzici.E Stanje u meduvremenu se promjenilo.Kosovo za koje se Srbija kao potpisnica Dejtona jos nije odrekla predstavlja veci problem jer oni i dalje se ko fol bore za Kosovo iako znaju da je izgubljeno nebi li ucarili jos nesto,a kontaju da im je RS njihova zamjena za Kosovo.

De to malo poblize objasni Petom korpusu ABIH, pa Vijetnamcima, Avganistancima, Alzircima, pa na kraju krajeva i antifasistima koji su ti udarili temelje drzavi. Sve njih su vile gotivile, donosile im municiju na minder, masirale po ledjima i td. nemoj ti samo izgubiti abdest, za ostalo cemo lahko.[/quote]Vijetnamci su platili previsoku cijenu,4 miliona mrtvih(da li si spreman na takvu vrstu žrtve?).Antifašisti na prostoru BiH i cjelokupne Jugoslavije mogli su qrcu svirati (i ne bi se oslobodili za milion godina)da nije bilo Rusa i saveznika.Peti korpus takođe ništa ne bi mgao uraditi(ozbiljnije) da nije bilo HV,HVO-a i NATO-pakta... Nije to baš tako
CiroK

#22 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by CiroK »

Kopenhagen wrote:
CiroK wrote:
Ok,to je legalan i legitiman put svakoj promjeni(izbori).Ali kako misliš natjerati ove iz RS-a da se "prilagode" tvojoj viziji budućnosti BiH ? Znaš vrlo dobro da se ni jedan zakon na nivou države bez njih ne može donijeti i kako ti to misliš izvesti ?
Ne vjereujem da je tako. Na kraju krajeva i tamo zive ljudi i ne vjerujem da vecinu cine glupi cetnici. I tamo dizu glas protiv Dodikove diktature i zive u jadu i bijedi gore nego mi. Tamo bi i medjed danas jedva pronasao smisao zivota. I oni traze neke promjene, ali im Dabiceva raja iz Sarajeva salje pogresne signale nabacujuci loptu velikosrpskom projektu, izazivju nacionalne tenzije i td.

Dakle mi moramo na izborima prvo potuci domace smradove, koalicione partnere zlocinca Dabica jos od 1991, pa tek onda traziti i od njih da se obracunaju sa vlastitom mafijom i cetnicima. Pravda i prosperitet uvijek na kraju pobjede pa se nadati da ce se to jednog dana desiti i u RBIH.
exliberal

#23 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by exliberal »

CiroK wrote:

Ah sto mi je pun k..c ovih sto pozivaju neke "normalne" politicare i stranke...dajte ljudi neserite vise
Rat je stao 95 i evo 15 godina nema nista od tih normalnih stranaka a jos manje od normalnih politicara.
Zasto?....zato sto narod tako zeli .
Dajte prestanite vise sa demagogijom
zvornicanin

#24 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by zvornicanin »

CiroK wrote:
Ma jock ba..hahahaha pa domaloprije pozivas na sukobe,optuzujes za kukavicluk,za ono mogli smo a nismo,pacifizam :-) , kad vidi sad izbori,pozivi na neke nove stranke pored ovih 282734 vec registrovane.De ba prelistaj se,pa dodi i reci svoj finalni stav.Dali bi rat ili ipak Demokratskim nacinom sredio ovo stanje???
1gorstak

#25 Re: Ashdown i Hague: Raspad BiH nezamisliv

Post by 1gorstak »

"Mr Hague is UK shadow foreign secretary, Lord Ashdown is a former high representative for Bosnia and Herzegovina. This article was co-written by James O’Brien, a former US presidential envoy for the Balkans, Morton Abramowitz, former US ambassador to Turkey and a senior fellow at the Century Foundation, and Jim Hooper, a managing director of the Public International Law and Policy Group"

Nisu samo Hague i Ashdown iza ovog teksta, nego jos trojica strucnjaka koji znaju o cemu se radi. Ne vjerujem da su njih trojica stvarno imali nesto s pisanjem clanka, ali je bitno napomenuti da se tim spominjanjem imena zeli ukazati na vaznost recenog.
Post Reply