Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

alen_zenica

#1 Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by alen_zenica »

Skvalen je glavno biološko oružje koji nanosi ogromnu štetu ljudskom organizmu, a on se nalazi u vakcini protiv svinjske gripe. Ovo šokantno otkriće saopštila je austrijska novinarka Jane Burgermeister i izazvala pravi lom u svijetu, ne samo u stručnim krugovima.

Ona je podastrla i dokaze i time se sada bave austrijska policija i FBI. Ona tvrdi da je u nekim zemljama na snazi odluka o obaveznom potpisivanju saglasnosti pri vakcinaciji "kojom pacijent sav rizik preuzima na sebe ukoliko dođe do eventualnih komplikacija, kontraindikacija ili smrti".

"Vakcinacija protiv ptičije gripe prošlog ljeta u Poljskoj ispostavila se kao smrtonosna jer je od posljedica vakcine umrla 21 osoba, uglavnom beskućnici. To je i razlog što je Vlada Poljske zabranila uvoz i distribuciju vakcine protiv svinjske gripe sve dok se ne utvrdi da je ispravna i bezopasna", izjavila je za stranu štampu Burgermeister i dodala:

"Svjetska zdravstvena organizacija je još 1972. godine teoretski usavršila metodu vakcinacije kojom bi se u tri koraka ubijali nedužni ljudi. Zapisnici o tome još postoje i čuvaju se, a aktuelna vakcinacija protiv gripe A H1N1 nameće se kao praktična realizacija te ideje!"

Prema njenim riječima, tri koraka podrazumijevaju slabljenje imunog sistema; ubrizgavanje prevelike doze virusa protiv koga oslabljeni imuni sistem ne može da se bori, ubrizgavanje sastojaka koji će isprovocirati zapaljenski proces i izazvati haos u imunom sistemu.

"Vakcina protiv svinjske gripe je patentirana više od godinu dana prije nego što je dignuta pandemijska uzbuna u junu 2009", upozorava Austrijanka.

I to nije sve, javili su se i stručnjaci iz Holandije, a vlada te zemlje optužila je dr. Alberta Osterhausa, šefa laboratorije Medicinskog centra "Erazmus" u Roterdamu zbog "širenja straha od nove gripe". Zbog stalnog pojavljivanja na TV i tvrdnji o pandemiji svinjske gripe njega su mediji prozvali "Doktor Gripa" i tvrdi se da je to radio kako bi "promovisao sopstvene interse u razvoju vakcine".

"Još 2005. definicija pandemije je podrazumijevala razbolijevanje ili smrt ogromnog broja ljudi. Ta rečenica je uklonjena iz sadašnje definicije, zašto", kažu i pitaju stručnjaci Louise Voler i Cristian Vilsen.

"Pojačano unošenje vitamina D bolje je od vakcinacije protiv bilo kog oblika gripe", tvrde mnog svjetski stručnjaci.

"Farmaceutska industrija u svijetu zaradiće ove godine više od sedam milijardi eura prodajom vakcine protiv virusa A H1N1 i drugih antivirusnih preparata. Proglašavanje pandemije svinjske gripe je jedna od najambicioznijih prevara i korupcijskih skandala našeg vremena", tvrdi ugledni ruski list "Novaja izvestija".

"Meni je priznati australijski virolog Adrian Gibs zvanično rekao da je svinjska gripa nastala u laboratoriji. Mislim da je virus greškom utekao i mislim da je dr. Gibs samo oprezno birao riječi", tvrdi Jane Burgermeister.

..........ima li iko da bi se htio vakcinisati.............hahahhaa
halo_ba

#2 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by halo_ba »

Kakva glupost! Zivim u Austriji, za ovu zenu nikad nisam cula. Jane nije austrijsko zensko ime, a Burgermeister nije prezime, vec titula (gradonacelnik).
Banksy

#3 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by Banksy »

Na rubu znanosti - Jane Burgermeister 1/5

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qESt6fooQq4 [/youtube]
alen_zenica

#4 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by alen_zenica »

ipak je ziva...............
metar_drva

#5 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by metar_drva »

halo_ba wrote:Kakva glupost! Zivim u Austriji, za ovu zenu nikad nisam cula. Jane nije austrijsko zensko ime, a Burgermeister nije prezime, vec titula (gradonacelnik).
kako glup komentar! to sto zivis u austriji znaci da trebas znat svakog austrijanca?
EDIT: evo da te ja iz Bosne upoznam sa Austrijankom i njenim djelom
http://www.theflucase.com/
black

#6 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by black »

halo_ba wrote:Kakva glupost! Zivim u Austriji, za ovu zenu nikad nisam cula. Jane nije austrijsko zensko ime, a Burgermeister nije prezime, vec titula (gradonacelnik).
pametnica nasha, zna sve austrijance :mrgreen:

http://theflucase.com/index.php?option= ... 70&lang=en
atko

#7 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by atko »

Vjerovatno na DM SAT o tome ne pricaju ... :wink: :lol:

Vezano za temu ... mislim da se prnapuhuje i ta teorija zavjere ... ali se prenapuhuje i ta pandemija sa nekim razlogom :? Najvjerovatnije je lova u pitanju ... od ljudske, pticije i svinjske gripe smiksas za nijansu zajebaniji virus svi se prepadnu i vakcinisu ... kasa puna ... nus pojave su realnost na vise milijardi vakcinisanih za tako brzo sklepanu vakcinu ...
slavkoimamodilera

#8 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by slavkoimamodilera »

Kako su ljudi podlozni senzacionalizmu, strasno :-) Skvalen nije biolosko oruzje, vec se moze nalaziti u oruzju (kao sto se svaka i najmiroljubivija stvar na ovom svijetu moze upotrijebiti u lose svrhe). Inace se radi o agensu koji potice pojacanu reakciju imunoloskog sistema. Glavni problem sa novim cjepivima za H1N1 upravo i jeste u tome da skvalen moze uzrokovati pojavu autoimunih bolesti, jer potice neuobicajeno jaku reakciju. :wink:
pjegica

#9 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by pjegica »

Koliko ja znam, skvalen nije biološko oružje. To je najobičniji ugljikohidrat koji se prirodno nalazi u svakom normalnom i zdravom organizmu.
black

#10 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by black »

halo_ba wrote:
black wrote:
pametnica nasha, zna sve austrijance :mrgreen:

http://theflucase.com/index.php?option= ... 70&lang=en
Mudroser nas, nikad cuo za hoax.
ti si se malo zaletila sa nastupom :mrgreen: ja nisam puno nesto se ni backao sa ovim, ali kako pomenu hoax malo sam ceprkao po netu, i svasta nesta se pise, izmedju ostalog nadjoh i ovo..
ko ce znati koliko je istina i jedno i drugo..
About Jane Burgermeister who has been interviewed twice on Bill and Kerry's radio show.

Interesting question what's the truth here? Any ideas?
Link below:

http://www.rense.com/general86/whois.htm

rense.com

WHO Is Jane Burgermeister?
From Devvy Kidd
8-2-9

I had Dr. Evangellista on my radio show last Friday night. This is what he sent me about Burgermeister; he has the patents to prove she has the wrong pharma house...

Devvy,

Thought I would share this with you, so you can see some of the evidence for yourself, if interested.

Jane Burgermeister is a fraud, and her WHO/BAXTER lawsuit (no record of a lawsuit) is based on false information. (Simply a publicity stunt, etc)

Furthermore, due to an ongoing investigation into this matter by myself, and several notable doctors and researchers around the country, the pharmaceutical firm responsible for "reverse engineering" the tri-recombinant flu vaccine is NOVARTIS, not Baxter !!!

The major one being, MOTIVE, as to why Burgermeister has indulged in both fraud and in deception. This motive is now becoming more apparent, as, there may be a "possibility" that Novartis has their hand in Burgermeister's activities , either directly, or indirectly.

Please ensure everyone sees this correction, otherwise, people will be looking in the wrong direction when the "bomb" goes off !! Novartis, which had its hand in flu development - "most likely with some folks from Ft. Detrick" - has been working on this for more than 4+ years (FACT).

Arthur M. Evangelista, PhD
(former federal [FDA] investigator)
Dir. of Operations & Research
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by ladyblue18 »

@ halo_ba hos primirit? :roll:
Aurora Borealis

#12 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 26/11/2010 23:59, edited 1 time in total.
halo_ba

#13 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by halo_ba »

Aurora Borealis wrote:
pjegica wrote:Koliko ja znam, skvalen nije biološko oružje. To je najobičniji ugljikohidrat koji se prirodno nalazi u svakom normalnom i zdravom organizmu.
Ne mislis slucajno na selen?
http://de.wikipedia.org/wiki/Squalen
pjegica

#14 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by pjegica »

Aurora Borealis wrote:
pjegica wrote:Koliko ja znam, skvalen nije biološko oružje. To je najobičniji ugljikohidrat koji se prirodno nalazi u svakom normalnom i zdravom organizmu.
Ne mislis slucajno na selen?
Ne, naravno da ne mislim da na selen, jer selen nije ugljikohidrat. Selen je jedan metaloid.
Mislila sam na upravo ovaj skvalen koji je ugljikohodrat i koji je bitno imati zbog normalne odbrambene uloge organizma. Njega koliko znam stavljaju u sve vakcine, al ne ko oružje, već da bi se pospješila vakcina. Al primila vakcinu, ne primila, imaš ga već u organizmu.
Aurora Borealis

#15 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 26/11/2010 23:59, edited 1 time in total.
pjegica

#16 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by pjegica »

Aurora Borealis wrote:Nakon citave ove pompe, nema teoretske sanse da bih se cijepila protiv ovog cuda od gripe.
Radije prirodnim putem stititi organizam, nego cekati kad cu se oduzeti.

@pjegice i halo ba: tnx za info i link
Ni ja se ne bih cijepila. Mada sve manje vjerujem ovim kvazi naučnicima koji se bave time, a preskočili su lekcije hemije iz drugog razreda gimnazije, pa i ja koja sam ih često prespavala skontam koliko neke stvari preuveličavaju i izmišljaju. Al u moj organizam te stvari neće, što je sigurno sigurno je. :mrgreen:

Ako već govore da je skvalen bitan za odbranu od ovoga, onda fino u granap po maslinovo ulje. :D
Kilroy

#17 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by Kilroy »

http://en.wikipedia.org/wiki/Squalene

The World Health Organization and the US Department of Defense have both published extensive reports that emphasize that squalene is a chemical naturally occurring in the human body, present even in oils of human fingerprints.[26][10] WHO goes further to explain that squalene has been present in over 22 million flu vaccines given to patients in Europe since 1997 and there have never been significant vaccine-related adverse events.
pojedinac

#18 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by pojedinac »

Problem nije skvalen sam već njegova količina u vakcinama!

Influenza vaccine contains 1 million times more squalene than the cause Gulf War Syndrome

I, voda je najzdravije piće ali ako je previše popijete možete umrijeti. :(
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 22:14, edited 2 times in total.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 22:15, edited 2 times in total.
pojedinac

#21 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by pojedinac »

jOFLA wrote:
pojedinac wrote:Problem nije skvalen sam već njegova količina u vakcinama!

Influenza vaccine contains 1 million times more squalene than the cause Gulf War Syndrome
Istina jer je neko na svojoj web stranici tako rekao.
Swine Flu's vaccine's devastating ingredient - Squalene

Obratiti pažnju šta Dr Laibow kaže od 4:40 do 5:10 minuta.

Dr Laibow about vaccination,act now, please!!!

What Squalene Does to Humans

Your immune system recognizes squalene as an oil molecule native to your body. It is found throughout your nervous system and brain. In fact, you can consume squalene in olive oil and not only will your immune system recognize it, you will also reap the benefits of its antioxidant properties.

The difference between “good” and “bad” squalene is the route by which it enters your body. Injection is an abnormal route of entry which incites your immune system to attack all the squalene in your body, not just the vaccine adjuvant.

Your immune system will attempt to destroy the molecule wherever it finds it, including in places where it occurs naturally, and where it is vital to the health of your nervous system.[viii]

Gulf War veterans with Gulf War Syndrome (GWS) received anthrax vaccines which contained squalene.[ix] MF59 (the Novartis squalene adjuvant) was an unapproved ingredient in experimental anthrax vaccines and has since been linked to the devastating autoimmune diseases suffered by countless Gulf War vets.[x]

The Department of Defense made every attempt to deny that squalene was indeed an added contaminant in the anthrax vaccine administered to Persian Gulf war military personnel – deployed and non-deployed – as well as participants in the more recent Anthrax Vaccine Immunization Program (AVIP).

However, the FDA discovered the presence of squalene in certain lots of AVIP product. A test was developed to detect anti-squalene antibodies in GWS patients, and a clear link was established between the contaminated product and all the GWS sufferers who had been injected with the vaccine containing squalene.

A study conducted at Tulane Medical School and published in the February 2000 issue of Experimental Molecular Pathology included these stunning statistics:

“ … the substantial majority (95%) of overtly ill deployed GWS patients had antibodies to squalene. All (100%) GWS patients immunized for service in Desert Shield/Desert Storm who did not deploy, but had the same signs and symptoms as those who did deploy, had antibodies to squalene.

In contrast, none (0%) of the deployed Persian Gulf veterans not showing signs and symptoms of GWS have antibodies to squalene. Neither patients with idiopathic autoimmune disease nor healthy controls had detectable serum antibodies to squalene. The majority of symptomatic GWS patients had serum antibodies to squalene.”[xi]

According to Dr. Viera Scheibner, Ph.D., a former principle research scientist for the government of Australia:

“… this adjuvant [squalene] contributed to the cascade of reactions called "Gulf War Syndrome," documented in the soldiers involved in the Gulf War.

The symptoms they developed included arthritis, fibromyalgia, lymphadenopathy, rashes, photosensitive rashes, malar rashes, chronic fatigue, chronic headaches, abnormal body hair loss, non-healing skin lesions, aphthous ulcers, dizziness, weakness, memory loss, seizures, mood changes, neuropsychiatric problems, anti-thyroid effects, anaemia, elevated ESR (erythrocyte sedimentation rate), systemic lupus erythematosus, multiple sclerosis, ALS (amyotrophic lateral sclerosis), Raynaud’s phenomenon, Sjorgren’s syndrome, chronic diarrhoea, night sweats and low-grade fevers.”[xii]

Post Vaccination Follow-Up Might as Well Be Non-Existent

There is virtually no science to support the safety of vaccine injections on your long-term health or the health of your children. Follow-up studies last on average about two weeks, and look only for glaring injuries and illnesses.

Autoimmune disorders like those seen in Gulf War Syndrome frequently take years to diagnose due to the vagueness of early symptoms. Complaints like headaches, fatigue and chronic aches and pains are symptoms of many different illnesses and diseases.

Don’t hold your breath waiting for vaccine purveyors and proponents to look seriously at the long-term health consequences of their vaccination campaigns.

What You Can Do to Protect Yourself and Your Family

Visit the National Vaccination Information Center (NVIC) site and join in the fight against mandatory swine flu vaccinations.

Educate yourself about influenza strains, vaccination risks, and the public health laws in your state that may require you or your children to undergo either mandatory vaccination or quarantine.

Take care of your health to reduce or eliminate your risk of contracting the flu. The key is to keep your immune system strong by following these guidelines:

Eliminate sugar and processed foods from your diet. Sugar consumption has an immediate, debilitating effect on your immune system.
Take a high quality source of animal-based omega 3 fats like Krill Oil.
Exercise. Your immune system needs good circulation in order to perform at its best for you.
Optimize your vitamin D levels. Vitamin D deficiency is the likely cause of seasonal flu viruses. Getting an optimal level of vitamin D will help you fight infections of all kinds.
Get plenty of good quality sleep.
Deal with stress effectively. If you feel overwhelmed by stress, your body will not have the reserves it needs to fight infection.
Wash your hands. But not with an antibacterial soap. Use a pure, chemical-free soap.

http://www.whale.to/vaccine/squalene2.html
pjegica

#22 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by pjegica »

Kad mi na vijestima kažu da je vakcina možda opasna, pomislim da je stvarno tako i zahvalim se Bogu što nisam rizična skupina i kažem da se neću cijepit ni pod koju cijenu.

A onda neki naučnici počnu govoriti zašto je vakcina opasna i tako mi otklone svaku i najmanju pomisao o opasnosti iste.

Jednostavno, ne vjerujem naučnicima za koje vidim da su preskočili lekcije iz drugog razreda gimnazije, a ovamo objašnjavaju neke teorije zavjere.
Vjerujum i ja da se tu mora krit nešto što ne treba, al onda bolje da ne pričaju šta, jer samo ispadnu glupi.

Čuj skvalen biološko oružje. I još je veća količina.. i to samo u ovoj vakcini... pa se još ubrizgava gdje ne treba... i onda pobudi imuni sistem... pa sta ce ti vakcina ako neces da pojacas imuni sistem ?

Hajd nemojte molim vas više postirat ništa što govori kontra vakcine, još ću pomislit da je skroz bezopasna, a treba mi doza straha...
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 22:07, edited 2 times in total.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 22:06, edited 2 times in total.
banovan

#25 Re: Sokantno: Biolosko oružje u vakcini protiv svinjske gripe

Post by banovan »

black wrote:
metar_drva wrote:ti si stvarno neki parmak zestoki. prvo, to sto zivis u austriji ne znaci nista u smislu dal znas za jane burgermeister. to moze isto tako da ukazuje na to da i nisi bas informisana. drugo, komentar u kojem ti kazes "Jane nije austrijsko zensko ime" govori o tvojim fasistickim svjetonazorima gdje ti po imenu odredjujes neciju nacionalnost ili drzavljanstvo. nevidjena glupost nastavlja da isijava iz tvog posta u dijelu "a Burgermeister nije prezime, vec titula (gradonacelnik)". to je isto kao da kazes smith nije prezime, smith na engleskom znači kovac :-) (btw, ima i kod nas prezime kovac, ujedno je to najcesce prezime na svijetu). ako potrazis po internetu informacije o jane burgermeister, vidjeces da je irsko/austrijskog porijekla. zamisli, mijesani brak, uuu! trece, ne objasnjavam ja austrijancu kako je u austriji, nego objasnjavam nasem parmaku koji zivi u austriji da on (pardon, ona) moze otic iz provincije, ali provincija iz nje nece nikad
Selajcicu moj mali, seljacicu moj mali...sta te muci? Zapalio se ko hepo kockica, jer se tamo neka dijasporusa usudjuje da govori o zemlji u kojoj zivi. I o kojoj ti naravno vise znas sjedeci pod sljivom u svojoj selendri. metar_drva nije tvoj nick, vec tvoja vrijednost, balvane. Prvo nauci gramatiku maternjeg jezika, pa onda diskutuj.
Za balvane na jeftinijim sjedistima, evo telefonskog imenika:

http://www.herold.at

Jane Bürgermeister - 0 komada.
Bio je i nekakav Zgembo Adislic na televiziji i diskutovao je o nekim problemima, ali niko nije bio toliko glup da povjeruje u to.

I naravno, parmak ti je otac koji napravi debila.
dobih ovu na PP, pa rekoh da podijelim sa ostatkom populacije. steta da ostane u anonimnosti. autor je naravno halo_ba.
al pazi argumenta e, nema je u telefonskom imeniku :lol:
zalosno, koja arogancija i umisljenost (ne mislim na tebe @metar)
Neka ona zivi u Austriji,samim tim je pametnija od nas :skoljka: ...a i rijecnik joj je strasan :oops:
Post Reply