Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Silovanja
Ocevici pricaju najgroznije stvari koji su cinili agresorski vojnici. "Okupili su nas u nekom dvoristu. Ispred nas su cetvorica cetnika silovala neku mladu djevojku. Njeni roditelju su to gledali. Kad su zavrsili, poceli su tjerati njenog oca da to uradi. Jadni covjek je preklinjao da ga ubiju. Uz jeziv smijeh svukli su mu pantalone... (...) Uspio se oteti. Bio je mrtav nakon nekoliko koraka."
Tokom trajanja agresije na Bosnu i Hercegovinu potpuno je sruseno 618 dzamija od kojih su neke neprocjenjive historijske, arhitektonske i umjetnicke vrijednosti.
Hasan Music iz Vlasenice, zatocenik zloglasnog koncentracionog logora "Susica", u svojoj je izjavi kazao: "Nas cetrdeset i jednog zarobljenika jednog dana odvezli su autobusom kroz Sekovice za Ravne, gdje su nas pred popom krstili. Ljubili smo krst dok su nas njime tukli. Tu smo i pricesceni." Slicnu je golgotu prosao i Nedzad Bejtic, koji je proveo 503 dana u logorima Omarska i Batkovic, u kojima je tucen kablom na cijem je kraju bio metalni krst. Nakon svakog udarca, morao je poljubiti krst.
Takvi kao ti i tvoj 'jaran' nas natjeraste da mislimo "izvrnuto"!?
Ko je zaboravio i sta ? Sada ima u Sa. vise djamija nego je bilo do '92.god.
Koliko se propagirate skoro da su i javne institucije slicne djamijama.
Sada cete navaliti u odbranu jer vam se ugrozava religija!? Puste lazi u koje ni vi ne vjerujete.
margareta wrote:Takvi kao ti i tvoj 'jaran' nas natjeraste da mislimo "izvrnuto"!?
Ko je zaboravio i sta ? Sada ima u Sa. vise djamija nego je bilo do '92.god.
Koliko se propagirate skoro da su i javne institucije slicne djamijama.
Sada cete navaliti u odbranu jer vam se ugrozava religija!? Puste lazi u koje ni vi ne vjerujete.
Rusenje Dzamija je bio dio genocida.A dzamije ne pravis ti iz svog dzepa pa prema tome nemas ni pravo da protestujes isto kao sto ni ja ne postavljam pitanje broja crkvi kojih u cijeloj BiH ima mnogo vise nnego 1992.godine.A dzamija ukupno u BiH jos uvjek ima puno manje nego ih je bilo 1992.godine.
BosnjakAga wrote:Silovanja
Ocevici pricaju najgroznije stvari koji su cinili agresorski vojnici. "Okupili su nas u nekom dvoristu. Ispred nas su cetvorica cetnika silovala neku mladu djevojku. Njeni roditelju su to gledali. Kad su zavrsili, poceli su tjerati njenog oca da to uradi. Jadni covjek je preklinjao da ga ubiju. Uz jeziv smijeh svukli su mu pantalone... (...) Uspio se oteti. Bio je mrtav nakon nekoliko koraka."
Tokom trajanja agresije na Bosnu i Hercegovinu potpuno je sruseno 618 dzamija od kojih su neke neprocjenjive historijske, arhitektonske i umjetnicke vrijednosti.
Hasan Music iz Vlasenice, zatocenik zloglasnog koncentracionog logora "Susica", u svojoj je izjavi kazao: "Nas cetrdeset i jednog zarobljenika jednog dana odvezli su autobusom kroz Sekovice za Ravne, gdje su nas pred popom krstili. Ljubili smo krst dok su nas njime tukli. Tu smo i pricesceni." Slicnu je golgotu prosao i Nedzad Bejtic, koji je proveo 503 dana u logorima Omarska i Batkovic, u kojima je tucen kablom na cijem je kraju bio metalni krst. Nakon svakog udarca, morao je poljubiti krst.
Ma niko nema sta Srbin imade! Mrznja koja vuce korijenje jos od kosovske bitke, od Milosa i Murata a koja se nama muslimanima stalno odbija od glavu citavo ovo vrijeme! 'Sidjimo u gradove da bijemo gadove', 'muslimani, muslimani, dosli su vam crni dani, nema nikog (Tita) da vas brani' i 'poturice' u junackim epovima kao i mitovi i legende, Njegosevi romani i Ilija Garasanin (Svi Srbi u jednoj zemlji, Srbija do Beca)! Rezultati takvih razmisljanja vidimo u ovim slikama i ispovjedima ljudi koji su dozivjeli ovakve strahote! Ipak, zahvaljujuci njima, ja ne bi ni znao da sam musliman nego bi i dalje zivio u zabludi da sam Jugosloven...Hvala vam 'braco' Srbi sto me prosvijetliste!
BECHO wrote:Ipak, zahvaljujuci njima, ja ne bi ni znao da sam musliman nego bi i dalje zivio u zabludi da sam Jugosloven...Hvala vam 'braco' Srbi sto me prosvijetliste!
BECHO wrote:Ipak, zahvaljujuci njima, ja ne bi ni znao da sam musliman nego bi i dalje zivio u zabludi da sam Jugosloven...Hvala vam 'braco' Srbi sto me prosvijetliste!
nema na cemu i drugi put
Kolega ake, 'bojim se' da drugog puta nece biti, bar u mom slucaju!
BosnjakAga wrote:Silovanja
I sta si nam ti novo rekao??? Mislis da ljudi ne znaju? Fazon je u tome sto se mora ici dalje, bez obzira na rat.
nema na cemu i drugi put
Kolega ake, 'bojim se' da drugog puta nece biti, bar u mom slucaju!
u stvari sto nam se ne bi zahvalio zbog omogucavanja preseljenja u svicu