Promjene u KK Bosni :?

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
maraDONa

#1 Promjene u KK Bosni :?

Post by maraDONa »

vidim :mrgreen: niko ne komentarise nova desavanja u KK Bosni:? :|

znaci, :oops: Aleksic i Djorić su otjerani :skoljka: , jer se "nisu uklopili u momčad" :zzzz: :oops:
iz uprave Bosne najavljuju još promjenaa u ekipi :shock:
kao prioritet istaknuto je dovođenje kvalitetnohg shutera :oops: (to je aleksic :mrgreen: trebao biti :evil: )
pominje se chak dovodjenje NBA igraca :zzzz: (onih koji su propali na draftu, naravno ;-) )

koliko su ove potezi opravdani :?:
i da li je realno da u sredini sezone Bosna dovede kvalitetnog shutera :?: (da ne spominjem shutera NBA potencijala :| )
moze li Bosan vise od prosjeka Goodyear lige :skoljka:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Obzirom da upratih 8 od 10 utakmice KK Bosne, mogu retji da se Aleksitj i nije uklopio, ili mu je to losha polusezona, a Djoritj, ne znam, igrao je malo bolje od Aleksitja, no vjerovatno nedovoljno..
Mislim da Bosnini ljudi vetj imaju nekoga spremnog da pokrije tu famoznu poziciju 2 i 3.
Altsa

Post by Altsa »

potez je opravdan ali pored njih dvojice trebalo bi se zahvaliti jos nekom igracu. prije svega bukvi koji nije odigrao ni minutu do sada. ne krivim bukvu nije on kriv sto je taraba nego bajramovica koji ga drzi na klupi. bolje bi bilo da drzi nekog mladog igraca na klupi koji bi povremeno ulazio u igru kada je rezultat utakmice vec rijesen, a ovako sjede starohani koji ne igraju a mladi se ne kale nego gledaju sa tribina. i taj bajramovic /trener/ mi ne daje osjecaj da je nesto kvalitetan trener. bosna igra na isti nacin kao i reprezentacija - staromodno. svi su je vec prokuzili i normalno nasli protivigru. odatle i porazi u zadnje vrijeme.
Rijesenje: dovesti nekoga nazalost izvana a mlade sve vise ukljucivati u igru. :( :sad:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

tachno trener je ochajan
Vasa Kisa

Post by Vasa Kisa »

eeeeeeee, pa najlakše je otjerat igrače, a kako vi očajnog trenera imate!!! Jao majkoooooooooooo! I košarkaška nam reprezentacija...

pa samo idiot može sjebavati Dragana Aleksića slanjem na klupu poslije jednog ili dva promašena šuta. To je igrač kojeg treba čekati u igri i koji bi kad tad proradio kako treba, a ne mu davati smeće vrijeme i ponašati se prema njemu kao junioru. Pa taj čovjek je prije par sezona u dresu Slobode pokopao Zadar u Jazinama (to je samo detalj njegovog majstorstva) sa 43 koša i tako postao jedan od rijetkoh košarkaša koji su taj hram zatrpali s toliko koševa...čini mi se da je zadnji bio Alberto Hererros 1997 i ne sjećam se tko prije. Čovjek koji je u dresu Borca i Slobode svima trpao 20-25 u Goodyear ligi i koji mora biti promoviran u lidera momčadi. No evidentno je da se u Bosni više pita Nenad Marković nego Bajramović, onda je jasno da se Neno riješio konkurencije u momčadi, bar na neko vrijeme. A nitko se nije usudio zahvaliti njemu na dosadašnjim uslugama, ili bolje rečeno, ismijavanjem jedne velike karijere koja je iza njega...

Tjeranje Dragana Aleksića i zadržavanje M. Bajramovića na klupi je glup potez. Ako Bosna već ima para neka dovede pravog trenera, Menso neće dalje od BiH lige stići nikad...
negativac

Post by negativac »

Ovo si sam smislio ili ti je neko diktirao?
manijak1

Post by manijak1 »

Aleksić i Đorić :D :D
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

E vidite, ja mislim da je pored centra i napadačkog krila, i Nenada normalno, jedina dobra stvar u Bosni trener Bajramović. Ironično, ali dok su ove pozicije bile šuplje i kompletna igra Bosne je bila kompletno šuplja.
Inače, redovno čitam Dane, i zaista ih volim, ali me jako nervira ta njihova oktroirana kritika koja se povremeno pojavljuje u magazinu a kojom se želi ostvariti pragmatična filozofija pojedinih likova.

Da mi neko navede par, ali objektivnih razloga (znači DA NAVEDE NEKE konkretne TAKTIČKE GREŠKE TRENERA PRIMIJEĆENE U IGRI) zbog kojih Mensur Bajramović nije dobar trener.

To sto PG u Bosni nije u stanju odigrati pick and roll kako treba (kao što je to Vanjak radio u onom finalu, npr.), to je problem znanja i vještine igrača a ne trenera. Svaki put kada bi Bosna gubila, čovjek je davao objektivne izjave o tome zbog čega je bosna izgubila. I fakat treba promjena šuterske linije jer je ona i prošle godine bila kritična.
lola181

Post by lola181 »

KKbosna

karate klub bosna ili kosarkaski klub bosna?
winetou

Post by winetou »

Šta zar uspješna priča KK Bosna doživljava kraj tako brzo :shock:
Na slabim temeljima stoji KK Bosna, nepostojanje omladinskog pogona :D
A ja sam jednom davno mislio da je Zdravko Radulović Bosanac :(
manijak1

Post by manijak1 »

Ne vidim nikakvu potrebu za pompom :D zbog igrača koji su u timu ili odu iz tima.
Nisu otjerani već je raskinut ugovor po svim regularnim uslovima.
Jedina boljka je ta što se sada napokon ima sredstava za rad i stvaranje omladinskog pogona koji će izgleda biti preuzet iz vrlo uspješne škole Rin :D :D .
Bajramović je dobar trener i školovan i sa osjećajem za mane i vrline igrača.I najvažnije je da ima autoriteta .
Jedino što nema sluha za pravovremene izmjene i što ne vidim brzu izmjenu tipa odbrane - ako ti šuteri razbijaju uspješno zonu valjda je normalno da pređeš čovjek na čovjeka i da ubaciš dvojicu krilnih centara u fazi napada i odbrane i da ne mijenjaš beka koji pokreće ekipu , u ovom slučaju Parežanina koji je učinio da se približi na nekih 10 koševa Laškom.
Winetou ne :D bacaj strijele kad znaš da je Radulović Crnogorac sa hrvatskim državljanstvom.
vryzas

Post by vryzas »

.
Last edited by vryzas on 13/07/2015 10:36, edited 1 time in total.
Stitch__

Post by Stitch__ »

e :D da im hoce doc tony bobbit!

covjeka su otpustili iz lakersa, ali ne zato sto nije zasluzio mjesto u timu, nego zato sto im je trebao dodatni PG, pa su zadrzali Tierre Browna :roll:

odlico je odigrao ljetnu ligu i bio bi pravo pojacanje...insallah :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

ebem ti ponavljanje :D
Last edited by Stitch__ on 13/11/2004 09:42, edited 1 time in total.
Stitch__

Post by Stitch__ »

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :x
negativac

Post by negativac »

apsolutno se slažem.... tony bobbitt je ono što ovom sterilnom timu treba...odličan šuter i strijelac... plus dobar odbrambeni igrač... no uzalud... oni hoće wrighta koji je sve osim dobar strijelac
Stitch__

Post by Stitch__ »

pa ima li iko da ih "prosvijetli" ? :roll: uprava bosne ocito ne prati americku kosarku, nego slusaju savjete raznih skauta koji su sve osim dobronamjerni :roll: nadam se da ce bobbita makar na probu dovest, onda ce se rijesit sve kako treba :-)
negativac

Post by negativac »

na žalost oni pojma nemaju o američkoj košarci...valjda kontaju pronać igrača preko interneta.... i da... slušaju neke "menadžere" i skaute...sem toga u igri su i razni talovi...rashad je dobar igrač ali kao organizator igre..on nije strijelac.....odličan je u odbrani..itd... ali ukoliko imaju imalo pameti dovest će bobbitta..... kakva crna proba.....mislim probavali su onog groznog fenna(užas)...bobittu te gluposti ne trebaju..... on je pravi igrač(uvjerio sam se lično više puta).
Stitch__

Post by Stitch__ »

hej, rashard wright otiso u grcku...sad nam je Bobbit prva opcija.... to bi bilo idealno, pred utakmicu sa zvezdom.... :-D
Post Reply