Vragolan wrote:Mimi-zg wrote:U
Zmaju znači?

) OK, drugi prijedlozi?
vesna: Hvala ti, smještaj imamo u Hostelu HCC i to relativno jeftino..

Ali možeš li mi ponudit recimo za Novu godinu?

)
mimi-zg ne shvataj sve prijedloge ozbiljno
cevapi iz zmaja ces varit 5 dana, znaci prije ces 1Kg zeljeza svariti nego te cevape,
evo ti neki tipovi: specijal, mrkva, kurto, hodzic (nije los) to sto se mene tice, i svi ovi su na carsiji, a zmaj je tebi kao turisti tesko naci, osim ako sjednes u taxi i kazes taksisti gdje da te vozi

Vrlo dobar komentar. Ćevapi u zmaju su ogromni ali to nije vidjelo ćevapa

Što se tiče pljeskavice tu ti je Mrkva na Čaršiji a što se tiče ćevapa, pa, ovaj, to ne jedem, valjda su mi se zgadili vremenom a i preskupi su realno.
Imate mnogo bolju hranu tipa: sogan dolme, japraka, begove čorbe, sitnog ćevapa koju nećete naći, barem tako kvalitetnu, izvan Sarajeva

Zato je moja preporuka aščinica ASG. Nećete imati problema da je pronađete a hrana je vrlo kvalitetna. Dalje, Sarajevo je poznato po pitama

Imate extra buregdžinicu odmah iza Katedrale, pite su ispod sača, nema dalje

Pored te buregdžinice imate na čaršiji Džinovića te Koševo/Dervoz pored druge gimnazije(al ćete imati problema da to nađete iako nije daleko od centra).
Što se tiče izlazaka, imate solidan izbor narodnjaka i razne druge muzike. Ako hoćete da đuskate uz elektroniku imate Hacijendu(Čaršija), City Pub i Cheers koji su veoma blizu kao i Bičakić mada se tu znaju desiti ovaj, jel, svašta nešto

Ako hoćete rock idite u Rock Teatar(promijenio se vlasnik, nema više djece, za informaciju drugima), Slogu, Underground. Pored tih mjesta imate imate još Operu, MASH sa "mix muzikom"(na platou kod Narodnog Pozorišta), Barhanu i Babilon(isto su jedno pored drugog na Čaršiji(u Barhani možete i nešto da pojedete i popijete rakijicu, extra mjesto)
U Subotu vjerovatno imate partiju u Domu Mladih, ne znam jel se nešto dešava u Sobi(Arhitektura, mada to ne preporučujem jer je nećete moći naći)
Što se tiče narodnjaka, to nije moj fah al mogu reći da se gradu nalazi Jež dok su ostala mjesta "izvan grada" osim Bazena. Imate još Bosnu, Cigu, Esmeraldu i ko zna šta sve ne još.
Eto, ukratko, ovo je teško obići za vikend

Sretno