Problem sa potrosnjom
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- P307
#1 Problem sa potrosnjom
Ljetos kupio Peugeot 307 i do nedavno bio prezadovoljan. Trosio sam 1-2 l/100km u prosjeku vise nego sto je to fabricki naznaceno, ali nisam previse obracao paznju na to, ali sad kako je zima dosla prosjecna potrosnja mi je skocila na 10,5-11,5 (bez upaljene klime) i mislim da je to ipak malo previse :/, interesuje me u cemu bi mogao biti problem. Kratak sam sa parama pa nisam htio da ga vozim u ovlasteni, a i cekao sam da ako nista malo snijeg otopi. Auto je Peugeot 307 2.0 HDI (90ks) 2003 godiste i vozim normalno (ne jurcam, ne gasam i sl.) i po fabrickim nekim specifikacijama bi trebao da trosi 7.0l po gradu
- Control panel
#2 Re: Problem sa potrosnjom
to sto kazu po knjigama to ti nije mjerodavno. nista nemoj da se brines. i ja sam imao isti problem. nenormalno mi trosi po gradu u odnosu na otvoreno. pasat trojka TD. kad ga testiram na otvorenom trosi max do 5,5 l, a kada je ona penzionerska voznja do 90 (kad nije autoput) onda trosi ispod 5. a po gradu je oko 12. ja kod majstora, mijenjaj dizne, mjeri kompresiju sve ok. o ovome sam vec pisao na drugoj temi. i onda ja malo razmisljam
nije isto kada ides po gradu od Ilidze do bascarsije i li od grbavice do skenderije. ja u taj kilometar dva stanem nekoliko puta dok prodjem svaki od semafora koji moram proci. onda kada odem po dijete u vrtic sa zenom ne gasim auto jer je zima. i kada ostavljamo dijete isto ne gasim auto. to ti sve utice na potrosnju.
i sljedeca stavr za koju sam malo vjreovao da je tacna, jer sam cuo od ljudi da je stvar i u gorivu. ja sam stalno sipao na OMV-u i nikada nisma imapo problema sa paljenjem ili nekih drugih problema sa gorivom. ali sam i ja primjetio da mi po gradu trosi mnogo vise. odnodno kada naspem za 50 KM to je otprilike 25-27 litara zavisno od cijene i kontam neka trodi 10l trebao bi preci 250 km. ja jedva predjem 200-220 km. sta hocu reci . gorivo na OMV ili nekoj drugoj slicnoj pumpi je mozda na neki nacin rjedj ili ima recimo svojstva benzina pa se brze trosi, a dok onaj stari dizel je gusci i sporije se trosi. ja sam ovo laicki objasnio. ali su mi neki vozaci kamiona rekli da oni pogotovo kada naspu vani mnogo vise moze preci sa tim gorivom nego recimo kada sipaju na nasim pumpama.
ja sa ovih dana nasuo na drugoj pumpi i biila je samo gradska voznja, kao i prethodno sipanje na OMV-u i potrosio sam isto. ali sa mnogo gorom voznjoj jer je ovih dana bio zestok minus i bilo je puno snijega i jucer sam sat vremena vozio kroz vilsonovo do skenderije. sat vremena auto radilo na neka predjena 2-3 kilometra.
tako da ti na potrosnju uticu mnoge stvari. a pogotovo na gradsku voznju.
eto malo je opsirnije pa se nadam da sam ti pomogao.
nije isto kada ides po gradu od Ilidze do bascarsije i li od grbavice do skenderije. ja u taj kilometar dva stanem nekoliko puta dok prodjem svaki od semafora koji moram proci. onda kada odem po dijete u vrtic sa zenom ne gasim auto jer je zima. i kada ostavljamo dijete isto ne gasim auto. to ti sve utice na potrosnju.
i sljedeca stavr za koju sam malo vjreovao da je tacna, jer sam cuo od ljudi da je stvar i u gorivu. ja sam stalno sipao na OMV-u i nikada nisma imapo problema sa paljenjem ili nekih drugih problema sa gorivom. ali sam i ja primjetio da mi po gradu trosi mnogo vise. odnodno kada naspem za 50 KM to je otprilike 25-27 litara zavisno od cijene i kontam neka trodi 10l trebao bi preci 250 km. ja jedva predjem 200-220 km. sta hocu reci . gorivo na OMV ili nekoj drugoj slicnoj pumpi je mozda na neki nacin rjedj ili ima recimo svojstva benzina pa se brze trosi, a dok onaj stari dizel je gusci i sporije se trosi. ja sam ovo laicki objasnio. ali su mi neki vozaci kamiona rekli da oni pogotovo kada naspu vani mnogo vise moze preci sa tim gorivom nego recimo kada sipaju na nasim pumpama.
ja sa ovih dana nasuo na drugoj pumpi i biila je samo gradska voznja, kao i prethodno sipanje na OMV-u i potrosio sam isto. ali sa mnogo gorom voznjoj jer je ovih dana bio zestok minus i bilo je puno snijega i jucer sam sat vremena vozio kroz vilsonovo do skenderije. sat vremena auto radilo na neka predjena 2-3 kilometra.
tako da ti na potrosnju uticu mnoge stvari. a pogotovo na gradsku voznju.
eto malo je opsirnije pa se nadam da sam ti pomogao.
-
milojicabrzi
#3 Re: Problem sa potrosnjom
10,5 ili 11,5 je previse za diesela, pa makar se vozio non-stop od Ilidze do Bascarsije.
Otidji negdje na dijagnostiku, to nije puno para, pa neka ga prikopcaju na aparate i vide sta je.
Ja sam, kad sam trazio auto, umalo uzeo 307 HDI, ali sam odustao upravo zbog losih servisa (Navodno ima samo neki lik, kad se ide negdje prema Kaknju, koji zna dobro raditi HDI motore).
Uglavnom, ako auto ima sredisnji kompjuterski prikljucak, vrlo lako ce se ocitati kvar, a to ne kosta vise od 40-ak KM.
Sretno.
Otidji negdje na dijagnostiku, to nije puno para, pa neka ga prikopcaju na aparate i vide sta je.
Ja sam, kad sam trazio auto, umalo uzeo 307 HDI, ali sam odustao upravo zbog losih servisa (Navodno ima samo neki lik, kad se ide negdje prema Kaknju, koji zna dobro raditi HDI motore).
Uglavnom, ako auto ima sredisnji kompjuterski prikljucak, vrlo lako ce se ocitati kvar, a to ne kosta vise od 40-ak KM.
Sretno.
- -Romeo-
#4 Re: Problem sa potrosnjom
ma zato je g2 zakon, moš mu raditi šta hoćeš ali on preko 6l ne ide.milojicabrzi wrote:10,5 ili 11,5 je previse za diesela, pa makar se vozio non-stop od Ilidze do Bascarsije.
Sretno.
-
gurabija78
#5 Re: Problem sa potrosnjom
ako vozis po zimama kakve jesu bile u nasim krajevima nedavno, i samo kratke gradske relacije, gdje se auto ne stigne ni zagrijati, onda potrosnja kakvu ti navodis nije nenormalna... vozim isti automobil i potrosnja varira u gradu od 6.5 ljeti do iznad 9 u zimskim uslovima.... a i ako ide na 10.5 - 11 , ne vjerujem da je neki problem u pitanju, osim ako, kao sto sam rekao ne vozis gradske-kratke 10minutne relacije tipa kreni-stani svako 3 minute....P307 wrote:Ljetos kupio Peugeot 307 i do nedavno bio prezadovoljan. Trosio sam 1-2 l/100km u prosjeku vise nego sto je to fabricki naznaceno, ali nisam previse obracao paznju na to, ali sad kako je zima dosla prosjecna potrosnja mi je skocila na 10,5-11,5 (bez upaljene klime) i mislim da je to ipak malo previse :/, interesuje me u cemu bi mogao biti problem. Kratak sam sa parama pa nisam htio da ga vozim u ovlasteni, a i cekao sam da ako nista malo snijeg otopi. Auto je Peugeot 307 2.0 HDI (90ks) 2003 godiste i vozim normalno (ne jurcam, ne gasam i sl.) i po fabrickim nekim specifikacijama bi trebao da trosi 7.0l po gradu
- citroen
#6 Re: Problem sa potrosnjom
P307 wrote:Ljetos kupio Peugeot 307 i do nedavno bio prezadovoljan. Trosio sam 1-2 l/100km u prosjeku vise nego sto je to fabricki naznaceno, ali nisam previse obracao paznju na to, ali sad kako je zima dosla prosjecna potrosnja mi je skocila na 10,5-11,5 (bez upaljene klime) i mislim da je to ipak malo previse :/, interesuje me u cemu bi mogao biti problem. Kratak sam sa parama pa nisam htio da ga vozim u ovlasteni, a i cekao sam da ako nista malo snijeg otopi. Auto je Peugeot 307 2.0 HDI (90ks) 2003 godiste i vozim normalno (ne jurcam, ne gasam i sl.) i po fabrickim nekim specifikacijama bi trebao da trosi 7.0l po gradu
zavisi ako vozis kratke relacije,gdje auto ne moze postici radnu temperaturu i tako svaki dan onda ce skociti potrosnja sigurno,ipak se radi ovelikoj zapremini motora.e sad dali ima veze kvaliteta goriva koje sipas u svog puza,pokusaj sa nekom drugom pumpom pa testiraj.Ako imas fap filter moze i on poremetiti potrosnju pa lagano na dijagnostiku.....
-
gurabija78
#7 Re: Problem sa potrosnjom
nema 2.0 90 ks fap filter, ali ima 2.0 motorcitroen wrote:P307 wrote:Ljetos kupio Peugeot 307 i do nedavno bio prezadovoljan. Trosio sam 1-2 l/100km u prosjeku vise nego sto je to fabricki naznaceno, ali nisam previse obracao paznju na to, ali sad kako je zima dosla prosjecna potrosnja mi je skocila na 10,5-11,5 (bez upaljene klime) i mislim da je to ipak malo previse :/, interesuje me u cemu bi mogao biti problem. Kratak sam sa parama pa nisam htio da ga vozim u ovlasteni, a i cekao sam da ako nista malo snijeg otopi. Auto je Peugeot 307 2.0 HDI (90ks) 2003 godiste i vozim normalno (ne jurcam, ne gasam i sl.) i po fabrickim nekim specifikacijama bi trebao da trosi 7.0l po gradu
zavisi ako vozis kratke relacije,gdje auto ne moze postici radnu temperaturu i tako svaki dan onda ce skociti potrosnja sigurno,ipak se radi ovelikoj zapremini motora.e sad dali ima veze kvaliteta goriva koje sipas u svog puza,pokusaj sa nekom drugom pumpom pa testiraj.Ako imas fap filter moze i on poremetiti potrosnju pa lagano na dijagnostiku.....
- P307
#8 Re: Problem sa potrosnjom
Evo gledam danas, na 300km (od zadnjeg reseta/punjenja) prosjecna potrosnja mi je 12l
, cak i nije svih 300km po gradu, znam da mi niko ne moze sad ovako napamet dijagnosticirati kvar, ali interesuje me ako neko ima ovo auto (motor ili sl.) da kaze koliko mu trosi. Sto se goriva tice dosad sipao na OMV-u (stup). Sto se tice voznje s hladnim motorom, ima i toga ali definitivno nisu stalno kratke dionice.
- citroen
#9 Re: Problem sa potrosnjom
P307 wrote:Evo gledam danas, na 300km (od zadnjeg reseta/punjenja) prosjecna potrosnja mi je 12l![]()
, cak i nije svih 300km po gradu, znam da mi niko ne moze sad ovako napamet dijagnosticirati kvar, ali interesuje me ako neko ima ovo auto (motor ili sl.) da kaze koliko mu trosi. Sto se goriva tice dosad sipao na OMV-u (stup). Sto se tice voznje s hladnim motorom, ima i toga ali definitivno nisu stalno kratke dionice.
brate jel ti to gledas po boardu potrosnju ili........jesi li pokusao da naspes pun rezervoar i nakon 100km opet na pumpu,to je nekako opet najbolje
-
AdnanSA
#10 Re: Problem sa potrosnjom
Otiđi na spritmonitor.de i tamo ćeš vidjeti koju potrošnju ima tvoj auto. Na hiljade ljudi iz čitave europe bilježi potrošnju svojih auta.
Super stranica.
Super stranica.
- Control panel
#11 Re: Problem sa potrosnjom
jarane pusti ti taj kompjuter idi ti ovom starom metodom. naspi do vrha vozaj pa ponovo naspi. i promijeni pumpu. idi na selex kod bosmala i robota. ili na hifu. ili na el tarik.
- citroen
#12 Re: Problem sa potrosnjom
Control panel wrote:jarane pusti ti taj kompjuter idi ti ovom starom metodom. naspi do vrha vozaj pa ponovo naspi. i promijeni pumpu. idi na selex kod bosmala i robota. ili na hifu. ili na el tarik.
Jarane ti si prvi koji preporucuje nekom selex i hifu u ovoj drzavi,ja sam ubijedjen da imaju najlosije gorivo u regionu
- P307
#13 Re: Problem sa potrosnjom
da gledam po boardu, a i tako otprilike dodje i kad izracunam rucno (koliko sam presao/koliko sam nasuo), za selex sam do sada cuo samo pozitivne komentare, znam da su ljudi jedno vrijeme maksuz dole isli da sipaju kao bilo najbolje gorivo, kako je u zadnje vrijeme to ne znam, a blizu mi je pa cu probati sljedeci put kod njih nasuticitroen wrote: brate jel ti to gledas po boardu potrosnju ili........jesi li pokusao da naspes pun rezervoar i nakon 100km opet na pumpu,to je nekako opet najbolje
@AdnanSA: dobra stranica, samo sto su tu ljudi vecinom iz njemacke gdje je konfiguracija puteva skroz drugacija nego kod nas
-
frankwhite
#14 Re: Problem sa potrosnjom
i ja neki dan napunio goriva i mogo proci samo 60 km, jucer opet za istu sumu napunio i evo preso 100 km, i to na istoj OMV pumpi, nemam pojma sta je bilo
- Control panel
#15 Re: Problem sa potrosnjom
stacu kad je kod mene stari motor passat 1,6 td pa on nema nikakvih problema sta god mu naspes. ja gdje god naspem isto mi se auto ponasa. ali sam primjetio da sa OMV gorivom prelazim manje kilometara nego kad napsem na nekoj drugoj pumpi. sto, ja ne znam.citroen wrote:Control panel wrote:jarane pusti ti taj kompjuter idi ti ovom starom metodom. naspi do vrha vozaj pa ponovo naspi. i promijeni pumpu. idi na selex kod bosmala i robota. ili na hifu. ili na el tarik.
Jarane ti si prvi koji preporucuje nekom selex i hifu u ovoj drzavi,ja sam ubijedjen da imaju najlosije gorivo u regionu
- Control panel
#16 Re: Problem sa potrosnjom
ima li koje strucno lice da nam rijesi ovaj misteri.frankwhite wrote:i ja neki dan napunio goriva i mogo proci samo 60 km, jucer opet za istu sumu napunio i evo preso 100 km, i to na istoj OMV pumpi, nemam pojma sta je bilo
-
Fordas
#17 Re: Problem sa potrosnjom
Putni kompjuter nije pouzdan jer je baziran na racunanju potrosnje na osnovu obrtaja motora i predjenih kilometara itd... glupost zesca. meni boardcomp valja zbog mjerenja temperature a na nekoliko auta sam se uvjerio da ne pokazuju tacnu potrosnju. Samo jedno stajanje od npr. 1 min ce biti dovoljno da ti pokaze pogresnu prosjecnu potrosnju. Na jednom autu mi konstantno pokazuje 18-19l a ja redovno recimo sa 25 KM prodjem 100 km po gradu (to dodje 12-13l)! Da trosi 18 ili 19l pa ne bi prosao ni 60 km. Probaj testirati od zute lampice do zute lampice to je nekako najsigurnije. Punjenje do cepa nije jer slabiji pritisak na nekoj pumpi zna napuniti i do 2-3 litra vise... 10,5l je za jedan dizel u golf klasi definitivno previseP307 wrote:da gledam po boardu, a i tako otprilike dodje i kad izracunam rucno (koliko sam presao/koliko sam nasuo), za selex sam do sada cuo samo pozitivne komentare, znam da su ljudi jedno vrijeme maksuz dole isli da sipaju kao bilo najbolje gorivo, kako je u zadnje vrijeme to ne znam, a blizu mi je pa cu probati sljedeci put kod njih nasuticitroen wrote: brate jel ti to gledas po boardu potrosnju ili........jesi li pokusao da naspes pun rezervoar i nakon 100km opet na pumpu,to je nekako opet najbolje
@AdnanSA: dobra stranica, samo sto su tu ljudi vecinom iz njemacke gdje je konfiguracija puteva skroz drugacija nego kod nas(bas sam pogledao i tamo je prosjecna potrosnja za ovo auto 5.5-6.5 )
- Control panel
#18 Re: Problem sa potrosnjom
i za mene je to previse. ali ja sam sve na autu provjerio i zamijenio dizne, girjace, filtere, sipao stalno na OMV, i on trosi oko 11 po gradu. kada izadjem na otvoreno potrosnja je ispod 5. mjerio kompresiju ona je kao u novog motora. 33-34. kada je auto za generalke to je oko 20-21. sve zavisi od nacina i relacije na kojoj se vozi gradska voznja. moja relacija je grbavica skenderija. i ne stigne mi se kazaljka od temperature podici normalno ja vec zavrsio voznju. i kreni stani, kreni stani. i nije sito gradska voznja kada je relacija ilidza Bascarsija gdje ipak ima nekih duzih relacija bez stajanja. i nije isto kada se ide na posao i vraca kada je najveca spica ili kada neko ima auto za zajebanciju pa se on voza navecer kada nem guzvi ili u pola bijalda dana kada su guzve mnogo manje nego ujutro oko 7:30-9 ili od 15-18.Fordas wrote:10,5l je za jedan dizel u golf klasi definitivno previse
auto je pasat karavan td 1,6. i tezina auta doprinosi na potrosnji. nije ista potrosnja kod klia ili pola i pasata.
- citroen
#19 Re: Problem sa potrosnjom
Ja sam to primijetio na peugeotu 307 benzincu kojeg sam imao prije,svaki put performanse su bile iste ali je auto manje prelazilo u odnosu na ostale pumpe na kojima sam sipao,najvise prelazio sa benzinom koji sam sipao na Brkic petrol pumpi na alipasinu,znao sam preci i 50km vise od OMV,,e sad svi kazu da je ovo OMV kvalitetnije...ajmo strucnjaci objasnite...Control panel wrote:stacu kad je kod mene stari motor passat 1,6 td pa on nema nikakvih problema sta god mu naspes. ja gdje god naspem isto mi se auto ponasa. ali sam primjetio da sa OMV gorivom prelazim manje kilometara nego kad napsem na nekoj drugoj pumpi. sto, ja ne znam.citroen wrote:Control panel wrote:jarane pusti ti taj kompjuter idi ti ovom starom metodom. naspi do vrha vozaj pa ponovo naspi. i promijeni pumpu. idi na selex kod bosmala i robota. ili na hifu. ili na el tarik.
-
Grga07
#20 Re: Problem sa potrosnjom
ja bas naletih na ovu temu, googla-juci da vidim jel mi noramalan ovaj porast potrosonje heh. Naime vozim peugeota 307 2.0hdi 90ks, potrosnja ljeti je bila od 6-6,5l, a sada kada je temp. bila -17c potrosnja je narasla do 8,5l. Na niskim temp. motor trosi vise energije da se zagrije i veci su gubitci, pogotovo ako termostat nevalja i to moze bit pogorsavajuci faktor,a cim su niske temp.mora trositi vise jer pojacava smjesu(saug). Sto se tice benzinskih pupmi sipam na OMV-u i na Petrolu i nisam prijmjetio neku razliku da vise ili manje predjem za isto litara, omv je malo skuplji, ali nikako ne smije da bude razlika od 50km kao sto neki navode(nebi smjela,nekazem da nije slucaj), a ja mislim da pug 307 nebi trebo da trosi 10,5-11l bez obzira na toliki minus, mada osjeti se razlika ovih dana dok je bila temp.u plusu kod mene se potrosnja "normalizovala" 6,5l, ako ti je druze potrosnja ovih toplijih dana bila kao u ljeti onda vjerovatno tvoj pug toliko zimi trosi ali nije normalno pa otidji na dijagnostiku, ako si iz TZ mogu ti preporucit momka, 20-tak maraka uzme sto odradi...
pozdrav
pozdrav
- Control panel
#21 Re: Problem sa potrosnjom
ja sam opet nasuo za 50 KM i sad testiram koliko cu preci. za sad se vozim samo po gradu. i nije bio minusa.
-
milojicabrzi
#22 Re: Problem sa potrosnjom
Vidi, tesko je odgonetnuti potrosnju ako prelazis samo kratke relacije, narocito zimi, dok se auto ne ugrije.
Evo jednostavnog testa, koji mozes rijesiti za 1 dan ( trebat ce ti par sati). Naime, naspi u auto 7 litara diesela, i vozaj se po gradu non-stop sat ili dva od Ilidze do Bascarsije, pa preko Dobrinje do Lukavice pa ponovo do Carsije (jedno 5-6 puta tamo vamo) i otrest ces 100 KM. Vidi je li moglo biti ovih 7 litara. Ako je potrosnja ok, onda je razlog tvoje potrosnje iskljucivo hladni start i hladni rezim rada motora.
Jos jedan detalj. Budi oprezan sa kazaljkom, jer se nafta uslijed oscilacije temeprature, siri ili zgusnjava, pa kazaljka moze znacajno varirati ovisno da li je napolju toplo ili hladno. Najbolje je da ovih 7 litara uspes, tacno u trenutku kad se upali crvena, i vozas dok se ponovo ne upali. To je nekako najrealiniji mjerac, jer ne mozes ici do dna rezervoara, mogu ti se dizne zaprljati i auto ostati na cesti jer ti je nestalo goriva.
Postoji i opcija da naspes pun rezervoar (bez oduska, vec realno fabricki). Odes odvozas tih 100 km, i vratis se na pumpu i vidis koliko ces nasuti.
Sretno.
Evo jednostavnog testa, koji mozes rijesiti za 1 dan ( trebat ce ti par sati). Naime, naspi u auto 7 litara diesela, i vozaj se po gradu non-stop sat ili dva od Ilidze do Bascarsije, pa preko Dobrinje do Lukavice pa ponovo do Carsije (jedno 5-6 puta tamo vamo) i otrest ces 100 KM. Vidi je li moglo biti ovih 7 litara. Ako je potrosnja ok, onda je razlog tvoje potrosnje iskljucivo hladni start i hladni rezim rada motora.
Jos jedan detalj. Budi oprezan sa kazaljkom, jer se nafta uslijed oscilacije temeprature, siri ili zgusnjava, pa kazaljka moze znacajno varirati ovisno da li je napolju toplo ili hladno. Najbolje je da ovih 7 litara uspes, tacno u trenutku kad se upali crvena, i vozas dok se ponovo ne upali. To je nekako najrealiniji mjerac, jer ne mozes ici do dna rezervoara, mogu ti se dizne zaprljati i auto ostati na cesti jer ti je nestalo goriva.
Postoji i opcija da naspes pun rezervoar (bez oduska, vec realno fabricki). Odes odvozas tih 100 km, i vratis se na pumpu i vidis koliko ces nasuti.
Sretno.
- Qler
#23 Re: Problem sa potrosnjom
100km nije mjerodavno. da bi najtacnije izracunao prosjecnu potrosnju, u najgorem slucaju treba nasuti do vrha, predje 300km, ode na pumpu naspe do vrha, litre podijeli sa predjenom kilometrima i eto ti prosjecne potrosnje. na 100km ne mjeris prosjecu potrosnju na 100km, nego potrosnju u tih 100km. kontas 
ja naspem do vrha vozim dok se ne upali rezerva, opet naspem do vrha, lupam stane 35l, presao 356km. Podijelim 35 sa 3,56 i dobijem tacno prosjecnu potrosnju.
ja naspem do vrha vozim dok se ne upali rezerva, opet naspem do vrha, lupam stane 35l, presao 356km. Podijelim 35 sa 3,56 i dobijem tacno prosjecnu potrosnju.
- chuchumbamayumbe
#24 Re: Problem sa potrosnjom
Upravo tako!Qler wrote:100km nije mjerodavno. da bi najtacnije izracunao prosjecnu potrosnju, u najgorem slucaju treba nasuti do vrha, predje 300km, ode na pumpu naspe do vrha, litre podijeli sa predjenom kilometrima i eto ti prosjecne potrosnje. na 100km ne mjeris prosjecu potrosnju na 100km, nego potrosnju u tih 100km. kontas
Do chepa, vozi, gledaj da je rezervoar skroz pri kraju, opet do cepa, digitron i izracunaj.
- mayab
#25 Re: Problem sa potrosnjom
Stvarno, potrosnja moze prilicno varirati, posebno u gradu, nego ti odvezi barem 3 puna rezervoara , kod svakog izracunaj prosjek, pa tek onda vidi kako to izgleda